Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στο θεσσαλικό κάμπο

Στο Βόλο δεν πιάνουμε digea αλλά πολλοί βλέπαμε τα MPEG 2 κανάλια. Τις τελευταίες μέρες μια εξαφανίζονται, μια εμφανίζονται με ελάχιστη ένταση σήματος. Συμβαίνει σε όλους, γνωρίζει κανείς περισσότερα;

εχει σταματησει ουσιαστικα η μεταδοση εδω και λιγο καιρο στην καλλικρατεια που το λαμβανα αν γυριζα πηλιο την κεραια στο 42 δεν το πιανω πια. στο βολο εβλεπες αυτα τα καναλια επειδη εκπεμπουν απο πηλιο, τα υπολοιπα θα αργησει πολυ ο βολος να τα δει.

τον τελευταίο καιρό , κανά δύο μήνες, το σήμα κολλάει και η οθόνη πιξελιάζει. Αρχικά το έκανε μόνο στα κρατικά αλλά σιγά σιγά γίνεται σε όλα. Μήπως ξέρει κανέις τι έχει γίνει και πως να το λύσω.
Έχω ήδη δοκιμάσει τον δεύτερο αποκωδικοποιητή που έχω στο υπνοδωμάτιο και αυτός όμως τα ίδια προβλήματα. Σημείωση: είναι της ίδιας μάρκας και αγοράστηκαν μαζι

Δεν είναι θέμα δεκτών. Είναι θέμα λήψης. Κάτι έχει χαλάσει. Η κεραία σου, το σήμα που έρχεται, ο καιρός που ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες επηρεάζει και το σήμα..., κάτι από όλα αυτά πάντως. Ότι είναι να κάνεις πρέπει να το κάνεις στην κεραία σου και να βελτιώσεις την λήψη της. Υπόψιν ότι τα ίδια ακριβώς συμπτώματα (πιξελιάσματα, σπασίματα της εικόνας, παγωμένη εικόνα, μηνύματα "Δεν υπάρχει σήμα" ), μπορεί να τα έχει κάποιος από μικρή ένταση σήματος, αλλά μπορεί να τα έχει κάποιος και από υπερβολικό σήμα που μπουκώνει τον δέκτη. Πρέπει να κρίνεις ανάλογα με την περιοχή και την απόσταση από τον πομπό τι από τα δύο ισχύει.

Πάντως δε νομίζω να φταίνε όλες μαζί οι κεραίες μας. Κάτι δεν πάει καλά με την εκπομπή. Από τα διαγνωστικά της τηλεόρασης εγώ έβλεπα το σήμα να τερματίζει 100% και να πέφτει ξανά. Πομπό mpeg2 έχουν στο Βόλο και κάτι δεν είναι σωστό από πλευράς εκπομπής, για να έχουμε όλοι τα ίδια συμπτώματα.

Δεν λέω κάτι διαφορετικό.
Δεν είναι θέμα δεκτών. Είναι θέμα λήψης. Κάτι έχει χαλάσει. Η κεραία σου, το σήμα που έρχεται, ο καιρός που ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες επηρεάζει και το σήμα..., κάτι από όλα αυτά πάντως.
Αυτό που εννοούσα είναι ότι είδα ότι ο pcstratos (πολύ έξυπνο user name. Πεισίστρατος http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82) άρχισε να αλλάζει τους δέκτες του νομίζοντας ότι είναι θέμα δέκτη. Ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι θέμα δέκτη, δεν φταίει ο δέκτης. Αυτά τα προβλήματα είναι θέματα λήψης και σήματος. Πολλοί βλέποντας τέτοια προβλήματα πάνε τον δέκτη τους στο service λέγοντας ότι χάλασε.

Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στο Θεσσαλικό κάμπο

τον τελευταίο καιρό , κανά δύο μήνες, το σήμα κολλάει και η οθόνη πιξελιάζει. Αρχικά το έκανε μόνο στα κρατικά αλλά σιγά σιγά γίνεται σε όλα. Μήπως ξέρει κανέις τι έχει γίνει και πως να το λύσω.
Έχω ήδη δοκιμάσει τον δεύτερο αποκωδικοποιητή που έχω στο υπνοδωμάτιο και αυτός όμως τα ίδια προβλήματα. Σημείωση: είναι της ίδιας μάρκας και αγοράστηκαν μαζι

Δεν είναι θέμα δεκτών. Είναι θέμα λήψης. Κάτι έχει χαλάσει. Η κεραία σου, το σήμα που έρχεται, ο καιρός που ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες επηρεάζει και το σήμα..., κάτι από όλα αυτά πάντως. Ότι είναι να κάνεις πρέπει να το κάνεις στην κεραία σου και να βελτιώσεις την λήψη της. Υπόψιν ότι τα ίδια ακριβώς συμπτώματα (πιξελιάσματα, σπασίματα της εικόνας, παγωμένη εικόνα, μηνύματα "Δεν υπάρχει σήμα" ), μπορεί να τα έχει κάποιος από μικρή ένταση σήματος, αλλά μπορεί να τα έχει κάποιος και από υπερβολικό σήμα που μπουκώνει τον δέκτη. Πρέπει να κρίνεις ανάλογα με την περιοχή και την απόσταση από τον πομπό τι από τα δύο ισχύει.

Ακολούθησε τις συμβουλές του tolias. Δεν έχω παρατηρήσει αλλαγές στην ένταση ή στη ποιότητα του σήματος.

Επειδή σε πολλές περιοχές πιάνουμε πλέον σήμα από 2 κέντρα εκπομπής, καλό είναι να συντονίσετε τους δέκτες σας χειροκίνητα και όχι με αυτόματη σάρωση.
Στο αυτόματο ενδεχομένως να έχετε διπλά τα κανάλια, κάποια να μην παίζουν σωστά (ασθενές σήμα ή υπερβολικό σήμα)

Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στο Θεσσαλικό κάμπο

Ολα ΟΚ και...διπλά. Προς εξασφαλιση θεασης σε περιπτωση διακοπης σηματος σε μια θεση εκπομπης!

Ακριβώς αυτό. Κάντε χειροκίνητη αναζήτηση πάνω στις συχνότητες του Κ.Ε. που ξέρετε ότι λαμβάνετε καλύτερα. Και πάρτε τις με τη σειρά. Στην περιπτωση που παίρνετε από δύο κέντρα, τσεκάρετε αν η τηλεόραση έχει δυνατοτητα να λέει την ισχύ και βρειτε το καλύτερο Κ.Ε. από εκεί. Και συγκρατείστε στο μυαλό σας τη συχνότητα την εναλλακτική σε περίπτωση βλάβης της βασικής.

Εγώ πρέπει να είμαι ανάμεσα των δύο σταθμών εκπομπής, έχω 73% ποιότητα από Δοβρούτσι και 75% από Πήλιο. Γενικά όλη η Λάρισα σ' αυτά τα επίπεδα πρέπει να είναι, εκτός περιπτώσεων με φυσικά εμπόδια.

Καλαμπακα ενταση σηματος 71-74 και ποιοτητα 97.Το ΝεριτHD δεν μου φαινεται και τοσο HD.Τοσο καιρο δεν ειχα δωσει σημασια,αλλα τωρα τοσο στο οτε τιβι οσο και στη DIGEA πριν απο λιγο που ειχε το ματς Ρεαλ-Μπαρτσα δεν ηταν HD.

Δυστυχώς το HD στο σηματάκι δεν σημαίνει και HD εικόνα. Μόνο ζωντανές μεταδόσεις θα δεις σε πραγματικό HD.
Τα υπόλοιπα είναι upscaled.

Στην περιοχή Καλαμπάκας τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ δεν δίνουν σήμα. Κάποια στιγμή λειτούργησαν αλλά και πάλι είναι χωρίς εικόνα. Υπάρχει κάποια ενημέρωση;

Κλειστή είναι και η 21 από το Πήλιο με τα Ν1 Νσπορτ βουλή κλπ.
Και φυσικά δεν υπάρχει εναλλακτική.

Μην παραπονιέστε...μας έβαλαν στην 37 ΡΙΚ, TV5 Europe, DW και BBC...συν τα ραδιόφωνα της ΝΕΡΙΤ....
Αλλαγές κάνουν ακόμα;τι να πω....