Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στο θεσσαλικό κάμπο

Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Σημασία εχει οτι ο Βόλος εμεινε απ εξω...για την ωρα !!! οι υπεύθυνοι ας το λύσουν το πρόβλημα...οπως και να εχει το πράγμα ...εστω μέχρι το 2015 ο Βόλος θα εχει ψηφιακό σήμα .

Στα τρίκαλα δεν υπήρχε σήμα απο το μεσημέρι μεχρι το βράδυ ανεξάρτητα τοποθεσιας η μάρκας δέκτη...το πρόβλημα ηταν στο δοβρούτσι και δημιουργήθηκε απο κεραυνό...ετυχε απλά ...δεν σημαίνει οτι με το παραμικρό θα χαλάει το σήμα !!! οποιος λέει οτι είχε σήμα λάθος είναι !!! η ερτ εδωσε την απάντηση για το πρόβλημα.

Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Τα τρίκαλα δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα με το πήλιο ούτε αλλη πόλη της θεσσαλίας... αλλού ηταν το πρόβλημα με το πήλιο και τελικά επιλέχθηκε το δοβρούτσι...ρωτήστε τη digea και την ΕΡΤ... Απ οτι ξέρω το πήλιο δημιουργούσε προβλήματα σε συχνότητες αλλων κεντρων εκπομπης φηφιακού σήματος...

"Υπέροχα"... Δηλαδή υπήρχε η επιλογή να μπει σε ένα σημείο που θα βλέπουν όλοι (Πήλιο) και άλλη μια εναλλακτική επιλογή να μπει σε ένα σημείο (Δοβρούτσι) που θα βλέπανε όλοι εκτός από τον πληβείο (Βόλο) και επελέγη η δεύτερη επιλογή. Συχαρητήρια, με μπόλικη ειρωνεία και θυμό (στους υπεθύνους).

Σημασία εχει οτι ο Βόλος εμεινε απ εξω...για την ωρα !!! οι υπεύθυνοι ας το λύσουν το πρόβλημα...οπως και να εχει το πράγμα ...εστω μέχρι το 2015 ο Βόλος θα εχει ψηφιακό σήμα .

Δεν μου προσφέρει παρηγορία το γεγονός ότι θα δω ψηφιακό σήμα το 2015 ξέρεις φίλε μου !!!!

Η αλήθεια είναι οτι απο την στιγμή που το πρώτο φηφιακό πακέτο mpeg2 της ερτ ηταν και είναι απο το πήλιο με καλό σήμα για ολους τους νομούς της θεσσαλίας απορήσαμε οταν είδαμε το δοβρούτσι να επιλέγετε για τους 3 νομούς της θεσσαλίας και οχι για τους 4 νομούς της θεσσαλίας το πήλιο !!!

Βασίλη η εικόνα που δείχνεισ με το Αλφα ειναι η ίδια και στα άλλα κανάλια;
Ποιό κανάλι ειναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα και αν εκπέμπει στην ίδια συχνότητα των ψηφιακών.Πρίν απο χρόνια στην Καλαμάτα ήμουν ίσως και ο μοναδικός που έβλεπα το ΣΤΑΡ όταν προτοάρχησε εκπομπή απο την Κεφαλωνιά.
Με μια καλή κατευθυντική κεραία και ενισυυτή χαμηλού θορύβου έκανα λήψη όπως εσύ γιατι υπήρχε παρεμβολή απο την ΕΤ2 λόγω πολύ δυνατού σήματος.
Η λύση ήταν συντονιζόμενο φίλτρο για εξασθένηση της συχνότητας της ΕΤ2, και μετά η εικόνα ήταν τέλεια

