Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στο θεσσαλικό κάμπο

Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Παιδιά μια βοήθεια είμαι τρικαλα και πιάνω σε philips tv με ενσωματομενο mpg4 τα κανάλια skai mega kai star με ισχύ σήματος 98% και ποιότητα 100 αλλα δεν μπορώ να πιάσω με τίποτα τα αλλα κανάλια στην άλλη συχνότητα ant1 alpha alter kai makedonia tv.το ίδιο και στο pc μου με crypto κάρτα tv λέτε να φταίει η κεραία πρέπει να την γυρίσω;η παίζει κάτι άλλο;;;ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Πατριώτη και εγώ τα πιάνω όλα...με εξωτερικό δέκτη όμως.
Καλό είναι να μπείτε στο site της Philips και να κάνετε το τελευταίο firmware update της τηλεόρασής σας. Μπορεί να οφείλεται σε αυτό.

Θέλω κάποιος θεσσαλός που να μην έχει CA CDVB-HD ή Digital World 150 να μου πει εάν το κανάλι DU Promo του βγάζει την παρακάτω εικόνα...

Uploaded with ImageShack.us

Last edited:
Απάντηση: Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Παιδιά μια βοήθεια είμαι τρικαλα και πιάνω σε philips tv με ενσωματομενο mpg4 τα κανάλια skai mega kai star με ισχύ σήματος 98% και ποιότητα 100 αλλα δεν μπορώ να πιάσω με τίποτα τα αλλα κανάλια στην άλλη συχνότητα ant1 alpha alter kai makedonia tv.το ίδιο και στο pc μου με crypto κάρτα tv λέτε να φταίει η κεραία πρέπει να την γυρίσω;η παίζει κάτι άλλο;;;ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Λογικό.Η πρώτη τετράδα εκπέμπεται με δυνατότερο σήμα απ' ότι φαίνεται...εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι τελικά τα νούμερα στους δέκτες αναφορικά με ποιότητα και ισχύ σήματος ΔΕΝ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με τίποτε...

Λοιπόν, το μπουκέτο με τα ψηφιακά της ερτ θα με τρελάνει. δείτε τι μου βγάζει:

- Καρδίτσα, samsung 46b650: όλα οκ
- Καρδίτσα, crypto 250MP : σπασίματα
- Καρδίτσα, samsung 32c450: σπασίματα
- Καρδίτσα, sasmung 25c450: όλα οκ
- Λάρισα, amtc : δεν τα βρίσκει καν στη λίστα των προγραμμάτων

σημείωση: σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις τα άλλα δύο μπουκέτα με τα ψηφιακά τα πιάνω άψογα....

Η Ψηφιακή TV στον Θεσσαλικό Κάμπο

Γειά σας. Επειδή διαβάζω αναφορές για σπασίματα, διακοπές εκπομπής κ.λ.π. και για την ΕΡΤ και για την Digea και για την Digital Union, δείτε τις κεραίες σας, πιθανόν να είναι ακατάλληλες, ή να λαμβάνουν από άλλη κατεύθυνση ή να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα ομοαξωνικά καλώδια.

Επίσης στην επαρχία οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ενισχυτές. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ψηφιακά δεν χρειάζονται ενισχυτές ή αν είναι απαραίτητοι αυτοί, όπως σε κεντρικές εγκαταστάσεις κτιρίων, θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας (όπως π.χ. τύπου Kathrein), αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα στην λήψη.

Επίσης όσοι διαθέτουν αποκωδικοποιητές HD, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι την HDMI έξοδο πρέπει να την χρησιμοποιούν μόνο όταν βλέπουν την EΡΤ HD. Για όλα τα υπόλοιπα κανάλια θα πρέπει να χρησιμοποιούν την αναλογική έξοδο.

Ενώ η ψηφιακή ποιότητα της εκπομπής μας είναι ικανοποιητική, τα κανάλια που μεταδίδει ψηφιακά η εταιρεία μας, χρησιμοποιούν αναλογικές ζεύξεις που προσπαθούν να τις βελτιώσουν, ώστε να γίνει αξιοπρεπέστερη η ψηφιακή τους μετάδοση.

Και εμείς σε λίγες ημέρες πρόκειται να αλλάξουμε την κεραία μας, ώστε να ισχυροποιηθεί η στάθμη του σήματός μας.

