Επεσε Πυροσβεστικο Αεροπλανο

Έχουν ειπωθεί τα "τέρατα" σε άλλα θέματα και διαγνώστηκε εδώ ευθεία πολιτική αντιπαράθεση, επειδη σχολίασα την απόφαση του πρωθυπουργού στις 26 Ιουλίου οταν εχει καει το συμπαν να καλέσει βοήθεια αναφέροντας τον απο Μαρτίου τελειο σχεδιασμό. Ο οποίος περιελάμβανε προφανώς και την αποφοίτηση απο τη σχολή πυροσβεστικής σημερα των νέων πυροσβεστών.Δεν μπορουσαν να έχουν αποφοιτησει τον Απρίλιο, τον Μάϊο, τον Ιούνιο...

Συγγνώμη αν σας προσέβαλλα...

Όσον αφορά στην ποιότητα των αναφορών...προφανώς δεν είμαστε όλοι εδώ της ίδιας "ποιότητας". Υπάρχουν ποιοτικοί συνομιλητές (συνηθέστερα όσοι συμφωνουν μαζι μας και αλληλοχτυπάμε τις πλάτες μας θαυμάζοντας αλλήλους) και μη "ποιοτικοί".Κάλλιστα μπορείτε να συνεχίσετε οι "ποιοτικοί" να αλληλοθαυμάζεστε και απλά να αγνοήσετε τους "μη ποιοτικούς" , αφήνοντας τους να τους διασύρουν οι γραπτές μάλιστα ανοησίες.

Ξερεις κατι Χρηστο.....κι εγω μπορει να ειμαι παρμενος απο τις πολιτικες αποφασεις και να τα χωνω αλλα το πιο σημαντικο ειναι ο τροπος.

Δεν σχολιασες απλα .ουτε καν αποκυρηξες καποιον η μια κυβερνηση....πραγμα το οποιο ειναι καθαρα δικαιωμα σου.
Χρησιμοποιεις μια γλωσσα που για τον διπλανο μας μπορει ναναι εμπρηστικη.

Διαλεγοντας λαθος τροπο χανεις το δικαιο του λογου σου.

α και κατι αλλο......

Ολοι κρινομαστε απο αυτα που λεμε και γραφουμε.

Υποβαθμιζοντας τους μισους απο εμας - και τον εαυτο σου προφανως - σε κατηγοριες το μονο που κανεις ειναι να δηλωνεις αδυναμος να τοποθετηθεις -σε αυτο το χωρο - επαρκως με τον γραπτο λογο που ειναι ο κυριος εκφραστης των πεποιθησεων σου.

Δεν εχει σημασια...μπορεις και να πας να πεταξεις ντοματες στη Βουλη.
Εδω δεν νοιαζεται κανεις για το ποσο θα λερωθουν απο τις "βολες" αυτου του τυπου οι πολιτικοι.....

Και μαλλον ουτε αυτοι νοιαζονται.

Γι'αυτο σταματα τις ντοματες και ανοιξε καποιο βιβλιο.

Φίλε Χρήστο, πολλές φορέ συμβαίνει η παρεξήγηση κάποιος να παρατηρείται για τον τρόπο του και εκείνος να το εκλαμβάνει ως περιορισμό της αντίθετης γνώμης. Όμως η παρέμβαση δεν έχει ποτέ να κάνει με την γνώμη του άλλου. Εδώ έχουν συζητηθεί πολύ πιο "ευαίσθητα" θέματα (π.χ. περί ομοφυλόφιλων γονέων ή παιδοφιλίας), και κανένα μήνυμα δεν σβήστηκε.

Εν προκειμένω, η γενικότερη απαξίωση ενός ανθρώπου, και μάλιστα όχι τυχαίου, αλλά του πρωθυπουργού της χώρας, καθώς και του υπόλοιπου κυβερνώντος κόμματος, απομακρύνει την προσοχή από το θέμα και αφήνει την εντύπωση ότι ο γράφων νοιάζεται περισσότερο για το ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία πάρα για τα δάση που καίγονται.

