Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Είναι περίεργο αυτό που συμβαίνει με τη συγκεκριμένη συχνότητα.
Το αντιμετώπισα με δύο turbo X sd και λύθηκε όταν έβγαλα και έβαλα το καλώδιο scart από το δέκτη.

εμένα ( μέγαρα ) ο δέκτης μου ( crystal audio prime HD) δεν μου πιάνει την 21 ( Ν1 NHD Nsport) ενω όλα τα άλλα κανάλια τα πιάνει.Έβαλα έναν πιο παλιό δέκτη ( cRYSTAL AUDIO CD HDR ) και τα πιάνει ολα τα κανάλια κανονικά.Εχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά τίποτα.Πρίν τα έπθιανε όλα.Τώρα αφού είδα και αποείδα βλέπω με τον παλιό δέκτη.

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με tivizen pico. Δεν μου βγάζει την 27 συχνότητα (522 MHz) με τα κανάλια MEGA, SKAI, STAR, Mtv. Οι άλλες συχνότητες είναι εντάξει. Έκανα κι εκκαθάριση δεδομένων της εφαρμογής αλλά τίποτα. Υ.Γ Περιοχή Καματερό.

Το ίδιο πρόβλημα και εγώ,περιοχή Κολωνός. Μόνο που πιάνει MTV....Το αστείο είναι πως η τηλεόραση πιάνει όλα τα κανάλια...

Η βλακεία με το tivizen είναι πως δεν αναβαθμίζεται και αναρωτιέμαι αν υπάρχει λύση στο πρόβλημα....ελπίζω όταν ολοκληρωθεί η μετάβαση, να λυθεί και το πρόβλημα, τι να πω...

Η λύση στο πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι στην λήψη, και όχι στον δέκτη. Κάτι έχει αλλάξει με το σήμα με τα switch off και δεν υπάρχει λήψη. Βλέπουμε το μαύρο και το μυαλό μας πάει σε βλάβη, αλλά είναι θέμα σήματος. Δεν υπάρχει το σωστό σήμα για να κατέβουν τα κανάλια. Επίσης δεν είναι περίεργο μία συσκευή στο σπίτι να πιάνει και μία να μην πιάνει. Κάθε συσκευή έχει διαφορετικό tuner που θέλει διαφορετικό επίπεδο σήματος. Η συσκευή που δεν πιάνει έχει πρόβλημα λήψης. Τώρα δεν ξέρουμε τι θέμα υπάρχει με το σήμα σε κάθε περίπτωση. Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει έλλειψη σήματος, ενώ σε άλλες υπάρχει υπερβολικό σήμα και μπουκώνει. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν τα ίδια ακριβώς συμπτώματα. Οπότε ή θέλει επέμβαση στην κεραία, ή περιμένουμε να φτιάξουν οι πάροχοι το σήμα στο επίπεδο που ήταν πριν το switch off.

Η κεραία είναι στα 2,5 χλμ απ' το Κ.Ε. Βάρης.
Βάσανα τέλος!
Χαίρομαι κι εγώ Γιάννη, αν και το είχα σχεδόν σίγουρο ότι θα έβρισκες άκρη! Τις δύο κανονικές συχνότητες της ΝΕΡΙΤ (21 και 28) θα τις πάρεις από το Κ.Ε. Βάρης όταν εγκαταστήσουν πομπούς εκεί οι της Νέριτ. Πρώτα η 21 και πιο μετά η 28. Και τότε θα κλείσει η "νοικιασμένη" 40.

Last edited:
Εγώ στη Βάρκιζα έχω προβλήματα με την 28. Έχω επίσης σπασίματα στην NeritHD. Αλλά το βασικό πρόβλημα το έχω μόνο σε μία τηλεόραση με δέκτη Crystal Premium HD. Έβαλα τον Crystal σε άλλη γραμμή και δεν είχε θέματα. Συνεπώς πρέπει να ψάξω τη συγκεκριμένη καλωδίωση...

