Επεξεργασία φωτογραφιών με IPad Pro και IPhone

Tα tiff είναι τεράστια δεν βολεύει.

Δημητρη δοκίμασε να στείλεις dng επεξεργασμενο στο affinity, αν θυμάμαι καλά τα έβλεπε σωστά και το χρησιμοποιούν σαν τρόπο εισαγωγής όταν μια νέα μηχανή δεν υποστηρίζεται από το προγραμμα άμεσα …

Βρε Γιάννη το photos προφανώς είχε ξεκινήσει σαν εφαρμογή διασύνδεσης με κάρτες και μηχανές , γιατί όμως σημερα να έχει περιορισμούς πλέον αφού το σύστημα διαχειρίζεται παντός είδους αρχεία ? Και αφού είναι η βασική εφαρμογή της εταιρίας επιπλέον και για επεξεργασία φωτό

για το βίντεο αντίστοιχα είναι το iMovie

δεν νομίζω οτι εγώ είμαι ανάποδος , περίμενα πρώτα από ολα να βελτιώσουν αυτές τις αδυναμίες και στις δικές της εφαρμογές με την πρόοδο του λειτουργικού αφού άνοιξε την επικοινωνία με εξωτερικές συσκευές και την ταχύτητα μέσω του USBC καταργώντας το Lighting

το οτι υπάρχει λύση εξω από τις εφαρμογές της μαμάς και μπορώ να κάνω τη δουλειά μου καπως αλλιώς δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να ενημερώσω τι κάνει και τι δεν κάνει με την δικη της εφαρμογή ή πως συνεργάζεται με κάποια άλλη π.χ. Το mail, το files κλπ.

Όταν εξάγω dng από το LR cc και το μεταφέρω στο LR classic οι ρυθμίσεις μεταφέρονται, και τανάπαλιν - λογικό. Μεαταξύ LR και pixelmator δεν... Η επόμενη προσπάθεια, θα είναι με το match color, όταν βρω άκρη με το file system στο ipados... :cry::ROFLMAO:

edit: όπως λέει κι ο Κώστας τα tiff είναι τεράστια, εξάλλου δεν είναι αυτό το θέμα μου. Αυτό που θέλω είναι να μεταφέρω καμιά 10αριά presets του LR στο pixelmator.

Υ.Σ. Είδα κάποιες μικρές βελτιώσεις στο files αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν μπορώ να δω το περιεχόμενο του photos μέσω αυτού και πρέπει να έχω τρίτη εφαρμογή για να κάνω την δουλειά. Συν οι επιμέρους φάκελλοι ανά εφαρμογή: άλλος για το LR, άλλος ένας για το affinity, τρίτος για το pixelmator... Αποτέλεσμα, μπλέκουν αναμεταξύ τους με διπλά και τριπλά αρχεία, ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΌΣ...

Last edited:
Tα tiff είναι τεράστια δεν βολεύει.

Δημητρη δοκίμασε να στείλεις dng επεξεργασμενο στο affinity, αν θυμάμαι καλά τα έβλεπε σωστά και το χρησιμοποιούν σαν τρόπο εισαγωγής όταν μια νέα μηχανή δεν υποστηρίζεται από το προγραμμα άμεσα …

ΒρεΓιάννη το photos προφανώς είχε ξεκινήσει σαν εφαρμογή διασύνδεσης με κάρτες και μηχανές , γιατί όμως σημερα να έχει περιορισμούς πλέον αφού το σύστημα διαχειρίζεται παντός είδους αρχεία ? Και αφού είναι η βασική εφαρμογή της εταιρίας επιπλέον και για επεξεργασία φωτό

για το βίντεο αντίστοιχα είναι το iMovie

δεν νομίζω οτι εγώ είμαι ανάποδος , περίμενα πρώτα από ολα να βελτιώσουν αυτές τις αδυναμίες και στις δικές της εφαρμογές με την πρόοδο του λειτουργικού αφού άνοιξε την επικοινωνία με εξωτερικές συσκευές και την ταχύτητα μέσω του USBC καταργώντας το Lighting

το οτι υπάρχει λύση εξω από τις εφαρμογές της μαμάς και μπορώ να κάνω τη δουλειά μου καπως αλλιώς δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να ενημερώσω τι κάνει και τι δεν κάνει με την δικη της εφαρμογή ή πως συνεργάζεται με κάποια άλλη π.χ. Το mail, το files κλπ.