Πιστεύω ότι εσύ δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, και ενδιαφέρεσαι πρωτίστως για το θέμα που συζητάμε. Ελπίζω με τα επόμενα μηνύματά σου να πείσεις και τους υπόλοιπους για αυτό. Όπως ελπίζω ότι και οι υπόλοιποι δεν θα συνεχίσουν τις υποθέσεις για 'σένα.

Παρατηρώ μια ιδιαίτερη ευαισθησία όταν αναφερόμαστε στον Πρωθυπουργό και μια ιδιαίτερη αναισθησία όταν άλλοι αναφέρονται σε άλλους θεσμούς απόλυτα υποτιμητικά (το παιντί, το ετσι, το αλλοιως, ο φιλος της Ολμπράϊτ κλπ κλπ που αν ρίξετε μια ματιά θα τα θυμηθείτε).
Είναι διακαίωμά σας να θίγεστε για οποιονδήποτε και να σφυρίζετε αδιάφορα όταν άλλοι φίλοι σας ενδεχομένως εκφράζονται με πολυ χειρότερο τρόπο.

Ευαίσθητα θέματα που αναφέρονται (ομοφυλοφιλίας-γονέων-παιδοφιλίας) είναι προφανές ότι είναι τόσο ανώδυνα, οι γνωμες πολλές βεβαια, αλλά όλοι προσεγγίζουν εν πολλοίς τον ίδιο στόχο από πολλούς διαφορετικούς δρόμους (δεν πιστευω να έχει αναφέρει κανενας την εκτίμηση και αποδοχή του στην παιδοφιλία).

Την επάρκεια μου για να συμμετάσχω σε μια συζήτηση που διεξάγεται οπουδήποτε και αφορά είτε στον τρόπο που χέζει η μύγα είτε στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας ούτε την επιδεικνύω ούτε την πουλάω. Μιλάω εδω (γράφω) για όποιο θέμα θέλω, σε όποια χρονική στιγμή θελήσω ή κατορθώσω...και με τρόπο που προφανέστατα δεν μπορεί να είναι αρεστός σε όλους , ουτε καν στο 1/3 ενδεχομένως. Αλλά αυτός είναι ο δικός μου τρόπος, δεν επεδίωξα ουδέποτε στα τελευταία 35 χρόνια να είμαι αρεστός σε κανένα. Όλοι οσοι με εκτιμούν, εκτιμούν το ορθό ή το λανθασμένο της άποψης μου, τις πράξεις μου, ότι τελος πάντων δομεί την προσωπικότητά μου. Οι υπόλοιποι δεν με εκτιμούν για τα ιδια πιθανά πράγματα...και αυτό συμβαίνει νομίζω και για όλους εξ υμών.

Σε ότι αφορά ξανά στην "ποιότητα" των συνομιλιτών, παρατηρώ ότι αυτός που αναφέρθηκε πρώτος σε αυτό (περί ελέγχου της ποιότητας των απόψεων κλπ κλπ) συνεχίζει να το κάνει και μάλιστα ισχύει οτι "εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι". Και μάλιστα συνεχίζει να ειρωνεύεται, να προσβάλλει εξυπνακίστικα και ξυπνητζίδικα και πολύ ποιτικά βεβαίως και επειδή (πολύ/πολλοί) τον εκτιμάτε δια των γραφομένων του υποψιάζομαι, αποφεύγετε να προβείτε σε άμεσες ευγενικές υποδείξεις...Αντιθέτως για άλλους ειστε σε ετοιμότητα. Πάλι δικό σας πρόβλημα.
Ουδέποτε διαχωρησα τους ανθρώπους σε ποιοτικούς και μη. Γιατί η ενασχόληση μου με τον άνθρωπο και με τον πόνο του ειδικότερα δεν μου το επιτρέπει. Είμαι απο τους τυχερούς που απομυθοποίησα πολλους απο τους πλέον μορφωμένους καθηγητές πανεπιστημιου της ιατρικής, αλλά σέβομαι απόλυτα τον παππού που δεν καταφερε να τελειώσει το δημοτικό.

