ΕΠΕΣΕ....

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,337
Bratislava
...ηρωικά μεν στη χειρότερη ώρα δε... και κάπως απότομα μου φάνηκε !!! :BXVZCBXZ6:

Πάνω που με τις ρυθμίσεις του Μανώλη (μάλλον ακόμα θα τσιμπάει τέτοια ώρα.... έμαθα ότι πέρασε από του Μιχάλη -bye- !!!) είχα μια εικόνα όπως την... ονειρευόμουνα, η λάμπα του 600ρη παρουσίασε έντονη και απότομη πτώση φωτεινότητας λίγο πριν τις 700 ώρες λειτουργίας.

Μέχρι τώρα, η απόδοσή της ήταν σταθερή και αν έπεφτε η έντασή της, έπεφτε πολύ σταδιακά χωρίς να γίνεται αντιληπτή.

Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει η εικόνα μου, ακόμα κι έτσι, αλλά δεν έχει πλέον την ζωντάνια στα χρώματα που είχα συνηθίσει. Να πω, ότι έχω δει σε φίλους, προβολείς με ρυθμισμενη φωτεινότητα ίσως και χαμηλότερα από όπως δείχνει τωρα ο δικός μου (λόγω επιλογής τους) αλλά σε μένα μου άρεσε να δείχνει ζωηρά και έντονα.

Το μαύρο οφείλω να πω ότι βελτιώθηκε σε ...μεγάλο βαθμό (ουδέν κακό αμιγές καλού) αλλά.... θέλω πίσω τα χρώματά μου ....:BDGBGDB55:

Το να αλλάξω λάμπα από τώρα δεν το βλέπω...
Το να αλλάξω mode επίσης, μια και εκτός των TB1 και ΤΒ2 όλα τα άλλα είναι υπερβολικά θορυβώδη...
Κάτι ρυθμίσεις που έχει το μενού φωτίζουν μεν δημιουργούν πέπλο δε...

Υπάρχει καμμιά ..."μπακαλίστικη" λύση για την αύξηση της φωτεινότητας?
Να φέρω τον προβολέα πιο κοντά στην οθόνη?
Να αλλάξω gamma/brightness/contrast?
Να .... φρεσκάρω ξανά τον τοίχο?
Να ζητήσω αντικατάσταση στα πλαίσια της εγγύησης?(βάζοντας και ολίγη από ανομοιομορφία, σκόνες, σύγκλιση)
Να πάρω τον 1000ρη? (Του Μελίδη ??? :BDGBDGB53: )

Last edited:
Απ' ότι ξέρω για να αλλαχτεί δωρεάν η λάμπα, πρέπει να είναι μέσα στο όριο της εγγύησης των 90 ημερών (3 μήνες)....
Το πιο καλό είναι να βγάλεις σκάρτο τον προβολέα και να στον αντικαταστήσουν, αλλά πάλι θα πρέπει να περιμένεις καμιά 15αριά μέρες ΧΩΡΙΣ για να τον περάσουν από το service .....

Διαφορετικά πάρε τον 1000άρη, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το βρίσκω εντελώς κουφό να κάνεις αλλαγή σε ακριβότερο προβολέα , αν δεν το έχεις αποφασίσει, μόνο από μια πτώση φωτεινότητας της λάμπας στις 700 ώρες ... :BXVZCBXZ6:

Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά ..... Έχει συμβεί σε πολλούς να πέφτει τόσο δραματικά η λάμπα μετά από τόσες λίγες ώρες ???
Έχω και εγώ τον Epson 700 και τρέμω ..... :grandpa:

Απάντηση: Re: ΕΠΕΣΕ....

Έχει συμβεί σε πολλούς να πέφτει τόσο δραματικά η λάμπα μετά από τόσες λίγες ώρες ???
Έχω και εγώ τον Epson 700 και τρέμω ..... :grandpa:[/QUOTE]

Mα έγινε σε μένα. Και μου την άλλαξαν δωρεάν κι ας είχαν περάσει 7 μήνες και 800 ώρες.
Αντιπροσωπεία, όχι αστεία.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να τη χαρακτηρίσω την πτώση δραματική... μάλλον θα έλεγα ότι απο κεί που κατέβαινε ένα ένα σκαλί πήδηξε... τρία μαζεμένα... ελπίζω να έχει όμως πολλά ακόμα να κατέβει γιατί αλλοιώς.... :smash: :HTEHETH63:

μου φενεται παραξενο γιατι εχω ακουσει για αποτομες πτωσεις απο τις 1500 ωρες και μετα..εγω τον δουλευω στο natural και μου αρεσει πολυ η εικονα του.Στο theater black 1 k 2 την βρισκω πολυ ατονη και σκοτεινη...και δεν το καταλαβαινω αυτο γιατι βλεπω απο forum γενικα οτι υπαρχει μεγαλη προτιμηση σε αυτο το color mode..?Ισως κανω κατι λαθος..
Χωρις παρεξηγηση φιλε Ηλια, υπαρχει περιπτωση να ειναι η ιδεα σου η καποια ταινια που εβαλες να ειναι πιο ατονη και σκοτεινη?
Και παλι εννοειται χωρις παρεξηγηση απλα το αναφερω γιατι εμενα μου εχει τυχει..!! -bye-

Χωρις παρεξηγηση φιλε Ηλια, υπαρχει περιπτωση να ειναι η ιδεα σου η καποια ταινια που εβαλες να ειναι πιο ατονη και σκοτεινη?
Και παλι εννοειται χωρις παρεξηγηση απλα το αναφερω γιατι εμενα μου εχει τυχει..!! -bye-

Παρεξηγηση για ποιο λόγο? -bye-

Κι εγω το σκεφτηκα αυτο... τις τελευταιες μερες εβλεπα το 24 που εκτος απο τηλεοπτικη σειρα ειναι και σχετικα σκοτεινο... Ωστόσο και ενα dvd με κινουμενα σχεδια που νοικιασα σημερα, και το δισκακι του avforum που δοκιμασα και ενα HD clip που ειδα, δεν μου αλλαξαν την εντυπωση...

Μαλλον θα πρεπει να αρχισω να το συνηθιζω...

Αφού σου φαίνεται ότι έπεσε η φωτεινότητα - και μάλιστα 3 σκάλες όπως λες - πάει να πει ότι έτσι θα'ναι... Δε χάνεις τίποτα να μιλήσεις με το service... Δεν ξέρω μόνο εάν μετά θέλει φτου και από την αρχή ρύθμιση...

Δε νομίζω να χάνονται οι ρυθμίσεις με την αλλαγή λάμπας, αφού τις αποθηκεύει στην μνήμη του ....
Το μόνο που θα κάνεις είναι να μηδενίσεις τις ώρες της λάμπας από το μενού, όταν μπει η καινούργια ! :antlers: