Έπεσε η NOVA????

Μπορεί να λέω βλακεία... Ίσως το lnb δεν είναι Quad αλλά Quatro, που σημαίνει ότι κάθε θέση του δεν κατεβάζει όλες τις μπάντες αλλά μόνο μια.

Quad είναι κανονικά.
Μέχρι χτες έπεζε μια χαρά. Μου είχε ξανακάνει προβλήματα στο παρελθόν αλλά έστρωσε. Μου κάνει εντύπωση πως υπάρχει διαφορετική ισχύ και ποιότητα σήματος για το κάθε ένα από τα 3 καλώδια που κατεβαίνουν, οπότε μάλλον το lnb θα φταίει.

@Antonis Famelos: Inverto θα δοκιμάσω. Σε άλλο post μου το είχες ξαναπει και έχω δύο Inverto Octo Black Pro:a0210: Αύριο θα δοκιμάσω με το ένα και αν είναι οκ θα πάρω και ένα quad.

Όλα ΟΚ μετά την αλλαγή lnb με το Octo Black Pro inverto. Και τα τρια καλώδια κατεβάζουν σήμα έντασης από 72% - 75% και ακρίβεια από 95% - 100%! Θα πάρω ένα quad γιατί είναι κρίμα το octo μόνο για 3 καλώδια.
Οπότε για μένα......... δεν έπεσε η nova.:grinning-smiley-043
Thanks-bye-

Last edited:
Αν και ετεροχρονισμένη απάντηση, το "πρόβλημα" οφειλόταν στο uplink και όχι στις καιρικές συνθήκες (αφού την ίδια ώρα όλοι οι υπόλοιποι tp του hotbird δούλευαν κανονικά). Δε νομίζω το uplink να επηρεάστηκε από τον καιρό, αφού χρησιμοποιούν πολύ μεγάλες κεραίες. Κάποιο άλλο τεχνικό πρόβλημα θα είχαν.

Άκουσα και μία φήμη για παρεμβολές στο δορυφόρο από αγανακτισμένους Άραβες ιδιοκτήτες payservers, αλλά δε νομίζω να ευσταθούν.

Απάντηση: Re: Έπεσε η NOVA????

Αν και ετεροχρονισμένη απάντηση, το "πρόβλημα" οφειλόταν στο uplink και όχι στις καιρικές συνθήκες (αφού την ίδια ώρα όλοι οι υπόλοιποι tp του hotbird δούλευαν κανονικά). Δε νομίζω το uplink να επηρεάστηκε από τον καιρό, αφού χρησιμοποιούν πολύ μεγάλες κεραίες. Κάποιο άλλο τεχνικό πρόβλημα θα είχαν.

Άκουσα και μία φήμη για παρεμβολές στο δορυφόρο από αγανακτισμένους Άραβες ιδιοκτήτες payservers, αλλά δε νομίζω να ευσταθούν.

Όντως το uplink δεν πεύτει τόσο εύκολα όσο νομίζουμε,όντως θα έγινε κάτι άλλο και θα το δικαιολόγησαν έτσι..

Τι σχέση έχει το uplink της nova με τους άλλους transponders του δορυφόρου;
Το σύννεφο δεν είχε σκεπάσει όλη την Ευρώπη... Οι άλλοι broadcasters ανέβαζαν κανονικά.

by the way, είχαμε και χτες τη νυχτα πτώση γύρω στις 4, στις 12169 και 11938. Αυτό μάλιστα είναι πολλοστή φορα που συμβαίνει τη συγκεκριμένη ώρα..

Aυτό το ξέρουμε ή το υποθέτουμε; :ears:

Το πιάτο με το οποίο ανεβαίνει το uplink στον δορυφόρο δεν είναι ούτε 60,ούτε 80 cm αλλά πολύ μεγαλύτερο.Οπότε και δεν μπορούμε να λέμε με τόση φυσικότητα ότι έπεσε το uplink.

Το πιάτο με το οποίο ανεβαίνει το uplink στον δορυφόρο δεν είναι ούτε 60,ούτε 80 cm αλλά πολύ μεγαλύτερο.Οπότε και δεν μπορούμε να λέμε με τόση φυσικότητα ότι έπεσε το uplink.

