Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

Ποιο ειναι το το ρυθμιστικό της έντασης για τα uhf;το uhf1 ή 2;Να το αυξησω ή να το μεισω;Το καλωδιο vhf ειναι το πανω ή το κατω δεξια;

Το uhf 1 (εκεί που είναι το καλώδιο). Για αύξηση ή μείωση θα δοκιμάσεις στην πράξη (γι' αυτό έγραψα "παίξε"). Το vhf καλώδιο είναι αυτό που βρίσκεται στην υποδοχή vhf iii.

Δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο σε εμένα, αλλά τα περιφερειακά στις 55 και 56 της digea, μου εμφανίζουν σχεδον καθημερινά σπασίματα. Ενώ η ένδειξη για την ισχύ του σήματος είναι 100%, η ποιότητα πέφτει στο 30%. Και η πλάκα είναι ότι οι "παράνομες" συχνότητες της ΕΡΤ και της digital union, παίζουν μία χαρά, χωρίς προβλήματα.

Οι 55 και 56 είναι ευαίσθητες στη υγρασία φαίνεται. Και εγώ είδα προβλήματα ενώ πριν τις αλλαγές όλα τα κανάλια έπαιζαν άψογα.

Η ΕΡΤ που εκπέμπει;

Η ΕΡΤ εκπέμπει το πακετάκι της με ΕΤ3 και ΕΡΑ από την 37. Εκεί η ισχύς του σήματος μεταβάλλεται, από 50-75%, αλλά ποτέ δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα στη λήψη.

Επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στις περιοχές κοντά σε αυτό, νομίζω ότι γίνεται κανονικά η λήψη. Όσον αφορά τα πιο απομακρυσμένα προάστια, μήπως η συχνότητα δέχεται παρεμβολές;

Η ΕΤ3 στην Θεσσαλονίκη εκπέμπει από την ταράτσα του κτιρίου στην Λεωφόρο Στρατού, για αυτό και έχει πολύ μικρή εμβέλεια.

(Η λήψη στην Έδεσσα προφανώς γίνεται από διαφορετικό αναμεταδότη και πιθανότατα σε διαφορετική συχνότητα).

H Εδεσσα εχει υψομετρο 300 μετρα και μετα μεσολαβει
μονο ο καμπος των Γιαννιτσων μεχρι την θεσσαλονικη
με αστεια υψομετρα.
Αρα δεν αποκλειεται να εχει απ' ευθειας ληψη απο το κτιριο
της ΕΤ3 αν εχει την αναλογη ισχυ ο πομπος.

1,5 χιλιόμετρο απο το κτήριο της ΕΡΤ3, με κεραία προς Χορτιάτη, χωρίς εμπόδια ενδιάμεσα και δεν πιάνω. Η Έδεσσα πέφτει κομματάκι μακρύτερα ;)

Εαν δεν βλεπει η κεραια ληψης την κεραια της ετ3 δεν ειναι υποχρεωτικο
να πιανεις ακομα και 50 μετρα διπλα αν εισαι.
Απο οτι ειπε ο φιλος η κεραια ειναι στη ταρατσα της ετ3,
οχι στο Χορτιατη.

Αυτό το ανέκδοτο με την ΕΤ3 που της πληρώνει το κράτος τα εξοδα πρέπει να σταματήσει