Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Πληροφορίες από SDTV Forum:

Για όσους δεν τα πιάνουν να δώσουμε κάποιες αναφορές:
*Full HD Interlaced.
*STAR με λογότυπο και αυτοκόλλητα (σήματα καταλληλότητας κλπ) HD και πρόγραμμα SD. Ενώ ΣΚΑΪ όλα sd.
*Το STAR έχει διαφορετικά σήματα καταλληλότητας (πολύ μικρά) ενώ σε αντίθεση με το SD δεν είχε το αυτοκόλλητο starland. Παίζει ίδιο πρόγραμμα με εντελώς διαφορετική κονσόλα/γεννήτρια.
*Είναι λίγο πιο μπροστά από τα sd επειδή αναμεταδίδονται από οπτική ίνα.
*Ξεκίνησαν χτες βράδυ
*Εκπέμπονται από Αίγινα, Υμηττό, Πάρνης καθώς και Χορτιάτη στις προβλεπόμενες συχνότητες.

http://sdtv.gr/smf/index.php/topic,44691.msg278870.html#msg278870

5b9cbd8b1f69cc34378220c1b34a2fceb695ef7526fe2f8134db31e179f3f818.jpg

Νομίζω ότι η ξαφνική εκπομπή καναλιών της ΕΙΤΗΣΕΕ σε HD γίνεται για δύο κυρίως λόγους:

α) Για να αποδείξει πρακτικά η ΕΙΤΗΣΕΕ στην κυβέρνηση ότι με την υπάρχουσα τεχνολογία DVB-T/MPEG-4 και χρήση στατιστικής πολυπλεξίας, ένας πολυπλέκτης "χωράει" 4 κανάλια HD (κι όχι 2 που λέει η μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας). Λογικά, λοιπόν, θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλα 2 κανάλια ώστε να συμπληρωθούν 4 κανάλια HD σ' ένα πολυπλέκτη.

β) Για επίδειξη τεχνολογικής (και οικονομικής) ισχύος απέναντι στην κυβέρνηση.

Εύχομαι όλα αυτά να αποβούν σε όφελος των τηλεθεατών και σύντομα να υπάρχει HD εκπομπή όλων των καναλιών της ΕΙΤΗΣΕΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα (τουλάχιστον δορυφορική)...

Πραγματικά τεράστιο βήμα αυτό με τα HD κανάλια, μένει να δω και τον ANT1 που "κράζαμε" χρόνια τώρα για την ποιότητα της εικόνας και θα δώσω χειροκρότημα.

παιδια ολα αυτα ειναι δοκιμαστικα δεν εχει παρει κανενα καναλι αδεια για μεταδοση αρα μην περιμενετε απο OTE ή NOVA επισης τι να το κανω το HD σημα οταν το υλικο δεν ειναι !!!

Νομίζω ότι η ξαφνική εκπομπή καναλιών της ΕΙΤΗΣΕΕ σε HD γίνεται για δύο κυρίως λόγους:

α) Για να αποδείξει πρακτικά η ΕΙΤΗΣΕΕ στην κυβέρνηση ότι με την υπάρχουσα τεχνολογία DVB-T/MPEG-4 και χρήση στατιστικής πολυπλεξίας, ένας πολυπλέκτης "χωράει" 4 κανάλια HD (κι όχι 2 που λέει η μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας). Λογικά, λοιπόν, θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλα 2 κανάλια ώστε να συμπληρωθούν 4 κανάλια HD σ' ένα πολυπλέκτη.

β) Για επίδειξη τεχνολογικής (και οικονομικής) ισχύος απέναντι στην κυβέρνηση.

Εύχομαι όλα αυτά να αποβούν σε όφελος των τηλεθεατών και σύντομα να υπάρχει HD εκπομπή όλων των καναλιών της ΕΙΤΗΣΕΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα (τουλάχιστον δορυφορική)...
Θα συμφωνήσω.

Στοιχημα οτι το κελισιμο των καναλιων που δεν θα παρουν αδεια δεν θα γινει μεσα στο 2016 ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ γιατι θα υπαρξουν προσφυγες,εφεσεις,ασφαλιστικα μετρα κτλ στο ΣΤΕ
Ειναι πιθανο ακομα και να αργησει να γινει ο διαγωνισμος λογω αφαλιστικων μετρων(που σιγουρα θα γινουν) μολις βγει η προκηρυξη

Η φράση μου "τουλάχιστον δορυφορική" δένει απόλυτα με τη σημερινή συνέντευξη του κ. Παππά στην εφημερίδα "Παρόν":

"(O κ. Παππάς) υπεραμύνεται της απόφασης της κυβέρνησης να δοθούν άδειες για τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και λέει ότι αυτό έγινε με όρους οικονομικής βιωσιμότητας. Υπογραμμίζει δε, ότι όποιοι από τους σταθμούς που εκπέμπουν σήμερα δεν πάρουν άδεια, η Digea υποχρεούται από τον νόμο να διακόψει το σήμα τους και θα μπορούν να παράγουν (μάλλον εννοεί να εκπέμπουν) περιεχόμενο μέσω διαδικτύου, δορυφόρου ή να μπουν στη συνδρομητική τηλεόραση".

http://www.amna.gr/article/105966/«...rizei-ta-senaria-gia-oikoumeniki--o-N.-Pappas

Εχει τουλαχιστον μια εβδομαδα που δηλωσαν οτι οποιος δεν παρει αδεια αλλα θελει να εκπεμπει μεσω δορυφορου απο Κυπρο ή απο οπου αλλου θελουν ειναι ελευθεροι να το κανουν. Η ολη ιστορια αφορα αποκλειστικα την digea

Ειναι πιθανο ακομα και να αργησει να γινει ο διαγωνισμος λογω αφαλιστικων μετρων(που σιγουρα θα γινουν) μολις βγει η προκηρυξη
Σύμφωνα με τον υπουργο Παππα και τη συνεντευξη του στο Παρόν, μέσα σε δεκαπέντε μέρες θα έχει αναρτηθει η προκηρυξη του διαγωνισμού σε δημοσια διαβούλευση.

Last edited:
Εμένα πάντως μεγάλη μου απορία είναι το γιατί δεν έχει ακόμα κατατεθεί προσφυγή για την αντισυνταγματικότητα. Τελικά τα κανάλια θέλουν να γίνουν 4 ή όχι; :flipout:

Εμένα πάντως μεγάλη μου απορία είναι το γιατί δεν έχει ακόμα κατατεθεί προσφυγή για την αντισυνταγματικότητα.

Μήπως περιμένουν τη δημοσίευση της προκήρυξης με την οποία αρχίζει η διαγωνιστική διαδικασία;

ΕΡΤ: Δημόσια διαβούλευση για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 320 πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής

H ΕΡΤ Α.Ε. θέτει από σήμερα Τετάρτη 02 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00μ.μ. σε δημόσια διαβούλευση τα σχέδια της Διακήρυξης και των Τεχνικών Προδιαγραφών του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διεθνούς τρις Επαναληπτικού Ανοιχτού Διαγωνισμού για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, 320 πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.

http://company.ert.gr/diagonismoi/δημόσια-διαβούλευση-για-την-προμήθει-2/

Δεν είχε κάνει ίδιο διαγωνισμό στο παρελθόν και είχε κηρυχθεί άγονος; Λάθος θυμάμαι;