Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

ειναι υποχρεωμενοι να περασουν σε ψηφιακη μορφη παλια δεν ηταν, ο νομος δεν υποχρεωνε τα περιφερειακα καναλια να διακοψουν την αναλογικη τους εκπομπη αλλα αυτο τωρα για το Χορτιατη εχει αλλαξει και πρεπει οπωσδηποτε να γινουν ψηφιακοι, ισως δεν τους ενδιαφερει καν. μαλλον θα συνεχισουν αναλογικα αφου δεν θελουν την digital union αλλα σιγουρα θα φανε προστιμο.

απο το πρωι μου ελεγε στην συχνοτητα 59 οτι δεν ειναι "διαθεσιμη η υπηρεσια" και ενω λεω εχει φουλ σημα μαλλον κατι παιζει.

εκανα πριν απο λιγο μια αναζητηση και κατεβασε αλλα 2 καναλια συνολο 6 .CH 5 και CH 6 και μαζι με το CHANNEL 9 εχουν μπλε οθονη.
επισεις σαν να εχει γινει καπως ανθρωπινη η εικονα του time, το XTV παιζει ασπρομαυρο !

Επεξεργασία:
ανοιξαν πριν λιγο και τα 2 καναλια με το ονομα test στην 31,extra και βεργινα.

οπως επισεις ειδαμε το φως το αληθινο και απο το channel 9 στην 59 με πολυ καλη εικονα.
τα καινουργια CH 5 και CH 6 στην 59 εχουν ακομα μπλε οθονη.

το ενα καναλι αποτι ξερω θα ειναι το pella, για το αλλο δεν εχω ακουσει/διαβασει κατι.

Last edited by a moderator:
εχω διαβαση οτι το πελλα θα εινε στη 59 και απο λαθος μεταδοσε το βιντεο το αλλο καναλι θα εινε για τι τιβι θεσσαλονικη εφοσον γινει δεκτη η εφεση που κατεθεσε για το κλεισιμοτου

πολλα προβληματα απο τις 11 και εως τωρα σε digea και ερτ μαλλον οι γνωστες παρεμβολες
τις οποιες δεν ξερω αν της κανει το τει θεσσαλονικης που εχει ανοιξει στην 52.

οχι φιλε απολυτως καμια σχεση. προβλημα παντως δεν παρατηρησα σημερα σε κανενα καναλι στις Συκιες που πηγα σε φιλο, και μολις γυρισα σπιτι.

Καλησπέρα!
Υπάρχει πουθενά κάποια ενημερωμένη λίστα με το που εκπέμπει το κάθε πακέτο καναλιών;
Ο δέκτης στην αυτόματη αναζήτηση πιάνει μόνο τα κρατικά και αυτά της digea κι όλα με 100% σήμα. Χειροκίνητα που δοκίμασα να δώσω το 59 (υποτίθεται time, xtv κλπ) δεν πιάνει τίποτα, σήμα 0.
Η κεραία κοιτάει χορτιάτη, υπάρχει οπτική επαφη κι επίσης ό,τι πιάνει τώρα έχει 100% στάθμη. Καμιά ιδέα;

23: ET1, NET, ET3, EPT HD, ΕΡΑ-ΝΕΤ, ΕΡΑ2, ΕΡΑ3, ΕΡΑΣπορ, Κόσμος

24: Alpha, ANT1, Μακεδονία TV

29: Mega, Σκαι, Star

31: Nickelodeon+, Δίον, Εγνατία, Europe 1, Extra θεσσαλονικης, Βεργινα

46: Euronews, TV5

50: 4Ε, TV100, Euro, Γνώμη

52: ΤΕΙ Θεσσαλονικης HD

56: Βουλη, BBC World, DW, RIK

59: Time, Xαλκιδικη TV, APT, Channel 9, Test5, Test 6

Ενημερωμένες λίστες μπορείς να βρεις εδώ για τον Χορτιάτη κι εδώ για το Φιλίππειο. Επίσης από το χώρο του ΤΕΙ στη περιοχή της Σίνδου εκπέμπει στο 52 και η πειραματική τηλεόραση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε HD.

Last edited by a moderator:
Σε καινούριο MPF3381 που έβαλα σήμερα για πρώτη φορά δεν βγάζει ΑΝΤ1-Alpha με τίποτα.
Δοκίμασα να σβήσω όλα τα κανάλια και πάλι τίποτα.
Δοκίμασα επαναφορά σε εργοστασιακές και πάλι τίποτα.
Πηγαίνοντας στο manual έβαλα το 24 (εκεί δεν πήγαν; ) και ενώ βγάζει από κάτω σήμα λέει ότι δεν βρέθηκε πρόγραμμα.
Καμιά ιδέα;

skysound και arva, σας ευχαριστώ πολύ! Στα 31,50,52,59 δεν πιάνει απολύτως τίποτα...
Να κοιτάξω την κεραία (αναλογικά έπιανα τα πάντα τζάμι και ψηφιακά όσα πιάνει τα πιάνει με 100%) ή μπορεί να είναι κάτι άλλο;
Υπόψη, δεν έχω τηλεόραση με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη, εξωτερικό έχω, εναν crystal prime-hd...

haduken σημερα το alpha ειχε καποια προβληματα στη ληψη.
Δεν ξαναδοκιμαζεις?

mevan εχεις σωστη χωρα στις ρυθμισεις?
Υπαρχει και καποια αναβαθμιση στο site της εταιριας.

Τελικά με τη βοήθεια ενός άλλου δέκτη βρέθηκαν τα εξής:

Ο crystal ή θα πιάνει με 100% ή δε θα πιάνει καθόλου! Ενώ με τον άλλο (crypto redi 40) η στάθμη στα μεγάλα κανάλια φάνηκε ότι είναι 75 με 85%, από 100% του crystal.
Στα μικρά, που ο crypto κατάφερε και τα έπιασε με διακοπές, 40-50% από 0% του crystal.. Φταίει η αναισθησία του crystal μάλλον, και τον είχα για καλό.. Αναβαθμισμένος εννοειται!
Θα ψάξω και την κεραία, αυτό το 75% ενώ έχω οπτική επαφή δε μου άρεσε.

Τελικά μετά από αρκετές προσπάθειες βγήκαν και τα κανάλια στο 24.
Ήθελε επιμονή
:)

Δε νομίζω ότι έχει τόση ισχύ το σήμα για να φτάσει ως το Ρετζίκι. Άλλωστε εκπέμπει από το ΤΕΙ κι όχι από Χορτιάτη ή Φιλίππειο!

το nickelodeon γενικα ειναι αηδια σε θεμα εικονας πηγα αθηνα και το ειδα και επαθα πλακα αλλα εκει εχει οπτικη ινα και 16:9 ενω σε μας εδω ειναι απο χαλια αναλογικο λινκ και 4:3. γιατι τετοια εγκαταλειψη σε μας;