Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στο θεσσαλικό κάμπο

Απάντηση: Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Εδώ τρίκαλα υπάρχει μια περιοχή που έχει ένα λόφο μπροστά και δεν πιάνει καλά.Και ένας φίλος πιάνει μόνο μερικά κανάλια και όχι όλα.Λέει ότι έχει 20% σήμα.Το πρόβλημα δεν το έχει μόνο αυτός αλλά ολόκληρη περιοχή.Του είπε κάποιος να βάλει ψηφιακό ενισχυτή.Ισχύει κάτι τέτοιο?Αν ναι που μπορώ να βρω?
Φιλε μου, μην σας κοροιδευουν και σας πουλανε "κολοκυθια & φουμαρα"! Δεν υπαρχουν "ψηφιακοι" ενισχυτες UHF! Η μεταδοση του ηλεκτρομαγνητικου κυματος ειναι απλη-επιγεια & αναλογικη. Απλα στα ψηφιακα καναλια υπαρχει καποια κωδικοποιηση-συμπιεση με ψηφιακο αλγοριθμο, την οποια βλεπει - αναγνωριζει & αποκωδικοποιει μονο ο ψηφιακος αποκωδικοποιητης κι οχι ο ενισχυτης της εγκαταστασης. Το οτι ενας νεος δυνατοτερος ενισχυτης με σωστες συνδεσεις & ρυθμισεις, μπορει να κανει τη διαφορα, ειναι αλλο θεμα, οχι ομως γιατι ειναι "ψηφιακος"! Αν λεω κατι λαθος, διορθωστε με!

Re: Απάντηση: Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Πιο τραγική δε γίνεται. Χθες το βράδι που το κοίταξα, είχε εικόνα με είδωλα, πολύ χειρότερο από το αναλογικό. Τα άλλα 2 τοπικά ήταν κάπως καλύτερα.

Ας το δούνε λίγο το θέμα στο συγκεκριμένο γιατί θα χάσουν τόσους τηλεθεατές που ούτε καν φαντάζονται... (χωρίς ίχνος κακίας-το αντίθετο !)
Και είναι δύσκολες εποχές !

Re: Απάντηση: Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Φιλε μου, μην σας κοροιδευουν και σας πουλανε "κολοκυθια & φουμαρα"! Δεν υπαρχουν "ψηφιακοι" ενισχυτες UHF! Η μεταδοση του ηλεκτρομαγνητικου κυματος ειναι απλη-επιγεια & αναλογικη. Απλα στα ψηφιακα καναλια υπαρχει καποια κωδικοποιηση-συμπιεση με ψηφιακο αλγοριθμο, την οποια βλεπει - αναγνωριζει & αποκωδικοποιει μονο ο ψηφιακος αποκωδικοποιητης κι οχι ο ενισχυτης της εγκαταστασης. Το οτι ενας νεος δυνατοτερος ενισχυτης με σωστες συνδεσεις & ρυθμισεις, μπορει να κανει τη διαφορα, ειναι αλλο θεμα, οχι ομως γιατι ειναι "ψηφιακος"! Αν λεω κατι λαθος, διορθωστε με!

Φαίνεται ότι ψηφιακό ενισχυτή εννοούν τον ενισχυτή χαμηλού θορύβου! -bye-

Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Κάποιες φορές παρατηρώ λίγα κολλήματα σε κανάλια της digea, όχι όμως της ΕΡΤ. Το έχει παρατηρήσει άλλος ή να ελέγξω την εγκατάστασή μου;

Και στα Τρίκαλα με ποιότητα 100% στη λήψη το ίδιο συμβαίνει.

Re: Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Κάποιες φορές παρατηρώ λίγα κολλήματα σε κανάλια της digea, όχι όμως της ΕΡΤ. Το έχει παρατηρήσει άλλος ή να ελέγξω την εγκατάστασή μου;
Και καρδιτσα μια απο τα ιδια, αραια κανει καποιο κολλημα για ενα δευτερο και συνεχιζει κανονικα, αν και εχω την εντυπωση οτι το κανει στα καναλια που εκπεμπει απο την συχνοτητα 29. Ενταση σηματος περιπου 80% και ποιοτητα 100%
Τα τοπικα τραγικη ποιοτητα, το ΘΕΣΣΑΛΙΑ δειχνει με ειδωλα.. αλλα και τα αλλα τα μαυρα τους τα χαλια, οι αναλογικες τους εκπομπες ειναι πολυ καλυτερες.

Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Μία από τα ίδια στη Λάρισα.