Το iphoto και το imovie ειναι απλα προγραμματα επεξεργασιας για τον μεσο χρηστη. Ο advanced χρηστης δεν ασχολειται με αυτα αλλα δουλευει με τις πιο επαγγελματικες third party εφαρμογες που υποστηριζουν αυτα που ψαχνεις.
Ενημερωτικα, το mail οπως και αλλα email προγραμματα υποστηριζουν αποστολη μεγαλων αρχειων μεσω Maildrop, ενω το ιδιο ισχυει για dropbox, google drive κλπ μεσω των οποιων μπορεις να στειλεις ενα μεγαλο raw αρχειο (με το Share menu). Αν εχεις Mac, με ενα κλικ τα στελνεις μεσω Airdrop και φυσικα μεσω καλωδιου ή external storage, NAS κλπ

Sent from my iPad using Tapatalk

….. Αυτό που θέλω είναι να μεταφέρω καμιά 10αριά presets του LR στο pixelmator.
πονηρούλη ;)

στο Pixelmator φορτώσα κάποια preset απο τρίτους από το άρθρο που ανεβασατε για την αναβάθμιση , μαλλον τα σωνεις με ειδικό τρόπο γιατί έχουν το extension adjustments

Το iphoto και το imovie ειναι απλα προγραμματα επεξεργασιας για τον μεσο χρηστη. Ο advanced χρηστης δεν ασχολειται με αυτα αλλα δουλευει με τις πιο επαγγελματικες third party εφαρμογες που υποστηριζουν αυτα που ψαχνεις.
Ενημερωτικα, το mail οπως και αλλα email προγραμματα υποστηριζουν αποστολη μεγαλων αρχειων μεσω Maildrop, ενω το ιδιο ισχυει για dropbox, google drive κλπ μεσω των οποιων μπορεις να στειλεις ενα μεγαλο raw αρχειο (με το Share menu). Αν εχεις Mac, με ενα κλικ τα στελνεις μεσω Airdrop και φυσικα μεσω καλωδιου ή external storage, NAS κλπ

χα χα και εγώ ενημερωτικα στο λέω το έχω γράψει αναλυτικά πιο πάνω οτι το mail δουλεύει αψογα μέσα από άλλες εφαρμογές ή μέσα από το files στέλνοντας σωστα τα αρχεία

από το Photos έχει θέμα …

βρε Τάκη μέσος χρήστης είμαι , μια απλή εφαρμογή ήθελα να ανοιγω τα αρχεία μου από παντού εύκολα και να μου την δίνει στα βασικά app η εταιρία που σκάω 1.500 χιλιάρικο, δεν μιλησα για καμία εξειδικευμένη επεξεργασία και πολύπλοκα features

απλά θεωρώ δεν το κάνει σωστά και με πληρότητα ενω είναι σούπερ απλό πλέον σε αυτό το επίπεδο που είναι το IPadOS ,

να μην το γράψουμε αν κάτι είναι ελλιπές ? Ένα νήμα ενημερωτικό έχουμε στα τεχνικά τι κάνει και τι όχι με τις φωτό ως file manager και στην συνέχεια για επεξεργασία , ο καθένας βρισκει το δρόμο του μετά πως θα χρησιμοποιήσει την πληροφορία

Δειτε και το Darkroom. Πολυ καλο προγραμμα και εχει δυνατοτητα για side by side 2 παραθυρα της ιδιας εφαρμογης.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το photos κι εγώ, ούτε με το iMovie.
Αυτά όπως ειπώθηκε είναι κάποια βασικά εργαλεία για απλή χρήση,

Δεν είπε κανείς ότι είστε παράξενοι, απλά η Apple στηρίζεται σε εφαρμογές τρίτων για πιο εξιδεικευμενα εργαλεία κι εφαρμογές.