Αυτά εν τάχει...ευχαριστώ για τις υποδείξεις, αλλά δεν νομίζω οτι θα προσπαθήσω να διορθωθώ...μάλλον είναι πολύ αργά για να αλλάξω τρόπο με τον οποίο σχολιάζω διαφορα πράγματα.

Παρακαλώ επίσης και προκαλώ..να μου αναφέρει καποιος πού η αρχική μου αναφορα περιέχει οτιδήποτε που προσβάλλει την αισθητική του....υβριστικό, αγενές, μειωτικό ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο.

Ο κύριος αυτός επίσης εντελώς διαστρεβλωτικά και ψευδέστατα αναφέρει οτι υπάρχει ευμενής αντιμετώπιση ως πρός τον σημερινό Πρωθυπουργό.
Οταν ομως τού ζητείται να απαντήσει για συγκεκριμένα γεγονότα σε άλλες περιόδους διακυβέρνησης τής χώρας τήν ´κάνει με ελαφρά πηδηματάκια´και επανέρχεται στην παρούσα περίοδο.
Ο καθένας μπορεί να διαβάσει τα αντίστοιχα πόστς(δεν είναι και πολλά άλλως τε ,γιατί τα υπόλοιπα έχουν αναφορές στίς ψαροκασέλλες).
Tέλος υπάρχει διαφορά μεταξύ πολιτικών χαρακτηρισμών και προσωπικών χαρακτηρισμών.
Επίσης τελευταία απόφαση τού Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επιτρέπει τούς χαρακτηρισμούς πρός τα δημόσια πρόσωπα.
Ως εκ τούτου προσωπικά είμαι εναντίον οποιασδήποτε παρέμβασης στο γραπτό τού καθενός εκτός εάν υπάρχει προσωπική υβριστική επίθεση σε μέλος.
Η αλήθεια είναι βέβαια οτι κανείς εδώ μέσα πλήν ελαχίστης εξαιρέσεως δεν προσπαθεί να αποκομίσει κομματικά οφέλη απο τίς καταστροφές που συμβαίνουν στον τόπο.
Και επίσης οι περισσότεροι γνωρίζουν οτι η Παρνηθα αποτελεί συνέχεια τής Πεντέλης.
Οπως και οι πλημμύρες στον Κηφισσό ή στο Πανόραμα τής Βούλας.
Αλλά οι διαστρεβλώσεις περί ´υποστηρίξεως τού Πρωθυπουργού´ συμβαίνουν οταν υπάρχει έλλειψις επιχειρημάτων.
Μερικοί ζούσαμε και πρίν στην Ελλάδα.Δεν πάθαμε παρθενογέννεση το 2004.
Και δικαίωμά μας να πιστευουμε οτι οι ´μπλέ´και οι ´πράσινοι ´κόκκοι είναι ίδιοι.

Έχω την εντύπωση ότι από αλλού ξεκίνησε η συζήτηση και αλλού κατέληξε...

Δυστυχώς δεν είχα την τιμή να την παρακολουθήσω γιατί "ψιλοέτρεχα".
Μιά φωτιά εδώ, μιά φωτιά εκεί, μία παραπέρα, και οι εθελοντές να τρέχουμε να βοηθήσουμε.

Τι να πω, τα λόγια είναι περιτά.
Μακάριοι αυτοί που κρίνουν τους πάντες πίσω από την ασφάλεια ενός πληκτρολογίου.
Μακάριοι αυτοί που βρίζουν αυτούς που δεν πεθαίνουν για την πατρίδα τους καθισμένοι σε μία απαλή πολυθρόνα.

