Επιχείρηση Atmos

Παντως απο χαρακτηριστικα ειναι οκ κι απο εμφανιση ονειρο και δεν χρειαζομαι περιεργες πατεντες ή κατασκευες για να ταβανωθουν.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θυμιζω παντα υπαρχει ο φοβος στο συγκεκριμενο χωρο μην τρυπησω καλωδιο του φωτος στο ταβανι.

Νομίζω υπάρχουν κάποιοι ανιχνευτές που τα εντοπίζουν.

Νομίζω υπάρχουν κάποιοι ανιχνευτές που τα εντοπίζουν.
Αξιοπιστος κατω απο 1000 ευρω δεν υπαρχει, πηρα με 50 και τζιφος, τα jbl που εβαλες ποσο εχουν;

Άστο καλύτερα... Μη χαλάσω την ελπίδα. :bigcry:
Εκτός αν εννοείς τα Control που έχω τώρα. Αυτά είναι φτηνά κανένα 150αρι το ζευγάρι.

Άστο καλύτερα... Μη χαλάσω την ελπίδα. :bigcry:
Εκτός αν εννοείς τα Control που έχω τώρα. Αυτά είναι φτηνά κανένα 150αρι το ζευγάρι.
Ριχτη την τιμη αντεχω.

Ενταξει φοβηθηκα προς στιγμην μη μου βαζες κανα πεντοχιλλιαρο, οχι οτι δεν ειναι τσουχτερα αλλα και πολυτελεια τοσα λεφτα για να χαλασεις το ταβανι. Σαν design παντως ακομα προτιμω τα focal.

Όταν τα είχα δοκιμάσει σε σετ 5.1, έπαιζαν ωραία με το cross στα 100Hz, στα 80Hz υπήρχε ένα ελαφρύ άδειασμα. Το ασύρματο subάκι του σετ ήταν ασθενικό έως απαράδεκτα αδύναμο, αλλά εσένα δεν σε νοιάζει αυτό.

Από κει και πέρα είναι θέμα πόσο ψηλά σε στάθμη μπορούν να παίξουν. Δηλαδή επειδή το μεγάφωνο είναι τετράιντσο, για να φτάσει σε καλή στάθμη, θα πρέπει να έχει παραπανίσια διαδρομή.

Τονικά πάντως μου άρεσε (αρκετά).

Τα dali εγω τα δοκιμασα και στις 2 θεσεις και για μενα παιζουν μακραν καλυτερα ως front height....

Επειδή δεν ακολουθούν το HRTF τα συγκεκριμένα ηχεία και το λέει κι όλας η Dali και εξηγεί το γιατί, μην το σκέφτεσαι. Βάλτα Front Height. Έχεις και Yamaha αν θυμάμαι καλά; Τα προτείνει τα Presence.

Από τη δική μου πρόταση εννοείς.

Για τα Alteco λέω, αυτά δεν έχεις;

Το HRTF είναι ένας ψυχοακουστικός σατανάς. Άστα σου λέω, δράμα... :flipout:
Πρόκειται για ένα λόφο στα 7KHz και μια λακούβα στα 12KHz για να μπορέσει να λειτουργήσει το κολπάκι της ανάκλασης και να μην σου δίνει την εντύπωση ότι ο ήχος προέρχεται από τη θέση του ηχείου, αλλά από πάνω σου.

Εγκυκλοπαιδικά η ονομασία HRTF είναι αυτό:

https://en.wikipedia.org/wiki/Head-related_transfer_function

H πατέντα της Dolby μαζί με την κριτική είναι αυτή:

https://www.audioholics.com/loudspe...ion-speaker/dolby-atmos-elevation-speakers-p2

Κάπου έχω και το πολυσέλιδο PDF που εξηγεί πως λειτουργεί όλο αυτό, αλλά δεν το βρίσκω αυτή τη στιγμή.