Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

εχω προβλημα εδω και μερες μπορει και μηνα στα hd κολλαει η εικονα δεν μπορεις να παρακολουθησεις , στα αναλογικα δεν εχω θεμα . Νομιζα φταιει η κεραια μου ή κατι στην εγκατασταση , ρωτησα κ καποιους γειτονες και εχουν και αυτοι θεμα περιοχη Συκιες . Υπαρχει καποια λυση ?
Στα... αναλογικά;

Οκ παιδιά αφού τα αναλογικά είναι εντάξει, θα παίζει και έγχρωμο πρόγραμμα!:award:
Χωρίς πλάκα τώρα, νομίζω την άλλη εβδομάδα εχουν υποσχεθεί να λύσουν τα προβλήματα της 2ης mux Χορτιάτη ίσως και με το Φιλίππειο να εξυπηρετηθει η Δυτική Θεσσαλονίκη.

Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

Από Χορτιάτη λαμβάνω χωρίς πρόβλημα.
Δηλαδή και στο Φιλιππειο έχει θέμα η 36;
Αυτο είναι καινούργιο.
Το λοιπόν χτες δεν έκανα το κόπο να πάρω ένα τηλέφωνο για να ενημερώσω για το πρόβλημα.
Συνεπώς τα σπασίματα συνεχίστηκαν και σήμερα και τελικά έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω εξ αρχής.
Κατά τις τέσσερις ενημερώνω το τηλεφωνικό κέντρο και μετά από δύο τρεις ώρες τα σπασίματα έπαψαν.
Κάπου εκεί σκέφτηκα ότι μπορεί να το έφτιαξαν ή μπορεί να ήταν και τυχαίο.
Κατά τις οκτώ με παίρνουν τηλέφωνο ( ο ιδιος κύριος που έχω μιλήσει και στο παρελθόν και ειναι πάντα ευγενικος) και με ρωτά αν τώρα εξακολουθεί το πρόβλημα.
Το απαντώ φυσικά πως πλέον δεν υπάρχει θέμα και μου λέει πως εκαναν κάποια ρύθμιση και απλως πήραν για να ελέγξουν αν όντως είναι όλα εντάξει.
Έχω υπέρ εντυπωσιάσει, και για το ενδιαφέρον τους και για την αμεσότητα και θα το πω ξανά....
Παιδιά πάρτε τους τηλέφωνο όταν υπάρχει λόγος.
Μην περιμένετε να λυθεί κάποιο θέμα από μόνο του γιατί προφανώς είναι αδύνατον να γνωρίζουν τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή σε όλη την χώρα.
Εκανα το λάθος και το άφησα μια μέρα ενώ θα μπορούσα από χτες να τους είχα ενημερώσει και να το είχαν διορθώσει.
Συνεπώς κάποιες φορές φταίμε και εμείς που δεν λύνονται γρήγορα κάποια προβλήματα η ότι άλλο μας ενοχλεί.
Δύο λεπτά διαδικασία είναι ένα τηλεφώνημα.
Το τηλεφωνικό κέντρο δέχεται όλο το εικοσιτετράωρο και δεν έχει ούτε καν αναμονή.

Γι αυτο εστρωσε και η 36 απο Φιλίππειο?
Εκτος και αν ειναι τυχαιο.
Να δουμε αν αντεξει.

εστρωσε για μια μερα σε μενα . Xθες ξαναειχα προβλημα με κολληματα στην εικονα κ στον ηχο

Παιδια δεν θυμαμαι να το ειπαμε. Οσοι εχετε προβληματα στην ληψη,
έχει απ'ευθειας οπτικη επαφη η κεραια σας με τον πομπο?
Γιατι εγω επιβεβαιωσα σημερα οτι δεν εχω οπτικη επαφη λογω ενος υψηλου κτιριου.
(20 μετρα με την σκεπη το αθεοφοβο)
Εχω βεβαια στα 120 μετρα στην κατευθυνση της κεραιας και ενα θεορατο ιστο στο κτιριο
του ΟΤΕ με καμια 20αρια κεραιες -"τυμπανα" "κρεμασμενες" που ενας Θεος ξερει μονο τι εκπεμπουν.

Τα σπασιματα στα HD συνεχιζονται ακαθεκτα οποτε στην πρωτη ευκαιρια
θα βαλω μια κεραια Televes LTE σε ενα αλλο σημειο της ταρατσας.
Ισως δοκιμασω κατ' αρχην χωρις τον ενισχυτη που εχω τωρα.

Βρηκα ενα μερος στη ταρατσα που βλεπω κατ'ευθειαν τις κεραιες στο Φιλιππειο.
Ισα-ισα αναμεσα στην τεραστια κιτρινη πολυκατοικια δεξια, και στον πυργο του OTE αριστερα, που ειναι φορτωμενος με 4G πομπους.

