Αν θυμάμαι καλά (αν δεν θυμάμαι διόρθωσέ με) είπες ότι είσαι με ενοίκιο, αν φύγεις απ το παρόν σπίτι για διάφορους λόγους που μπορεί να προκύψουν, στο επόμενο σπίτι κατά 99% θα είσαι εκτός πραγματικότητας αφού όλα στήθηκαν βάσει του παρόντος χώρου έτσι δεν είναι; Εκεί τι γίνεται; Ρωτάω όχι μόνο εσένα αλλά κι όλους τους γνώστες περί περιποίησης χώρου και αγορά συγκεκριμένου εξοπλισμού για συγκεκριμένο χώρο γιατί αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, είμαι με ενοίκιο, σ έναν χώρο σχεδόν τετράγωνο 28 τ.μ. σαλόνι με έπιπλα κι αντικείμενα που δεν γίνεται να μετακινηθούν ούτε δέκα εκατοστά, με κυρίως ηχεία κολώνες που σίγουρα πνίγονται σ αυτό το χώρο και σε απόσταση ούτε μισό μέτρο από πλαινό τοίχο το ένα και από έπιπλο το άλλο και που σίγουρα αν κάνω κι εγώ μετρήσεις το αποτέλεσμα θα είναι του πεταμού, τι κάνουμε βρε παιδιά σ αυτές τις περιπτώσεις; Υπάρχει άλλη λύση απ το συμβιβασμό; Θα πρέπει να κοιτάξω για σπίτι με συγκεκριμένο χώρο; Εγώ παρ όλα αυτά είμαι αρκετά ευχαριστημένος απ το αποτέλεσμα δεδομένου ότι για να μην είμαι ευχαριστημένος θα πρέπει να ακούσω τον εξοπλισμό μου σε ιδανικό χώρο και να δω που και τι χάνω αλλά αν σκεφτούμε πριν 30 χρόνια οι πατεράδες μας δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα μιας κι ο ήχος κι η αλληλεπίδρασή του με το χώρο δεν ήταν επιστήμη κι αυτό που μέτραγε ήταν απλά η ακρόαση, μήπως τελικά διυλίζουμε τον κώνωπα; Υπάρχει τέλειος ήχος; Αν ναι με τι αναφορά; Με την αρχική ηχογράφηση; Εγώ πως θα το ξέρω αφού δεν έχω τη δυνατότητα ακρόασης; Αυτό που τελικά συμβαίνει είναι να συνηθίζουμε τον εξοπλισμό μας σε συγκεκριμένο χώρο σε βάθος χρόνου, αυτό είναι που κάνει και τη διαφορά και τα ακούσματα ξεχωριστά, αν είναι να κάθομαι να ακούω μουσική και να σκέφτομαι "ωχ εδώ έχω ακύρωση ρε γαμώτο, ωχ εδώ ξυρίζουν τα πιατίνια, ωχ εδώ μπουμάρει" μήπως χάνουμε την ουσία και την απόλαυση της απλής ακρόασης μουσικής χωρίς πολλά πολλά σκαλίσματα όπως τα παλιά χρόνια;