O κύριος που αναφέρεται διαρκώς στίς ψαροκασέλες μάς κάνει και μαθήματα.

Το είπες μια, το ειπες δυο, το ειπες τρεις...αφού βλέπεις τη μουρη σου στον καθρέφτη από μια αναφορά είναι πρόβλημά σου
Σα δε ντρέπεσε....

Last edited by a moderator:
Κανονικά θα έπρεπε να σβηστεί όλο το παραπάνω μήνυμα.
Παρακαλώ, ανταλλάσσετε τις απόψεις σας χωρίς ύβρεις.

Σα δε ντρέπεσε....

το ντρεπεσαι γραφεται με αι.......

ειναι φανερο οτι χανετε την ψυχραιμια σας κυριε Χρηστο και μαζι και τις ορθογραφικες σας ικανοτητες.
Περιοριστειτε παρακαλω στο θεμα η σε πιο κοσμιες παρατηρησεις

κριμα .......

ποτε δε θα τα βρουμε σαν λαος .......

διοτι οι μη ποιτικοι ειναι σε συνεχη πολεμο με τους ποιοτικους !!!!

αμαν ρε παιδια !!! ο ιδιος καημος μας καιει ολους ψυχραιμια !!!!!

καιγεται το συμπαν !
αυτο που μπορει να κανει ο απλος πολιτης ειναι να μη πεταει σκουπιδια να μην πεταει το ΚΩΛΟΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟΥ οπου βρει !!!! να μην αναβει φωτια για να καψει σκουπιδια χορτα ..κτλ. να τρεχει να βοηθαει ........και τελος ..............

......... να ΜΗΝ κουναει καθε 4 χρονια το πλαστικο σημαιακι σε καταλληλοτερους και μη καταλληλοτερους μπλε + πρασινους κοκους ... και να τους φωναζει ΑΑΑΑΑΞΞΞΙΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣ .........

Re: Απάντηση: Επεσε Πυροσβεστικο Αεροπλανο

αμαν ρε παιδια !!! ο ιδιος καημος μας καιει ολους ψυχραιμια !!!!!

καιγεται το συμπαν !
αυτο που μπορει να κανει ο απλος πολιτης ειναι να μη πεταει σκουπιδια να μην πεταει το ΚΩΛΟΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟΥ οπου βρει !!!! να μην αναβει φωτια για να καψει σκουπιδια χορτα ..κτλ. να τρεχει να βοηθαει ........και τελος ..............

για να γινουν ολα τα παραπανω Βαγγελη πρεπει να υπαρξει Παιδεια.

Πες μου που την ειδες να παω κι εγω......

το μονο που μαθαινουν τα παιδια απο μικρα ειναι να εκμεταλλευονται την αδυναμια του διπλανου .......τι να λεμε τωρα.

ειναι φανερο οτι χανετε την ψυχραιμια σας κυριε Χρηστο και μαζι και τις ορθογραφικες σας ικανοτητες.

θα σε παρακαλεσω προσωπικα οπως εκανα και με τον Χρηστο ασχετως αν εκεινος το παρεξηγησε να σταματησουμε της αντιπαραθεσεις και να μην μπλεκουμε και τα ορθρογραφικα λαθη ως αδυναμια

στο θεμα μας τωρα παιδια :BDGBGDB55:

παντως φιλε Χρηστο σου χρειαζεται ενα πρωινο κυριακης στο verde(Σεπτεβριο που θα ξανακανονιστει) ...μεχρι και Ριζοσπαστη στην πλατεια θα πουλησουμε μετα....:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Όσον αφορά στην ποιότητα των αναφορών...προφανώς δεν είμαστε όλοι εδώ της ίδιας "ποιότητας". Υπάρχουν ποιοτικοί συνομιλητές (συνηθέστερα όσοι συμφωνουν μαζι μας και αλληλοχτυπάμε τις πλάτες μας θαυμάζοντας αλλήλους) και μη "ποιοτικοί".Κάλλιστα μπορείτε να συνεχίσετε οι "ποιοτικοί" να αλληλοθαυμάζεστε και απλά να αγνοήσετε τους "μη ποιοτικούς" , αφήνοντας τους να τους διασύρουν οι γραπτές μάλιστα ανοησίες.

