Ορος βεβαια και προϋπόθεση γι αυτο όπως εγραψα πριν ειναι να υπάρχουν διαθέσιμες 3 πολυπλεξίες-συχνοτητες για τα ιδιωτικά πανελλαδικά.
Επειδή θεωρώ ότι η απόκτηση κι άλλης μια συχνότητας είναι μη ρεαλιστική, η μετάβαση χωρίς αυτήν θα προκαλούσε τα προβλήματα που προανέφερα.
Δεν το διευκρίνισα πριν, οπότε σου δίνω δίκιο όπως το έγραψα.
α) Ακόμα και μια ξεπερασμένη (εκ των πραγμάτων) μελέτη όπως αυτή της Φλωρεντίας, είναι καλύτερη από το να υποστηρίζεις π.χ. 4 άδειες, χωρίς να έχεις καμιά μελέτη.
β) Ξαναδιάβασε το άρθρο 6 της απόφασης 899. Τα κράτη μπορούν να αντισταθμίσουν το κόστος της μετάβασης, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση σε τεχνολογίες αποδοτικότερες σε σχέση με το ραδιοφάσμα.
Ότι θέλεις το λες ξεπερασμένο, λάθος και ότι άλλο να 'ναι, μονίμως δίχως επιχειρήματα.
Η μόνη έρευνα και η μόνη που αποδεικνύει τα συμπεράσματά της και έχει τεχνική ανάλυση. Επίσης, αυτή ήταν που είπε ότι χωράνε 4.
Επίσης, η
καμία μελέτη, προέρχεται από την Digea. Μας έχει πνίξει σε ανακοινώσεις «χωράνε Χ κανάλια επειδή έτσι μας αρέσει».
Απόφαση 2017/899 - Άρθρο 5
1.Το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο έως την 30ή Ιουνίου 2018, τα κράτη μέλη εκδίδουν και δημοσιεύουν εθνικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα («εθνικός χάρτης πορείας»), που περιλαμβάνουν λεπτομερή μέτρα για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους δυνάμει των άρθρων 1 έως 4. Τα κράτη μέλη καταρτίζουν τους εθνικούς αυτούς χάρτες πορείας τους αφού διαβουλευτούν με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
2. Για να διασφαλίζεται ότι η χρήση της ζώνης συχνοτήτων των 700 MHz είναι σύμφωνη με το άρθρο 1 παράγραφος 1, τα κράτη μέλη περιλαμβάνουν στους εθνικούς χάρτες πορείας τους, κατά περίπτωση, πληροφορίες για μέτρα, περιλαμβανομένων τυχόν μέτρων στήριξης, που περιορίζουν τον αντίκτυπο της επερχόμενης διαδικασίας μετάβασης στο κοινό και στη χρήση ασύρματης ακουστικής PMSE και διευκολύνουν την έγκαιρη διαθεσιμότητα διαλειτουργικού εξοπλισμού δικτύου τηλεοπτικής μετάδοσης και δεκτών στην εσωτερική αγορά.
Έχετε ακούσει εσείς από το υπουργείο του κ. Παππά να γίνεται έστω αναφορά σε ...κάποιο "εθνικό χάρτη πορείας" για ...κάποια τηλεοπτική μετάβαση;
Έχετε ακούσει εσείς καμιά πρόθεση της κυβέρνησης για διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς (π.χ. ΕΕΤΤ, ΕΣΡ, ΕΡΤ, Digea);
'Eχετε ακούσει εσείς πρόθεση για λήψη μέτρων πληροφόρησης και στήριξης του κοινού ή για διευκολύνσεις έγκαιρης διαθεσιμότητας εξοπλισμού δικτύου και τηλεοπτικών δεκτών;
Όντως, τα κανάλια δεν παίρνουν κανένα μέτρο στήριξης του κοινού ή διαθεσιμότητας καινούριων δεκτών, όπως είχαν κάνει (κάτι λίγα) στην μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Λογικό, αφού θα τους έπαιρναν με τις ντομάτες ακόμη και όσοι αγόρασαν σήμερα τηλεόραση.
Μια τηλεοπτική μετάβαση έγινε στο DVB-T, ήταν αναγκαστική και ολοκληρώθηκε το 2015. Όπως την ήθελαν οι καναλάρχες και δίχως εθνικό χάρτη πορείας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που (δεν) ασχολήθηκαν.
Τώρα δεν υπάρχει υποχρέωση για μετάβαση σε νέο σύστημα, ούτε έχει αποφασισθεί κάτι τέτοιο.
Έχουν γίνει στο παρελθόν διαβουλεύσεις από όλες τις κυβερνήσεις για διάφορα θέματα.
Επειδή κάτι δεν το ακούσαμε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Να πω ότι τον ζήτησες από το υπουργείο και σου είπαν όχι, οκ. Αλλά εσύ κράζεις για να κράζεις και «βαπτίζεις» καλούς και κακούς αντί να επιδεικνύεις επιχειρήματα και τεκμηρίωση των όποιον κατηγοριών θέλεις να θέτεις.