Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

Κάτι φαίνεται ότι παρεμβάλει. Όχι πειρατικός σταθμός αλλά μάλλον κάποια κακορυθμισμένη εγκατάσταση με modulator προφανώς για να δείχνει κάποιος δορυφορική ή κάτι άλλο όχι μόνο σε μία τηλεόραση. Μήπως υπάρχει προποτζίδικο κοντά σου;

Δοκίμασε αν έχεις ενισχυτή να χαμηλώσεις την ισχύ του.

προπο υπαρχει ακριβως πισω απο εμενα, στην ταρατσα τους εχει εδω και χρονια ενα τεραστιο πιατο οπως επισεις
στην ιδια ταρατσα υπαρχει και κεραια για κινητα.

εδω μονο με ενισχυτη πιανεις και σε φουλ την ισχυ εστω και λιγο να το κατεβασεις δεν πιανει τιποτα.
κοιτα τα βασικα τα γνωριζω γιαυτο και πιστευω οτι δεν ειναι θεμα εγκαταστασης,
ολως τυχαιος ο πατερας μου ειχε μια κουβεντα σημερα στο καφενειο και αλλα ατομα απο την περιοχη εχουν το ιδιο
θεμα,εγω πιστευω 2 πραγματα 1. ειτε υπαρχει κατι στην περιοχη μου που καποια στιγμη μεσα στην μερα μας παρεμβαλει
η 2. υπαρχει καποιο προβλημα με το φιλλιπειο και την digea. διοτι οπως ειπα ολα τα αλλα καναλια
λειτουργουν αψογα.

α τωρα που το θυμηθηκα οταν εχει προβλημα η 25 το ιδιο προβλημα βγαζει και η 50 (tv100)
λες μηπως να παιζει θεμα με την ισχυ απο κανα tv100 γιατι αποτι ξερω στο φιλλιπειο
στα αναλογικα εχει πολυ δυνατο σημα ,μηπως το ιδιο κανει και στα ψηφιακα ?

παντως εστειλα ενα email στην digea να δουμε μηπως πραγματικα υπαρχει καποιο προβλημα
αν και ειμαι σιγουρος οτι ειτε δεν θα λαβω ποτε απαντηση η θα μου ερθει κανα
σας ευχαριστουμε για τα σχολια το θεμα σας προωθειτε.

Τζάμπα έστειλες το email στην digea. Είσαι μάλλον σε προβληματική περιοχή, ο τσίτα ενισχυτής μπορεί να σε κάνει να ανεβάζεις την ισχύ αλλά βάζει μέσα και σκουπίδι. Σκουπίδι μάλιστα πολύ μιας και το προποτζίδικο είναι κοντά σου, έχει ανεβάσει κι αυτό την ισχύ στον ενισχυτή και πολλαπλασιάζει το σκουπίδι που βάζει ο ενισχυτής σου.

Έχεις καταλάβει λάθος την χρήση του ενισχυτή. Ενισχυτή χρειάζεσαι για να ενισχύσεις ένα ασθενές σήμα. Αν ενισχύεις ένα σήμα το οποίο μπορεί να είναι ασθενές λόγω της απόστασης για παράδειγμα έχει καλώς. Το να ενισχύσεις όμως ένα προβληματικό σήμα θα καταφέρεις να ενισχύσεις όχι μόνο το σήμα αλλά και το πρόβλημα! Άρα πρέπει να εντοπίσεις το πρόβλημά σου και να προσπαθήσεις να το φτιάξεις και όχι να καταφεύγεις στην εύκολη λύση του ενισχυτή!

ακριβως ειμαι σε προβληματικη περιοχη ,σου ξαναλεω οτι αν δεν εχω ενισχυτη δεν πιανει απολυτως τιποτα ,η περιοχη μου ειναι ακριβως στην αρχη της ανηφορας
τα παντα γυρω γυρω ειναι ψηλοτερα απο εμας , το μονο που μπορω να κανω ειναι να βαλω 100 μετρα κεραια χααχαχχαχα,κοιτα δεν ειχαμε θεμα με τα ψηφιακα το τελευταιο διαστημα παρουσιαστηκε αυτο.