Ουδέποτε διαχωρησα τους ανθρώπους σε ποιοτικούς και μη. Γιατί η ενασχόληση μου με τον άνθρωπο και με τον πόνο του ειδικότερα δεν μου το επιτρέπει.

Για να μην ξεχνιομαστε τι λεμε και τι ξελεμε........

Παρακαλώ επίσης και προκαλώ..να μου αναφέρει καποιος πού η αρχική μου αναφορα περιέχει οτιδήποτε που προσβάλλει την αισθητική του....υβριστικό, αγενές, μειωτικό ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο.

αποφασίσε ο Λουθηρος απο τη Ραφήνα και αναγεννητής του κράτους να ρίξει τη μούρη του και να ζητήσει βοήθεια...
...τουλάχιστον εκτός απο το να κοιμάται ορθιος, μας έδειξε ότι ξυπνάει κιόλας όταν σφίγγουν πολύ οι κ@λοι...

στο ξαναλεω ασχετα με το αν συμφωνουμε η διαφωνουμε

και μιας και μας παρακαλεις σου λεω οτι

αυτο για καποιους ειναι υβριστικο,αγενές, μειωτικό ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο.

τα υπολοιπα με καθε φιλικοτητα στο καφε που ανεφερε ο Λαρρυ

Το είπες μια, το ειπες δυο, το ειπες τρεις...αφού βλέπεις τη μουρη σου στον καθρέφτη από μια αναφορά είναι πρόβλημά σου
Σα δε ντρέπεσε....

Aξιότιμο μέλος τών 120 συμπυκνωμένων πόστς υψηλού επιπέδου να υπενθυμίσω οτι εάν σε αυτό το φόρουμ βγούν δυό αλητάμπουρες οπαδοί τού Ολυμπιακού και πούν τούς ΑΕΚτζήδες ´τουρκόσπορους´θα γίνει και δικαίως ο χαμός.
Στα 120 συμπυκνωμένα σας μηνύματα χρησιμοποιήσατε συλλήβδην για καθε γαυρο την λέξη ψαροκασέλλα.Σωστό ή λάθος???
Αρα δεν έχω να ντραπώ σε τίποτα .Αυτός που χαρακτηρίζει ντρέπεται συνήθως εφ´όσον έχει τσίπα.
Δυστυχώς ενημερώθηκα οτι σάς διέγραψαν συμπυκνωμένο υψηλής ποιότητας κείμενο.Λυπούμαι ειλικρινά γι´αυτό.
Θεωρώ οτι είναι απαραίτητο οι νεότεροι να μαθαίνουν τι εστί´αυριανισμός´.Οπου αυριανισμός είναι για μενα η χειρότερη πολιτική έκφρασις μετά απο τούς ταγματασφαλίτες και τούς χουντικούς.
Η αλήθεια είναι οτι απ´εδώ και εμπρός και επειδή οι νοητικές μου ικανότητες είναι χαμηλού επιπέδου -αυτός είναι ο λόγος που γράφω αρκετά πόστς για να γίνω κατανοητός απο τούς ´εβαπορέ´-δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνία.
Μιά διευκρίνισις ακόμα.
Το να γράφει κάποιος οτι ο ´Γιωργάκης είναι παιδί τής Ολμπράιτ´είναι πολιτικός χαρακτηρισμός(επι τη ευκαιρία ο Πάγκαλος έχει γράψει χειρότερα).To να γράφει κάποιος οτι ο ´Γιωργάκης´είναι ´χοντρός´,´κοιμάται όρθιος´,´είναι ζώον´είναι προσωπικός χαρακτηρισμός.Λεπτές διαφορές,δεν λέω.Για τούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς υπάρχουν σαφείς αποφάσεις Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων,που τούς επιτρέπουν πλήρως.Τους προσωπικούς όχι.
Τέλος ο διάλογος χρειάζεται τουλάχιστον δύο.Οταν ο ένας απο τούς δύο το βάζει στα πόδια δεν υπάρχει διάλογος.
Οταν γράφονται πολιτικά επιχειρήματα για προηγούμενες περιόδους διακυβέρνησης,αλλά δεν υπάρχουν απαντήσεις δεν υπάρχει διάλογος.
Ζητώ ταπεινά συγνώμη που εγώ ο ´πτωχός´δεν μοιράζω προεκλογικά φυλλάδια εκμεταλλευόμενος δραματικά γεγονότα τής πατρίδας μου.
Και επίσης ζητώ συγνώμη που πιστεύω οτι εδώ και 30 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάντια τής χώρας μου.
Σάς αφήνω ´πεδίον δόξης λαμπρόν´..................