Απάντηση: Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Βασίλη η εικόνα που δείχνεισ με το Αλφα ειναι η ίδια και στα άλλα κανάλια;
Ποιό κανάλι ειναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα και αν εκπέμπει στην ίδια συχνότητα των ψηφιακών.Πρίν απο χρόνια στην Καλαμάτα ήμουν ίσως και ο μοναδικός που έβλεπα το ΣΤΑΡ όταν προτοάρχησε εκπομπή απο την Κεφαλωνιά.
Με μια καλή κατευθυντική κεραία και ενισυυτή χαμηλού θορύβου έκανα λήψη όπως εσύ γιατι υπήρχε παρεμβολή απο την ΕΤ2 λόγω πολύ δυνατού σήματος.
Η λύση ήταν συντονιζόμενο φίλτρο για εξασθένηση της συχνότητας της ΕΤ2, και μετά η εικόνα ήταν τέλεια

Ντεν πιάνουμε ψηφιακά στον Βόλο καρδια μου....
Θα ανεβάσω και αλλες φωτο αλλων καναλιών αν θέλετε!

Να.. δείτε και τον ΑΝΤ
Η πλάκα είναι πως σκοτώθηκα να πάρω HD TV με 3.500 τοτε
Ας είναι καλά ο δορυφόρος και τα blue rays παντως...
Τέλος μου φαίνεται απίστευτα βλακώδες αν ισχύει αυτό που ανέφερε φιλος
πιο πάνω οτι δηλαδή αν έδιναν απο Πήλιο θα πιάναν οι πάντες ενώ τωρα
απ το Δοβρούτσι εμείς στο Βόλο είμαστε στην απ εξω
Αλλά για την εξυπνάδα της φυλής μας θα πούμε αλλη φορά :grandpa:

Attachments

• 13062011044.jpg
    13062011044.jpg
    59.1 KB · Views: 41

Δοβρούτσι για την κεντρική θεσσαλία τότε... με τέλειο σήμα !!! Ο Βόλος ???? digea και ερτ ας απαντήσουν ....για το βόλο

Re: Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Να.. δείτε και τον ΑΝΤ
Η πλάκα είναι πως σκοτώθηκα να πάρω HD TV με 3.500
Αλλά για την εξυπνάδα της φυλής μας θα πούμε αλλη φορά :grandpa:
Και η δική σου κινηση να παρεις τηλεοραση με 3μιση χιλιαρικα ενοψει digea δεν μου φαινεται περισσοτερο εξυπνη.

Re: Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Και η δική σου κινηση να παρεις τηλεοραση με 3μιση χιλιαρικα ενοψει digea δεν μου φαινεται περισσοτερο εξυπνη.

σωστός...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

σωστός...

Ρε σεις οι βολιωτες ειμαστε απομονωμενοι ψηφιακα αλλα οχι βλακες..
Η τηλεοραση αγοραστηκε το 2006
Ηταν απο τις πρωτες full hd που κυκλοφορησαν γι αυτο και ηταν τοσο ακριβη
Αλλωστε τα..γουστα παντα πληρωνονται ακριβα!!
Μπηκε μαζι με δορυφορικο συστημα και απο τοτε ειχα προσβαση στα hd
(παλιες καλες εποχες με τεκιλες και γερμανους) αυτα κι οποιος καταλαβε...

Η ΚΥΑ (που αφορά αναλογικά κανάλια που γίνονται ψηφιακά) ΔΕΝ έχει προβλέψει το Πήλιο (ούτε το Σωρό) στην περίοδο της ψηφιακής μετάβασης.
Η ΕΡΤ έστησε το Πήλιο και την Πάρνηθα προ ΚΥΑ.
Μετά την ΚΥΑ, χρησιμοποιούσε αυτά τα σημεία μόνο για τα Plus που δεν εμπίπτουν σε αυτόν το νόμο.

Η περίφημη αυτή ΚΥΑ άφησε έξω πολλά Κέντρα Εκπομπής όπως τα παραπάνω + τη Θάσο.
Μάλιστα η ΕΡΤ έχει στήσει πομπό (προ ΚΥΑ) και στη Θάσο μη μπορώντας να φανταστούν πως θα άφηναν έξω τέτοιο Κέντρο Εκπομπής.
Η δικαιολογία ήταν πως τα παραπάνω κέντρα έχουν μεγάλη εμβέλεια, και πιθανόν να προκαλούσαν παρεμβολές σε άλλες κοντινές αναλογικές εκπομπές.