Η ίδια έχει άλλη άποψη και αντίληψη περί πολλών θεμάτων…πχ για συγχρονισμό μέσω iCloud και όχι πήγαινε έλα με στικάκια και δίσκους και πολλά ακόμα.

Αν θέλεις να έχεις το δικό σου τρόπο και workflow, ακολουθείς άλλες μεθόδους, όπως ειπώθηκε.

Μην ψάχνεις γιατί η Apple κάνει ότι κάνει…δεν έχει νόημα, γιατί είναι θέμα διαφορετικής νοοτροπίας .

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

χα χα και εγώ ενημερωτικα στο λέω το έχω γράψει αναλυτικά πιο πάνω οτι το mail δουλεύει αψογα μέσα από άλλες εφαρμογές ή μέσα από το files στέλνοντας σωστα τα αρχεία

από το Photos έχει θέμα …

βρε Τάκη μέσος χρήστης είμαι , μια απλή εφαρμογή ήθελα να ανοιγω τα αρχεία μου από παντού εύκολα και να μου την δίνει στα βασικά app η εταιρία που σκάω 1.500 χιλιάρικο, δεν μιλησα για καμία επεξεργασία και πολύπλοκα features

απλά θεωρώ δεν το κάνει σωστά και με πληρότητα ενω είναι σούπερ απλό πλέον σε αυτό το επίπεδο που είναι το IPadOS ,

να μην το γράψουμε αν κάτι είναι ελλιπές ?

Και παλι, ζητας απο μια εφαρμογη που απευθυνεται σε απλους χρηστες (οι οποιοι δεν ασχολουνται με raw) να κανει raw import-export (που κανει, αλλα οχι ακριβως οπως θα ηθελες). Δεν ειναι για εσενα να το Photos και μαλιστα εχεις ηδη εφαρμογη που κανει οτι ζητας (Pixelmator) οποτε εξακολουθω να μην καταλαβαινω γιατι επιμενεις να θες το Photos στο workflow σου.

Βρε να το ξαναπώ ακόμη μια γιατί δεν με διαβάζετε προσεκτικά από την αρχή

και με jpeg ακριβώς τα ίδια κάνει το Photos ,

αλλάζει το όνομα μέσα από το files (που είναι δικη της εφαρμογή) και οχι μέσα από την καρτοδέκτη

συμπιεζει το αρχείο Jpeg χωρίς να με ρωτησει από πλήρες σε κάτι που δεν θέλω να στείλω έτσι … είναι περιορισμοί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αφού αλλες δικές της εφαρμογές (όχι τρίτων) το κάνουν σωστά.

Αυτό ξαναψαξα αναλυτικά και το έγραψα όχι για να την πω στην Apple αλλά αν μπει ένα παιδί καινούργιο στο Ιos π.χ. Ο Δημήτρης και προσπαθησει να κάνει κάποια απλά πράγματα να ξέρει τι κάνει και τι όχι το Photos , το files κλπ. , ενω εξελιξαν σημαντικά το files άφησαν το photos στην τύχη του εγώ αυτό βλέπω εδώ και 4-5 χρόνια

Όχι δεν το θέλω το Photos έτσι κουτσουρεμενο , αυτοί μου το δίνουν :ROFLMAO: Αν μπορω να το σβήσω ειλικρινα θα το προτιμούσα ….

εδώ και χρόνια δεν το έχω στο workflow μου, κοίταξα αν άλλαξε κάτι , δεν άλλαξε πάμε παρακάτω

μενω λοιπόν σε αυτό που έγραψε ο Γιάννης

Μην ψάχνεις γιατί η Apple κάνει ότι κάνει…δεν έχει νόημα, γιατί είναι θέμα διαφορετικής νοοτροπίας .

