Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

Ο διαυλος της digea 48 (οπεν, μεγα, αλφα HD) αρχισε εδω και μερικες μερες πιξελιασματα στη εικονα.
Η ποιοτητα σηματος ανεβοκατεβαινει συνεχεια. Το φαινομενο εχει διαφορετικη ενταση
αναλογα με τις ωρες της ημερας. (Το βραδυ πιο εντονο) Τοποθεσια δυτ θεσσαλονικη.
Αλλος φιλος με το ιδιο προβλημα?

Ο διαυλος της digea 48 (οπεν, μεγα, αλφα HD) αρχισε εδω και μερικες μερες πιξελιασματα στη εικονα.
Η ποιοτητα σηματος ανεβοκατεβαινει συνεχεια. Το φαινομενο εχει διαφορετικη ενταση
αναλογα με τις ωρες της ημερας. (Το βραδυ πιο εντονο) Τοποθεσια δυτ θεσσαλονικη.
Αλλος φιλος με το ιδιο προβλημα?

To ίδιο θέμα έχω κι εγώ. Βρήκες άκρη; H ποιότητα σήματος έπεσε ξαφνικά πολύ και ανάλογα με τις ώρες παίζει. Τα non-HD αλλά και το ERT Sports HD παίζουν μια χαρά.

Καθε χρονο γινεται το ιδιο τετοια εποχη και μαλλον για ολο τον χειμωνα.
Πεφτει το σημα στο διαυλο 48.

Φετος ανεβηκα στην ταρατσα και έγειρα περιπου 10 μοιρες τον ιστο της κεραιας (προς τα βορεια)
κονταινοντας το μηκος ενος συρματοσχοινου, και το σημα ανεβηκε,
αρκετα ωστε να μην εχω σπασιματα. Βασικα μιμηθηκα τον κεκλιμενο τροπο που ηταν
εγκατεστημενη μια διπλανη ολοκαινουργια κεραια. Το σημα βεβαια συνεχισε
τα ανεβοκατεβασματα, αλλα σπανιοτερα, και οχι κατω απο το 60%

Το οτι εγειρα τον ιστο και επιασα καλυτερο σημα δειχνει μαλλον οτι
η πολυοροφη πολυκατοικια αναμεσα σε εμενα και στο πομπο του Φιλιππειου
αποτελει οριακο εμποδιο , αλλα φοβαμαι και τη κεραια -πανελ που δεν ειναι κατευθυντικη,
και πιανει οτι ηλεκτρομαγνητικο σημα κινειται στην ατμοσφαιρα.

Ξεκινησε απο 1/12 (μαλλον) η εκπομπη των κρατικων HD καναλιων.
Στο 24 η ερτ1 HD και στο 36 η ερτ2 HD και η ερτ3 HD.
Εδω δυτικα εχω 98% ισχυ και 100% ποιοτητα.

Εγώ από Νάουσα κεραία στραμμένη Χορτιάτη,Δεν έχω καθόλου ήχο σε ερτ2hd , ert3hd ,bbc ,tv5 ,dw ,rik σε samsung 10ετίας
Σε αποκωδικοποιητή F&U σε άλλη τηλεόραση με την ίδια εννοείται κεραία δεν υπάρχει αυτό το θέμα.
Εχω παρατηρήσει οτι συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό αυτό και επανέρχεται και φεύγει κάθε περίπου 10 μέρες

Re: Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

Σε ποια περιοχή είσαι;
Έχεις πρόβλημα με τον ήχο των καναλιών από το κανάλι 36 του Χορτιατη;

Απο φιλιππειο κανω ληψη και ο ηχος ειναι ΟΚ.
Χορτιατη δεν βλεπει καθολου η περιοχη μου.

Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

Εγώ από Νάουσα κεραία στραμμένη Χορτιάτη,Δεν έχω καθόλου ήχο σε ερτ2hd , ert3hd ,bbc ,tv5 ,dw ,rik σε samsung 10ετίας
Σε αποκωδικοποιητή F&U σε άλλη τηλεόραση με την ίδια εννοείται κεραία δεν υπάρχει αυτό το θέμα.
Εχω παρατηρήσει οτι συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό αυτό και επανέρχεται και φεύγει κάθε περίπου 10 μέρες
Τα ίδια έχουμε σε αρκετές τηλεοράσεις και δεκτες και στην Θεσσαλονίκη.
Στα κανάλια που αναφέρεις στο κανάλι 36 από Χορτιάτη ο ήχος ακούγεται με γουργουρισμα σε Panasonic δεκαετίας. Σε δεκατεσσάρων ετων τηλεόραση Samsung δεν υπάρχει πρόβλημα.
Στο παρακάτω βίντεο δείχνω τι ακριβώς κάνει

https://youtu.be/juzYcZ6kKAc

Τουλάχιστον 2 χρόνια εμφανίζεται περιοδικά αυτό το πρόβλημα, πρέπει κάτι να γίνει.
Όταν το ίδιο πρόβλημα έχω σε κάρτα βίντεο υπολογιστή, σε φίλιψ του 2010 και σε φίλιψ του 2020 και σε διαφορετικά σπίτια και κεραίες τότε το πρόβλημα είναι σε αυτούς και όχι στο κομμάτι της λήψης