Last edited:
Re: Η Ψηφιακή TV στον Θεσσαλικό Κάμπο

---snip!---
Επίσης όσοι διαθέτουν αποκωδικοποιητές HD, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι την HDMI έξοδο πρέπει να την χρησιμοποιούν μόνο όταν βλέπουν την EΡΤ HD. Για όλα τα υπόλοιπα κανάλια θα πρέπει να χρησιμοποιούν την αναλογική έξοδο.

----snip!---
Πως είπατε?!?! Και ποιός ο λόγος?

Πολύ καλά τα λες.
Μια ένσταση όμως.
Εγώ όλα τα κανάλια τα βλέπω μέσω HDMI και η εικόνα είναι κρυστάλλινη.
Εάν αλλάξω σε 576p σύνδεση δεν θα μπορώ να βλέπω καλή ποιότητα σε avi & mkv αρχεία.
Άσε που χαλάει και η ποιότητα γραφικών του μενού.
Αυτό βέβαια ισχύει για όσους έχουν αποκωδικοποιητή και media player μαζί.

Απάντηση: Η Ψηφιακή TV στον Θεσσαλικό Κάμπο

Ε ρε τι ακούμε (διαβάζουμε) στα καλά καθούμενα!!!

Θα μας το τεκμηριώσετε κιόλας???
Εμεις εντω στο Ελλάντα, είμαστε πρωτοπόροι τελικά (θα έλεγα που, αλλα θα περιμένω την τεκμηρίωση του/της Digital Union)...

Re: Απάντηση: Η Ψηφιακή TV στον Θεσσαλικό Κάμπο

Εμεις εντω στο Ελλάντα, είμαστε πρωτοπόροι τελικά (θα έλεγα που, αλλα θα περιμένω την τεκμηρίωση του/της Digital Union)...

Μάλλον πρέπει να πάρουμε και SD τηλεοράσεις για τα SD κανάλια και να έχουμε την FullHD μόνο για EPT HD :flipout:

και για τα ραδιοφωνικά κανάλια, να πετάξω την tv να πάρω ραδιόφωνο; :singer:

Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Στο σπιτι μου, 22 χλμ. δυτικα της Λαμιας, λαμβανω DIGEA με ενταση σηματος 60-65% & ποιοτητα σηματος 90-95%. Την DIGITAL UNION δεν την λαμβανω καθολου, οπως επισης δεν λαμβανω κανενα ραδιοφωνο. Επισης δεν λαμβανω το ψηφιακο πακετο της ΕΡΤ, πιστευω εξαιτιας του οτι στο καναλι 43 εκπεμπει απο το Καλαμακι Δομοκου το καναλι ΕΝΑ της Λαμιας, το οποιο εχει δυνατο σημα στην περιοχη μου, και ισως δημιουργει προβλημα παρεμβαλλοντας τα ψηφιακα της ΕΡΤ και σε περιοχες της Θεσσαλιας!
Οσον αφορα την DIGEA που λαμβανω, ο ηχος ειναι στερεoφωνικος, καλης ποιοτητας, με κωδικοποιηση DOLBY PROLOGIC στις προσφατες σχετικα ταινιες. Καδρο εικονας 16/9 μονιμα σε ΣΚΑΙ & ΣΤΑΡ, και στον ALPHA χτες κατα την διαρκεια της μεταδοσης της Φορμουλα 1. To τσεκαρισμα του ηχου, εγινε στην μουσικη εκπομπη της Ν. Γερμανου στον ALPHA, επισης χτες βραδυ, μεσα απο ηχοσυστημα HI-FI. Ευτυχως "κατεβασε ρολα" ο αναλογικος ΑΝΤΙ στο καναλι 22 και εμεινε καθαρη η συχνοτητα. Επισης, στο καναλι 29, μειωσαν την ισχυ του αναλογικου ALTER, και εμεινε κι εκει σχετικα καθαρη η συχνοτητα!-bye-

Η Digital Union στελνει το σημα στο Δοβρουτσι αναλογικα και απο κει εκπεμπεται ψηφιακα. Ψηφιακη εποχη. Μηπως θα ηταν καλυτερα να γραψουν το προγραμμα σε dvd και να το παιζουν απο Δοβρούτσι;

Τους είχαν φανεί ακριβά τα ψηφιακά links για αυτό και δεν τα αγόρασαν.

