Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στο θεσσαλικό κάμπο

Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Δεν υπαρχει ψηφιακη εκπομπη των καναλιων CINESPORT,ΒΟΥΛΗ κτλ στη συχνοτητα 28 ουτε απο Δοβρουτσι ουτε απο Πηλιο!Τα καναλια αυτα εκπεμπουν στις συχνοτητες 42 και 53 και ειναι και οι δυο απο Πηλιο!Για ξαναδες το!Εσυ απο που κανεις ληψη?Τα υπολοιπα ειναι οπως τα γραφεις για 22,29,43 και προσθεσε και την 47 που υπαρχουν τα TRT,ASTRA,THESSALIA,TV10...

Τωρα καταλαβα.Το καναλι 28 που πιανω ειναι απο τον κοζιακα απεναντι απο την Καλαμπακα.Ειχα την εντυπωση οτι τα σπορ+ κ.λ.π. εκπεμπονται και απο δοβρουτσι.Δηλαδη αν το καναλι 28 μου κανει τη ζημια με ενα φιλτρο απορριψης συχνοτητων μπορει να εχω σημα καμπανα.Ειναι δυνατον ομως να επηρεαζεται τοσο πολυ το καναλι 43 και οχι το 29 που ειναι ποιο κοντινη συχνοτητα?Τωρα θα μου πεις παλι καλα που πιανω και τοσο γιατι η Καλαμπακα δεν ειναι μες την περιοχη καλυψης της digea.Εγω μαλλον επειδη ειμαι ψηλα στη ακρη της πολης πιανω σημα απο ανακλασεις.Ευχαριστω!

Ισως αν εχεις πολυ δυνατο ενισχυτη να σου κανει ζημια στην 43!Σε πολλους λογους μπορει να οφειλεται!Δηλαδη στην 28,για να καταλαβω,λαμβανεις κατι αναλογικα ή λαμβανεις ψηφιακο σημα απο τον Κοζιακα?

Απο κοζιακα εκπεμπονται τα αναλογικα και τα ψηφιακα στο καναλι 28.Εγω ομως εχω γυρισει την κεραια προς δοβρουτσι.

Περιοχές Κάλυψης Ψηφιακού σήματος από κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι

Φάρσαλα

getfile.php

Καρδίτσα

getfile.php

Λάρισα

getfile.php

Τρίκαλα

getfile.php

Πηγή: http://www.yme.gr/index.php?tid=1107

Τα κανάλια της ΕΡΤ ...ΕΤ1-ΝΕΤ -ΕΡΤ3 διακόπτετε συχνά το σήμα περιοχη-τρίκαλα

Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Τελικά τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ από Δομβρούτσι είναι μεγάλη απάτη.Μέσα σε ένα μήνα λειτουργίας έχουν διακοπή σήματος τουλάχιστον τέσσερις φορές και μιλάμε για διακοπές μιας μέρας και βάλε.Αντίθετα τα ψηφιακά από Πήλιο(πρισμα,σινε,ρικ,βουλη)εδώ και τρία χρόνια που τα παρακολουθώ είναι σταθερότατα χωρίς καμία διακοπή.Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό άγνωστο.

Ναι και χθες νομίζω ότι είχαν πλήρη διακοπή σήματος.

Αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι δεν εχουν σοβαρο power backup και με τις συνεχιζομενες απεργιες της ΔΕΗ θα το βλεπουμε συχνα...

Αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι δεν εχουν σοβαρο power backup και με τις συνεχιζομενες απεργιες της ΔΕΗ θα το βλεπουμε συχνα...

πόσο να αντέξει ένα ups/γεννήτρια αν η διακοπή είναι πάνω απο ώρα και τα μηχανήματα είναι της τάξης των χιλιάδων βατ....

Σωστός, δεν το σκέφτηκα το θέμα με τις διακοπές ρεύματος.

Απ' ότι παρατήρησα, όταν χάνονται της ΕΡΤ, χάνονται και τα τοπικά (προφανώς όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος). Δε χάνονται όμως της digea.

DIGEA υποστηριζεται και απο γεννητρια (Η/Ζ).Οι εγκαταστασεις τους ειναι αψογες τελευταια λεξη της τεχνολογιας. Να προσθεσω επισης οτι λογω τις ψηφιακης πλατφορμας η ισχυς των πομπων ειναι αρκετα περιορισμενη σε σχεση με τα παλια αναλογικα συστηματα. Η ισχυς εκπομπης τους ειναι της ταξης των 500- 1000 watt.

το ant1 εχει λιγοτερη ισχυ εδω και δυο ημερες στα αναλογικα απο πηλιο

Γνωρίζει κανείς πότε θα σταματήσει η αναλογική εκπομπή από το Πήλιο;

Έχουμε ημερομηνία παύσης των αναλογικών αλλά όχι έναρξης των ψηφιακών για το Πήλιο... άκρως Ελληνικό κι απόρρητο...

Εντωμεταξύ σήμερα έγινε το switch-off στην Κύπρο. Μερικά προβλήματα που είχαν σε δυσπρόσιτες περιοχές ξεπεράστηκαν με συνεργασία των φορέων. Εδώ ακόμα προσπαθούν να ξεμπλέξουν τα μπούτια τους μήπως και δώσουν σωστό σήμα.