Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

latinsoapsfever, είναι λίγο κουραστικό. Διαβάζεις καθόλου το νήμα;

Ανάρτησα ήδη την τροπολογία, και το τι γράφει. Ο σύνδεσμος είναι από τον ιστόχορο της βουλής.
Δες την ανάρτηση 3351.

Η τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Λευκορωσία δεν κάνει τίποτα από αυτά που λες. Όλη την τροπολογία την έχω αναρτήσει, είναι 1 φράση που μιλά για 4 άδειες παροχών.

Αν έχει ψηφιστεί άλλη τροπολογία που κάνει όλα αυτά που αναφέρεις, μπορείς να μας την αναρτήσεις (π.χ. ότι την δημοπράτηση δεν θα την κάνει το ΕΣΡ);

Και καλό είναι να μην φωνάζεις και να λες ότι λέμε ότι θέλουμε, ενώ συμβαίνει το αντίθετο.

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/9485305.pdf

Σελίδα 6:

"Ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών ορίζεται σε 4 και για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας".

"Κατά την πρώτη εφαρμογή των παρόντων, η διαδικασια διενεργείται από τον υπουργό".

Καταλαβαίνω ότι έχεις χασει την υπομονή σου αλλά δεν φωνάζω, τονίζω λέξεις, όσο για το αν λέω εγώ ό,τι θέλω, ελπίζω με όσα παρέθεσα παραπάνω να το πάρεις πίσω.

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/9485305.pdf

Σελίδα 6:

"Ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών ορίζεται σε 4 και για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας".

"Κατά την πρώτη εφαρμογή των παρόντων, η διαδικασια διενεργείται από τον υπουργό".

Καταλαβαίνω ότι έχεις χασει την υπομονή σου αλλά δεν φωνάζω, τονίζω λέξεις, όσο για το αν λέω εγώ ό,τι θέλω, ελπίζω με όσα παρέθεσα παραπάνω να το πάρεις πίσω.

Στο μόνο που έχεις δίκιο, είναι ότι η τροπολογία είχε 3 άρθρα, και είχα ξεχάσει τα 2. Όντως τον διαγωνισμό θα τον κάνει ο υπουργός.

Δεν έχεις δίκιο σε ότι τονίζεις λέξεις (τα κεφαλαία σημαίνουν ότι φωνάζεις), να μου λες ότι μπερδεύω την digea με τα κανάλια, να μου επισημαίνεις μια τροπολογία που πρώτος ανάρτησα.
Και θα ήθελα να μου αναλύσεις τι εννοούσες όταν έλεγες ότι λέει ο καθένας ότι θέλει.

Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

1) Γράφω από tablet, μέσω tapatalk, και δεν έχω την πολυτέλεια να βάλω bold. Μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου, είμαι στο ίντερνετ από το 1997, ξέρω τι σημαίνουν τα κεφαλαία στην γλώσσα του διαδικτύου και για αυτό δεν τα χρησιμοποιώ σε όλο το μήνυμα, αλλά σε δύο λέξεις που ήθελα να τονίσω.
2)Στο πρώτο μήνυμά σου που παρέθεσα, μιλάς για "άδειες παροχής", όρος που δεν υφίσταται, και -έκανα το λάθος- να διευκρινήσω ότι μιλάμε για άδειες παρόχου περιεχομένου και δικτύου. Στο ίδιο μήνυμα σου απάντησε και άλλο μέλος, ο anastazio, και σου είπε ακριβώς το ίδιο. Δεν αρνούμαι ή υποστηρίζω ότι δεν γνωρίζεις τι είναι το ένα και τι το άλλο, απλώς δεν το διατύπωσες σωστά και άφησες την εντύπωση σε δύο άτομα ότι δεν το γνωρίζεις. Αν θίχτηκες για αυτό, δεν είχα την πρόθεση να σε προσβάλω και σου ζητάω συγγνώμη. Είναι άλλωστε φαινόμενο της εποχής το να προσβάλλεται κάποιος τόσο εύκολα.
3)Δεν θυμάμαι να έγραψα ότι λέει ο καθένας ό,τι θέλει, αντίθετα έγραψα ότι ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει κάτι όπως το θέλει, και αναφέρομαι σε όσους ερμηνεύουν την αδειοδότηση ως επιχείρηση να "φιμωθούν οι ελεύθερες φωνές" και σε άλλους που το ερμηνεύουν αλλιώς και πραγματικά πιστεύουν πως αυτό γίνεται ώστε "να παραχθεί η διαπλοκή". Αυτό το έγραψα πολύ πριν την σημερινή μας συζήτηση και προφανώς δεν αφορούσε προσωπικά σε εσένα.
Και τώρα που ξεκαθαρίσαμε και όσα λέει ο νόμος αλλά και όλα τα ερωτήματα που μου έθεσες, ας το λήξουμε εδώ γιατί αρχίζω να αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι σε πάνελ μεσημεριανάδικου.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Ορίζεται από κάπου ότι το κάθε HD κανάλι πρέπει να είναι στα 8 Mbps οπωσδήποτε ή απλά αυτό βολεύει για πολιτικές σκοπιμότητες; Γιατί κανάλια που μεγάλο μέρος του προγράμματός τους είναι μέσα σ'ένα στούντιο μπορούν να παίζουν αξιοπρεπέστατα και στα 5 Mbps για παράδειγμα, εξοικονομώντας χώρο και για περισσότερα κανάλια, τουλάχιστον μέχρι να καθιερωθούν πιο σύγχρονες μορφές κωδικοποίησης.

Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

2)Στο πρώτο μήνυμά σου που παρέθεσα, μιλάς για "άδειες παροχής", όρος που δεν υφίσταται, και -έκανα το λάθος- να διευκρινήσω ότι μιλάμε για άδειες παρόχου περιεχομένου και δικτύου.

Μίλησα για άδεια παροχής, επειδή αυτό γράφει ο νόμος που ψηφίστηκε. Και μάλιστα έγραψα ότι είτε σημαίνει κάτι που δεν ξέρω, είτε είναι ορθογραφικό (που δείχνει προχειρότητα).
Την εφαρμογή που λες δεν την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά μάλλον δεν λειτουργεί σωστά, σε σχέση με έναν desktop browser.

To σίγουρο είναι ότι θα διασκεδάσουμε αφάνταστα με το όλο θέμα:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/53256-Πού-πάει-η-χώρα?p=1057592182&viewfull=1#post1057592182

Να θες να κλείσεις το μέγκα, και να έρθει χρήμα από το εξωτερικό... :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Ορίζεται από κάπου ότι το κάθε HD κανάλι πρέπει να είναι στα 8 Mbps οπωσδήποτε ή απλά αυτό βολεύει για πολιτικές σκοπιμότητες; Γιατί κανάλια που μεγάλο μέρος του προγράμματός τους είναι μέσα σ'ένα στούντιο μπορούν να παίζουν αξιοπρεπέστατα και στα 5 Mbps για παράδειγμα, εξοικονομώντας χώρο και για περισσότερα κανάλια, τουλάχιστον μέχρι να καθιερωθούν πιο σύγχρονες μορφές κωδικοποίησης.

Αυτό βολεύει την κυβέρνηση, δεν υπάρχει κάποιο πρότυπο. Το HD το περιμένεις κάπου στα 10. O ΟΤΕ και η νόβα έχουν "HD" ακόμα και με 2.5...
Επίσης υπάρχουν κωδικοποιήσεις του DVB-T που μπορεί να δώσουν ρυθμούς πάνω από 16Mbps.

Ανακοίνωση της ΔΟΔ για τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης να περιορίσει τις τηλεοπτικές άδειες

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων Δημοσιογράφων, που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις (4):

http://www.esiea.gr/anakoinosi-tis-dod-gia-tis-kinitopoii/?print=pdf

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Δεν καταλαβαινω τη λογικη σου, τι το θες ο HD? για να βλέπεις το studio?
1080p @ 50fps πρεπει να παιζουν κανονικα, ταινιες και αθλητικα

Και τα δύο λινκ δουλεύουν, τσέκαρε τη συσκευή σου. Οσο για τις άδειες είναι απλό. Όποιος πληροί τις προϋποθέσεις που θα ετιθεντο από την επιτροπή ραδιοτηλεορασης θα μπορούσε να έχει άδεια. Είναι ουτοπιστικο να λέμε πως απαιτούμε hd περιεχόμενο και ως εκ τούτου μπορούμε να δώσουμε 4 άδειες. Όταν τα ιδιωτικά θα μπορούν να εκπέμπουν σε hd, θα έχουμε μεταβει σε dvb-t2. Μέχρι τότε, όλα τα άλλα είναι καπριτσια και επίδειξη εξουσίας.

Είναι κατανοητό ότι είναι τέτοια η φύση της κουβέντας που γίνεται εδώ και καιρό,που μπορεί να οδηγηθεί εύκολα εκτός θέματος...Το θεωρώ φυσιολογικό,γι αυτό και έμειναν μηνύματα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν φύγει,κάνοντας ίσως μερικούς να πιστέψουν ότι το νήμα είναι ασυντόνιστο.Δεν είναι όμως έτσι και θα πρέπει να γίνει αντιληπτό,ότι μηνύματα που περιέχουν κριτική και χαρακτηρισμούς προς την κυβέρνηση,δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν.Θα παρακαλέσω,στο εξής να είναι όλοι περισσότερο προσεκτικοί στις αναρτήσεις τους,καθώς ο συντονισμός θα είναι αυστηρότερος.
Ευχαριστώ...

Δεν αλλάζει τίποτα το υπόλοιπο όμως, η βασική πρόταση της απόφασης του ΣτΕ που σχετίζεται με την τροπολογία της κυβέρνησης, είναι η : "Η χορήγηση των αδειών, ο έλεγχος της εξυπηρέτησης των ανωτέρω σκοπών δημοσίου συμφέροντος και η επιβολή κυρώσεων ανατίθεται σε ανεξάρτητη αρχή, το «Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης» ".

...το οποίο παρακάμφθηκε πλήρως με την τροπολογία αυτή.

Ενα πραγμα δεν εχω καταλαβει. Στην αρχη ειχα την αισθηση πως μιλουσαμε για 4 αδειες γενικου περιεχομενου και 7 θεματικα καναλια ολα πανελλαδικης εμβελειας. Καπου αλλου διαβασα πως τα θεματικα καναλια θα ειναι περιφερειακα. Τι ισχυει με αυτο το θεμα; Γιατι ως τηλεθεατης θα πω τι ειχαμε τι χασαμε αν θα παμε απο τα 9 πανελλαδικα καναλια στα 11 απλα επειδη καποια θα ειναι θεματικα