πηγα χθες στου πατερα μου και του περασα τα ψηφιακα....
(Panny50" U10)
η κεραια ειναι 10-15 ετων και φυσικα ουτε που την γυρισε καθολου...
τα επιασε ολα,ακομα και τα τοπικα αλλα ολα τα κρατικα εχουν πολυ σπασιμο και σ'αυτον...
η πλακα ειναι οτι η εικονα ειναιι εφαμιλλη με τα αναλογικα,σε βαθμο να μπερδευεσαι!
τα της D.U ειναι χειροτερα απο τα αναλογικα....
εχει παρα πολυ καλη ληψη στο σπιτι του..
τοποθεσια:Γιαννουλη.

Re: Απάντηση: Η Ψηφιακή TV στον Θεσσαλικό Κάμπο

Αγαπητέ φίλε και εγώ στην Αθήνα από το HDMI του STB μου βλέπω όλα τα κανάλια χωρίς πρόβλημα. Σε μια δοκιμή όμως που έγινε σε STB καταστήματος στην Λάρισα και που μας το ανέφεραν, διαπίστωσαν πιξέλιασμα στα SD κανάλια όταν έπαιρναν έξοδο από το HDMI, κάτι που δεν συνέβαινε όταν έπαιρναν από αναλογική έξοδο. Μπορεί να το παρουσιάζει η συγκεκριμένη μάρκα STB. Πάντως καλού κακού εγώ το ανέφερα εδώ, μήπως κάποιος έχει ίδιο αποκωδικοποιητή και έχει προβλήματα.

Re: Η Ψηφιακή TV στον Θεσσαλικό Κάμπο

Η Digital Union στελνει το σημα στο Δοβρουτσι αναλογικα και απο κει εκπεμπεται ψηφιακα. Ψηφιακη εποχη. Μηπως θα ηταν καλυτερα να γραψουν το προγραμμα σε dvd και να το παιζουν απο Δοβρούτσι;
H Digital Union δεν στέλνει κανένα σήμα στο Δοβρούτσι. Εκπέμπει μόνο από το Δοβρούτσι ψηφιακά. Την μεταφορά του σήματος στο Δοβρούτσι την πραγματοποιεί το κάθε κανάλι με δικά του μέσα.

Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Δεν μένω κάπου στην Θεσσαλία, αλλά στην Αθήνα. Παρακολουθώ το thread λόγω καταγωγής από τον Βόλο, για να μαθαίνω τι γίνεται εκεί. Μετά από έναν χρόνο εμπειρίας από τα ψηφιακά στην Αθήνα, έχω παρατηρήσει οτι αυτό με τους ενισχυτές ισχύει μόνο αν στην ίδια συχνότητα υπάρχουν παρεμβολές από άλλη (αναλογική) συχνότητα. Σε αυτή την περίπτωση ο ενισχυτής ενισχύει και την παρεμβολή. Αν η συχνότητα είναι καθαρή, το δυνατότερο σήμα σημαίνει και καλύτερη εικόνα. Πιο λαμπερή εικόνα και καλύτερα χρώματα. Μόνο στην περίπτωση που το σήμα περάσει όλα τα όρια και μπουκώσει, τότε δημιουργείται πρόβλημα. Αν δηλαδή αυτή την στιγμή εγώ βγάλω τον ενισχυτή μου, πάλι θα έχω σταθερή εικόνα χωρίς σπασίματα, αλλά με χειρότερη ποιότητα εικόνας και χρωμάτων.
Το άλλο με την έξοδο HDMI πάλι είναι λάθος. Η έξοδος HDMI δίνει πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας και στα SD κανάλια και σε όλες τις αναλύσεις που βγάζει ο δέκτης. Άσε που συνήθως απαγορεύεται η διπλή σύνδεση και ανάλογα με τι κανάλια παίζεις, ή αν χρησιμοποιείς τον δέκτη σαν media player, πρέπει να αλλάζεις συνέχεια την σύνδεση. Όλα αυτά τα γράφω γιατί τα έχω δοκιμάσει. Δεν ξέρω αν αυτές είναι προσωπικές απόψεις του φίλου, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν όμως είναι επίσημες απόψεις της Digital Union σαφώς υπάρχει πρόβλημα.