Όχι δεν τον μπερδεύω. Ξέρω πολύ καλά ότι η digea έχει αγοράσει 4 συχνότητες πανελλαδικά για 18 εκατομμύρια μέχρι το 2029. Οι συχνότητες έχουν ήδη δοθεί.
Εγώ απλά λέω ότι η έκφραση "αδειών παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής" δεν βγάζει νόημα. Τι είναι η άδεια παροχής;
Αυτό λέει ο νόμος, 4 "άδειες παροχής".
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Και φυσικά τα πάντα έχουν γίνει στο πόδι. Ο 4339/15 στο άρθρο 2 μιλάει ξεκάθαρα για παρόχους, και όχι παροχές:
www.ypepikrateias.gr/images/PDF/nomos_4339.pdf
Το 2Α που πρόσθεσαν, μιλά για "παροχές". Είτε έχει γίνει ορθογραφικό λάθος στν νόμο που ψηφίστηκε, είτε όχι, και η τροπολογία μιλά για παροχές και όχι για παρόχους.
Σε αυτή την περίπτωση, η "παροχή" πρέπει να ορίζεται κάπου. Αλλά και πάλι δεν βλέπω γιατί μιλάμε για κανάλια.
Αν θεωρήσουμε ότι η παροχή είναι το "κανάλι", η τροπολογία μιλά για υψηλή ευκρίνεια. Με βάση τον υπάρχοντα νόμο που τα κανάλια εκπέμπουν νόμιμα μέχρι να προκηρυχθεί διαγωνισμός για αυτά, υπάρχει περιθώριο να αμφισβητηθεί αν η τροπολογία αφορά αυτά (που είναι SD, δηλαδή άλλη κατηγορία άδειας) και όχι δημοπράτηση 4 νέων "παροχών".
Και νομίζω αυτός είναι ο λόγος που τα κανάλια ζητάνε ενημέρωση και για τις υπόλοιπες κατηγορίες αδειών από την κυβέρνηση.
Εγώ πάντως εκτιμώ ότι τα λάθη είναι σκόπιμα. Περισσότερο για να γίνει ντόρος παρά κάτι ουσιαστικό.