και τωρα που σου γραφω και 2 συχνοτητες της digea εχουν προβλημα η 25 δεν παιζει και η 29 εχει πιξελιασματα σε κανα 20λεπτο λογικα θα εχουν φτιαξει και η δυο.

Μια ερωτηση. Ηρθα στο σπιτι των γονεων (περιοχη Αγ. ιωάννης, Καλαμαρια) να τους σεταρω τα ψηφιακά. Πιάσαμε τα βασικα :), αλλά ΕΤ1 ΝΕΤ με πολλά σπασίματα. Είναι πρόβλημα της περιοχής ή χρειάζεται τιποτα άλλο?

ωραιος billes1 και οπως διαβαζω στο αρθρο, τοτε το προβλημα που εχουμε εδω στην περιοχη μου ερχεται απο την βουλγαρια.
τωρα πρεπει να κανουμε υπομονη αλλους 2 μηνες για να λυθουν τα προβληματα ,αν λυθουν βεβαια.

αρτ πρωην τηλεαστυ ,τωρα "παιζει" ψηφιακα στην συχνοτητα 59 της digital union.

2 φωτο ετσι οπως το πιανω εδω στη νεαπολη ,να πω οτι εδω και 1-1,5 περιπου χρονια περιμενουμε να φτιαξουν την συχνοτητα
υπομονη εχουμε ακομα δρομο αλλωστε κανεις δεν τους βλεπει.

παντως να πω οτι η ισχυς σηματος απο 30-40 % πηγε στο 70% και επιτελους η Tv κλειδωσε μετα απο πολυ καιρο
τα καναλια.

xvqydpyq.jpg

gfvnhq5u.jpg

to art πηρε τη θεση του τιβι θεσ<νικη που εκλεισε σχετικα καλα στο κεντρο τα αλλα 2 εινε χαλια κυριοε η χαλκιδικη εινε για κλαματα

ελαβα το παρακατω email απο την digea.

Καλημέρα σας,

Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το email σας και το ενδιαφέρον σας για την ψηφιακή τεχνολογία.

Ως εταιρεία υποχρεούμαστε να δρούμε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της πολιτείας σχετικά με την ψηφιακή μετάβαση. Συνεπώς, είναι απαραίτητη η συμμόρφωση με τις όποιες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), διαφορετικά θα επικρατούσε ένα καθεστώς ανομίας.

Σύμφωνα με τις ΚΥΑ40569/1129/2012 και 44088/1268/Φ150/2012 θα διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού σήματος στις 14 Δεκεμβρίου 2012 από το κέντρο εκπομπής Χορτιάτης και παράλληλα η συχνότητα 25 θα μεταφερθεί στη συχνότητα 24 με στόχο την εξάλειψη των παρεμβολών.

Από μεριά σας θα χρειαστεί στις 14 Δεκεμβρίου 2012 να πραγματοποιήσετε ένα αυτόματο συντονισμό στο δέκτη σας ώστε να αποθηκεύσει τη νέα συχνότητα.

ωραια εκανα μια αναζητηση και τα κατεβασε τα 2 νεα καναλια .test1,test2.

επισεις εκανα και μια αναζητηση στην 59,στην αρχη μου κατεβασε μονο 3 καναλια χωρις ονομα και χωρις εικονα,
τωρα ξανακανω αναζητηση και δεν μου κατεβαζει τιποτα.

Επεξεργασία:
επιτελους πρεπει να μπηκε κεραια στο φιλιππειο.
μετα απο το πανω ποστ που εγραψα το μεσημερι ,ξαναεκανα αναζητηση στην 59 και
κατεβασε και τα 4 καναλια με φουλ σημα.

περασαν 2+ χρονια και ξαναβλεπουμε τα καναλια της DU.

Last edited by a moderator:
βασικα η ωρα τισ αληθειασ θα φανη την παρασκευη εχω διαβαση θα εινε στη du αν δεν εινε εχει δικαιομα να εκπεμπει αναλογικα εφοσον δεν εινε ψηφιακο το θεμα εινε θα φενετε απο τισ ψηφιακεσ παρεμβολεσ και πιος θα το βλεπει μαλον κανεις