Κάνεις υποθέσεις όμως ακόμα.
Κανένας δεν είπε ότι έχουν 60άρι πιάτο , δεν παίζει κανένας με τα Uplink.
Aπλά είναι περίεργη η ώρα που συνέβη εν μέσω μεγάλης καταιγίδας.
Δεν ξέρω πραγματικά τι συνέβη, απλά θα πω πως το σήμα χάθηκε στους πομπούς και μόνο της νόβα από τον Hotbird και όχι μονομιάς σε όλους, και αργότερα όταν ήρθε το σήμα ήρθε περιοδικά σε ένταση.
Υπόψιν θεσ/νίκη είχαμε καλοκαιρία.
Θα μου πεις με τι ασχολούμαστε τώρα, αλλά καλό είναι όταν λέμε κάτι να το τεκμηριώνουμε.

Κάνεις υποθέσεις όμως ακόμα.
Κανένας δεν είπε ότι έχουν 60άρι πιάτο , δεν παίζει κανένας με τα Uplink.
Aπλά είναι περίεργη η ώρα που συνέβη εν μέσω μεγάλης καταιγίδας.
Δεν ξέρω πραγματικά τι συνέβη, απλά θα πω πως το σήμα χάθηκε στους πομπούς και μόνο της νόβα από τον Hotbird και όχι μονομιάς σε όλους, και αργότερα όταν ήρθε το σήμα ήρθε περιοδικά σε ένταση.
Υπόψιν θεσ/νίκη είχαμε καλοκαιρία.
Θα μου πεις με τι ασχολούμαστε τώρα, αλλά καλό είναι όταν λέμε κάτι να το τεκμηριώνουμε.

Μιας και δεν δουλεύω στην νόβα δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έγινε,αλλά κάλλιστα μπορούμε να υποθέσουμε τι μπορεί να έγινε,εκείνη την ώρα και εγώ για 5-10 λεπτά δεν είχα σήμα σε κανένα πομπό,μετά από λίγο επανήλθαν.

Έχετε υπόψη ότι οι συχνότητες είχαν πέσει πριν έρθει η κακοκαιρία στη Αθήνα και μάλιστα είχε και ελαφριά λιακάδα όταν αναφέρθηκε εδώ και σε άλλα φόρα ότι δεν έχει σήμα η νόβα...

Έχετε υπόψη ότι οι συχνότητες είχαν πέσει πριν έρθει η κακοκαιρία στη Αθήνα και μάλιστα είχε και ελαφριά λιακάδα όταν αναφέρθηκε εδώ και σε άλλα φόρα ότι δεν έχει σήμα η νόβα...

Που σημαίνει ;

Που σημαίνει ότι όντως είχε πρόβλημα το uplink τους από εδώ. Ο κακός καιρός αργότερα συνέβαλε στο χαθούν τα πάντα από τα πιάτα μας για 30 λεπτά περίπου.

Το μόνο που έμεινε στο πιάτο μου ήταν η μακαρονάδα με κιμά !!!!!! Αλλά αυτό ήταν μέσα στο σπίτι ...:D

Ναι βρε, αλλά μίλησα για εκείνη την συγκεκριμένη ώρα (μεσημέρι)...... αργότερα είδα ότι υπήρχαν αναφορές "για πεσμένη η τέτοια της νόβα" :D από το πρωί !!!!!

Οντως επεσαν οι συχνοτητες χθες βραδυ!Αλλα πιστευω οτι γινεται γιατι κανουν δοκιμες για να περασουν σε 16:9 τα αθλητικα κυριως!Εχω πετυχει πριν δυο μερες προγραμμα στο νοβασπορτ2 που το σημα που ερχοταν ηταν 16:9, δηλαδη το εγραφε στο dreambox στο infobar οτι ειναι 16:9 γιατι εχω και αλλες μεταδοσεις πχ τα φιλικα του ολυμπιακου που ειναι 16:9 αλλα δεν το εγραφε κατω!Αρα κατι γινεται εκει