Καλό και αυτό, από την εκπομπή του Star Κεντρικής Ελλάδας με πολύ σοβαρό πρόγραμμα για μικρό σταθμό, θίγονται τα συμφέροντά των περιφερειακών σταθμών της Αττικής που το μόνο πρόγραμμα που έχουν είναι να πουλάνε διάφορα άχρηστα προϊόντα.
http://www.typologies.gr/%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF/#more-54903

μόνο των περιφερειακών της αττικής? βάλε και τα κανάλια εθνικής εμβέλειας για να είσαι μέσα..

επειδή το θέμα γράφει "Νέα & Εξελίξεις" μήπως τα μηνύματα περι προβλημάτων λήψης να μεταφέρονταν αλλού; όχι τπτ άλλο, βλέπουμε νέες δημοσιεύσεις και ξεσηκωνόμαστε πως ξεκινά και σε εμάς το ψηφιακό σήμα...

Καλημέρα ! Η κεραία κοιτάει Στύρα . Όλα καλά με τα κανάλια επιτέλους!! Μια ερώτηση παρατήρησα οτι δεν υπάρχει DW , TV5 , και αλλά δυο καναλια που υπαρχουν στο σπίτι του αδερφού μου ( περιοχή Καισαριανή) ξέρει κάποιος γιατί; Συνολικά βλέπω 28 κανάλια τηλεορασης + 3 ραδιόφωνο

Τα ξένα κανάλια (RIK, BBC, DW, TV5) είναι στο 2ο πακέτο της ΝΕΡΙΤ που θα τα κάνει εκπομπή από Στύρα όταν θα βάλει πομπούς η ΝΕΡΙΤ δικούς της (τον επόμενο μήνα-δίμηνο), οπότε και θα εκπέμψει από δύο νέες συχνότητες. Για την ώρα νοικιάζει από τη Digea μία συχνότητα για να βγάλει το 1ο πακέτο.

Γειά σας, υπάρχει πρόβλημα με το σήμα γενικά σήμερα απο Χορτιάτη?
Γιατί δεν έχω καθόλου σήμα, δεν πιάνω τίποτα, κανένα κανάλι στη Βέροια.

Το ψηφιακό σήμα των Epsilon HD (Βοιωτία) - ENA (Λαμίας) (57UHF)- STAR K.E. (Λαμίας) (53UHF) ταπώνονται από αναλογική εκπομπή προς το λεκανοπέδιο Αττικής. Προφανώς τις ισχυρές αναλογικές εκπομπές τις κάνει το μονοπώλιο-δερβέναγας της νέας ψηφιακής εποχής.

Πολύ καλή δουλειά η Digea στην Πάρνηθα... με τα πρώτα μπουμπουνητά χάνεις κανάλια, στα εναπομείναντα το σήμα από το 80% πάει στο 40% κλπ κλπ.

Καλωσήλθατε στην ψηφιακή εποχή :D

Σήμερα το μεσημέρι περίπου ώρα 3 παρα (Αθήνα δυτικά προάστια Κορυδαλλός, ΑΓ. Βαρβάρα) έπεσε το σήμα από Υμηττό (συχνότητες τις Digea) για περίπου 3 με 4 λεπτά εκείνη την ώρα είχε πολύ συννεφιά δεν έβρεχε. (Η κεραία μου Υμηττό κοιτάει)
Στο βάθος προς πάρνηθα είχε πολύ μαυρίλα πρέπει εκείνη την στιγμή να έβρεχε πολύ

Επίσης την προηγουμενη βδομάδα πάλι έπεσε το σήμα (συχνότητες τις Digea) περί την ίδια ώρα έκανε τρεις διακοπές...σε διάστημα 5 λεπτών, έπεφτε το σήμα και μετά από λίγο ξαναερχόταν.

Την ίδια ώρα περίπου κόπηκε και η Nova σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή έπαιρνα τηλέφωνο στην υποστήριξη και μου έλεγε ότι αυτό το νούμερο δεν υπάρχει. Προσπάθησα να μπω στο forthnet.gr για να δω μήπως υπάρχει κάποιο άλλο τηλέφωνο, δεν άνοιγε το site.

Τελικά μετά από 20 λεπτά περίπου έφτιαξαν όλα???