και για να επανελθουμε στο θεμα του νηματος.

Ενα αεροσκαφος και δυο ελικοπτερα ηταν η βοηθεια που εξασφαλισε η Ελλαδα απο τη Ρωσια.

Να δω που θα πρωτοπανε.

Απάντηση: Re: Επεσε Πυροσβεστικο Αεροπλανο

και για να επανελθουμε στο θεμα του νηματος.

Ενα αεροσκαφος και δυο ελικοπτερα ηταν η βοηθεια που εξασφαλισε η Ελλαδα απο τη Ρωσια.

Να δω που θα πρωτοπανε.

τωωωωωωρα;;;;; σβησανε μονες τους η φωτιες !!!

του χρονου παλι να μαστε καλα να τα ξαναφερουμε οταν θα τελειωνουν οι πυρκαγιες .......:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Αμ δεν σβήσανε οι φωτιές Βάγγο μου.

και να πάνε να σβήσουν δεν τις αφήνουν.Τις διατηρούν στα παράθυρα των ειδήσεων (?) που βγαίνει όλο το χωριό σε ζωντανή σύνδεση γαι να πούν τον πόνο τους.Και οι "δημοσιογράφοι" όλο ενδιαφέρον του στυλ "Τι μοας λέτε? Σοβαρά ?"
Και φταίνε και οι πυροσβέστες (κατά τα λεγόμενα των "καμμένων") γαιτί δεν έκατσαν όσο έπρεπε στη φωτιά.!!(Λες και δεν θρηνήσαμε αρκετούς,μας περισσεύουν κι όλας..)

Βγήκε και στο καπάκι η Δαμανάκη να "αποδώσει ευθύνες" στα αποκαϊδια και όταν της είπε ένας της ΝΔ οτι και αυτή όταν ήταν Πρόεδρος του Συνασπισμού τα έχωνε στο ΠΑΣΟΚ σε ανάλογες καταστροφές,την έπιασε υστερία.Αρχισε να ουρλιάζει "Πότε το έκανε εγώ,πότε ?".Δεν μπορούσε να την ηρεμήσει κανένας,ούτε ο συντονιστής του "παραθύρου".Φώναζε,χτυπιόταν και τσίριζε.Αμόκ!Μιλάμε για πολύ γέλιο..-bye- .

(πικρό γέλιο βέβαια πάνω από τις στάχτες της Ελλάδας)

Απάντηση: Re: Επεσε Πυροσβεστικο Αεροπλανο

Συγγνώμη για την προσβολή της αισθητικής σας...
Αλλά προσπαθώ...ενίοτε επιτυχώς.

Ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση αφού με βοηθάει να αντιληφθώ και την ορθογραφική μου ανεπάρκεια...
...στο μέλλον, μπορεί να διορθωθώ...