Να πω οτι και απο την Πλακα Αλεξανδρουπολης εχει προβληματα η συχνοτητα με MEGA,STAR,SKAI.Κανει στιγμιαια κολληματα για 1 δευτερολεπτο και πολυ σπανια βγαινει εντελως off η συχνοτητα για 5-10 δευτερολεπτα και επανερχεται...προφανως ειναι γενικο προβλημα της DIGEA...

σε μένα πάλι βλέπω προβλήματα στο μπουκέτο της ερτ (σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις) σε Λάρισα/Καρδίτσα και καθόλου στα μπουκέτα της digea...

Απάντηση: Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Και στα Τρίκαλα με ποιότητα 100% στη λήψη το ίδιο συμβαίνει.

Και καρδιτσα μια απο τα ιδια, αραια κανει καποιο κολλημα για ενα δευτερο και συνεχιζει κανονικα, αν και εχω την εντυπωση οτι το κανει στα καναλια που εκπεμπει απο την συχνοτητα 29. Ενταση σηματος περιπου 80% και ποιοτητα 100%
Τα τοπικα τραγικη ποιοτητα, το ΘΕΣΣΑΛΙΑ δειχνει με ειδωλα.. αλλα και τα αλλα τα μαυρα τους τα χαλια, οι αναλογικες τους εκπομπες ειναι πολυ καλυτερες.

Μία από τα ίδια στη Λάρισα.

Να πω οτι και απο την Πλακα Αλεξανδρουπολης εχει προβληματα η συχνοτητα με MEGA,STAR,SKAI.Κανει στιγμιαια κολληματα για 1 δευτερολεπτο και πολυ σπανια βγαινει εντελως off η συχνοτητα για 5-10 δευτερολεπτα και επανερχεται...προφανως ειναι γενικο προβλημα της DIGEA...

Άρα απ' 'οτι φαίνεται υπάρχει πρόβλημα με το 2ο μπουκέτο της digea.
σε μένα πάλι βλέπω προβλήματα στο μπουκέτο της ερτ (σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις) σε Λάρισα/Καρδίτσα και καθόλου στα μπουκέτα της digea...
Εσύ γιατί πας αντίθετα με το ρεύμα;:damnyou:-bye-

η περιοχη των τρικάλων που εχει το λοφο προφήτη ηλία -φρουρίου πιάνει τα κανάλια της digea με λιγότερο σήμα απο τις αλλες περιοχές ....ενίσχυση στο σήμα απο τον ενισχυτή και ολα OK.

Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Και επίσημα μέχρι να μπει και ο τίτλος προστέθηκε και το ASTRA TV Θεσσαλίας στην συχνότητα.

digital union
Συχνότητα 47 (682 ΜHz)
THESSALIA TV
TRT
TV10
D.U PROMO(ASTRA TV)

Το μεσημέρι που είδα λίγο τα τοπικά κανάλια μου φάνηκε πολύ καλή η εικόνα! ιδέα μου;

Κι εμένα μου φαίνεται σαν να βελτιώθηκαν!

Καρδίτσα στα κρατικά κανένα πρόβλημα στα κανάλια της Digea σπασίματα και κολλήματα εικόνας,που διαρκούν 1-2 δευτερόλεπτα.Τελικά είναι γενικό το πρόβλημα γιατί άλλοι στην περιοχή μου λένε πως δεν έχουν προβλήματα και άλλοι πως έχουν.Κάποιος γνωστός μου μου είπε ότι χρειάζομαι ενίσχυση κεραίας και αποδυνάμωση ενισχυτή.Παίζει αυτό σαν πιθανότητα ή το λένε για να μας τα "πάρουν" και από εκεί.Να αναφέρω πως έχω ποιότητα από 57-74%,αν και δεν νομίζω να είναι αξιόπιστη ένδειξη γιατί οι άλλοι μου δύο δέκτες (διαφορετικής μάρκας) δείχνουν πολύ παραπάνω, ενώ παίρνουν όλοι από την ίδια κεραία.

Ούτε κι εγώ το πέτυχα καθόλου.

Τι έγινε βρε παιδιά το D.U. PROMO? Εδώ και 2 μέρες έχει χαθεί τελείως!

Το astra tv μπήκε τελικα στη θέση του D.U. PROMO ...

Ξεκίνησε κανονικά?

Πάντως βρε παιδιά, πολλά σπασίματα, κολλήματα και πιξελιάσματα στα κανάλια της ΕΡΤ. Μόνο σε μένα συμβαίνει? Και μετά σου λέει τα ψηφιακά ή τα πιάνεις ή δεν τα πιάνεις καθόλου!!!