Last edited:
Βρε μια χαρά σε διαβάζουμε, εσύ επιμένεις να απαιτείς από ένα basic πρόγραμμα με συγκεκριμένη (καλώς η κακώς) φιλοσοφία να έρθει στα δικά σου πρότυπα. Είναι σαν να θες να κάνεις το Microsoft paint, adobe illustrator. Γίνεται; Δεν γίνεται.

Ούτε εγώ χρησιμοποιώ τη photos και όντως αρχικά τα είχα "πάρει" γιατί δε με άφηνε να κάνω ότι θελω.
Αλλά τουλάχιστον το photos έχει πολύ καλά slideshows, φτιάχνει μουσική που ταιριάζει όπως και το imovie κανει πανεύκολα πράγματα εδώ και πολύ καιρό(ρυθμίζει τη διάρκεια μουσικού κομματιού να έρχεται μαζί με την εικόνα που μόλις πρόσφατα πήρε το PR και το resolve ούτε καν.
Και έχετε δοκιμάσει το μαμά πρόγραμμα φωτό σε android ή windows πως είναι;
άστο καλύτερα..

Το photos απλά το ξεχνάς αν θέλεις να ασχοληθείς με επεξεργασία φωτογραφιών από μηχανές. Εκεί που χρησιμεύει είναι αν έχεις και iPhone, όποτε στο photos στο iPad εμφανιζονται οι φωτός που τράβηξες με το iPhone και μπορείς να τις επεξεργαστείς από εκεί ή να τις ανοίξεις με άλλο πρόγραμμα. Είναι μια entry level εφαρμογή για τα πολύ βασικά, εμένα πιο πολύ με ενοχλεί που δεν βλέπει το files τα αρχεία του photo, είναι σπαστικό αυτο.

Προφανώς κάποια πράγματα μπορεί να διορθωθούν αλλά δεν νομίζω να ασχολείται η Apple με αυτήν την εφαρμογή, το κοινό δυστυχώς που απευθύνεται το photos ασχολείται με basic πράγματα σε επεξεργασία. Για τους υπόλοιπους από εμάς υπάρχουν άλλες εφαρμογές.

Το photos ανήκει στις πρωταρχικές εφαρμογές της Apple, όπως το music , iTunes κλπ.

Οτιδήποτε εισάγεις σ αυτές τις εφαρμογές , μπαίνει σε μια μεγάλη βάση δεδομένων, κι από εκεί εξάγεις πληροφορίες, κανεις ταξινόμηση κλπ.
Την ίδια λογική έχουν πολλές εφαρμογές και σε desktop πχ ο avid, το διασημότερο πρόγραμμα editing στο Hollywood και στη τηλεόραση .
Αυτά τα προγράμματα μετατρέπουν τα αρχεία σε δικά τους φορματ, αλλάζουν τα ονόματα για δίκη τους διευκόλυνση και γενικά κάνουν τα πάντα για να τα έχουν ταξινομημένα με το δικό τους τρόπο.

Αυτό τους προσδίδει ταχύτητα κι ευελιξία , αλλά έχει προφανώς και μειονεκτήματα, όπως αυτά που αναφέρετε.

Δεν πρόκειται ν αλλάξει νοοτροπία η apple μιας κι εκεί βασίζεται το οικοσύστημα της.

Απλά , σε όποιον δε ταιριάζει αυτός ο τρόπος, κοιτάει σε εφαρμογές τρίτων ή ακόμα και σε αλλά λειτουργικά .