Σίγουρα υπήρχε λύση, είτε με κλίση στα διαγράμματα (π.χ. για να μη χτυπάει το Πήλιο τη Μυτιλήνη) είτε με μετακινήσεις συχνοτήτων, είτε με συντονισμένη μετάβαση γειτονικών σημείων ταυτόχρονα.
Γενικά η ΚΥΑ κατά τη γνώμη μου είναι ένας νόμος "μπάλωμα", αφού τα μόνα σημεία με υποχρεωτικό αναλογικό switch off είναι η Αίγινα και το Φιλλίπειο.

ΔΕΝ είναι μ@λκες στην ΕΡΤ, που στήνουν Κέντρα από καταβολής τηλεόρασης.
Και στην ΕΡΤ δεν είναι γνώμονας μόνο οι μεγάλες πόλεις αλλά και τα χωριά.
Δηλαδή Ψηλά Κέντρα Εκπομπής που καλύπτουν μεγάλες περιοχές.
Ηδη με τα Plus στο Βόλο έδειξαν το δρόμο, με βασικό πομπό στο Πήλιο και Gap Filler στο Σωρό για την πόλη του Βόλου.
Και αν δε κάνω λάθος, λίγα σημεία υπάρχουν στον Θεσσαλικό κάμπο που πιάνουν Δοβρούτσι και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από Πήλιο.

Last edited:

Δεν εχω καταλαβει ενα πραγμα απο οσα λετε. Για τον βολο (και κατ' επεκταση και ενα κομματι της χαλκιδικης που με ενδιαφερει) θα στηθει τελικα αναμεταδοτης στο πηλιο ή θα ορισουν καποιο αλλο σημειο για την εκπομπη του σηματος; Το θεμα ειναι το ποτε ή το εαν θα εκπεμψει απο εκει;

Και αν δε κάνω λάθος, λίγα σημεία υπάρχουν στον Θεσσαλικό κάμπο που πιάνουν Δοβρούτσι και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από Πήλιο.

Αυτό είναι το εξοργιστικό. Ο ένας πομπός εξυπηρετεί τους πάντες αλλά ΔΕΝ χρησιμοποιείται. Ο άλλος πομπός εξυπηρετεί λιγότερους και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΕΙΤΑΙ παρατάυτα!!!

Παντού γίνεται αυτό!!!
Ιστορικά μεγάλα ΚΕ από ΕΡΤ εποχής μένουν παντού εκτός, εκτός από Υμηττό, Χορτιάτη, Ακαρνανικά.

Πριν απο λιγο για αρκετα λεπτα δεν υπηρχε σημα στη συχνοτητα 28 (σινε+,σπορ+,βουλη,ρικ) την ιδια στιγμη στην συχνοτητα 43 (ετ1,νετ, ετ3) η ποιοτητα σηματος απο 56-60 που εχω συνηθως εκτιναχθηκε σχεδον στο 100.Εχει σχεση αραγε με την πτωση του σηματος στη συχνοτητα 28?Οταν σταματησει η εκπομπη των αναλογικων απο δοβρουτσι ειναι δυνατον να δυναμωσει το σημα το ψηφιακο σε περιοχες με προβληματικο σημα?

Μα δεν υπαρχει καποια ψηφιακη εκπομπη στη συχνοτητα 28!!

Μα δεν υπαρχει καποια ψηφιακη εκπομπη στη συχνοτητα 28!!

Καναλι 28 ηθελα να πω
Καναλι 28 πριαμα, ρικ,βουλη,σινε σπορ
Καναλι 22 ΑΝΤ1,ALPHA,ALTER,M.
Kαναλι 29 ΜΕΓΚΑ,ΣΚΑΙ,ΣΤΑΡ
Καναλι 43 ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3,ERT HD
Αυτα δεν ειναι?