Wfs0WGJ.jpg

Εδω οι κεραιες εκπομπης στο φιλιππειο με τηλεφακο.(στα 5 km περιπου)

PSxltDz.jpg

Θέλω να περάσω επίγεια κεραία σε σπίτι φίλου στο ασβεστοχωρι για περίπτωση που δεν έχει δορυφορική λόγω καιρού. Τα καλώδια είναι έτοιμα τραβηγμένα μένει να συνδεθεί η κεραία στον διακλαδωτη πάω περνάω την κεραία την συνδέω στον διακλαδωτη πάω στις τηλεοράσεις κάτω στο σπίτι να κάνω συντονισμό και 0 κανάλια 0 ραδιόφωνα. Έβαλα την κεραία σε ψηλότερο σημείο και πάλι τιποτα είδα τα καλώδια αν είναι σωστά τα βύσματα F όλα καλά ήταν. Ξέρει κανείς γιατί γίνεται Αυτό?? Η εγκατάσταση έχει ως εξής: επίγεια κεραία που με 2 μέτρα καλώδιο πάει σε διακλαδωτη με 3 εξόδους από εκεί φεύγουν 3 καλώδια σε 3 πρίζες σαλόνι παιδικό δωμάτιο και κρεβατοκάμαρα και cosmote tv Που το καλώδιο πάει απευθείας από το πιάτο στον δέκτη. Βάζω και φωτογραφία της εγκατάστασης. Δεν έχω φωτο από τα καλώδια στον διακλαδωτη.

Attachments

• 20210129_141301.jpg
    20210129_141301.jpg
    96.4 KB · Views: 223
Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

ναι ξερω οτι ειναι στο πλαι ετσι μου τις ανεβασε. να πω επισης οτι η κεραια ειναι καινουργια δοκιμαστηκε πρωτα σε εσωτερικο χωρο επιανε κανονικα. σκεφτηκα επισης μηπως βαλω μια κολωνα 1.5μ να ειναι ψηλα η κεραια μπας και πιασει. Ληψη εννοειται απο χορτιατη. απο φιλλιπειο το απεκλεισα γιατι ειναι απο την αλλη πλευρα οι κεραιες. Το σημειο ειναι λιγο περιεργο παντως. το διπλα σπιτι ειχε επιγεια κεραια πιο χαμηλα και επιανε.

Attachments

• 20210129_141210.jpg
    20210129_141210.jpg
    158.1 KB · Views: 224
  • 20210129_141200.jpg
    20210129_141200.jpg
    221.1 KB · Views: 224
Επειδη στο διαυλο 48 απο Φιλιππειο τα HD της digea συνεχιζουν να εχουν
τα χαλια τους αγορασα μια κεραια της τελεβες. Δεν την περασα ακομα στην
ταρατσα, αλλα μονο στο μπαλκονι που την εβγαλα, τα παντα παιζανε τζαμι.
(και χωρις ενισχυτη)

Ενα update μετα την τοποθετηση της televes zenit.

Η κεραια στηθηκε σε αλλο σημειο στην ταρατσα με οπτικη επαφη με φιλιππειο.
Ο ιστος καινουργιος, με υψος μολις 2,7 μετρα.
Κατ' αρχην τοποθετηθηκε δοκιμαστικα χωρις τον ενισχυτη ιστου (του 1990 παρακαλω)

Με μετρια προς υψηλα σηματα, κατεβασε στην TV του σαλονιου τα παντα χωρις το παραμικρο σπασιμο η πιξελιασμα.
Και επιτελους, σταθερη ποιοτητα.
Ακομα και ολα τα καναλια απο το διαυλο 38 του Χορτιατη.

Στις υπολοιπες 4 TV του σπιτιου ομως ειχε χαλια σημα.
Ετσι κουμπωσα και τον αρχαιο ενισχυτη ιστου και το σημα απογειωθηκε παντου
λυνοντας οριστικα ολα τα προβληματα.

Αφαλες συμπερασμα βεβαια δεν εβγαλα που οφειλοταν οι αλλαγες αφου αλλαξα και την κεραια
αλλα και το σημειο τοποθετησης. Υποψιαζομαι βεβαια κυριως την κεραια.

Αυτα, αλλα μην βιαζεστε για αλλαγες αφου 19 Μαρτιου αλλαζουν ολες οι συχνοτητες.

Τα πλαστικο κουβουκλιο του ενισχυτη ηταν σπασμενο
γι αυτο το ντυλιξα με σακουλες προσωρινα μεχρι να βρω ενα κουτι.

pQy3ObM.jpg

Καλησπέρα. Εκλεισα και την πλακετα του παλιου ενισχυτη σε ενα ωραιο καινουργιο πλαστικο κουτακι
και περιμενω τις αλλαγες στα καναλια.
Το παλιο πλαστικο κουτι του ενισχυτη διαλυθηκε 30 χρονια στον ηλιο και στη βροχη.

R6UBl7h.jpg
[/IMG]

Γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα ψηφιακά που εκπέμπουν εκτός digea (egnatia, pella, time)?