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Καλά δεν είναι αυτό που συζητάμε ζήτημα οικοσυστήματος και νοοτροπίας που δεν αλλάζει βρε Γιάννη , ούτε απαίτηση δικη μου όπως γράφει ο Τάκης

το οικοσύστημα εχει κάποια στάνταρ σαν φιλοσοφία σε αυτό συμφωνώ και βαδίζω αλάργα , αλλά εδώ ακομη και η ίδια της φιλοσοφία ανατρέπεται

απο τον καρτοδεκτη που και στο παρελθόν σου επέτρεπε να μεταφέρεις φωτό μέσα φροντίζει το photos και κρατά το όνομα της η φωτογραφια ,

η ίδια πάλι εφαρμογή από το files που βελτίωσε σημαντικά ή από άλλη εξωτερική συσκευή αλλάζει το όνομα ,

ποια ταξινόμηση λοιπόν συζητάς , οι μισές φωτό θα είναι IMG …. Και οι άλλες με την ονοματοδοσία της εκάστοτε μηχανής ,

αυτό που λες θα ίσχυε αν το έκανε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από όπου την στείλεις , έστω ας κρατούσε το IMG παντού , σωστό λάθος δεν έχει σημασία θα ήταν το ίδιο

κανονικά η φωτό είναι μια και μόνη και στην πορεία της από οπουδήποτε σου επιτρέπει το οικοσυστημα της με οποιαδήποτε εφαρμογή δικη της ή τρίτου δεν θα έπρεπε να αλλοιώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά της όπως το όνομα πριν κάν δοκιμασεις να την επεξεργαστεις ,

αποφασίζουν κάποια στιγμή να εξελίξουν την εφαρμογή και να το αλλάξουν , καντο όμως ομοιόμορφα ειδαλως κρατά το όπως παλιά σε μια κοινή φιλοσοφία

εγω δεν θέλω κάν να επεξεργαστώ μια φωτό στο photos , αλλά όπως είπε ο Εvan βολεύει έστω μια παρουσίαση , ένα slide show να θέλω να κάνω από φωτό που έχω ήδη μέσα στο μηχάνημα σε φακέλους εκτός του photos και μετά τις ιδιες να τις στείλω βόλτα στο πισι μου , Ε θα έχουν άλλο όνομα και ούτε κάν θα το έχω διαλέξει

δεν νομίζω να ξανασχοληθω με το Photos , κρίμα που είναι συνδεδεμένο και με την εφαρμογή της cameras , ευτυχώς πλέον τραβάς φωτό και από άλλη εφαρμογή όπως το LR , δυστυχώς το Pixelmator δεν το κάνει…

Last edited:
Αυτό που λέει ο Κώστας και συμφωνώ κι εγώ, είναι ότι δεν υπάρχει συνέπεια και συνοχή στο περιβάλλον. Η apple έχει στήσει ένα σύστημα με πολλούς περιορισμούς για τους developers - υποτίθεται για λόγους ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας, όπου το μεν πρώτο έχει (εν πολλοίς) επιτευχθεί, ενώ το δεύτερο έχει ανάμικτα αποτελέσματα*. Κάθε developer ακολουθεί διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, οπότε αντί να ασχολούμαστε με τις εφαρμογές, ασχολούμαστε με το πως εισάγουμε/εξάγουμε τα αρχεία και το τι συμβαίνει στο ενδιάμεσο. Κερασάκι στην τούρτα, η official εφαρμογή φωτογραφίας, που θέλει να είναι κάτι σαν το gallery του android αλλά με πολλές ιδιοτροπίες, γιατί... έτσι το σκέφτηκε ο Τζόμπς πριν κάποιες δεκαετίες.

Το files είναι άλλο ένα σόκιν ανέκδοτο, που με την τελευταία αναβάθμιση έγινε σχεδόν τόσο εύχρηστος όσο ο explorer των windows 3.1 του 1992.

Εντάξει, (ξανά)μπήκα κι εγώ στο σύστημα γιατί κάποια πράγματα, δεν υπάρχουν/γίνονται στο android, αλλά περίμενα περισσότερη πρόοδο και άνοιγμα στο πως γίνονται τα πράγματα. Και τι αντιμετωπίζω?