Παιδιά δεν λέτε και τις περιοχές να ξέρουμε τι συμβαίνει.
Τους έχω πάρει τρεις φορές για το ίδιο θέμα αλλά καλό είναι να τους πάρετε και εσεις τηλέφωνο ή να στείλετε αναφορά βλάβης από το site τους
Πάντα απαντάνε και είναι ευγενικοί.
Αν δεν τονίσουμε το πρόβλημα θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα

Είχατε καμία βελτίωση στο θέμα με τον ήχο από το κανάλι 36 του Χορτιατη;
Από την μεριά μου να ενημερώσω πως ο ήχος στην Panasonic είναι πολύ χάλια ενώ πλέον στην Samsung που δεν είχα πρόβλημα πλέον δεν βγάζει καθόλου ηχο παρα μόνο εικόνα.
Μόνο από εναν εξωτερικό δέκτη λαμβάνω σωστά ήχο.
Μιλάμε για ακατανόητη ασυμβατότητα που τόσο καιρό δεν μπορούν να διορθώσουν.
Τους ξαναπήρα τηλέφωνο αναφέροντας το κωδικό βλάβης και μου είπαν μάλιστα πως στο σύστημα τους γράφει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί.
Ότι να ναι.

Στα νεότερα η ενημέρωση απο την ΕΡΤ είναι οτι πιθανόν η συγκεκριμένη βλάβη να μην μπορεί να επισκευαστεί ως το τέλος τους έτους.
Έχει όμως δρομολογηθεί η αντικατάσταση του πομπού με εργασίες που θα ξεκινήσουν 11 με 13 /1/21.
Το πρόβλημα στον ήχο από ότι μαθαίνω υφίσταται από το 2016 και η κατάσταση του συγκεκριμένου πομπού από ότι φαίνεται φθίνει χρόνο με τον χρόνο.
Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσε να βρεθεί λύση καθώς η tomcast (πομπός Χορτιάτη) έχει κλείσει (πτώχευση) και η τεχνική υποστήριξη έχει σταματήσει.

Στα νεότερα η ενημέρωση απο την ΕΡΤ είναι οτι πιθανόν η συγκεκριμένη βλάβη να μην μπορεί να επισκευαστεί ως το τέλος τους έτους.
Έχει όμως δρομολογηθεί η αντικατάσταση του πομπού με εργασίες που θα ξεκινήσουν 11 με 13 /1/21.
Το πρόβλημα στον ήχο από ότι μαθαίνω υφίσταται από το 2016 και η κατάσταση του συγκεκριμένου πομπού από ότι φαίνεται φθίνει χρόνο με τον χρόνο.
Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσε να βρεθεί λύση καθώς η tomcast (πομπός Χορτιάτη) έχει κλείσει (πτώχευση) και η τεχνική υποστήριξη έχει σταματήσει.
Πότε δεν κατάλαβα πως ένας πομπός που λαμβάνει ψηφιακό σήμα και το αναμεταδίδει χωρίς επανακωδικοποίηση (μόνο με remodulation) μπορεί να δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα. Αφού θεωρητικά το bitstream δεν επηρεάζεται. Αλλά προφανώς όταν πας στον μειοδότη χωρίς κάποιου είδους ρήτρα για τυχόν ατέλειες όλα γίνονται.

Όντως επανήλθε και σε καμία εβδομάδα λογικά θα ξαναχαλάσει
Παρατήρησα οτι δεν είχα ήχο ούτε όταν συνέδεσα την κεραία με το android box της cosmote tv για λήψη των επίγειων

Τοο good to be true.
Εκει που το 36 απο Φιλιππειο επαιζε αψογα (τα HD της ερτ2 και ερτ3)
μας τα χαλασε εδω και τρεις - τέσσερεις μερες.
Η ποιοτητα σηματος παιζει συνεχεια μεταξυ 20 και 100
Δεν μπορεις να παρακολουθησεις. Επιστροφη στα SD.

Τοο good to be true.

Τα ίδια χάλια με Αθήνα δλδ ! Αν είχε φτιάξει το δικό μας θα υπέθετα ότι σας φέρανε το σκάρτο το παλιό μας.....:flipout:
Τί να πείς; Ψωνίσανε πομπούς από σβέρκο....

Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

Τοο good to be true.
Από Χορτιάτη λαμβάνω χωρίς πρόβλημα.
Δηλαδή και στο Φιλιππειο έχει θέμα η 36;
Αυτο είναι καινούργιο.

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

εχω προβλημα εδω και μερες μπορει και μηνα στα hd κολλαει η εικονα δεν μπορεις να παρακολουθησεις , στα αναλογικα δεν εχω θεμα . Νομιζα φταιει η κεραια μου ή κατι στην εγκατασταση , ρωτησα κ καποιους γειτονες και εχουν και αυτοι θεμα περιοχη Συκιες . Υπαρχει καποια λυση ?