Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στην Κρήτη

Το είδα και σε μικρό ρεπορτάζ που είχαν νωρίτερα στο δελτίο του STAR. Επιτέλους ο κόσμος από την Κρήτη βλέπει την ημερομηνία που ζητούσε τόσο καιρό!

Last edited by a moderator:
επιτέλους!

Επειδή είμαι επαρχία, αν πιάνω με σήμα 74% 2-3 κανάλια ήδη (τελεκρήτη κλπ) θα πιάνω και όλα τα υπόλοιπα μόλις τα ενεργοποιήσουν?

Aν αυτά που πιάνεις είναι MPEG4, τότε μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα. Στα ψηφιακά η ποιότητα σήματος είναι το ίδιο σημαντική με την ένταση.

Το τελεκρητη και τα λοιπά ψηφιακά που παίζουν αυτή την στιγμή είναι από άλλο πάροχο που λέγεται digital union ... δεν είναι ακριβώς ψηφιακά ... μάλλον υβριδικά θα τα έλεγα... και ήχο και εικόνα έχουν χάλια... ψηφιακό streaming από ανλογική τηλεόραση κάνουν.... Η Ντίτζεα (που άργησε αλλά αυτή τη φορά αποφάσισε απ'ότι φαίνεται να έρθει τελικά) εκπέμπει καθόλα ψηφιακά... Είδωμεν....

Εμένα η απορία μου είναι θα πιάνουμε και κανένα άλλο καινούργιο κανάλι στην Κρήτη ή μόνο ότι πιάναμε μέχρι τώρα;

Εμένα η απορία μου είναι θα πιάνουμε και κανένα άλλο καινούργιο κανάλι στην Κρήτη ή μόνο ότι πιάναμε μέχρι τώρα;

24 ---> Digea ------> ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
25 ---> Digea ------> MEGA, ΣΚΑΪ, STAR, 902
37 ---> NetMed ----> novacinema1, novasports1/DisneyXD, Euronews, TV5 MONDE EUROPE
38 ---> Τοπικά -----> ΚΡΗΤΗ ΤV, TV CRETA, ΚΥΔΩΝ, SITIA TV, MY TV
49 ---> ΕΡΤ ---------> ET1, NET, ET3, ΕΡΤ HD
56 ---> ΕΡΤ ---------> ΒΟΥΛΗ, BBC WORLD NEWS, DEUTSCHE WELLE, ρικSAT
61 ---> Τοπικά -----> ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ, TELΕ KΡΗΤΗ, KΡΗΤΗ TV 1, CHANNEL 4U

Πηγή: satleo forum

Το τελεκρητη και τα λοιπά ψηφιακά που παίζουν αυτή την στιγμή είναι από άλλο πάροχο που λέγεται digital union ... δεν είναι ακριβώς ψηφιακά ... μάλλον υβριδικά θα τα έλεγα... και ήχο και εικόνα έχουν χάλια... ψηφιακό streaming από ανλογική τηλεόραση κάνουν.... Η Ντίτζεα (που άργησε αλλά αυτή τη φορά αποφάσισε απ'ότι φαίνεται να έρθει τελικά) εκπέμπει καθόλα ψηφιακά... Είδωμεν....

Για την λήψη στα σπίτια μας, σημασία έχει η τελική μορφή εκπομπής. Αν είναι δηλαδή MPEG2 ή MPEG4 και αν έχουμε συμβατό δέκτη.
Τώρα, τι κάνει το κάθε κανάλι πριν φτάσει το σήμα του στον πομπό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Για την 100% ψηφιακή εκπομπή της Digea, ρώτησε τους Θεσσαλονικείς...

24 ---> Digea ------> ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
25 ---> Digea ------> MEGA, ΣΚΑΪ, STAR, 902
37 ---> NetMed ----> novacinema1, novasports1/DisneyXD, Euronews, TV5 MONDE EUROPE
38 ---> Τοπικά -----> ΚΡΗΤΗ ΤV, TV CRETA, ΚΥΔΩΝ, SITIA TV, MY TV
49 ---> ΕΡΤ ---------> ET1, NET, ET3, ΕΡΤ HD
56 ---> ΕΡΤ ---------> ΒΟΥΛΗ, BBC WORLD NEWS, DEUTSCHE WELLE, ρικSAT
61 ---> Τοπικά -----> ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ, TELΕ KΡΗΤΗ, KΡΗΤΗ TV 1, CHANNEL 4U

Πηγή: satleo forum

Θα πιάνουμε και κανάλια που μέχρι τώρα δεν τα πιάναμε; π.χ. Το Sitia TV είναι ένα τοπικό κανάλι της Σητείας και ανήκει σε κάποιο μπουκέτο καναλιών... Εμείς θα το πιάνουμε ή μόνο οι κάτοικοι Σητείας;

έχουνε να κλάψουνε μανούλες και γιαγγούλες με το switch off, έτσι όπως βλέπω τους χάρτες.