- Ο Safari δεν βγαίνει πλέον για windows, οπότε για να συγχρονίσεις bookmarks πρέπει να πας Θεσσαλονίκη μέσω Λάρισσας (μέσω Chrome δηλαδή), ενώ extensions, plugins κ.λπ. παίζουν μόνο στον safari.
- Το iTunes το καταντήσανε απλό media player, αφού πλέον δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για έλεγχο/backup των apps κ.λπ. Μόνο το iCloud έμεινε δηλαδή, για να πληρώνεις το μηνιάτικο στην μαμά apple...

Ο.κ. το iPad είναι προς το παρόν μόνοδρομος για όποιον - που όπως εγώ - θέλει μια ισχυρή ταμπλέτα, για να κάνει και 2-3 άλλα πράγματα εκτός από σερφάρισμα, κανά παιχνίδι και λίγο office, αλλά η microsft έχει αρχίσει να βγάζει κάποιες ενθαρυντικές εναλλακτικές, ενώ κάποιοι κινέζοι μερικά αρκετά ισχυρά μηχανήματα που χρειάζονται βέβαια software. Φυσικά για όσους είναι "παντρεμένοι" με το οικοσύστημα αυτά είναι ψιλά γράμματα, αλλά για εμάς τους υπόλοιπους φαντάζουν "κάπως" - για να το πω ευγενικά.

* Δεν είναι τυχαίο οτι κοτζάμ microsoft βαρέθηκε να τους σιγοντάρει και απέσυρε το - έτσι κι αλλιώς πετσοκομμένο - ms keybord από το app store, αφήνοντάς μας με το μαμίσιο και το google, στα οποία ούτε την αριθμοσειρά δεν μπορείς να έχεις μόνιμα ενεργή + το αχαρακτήριστο γεγονός ότι δεν έχεις βοήθεια (συχνές λέξεις) στην ελληνική πληκτρολόγηση. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του μέλους μας που αναπτύσει την πολύ καλή εφαρμογή VRadio... Εδώ μπορείτε να δείτε γιατί ο άνθρωπος ουσιαστικά τους παράτησε.

Last edited:
  • Like
Reactions: kbouk and karamela
οσοι εχουν συνηθιοσει αλλο τροπο και workflow, το κατανοω οτι ειναι δυσκολη η μεταβαση.

Πχ εγω δεν ασχολουμαι ποτε με usb sticks/δισκους κλπ εδω και χρονια, ολα ειναι στο icloud.
Δεν εχω προβλημα να πληρωνω ενα μικρο ποσο, οπως και για εφαρμογες, αφου ετσι πετυχαινω το μεγιστο , ευκολα και γρηγορα.

Εχει ιδοτροπιες που φαινονται πολυ ειδικα αν δεν εχεις μπει στο οικοσυστημα.
Πχ αν εχεις pc ξεχνα το καλυτερα... με mac παιζει απροσκοπτα.

Ετσι ειναι δυστυχως...its Apple's way or No Way! :p

Ιστορία μου αμαρτία μου Δημήτρη....χρόνια τα λέω αυτά που γράφεις....κάποια πράγματα είναι τόσο δύσκολα ή τόσο περίπλοκα και αναγκάζεσαι τελικά ή να τα παρατήσεις ή να πας με τα νερά τους...το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά ανταγωνισμός και έτσι στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά πλέον (που να δεις τι γινόταν παλιότερα με το σύχαμα το itunes) άλλα είναι εκνευριστικό το files να είναι χειρότερο από ότι ήταν ο file explorer σε symbian κινητά πριν 10+ χρόνια....

Το Photo καταλαβαίνω την λογική όταν φτιάχτηκε του να χτίζει δική του βάση για λόγους ταχύτητας και ασφάλειας, άλλα είμαστε στο 2022 έχουμε πανίσχυρα μηχανήματα και ψάχνεις ώρες ώρες πατέντες για να κάνεις πράγματα απλά και βασικά.