καλησπερα. μια ερωτηση

το κοστος για να βαλει η digea 1 αναμεταδοτη ποσο ειναι ??

Βλεπω πολλοι φιλοι μπερδευονται με την Κρητη.
Δεν θα κλεισουν τα αναλογικα καναλια σε ΟΛΕΣ τις περιοχες παιδια, μονο οσοι πιανετε απο Μαλαξα και Ρογδια. Τι σχεση εχει το Λασηθι η το αν θα κλαψουν μανουλες; αν η περιοχη σας δεν λαμβανει απο τα δυο αυτα κεντρα εκπομπης θα συνεχισετε να βλεπετε αναλογικα οπως σημερα. η ψηφιακη μεταβαση αφορα καθαρα μικρη σχετικα περιοχη στο νησι, δηλαδη τις πολεις οπου ειναι μαζεμενος ο περισσοτερος κοσμος.

Ας ελπίσουμε ότι δεν ισχύει η είδηση... ή αν ισχύει ότι θα βρεθεί άλλη λύση και θα γίνει στην ώρα της η μετάβαση...

Υπάρχουν κι άλλα κέντρα εκπομπής εναλλακτικά της Μαλάξας και Ρογδιάς για λήψη της ΕΤ1... Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα!

Τότε γιατί έχουν ήδη ορίσει 28 Ιουνίου. Άρα είναι γεγονός. Οπότε τώρα προσπαθούν να βρουν τρόπο δικαιολογηθούν.

Διαβάζω στο άρθρο για πληροφορίες και σενάρια, όχι για ορισμένη ημερομηνία.

Οι πανελλαδικές όμως δεν εμποδίζουν την Digea να ξεκινήσει και να περιμένει η ΕΡΤ για ένα μήνα ακόμα. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα στις συχνότητες, μπορούν να εκπέμπουν ψηφιακά και αναλογικά ταυτόχρονα.

Υπάρχει πρόβλημα με την ψηφιακή συχνότητα της Digea που πέφτει επάνω στην αναλογική που εκπέμπονται τα θέματα. Switch off εν μέσω πανελλαδικών δεν γίνεται. Η νέα ΚΥΑ με την νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί την άλλη εβδομάδα. Οι πανελλαδικές τελειώνουν στις 25.
Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω ότι η είδηση που έφερε πάλι πρώτο το Digital TV info θα επιβεβαιωθεί.

δυστυχως εγω πιστευω οτι οι ρεζιλιδες που παιρνουν αποφασεις θα μας πανε για 28 ιουνιου,,,,για αυτο βλεπεις σιγη ιχθυος απο τους ρεζιλιδες το πανε λαου λαου και την αλλη βδομαδα θα δεις ανακοινωση οτι θα γινει αλλαγη ημερομηνιας,,..λες και δεν υπαρχει αλλη λυση..και ξερεις ολα τα λυκεια εχουν πιατο αλλα ενα να βρεθει και να πει οτι δεν εχει πιατο αμεσως παει για αναβολη.....και στην τελικη γιατι να μην αποσταλουν τα αποτελεσματα μεσω ιντερνετ δεν βλεπω καμια δυσκολια στο να γινει ετσι...και μην ξεχνας οτι δεν αρχισανε δοκιμαστικες εκπομπες της ερτ απο τον δορυφορο να δουμε που θα πανε για εκπομπη πραγμα που την βολευει και την ερτ η καθυστερηση.......και στην τελικη μπορει να ειναι απο πισω δακτυλος της ερτ η ιστορια...

και στην τελικη και παρεμβολη να υπαρχει,,,,στα χανια απο σκλοκα το τελετεξτ που εκπεμπετε απο τι συχνοτητες ειναι το ιδιο πανελλαδικα εκτος απο της ερτ3...οποτε πιστευω οτι δεν ειναι θεμα παρεμβολης αφου μπορουν να μεταδωσουνε τα αποτελεσματα απο αλλη συχνοτητα...07 vhf ---65 uhf η ερτ και νετ στο 27 με κοινο τελετεξτ..απο μαλαξα προβληματιζονται οι ρεζιλιδες για το τελετεξτ????οσο για την ρογδια στο ηρακλειο και εκει ισχυει το ιδιο στην τελικη μονο για εκεινη την ημερα ας αλλαξουν την κρατικη συχνοτητα και ας στειλουν τα αποτελεσματα.....Εκτος αν υπαρχουν αλλα μεγαλυτερα συμφεροντα απο αλλου και θελουν να πανε σε καθυστερηση........εγω νομιζω οτι ποτε ο γιαννης δεν μπορει ποτε ο κ....ς του πονει.....μακαρι να βγω ψευτης και να ισχυσει η 31 μαιου.