Επίσης μια απορία που έχω και δεν μπορώ να βγάλω άκρη, τραβάω μια photo π.χ. με το iphone ή το ipad σε jpeg...την επεξεργάζομαι με το photo ή δεν την επεξεργάζομαι καθόλου, μετά πάω να την κατεβάσω από το Icloud στον υπολογιστή...εκει λοιπόν ή μου δίνει το επεξεργασμένο jpeg άλλα σε πολύ χαμηλότερη ανάλυση και μέγεθος!!! ή το αρχείο ΗΕΙC χωρίς να έχει κρατήσει την επεξεργασία που έχω κάνει???WTF??? Ο μόνος τρόπος για να κατεβάσω από το icloud το πλήρες αρχείο σε Jpeg με την επεξεργασία που έχω κάνει είναι να το επεξεργαστώ με το pixelmator....δεν μπορώ με τίποτα να κατεβάσω αρχεία από το Icloud πλήρες όπως είναι μέσα στο κινητό ή το Ipad (μιλάω πάντα για φώτος που τραβήχτηκαν με το κινητό ή το Ipad)...πρέπει να κάνω δηλαδή πατέντες και να τα περνάω όλα από το Pixlemator για να μπορώ να κάνω το πιο απλό πράγμα!!!

Επίσης μια απορία που έχω και δεν μπορώ να βγάλω άκρη, τραβάω μια photo π.χ. με το iphone ή το ipad σε jpeg...την επεξεργάζομαι με το photo ή δεν την επεξεργάζομαι καθόλου, μετά πάω να την κατεβάσω από το Icloud στον υπολογιστή...εκει λοιπόν ή μου δίνει το επεξεργασμένο jpeg άλλα σε πολύ χαμηλότερη ανάλυση και μέγεθος!!! ή το αρχείο ΗΕΙC χωρίς να έχει κρατήσει την επεξεργασία που έχω κάνει???WTF??? Ο μόνος τρόπος για να κατεβάσω από το icloud το πλήρες αρχείο σε Jpeg με την επεξεργασία που έχω κάνει είναι να το επεξεργαστώ με το pixelmator....δεν μπορώ με τίποτα να κατεβάσω αρχεία από το Icloud πλήρες όπως είναι μέσα στο κινητό ή το Ipad (μιλάω πάντα για φώτος που τραβήχτηκαν με το κινητό ή το Ipad)...πρέπει να κάνω δηλαδή πατέντες και να τα περνάω όλα από το Pixlemator για να μπορώ να κάνω το πιο απλό πράγμα!!!

Στειλε το μεσω airdrop, αλλα ενεργοποιοντας το All Photo Data στο options menu.

Δημητρη, εφοσον δεν εισαι σε Apple οικοσυστημα, δεν καταλαβαινω γιατι γκρινιαζεις για την μη υπαρξη safari για windows, ειδικα οταν υπαρχει ο Chrome.
To itunes ουσιαστικα εχει γινει phase out παντου. Και στα Mac ο συγχρονισμος/Back up με καλωδιο γινεται αλλου σε επιπεδο λειτουργικου.
Παντως, ειναι προφανες πως αν ζεις σε windows, η συνύπαρξη με ios devices δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα.
Παρε ενα Air να δεις το φως το αληθινο :)

Στειλε το μεσω airdrop, αλλα ενεργοποιοντας το All Photo Data στο options menu.
Στο mac mini που έχω το κάνω με airdrop μια χαρά, γιατί και εκει στο Icloud δεν βγάζω άκρη, στο Pc όμως (που δεν έχω airdrop) ανοίγω το icloud ή μέσω εφαρμογής ή μέσω browser και δεν μπορώ με τίποτα ότι και αν κάνω να κατεβάσω τα πλήρη αρχεία Jpeg...αναγκαστικά συνδέω στικάκια κλπ. για να τα μεταφέρω....δεν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί το icloud πάει με το έτσι θέλω και σώζει τα jpeg μου σε μικρότερη ανάλυση, ένα σκασμό GB έχω ελεύθερα και έχω ψάξει όλες τις ρυθμίσεις.