Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Δεν μπορεί να λάβεις την Πάρνηθα εκεί που είσαι με τίποτα!

Digea από Υμηττό πολύ δύσκολο!!! Στις ίδιες συχνότητες με αυτές της Digea εκπέμπουν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΝΕΤ. Αλλά όχι και ακατόρθωτο.

Από τη άλλη είσαι σε πλεονεκτική θέση για λήψη από Στύρα! Μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα με τη κεραία σου και δεν κάνεις σωστή λήψη;

Ti θέλετε βρε να σας κάνει ο ΑΓΔ που είναι στα Στύρα?
Να ρίξει ένα μόνιμο ban στη ΝΕΤ? :flipout::flipout:

Πάντως επειδή γνωρίζω τον τεχνικό των πομπών και αναμεταδοτών εδώ, μόλις έχω κάποια νέα θα σας ενημερώσω.
FIY στα Στύρα η λήψη της DIGEA είναι σχετικά δύσκολη απο το 46. Το 47 έρχεται ελαφρώς καλύτερα.
Το πακετο ΕΤ1-ΝΕΤ-ΕΤ3-ΕΤHD είναι ανάλογα τον καιρό. Συνήθως στο 50-60%
Τα πρωην plus έρχονται "καμπάνα"

Άτσα! Να το κατάλληλο κονέ στη κατάλληλη θέση! Δεν του ρίχνεις τη ιδέα του τεχνικού περί μετακόμισης του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και της ΝΕΤ σε άλλες συχνότητες μετά το switch off του Υμηττού. Γνωρίζει αν υπάρχει ήδη τέτοιος σχεδιασμός; Επίσης με τι ισχύ εκπέμπει το κάθε κανάλι από κει;

Ο συνεταιρισμος Δικαστικων Υπαλληλων και οχι τα Δικαστικα ειναι σε μειονεκτικη θεση για τα Στυρα ......

Δικαστικά = Οικοδομικός Συνεταιρισμός Δικαστικών Υπαλλήλων. Προφανώς εννοείς τη μεριά του Οικισμού που βλέπει προς Σχοινιά ότι έχουν πρόβλημα λήψης από Στύρα.

Last edited:
Το έχω ξαναπεί 100 φορές. Στη Βάρη έρχονται στο 46/47 το m. και η ΝΕΤ, απ' τα Στύρα.
Βάλτε τα κάπου αλλού μπας και πιάσουμε Digea...

Ισως εκεί γίνεται, είναι αρκετά μακριά απ' το λόφο που κρύβει την Αίγινα. Εγώ όμως είμαι ακριβώς πίσω απ' το λόφο.
Έχω βάλει κι εγώ μια 750, αλλά δε κάνει τίποτα. Εννοείται τη γύρισα παντού.

Ναι, τα έπιασε κ πολύ άνετα. Αν είσαι πίσω από το λόφο δύσκολα τα πράγματα...

Δοκίμασες με πεδιόμετρο? Αν ναι, στα κατέβαζε με χαμηλό σήμα (25-35dB) ή δεν στα κατέβαζε καθόλου?
Αν είχες χαμηλό σήμα (25-35dB), τότε μπορεί να μη στα κατέβαζε στην τηλεόρασή σου/ψηφιακό δέκτη, αλλά είναι πιθανό με έναν καλό προενισχυτή να έκανες κάτι.

Το είδα, αλλά στο σημείο που σου είπα δεν είχα θέμα παρεμβολών στα κανάλια που λες.
Ίσως επειδή είσαι πίσω από το λόφο σκάει το σήμα πιο έντονα με αντανάκλαση και γι' αυτό έχεις πρόβλημα, ενώ εγώ που ήμουν πιο μακρυά δεν είχα.

Δεν μου είπες όμως αν πήρες μετρήσεις με πεδιόμετρο και αν δοκίμασες με προενισχυτή.

Το μόνο που είχα, είναι αυτό της φωτογραφίας. Είμαι ένας απλός διαχειριστής πολυκατοικίας 6 διαμερισμάτων.
Γυρνώντας τη κεραία, άναβαν / έσβηναν τα λαμπάκια. Την άφησα εκεί που (φαινομενικά) είχα τη μεγαλύτερη ένταση, που όμως ήταν "ESE" (East-South East), καμιά σχέση με Αίγινα, που είναι West.

Attachments

• 21032012350.jpg
    21032012350.jpg
    55.6 KB · Views: 218
Περισσότερες συχνότητες για εκπομπή τηλεοπτικού σήματος υψηλής ευκρίνειας θέλουν τα ιδιωτικά κανάλια. Το αίτημά τους είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, όμως εμπόδιο αποτελούσε το ότι δεν υπήρχαν αρκετές συχνότητες για την HD εκπομπή μέσω της Digea. Το κλείσιμο της αναλογικής τηλεόρασης στον Υμηττό, ωστόσο, ανοίγει τον δρόμο ώστε να βρεθούν επιπλέον συχνότητες. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές στις «Τυπολογίες», η Digea έχει ζητήσει δύο ακόμη διαύλους για την πανελλαδική εκπομπή των καναλιών της με σήμα υψηλής ευκρίνειας.

Πηγή: http://www.paron.gr

Δηλαδή έρχεται η Digea HD; Και πόσα από τα κανάλια της θέλουν να γίνουν HD; Δεν μπορώ να φανταστώ το Μακεδονία, το Alter προς το παρόν δεν υπάρχει, άρα άλλα 5 μένουν. Ή μήπως όλα μαζί τα κανάλια της; Και αν γίνει αυτό η ΕΡΤ θα μείνει με 1 HD και τα υπόλοιπα SD; Όλα τα κανάλια μας θα γίνουν HD; Μήπως το παράκανα;

Με το κλείσιμο των αναλογικών όπου πηγαίνουν (Digea-ERT) ελευθερώνονται συχνότητες, οπότε άλλοι 2 διαύλου είναι σίγουρα εφικτός στόχος.
Μένει να το δούμε στη πράξη.
Με το καλό να έρθουν όλοι και σε HD

Το 1ο είναι σίγουρα το ΣΚΑΙ που έχει hd εξοπλισμό απο το άνοιγμα του και περιμένει τις συχνοτήτες/διαδικαστικά. Αυτο ανοίγει το δρόμο και για τα κρατικά HD κάποια στιγμή που επίσης υπάρχει υποδομή. Τα υπόλοιπα είναι στην εποχή της ανακάλυψης του 16:9 :behead:

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Με το καλό να έρθουν όλοι και σε HD
Τα παραλές. Τι να μεταδώσουν σε HD;
Όπως σωστά λέει και ο TechManiac κάποιοι δεν ξέρουν τι είναι το 16:9.

Με αυτήν την σειρά.

ΣΚΑΪ
STAR
MTV
MEGA
..........
..........
..........
..........
HIGH (Αν δεν κλείσει)
ATTICA (Ναι, καλά...)
ANT1 HD (Με το "άλλο" νόημα της λέξης)

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Τα παραλές. Τι να μεταδώσουν σε HD;
Όπως σωστά λέει και ο TechManiac κάποιοι δεν ξέρουν τι είναι το 16:9.

Συμφωνώ!
Απλά, λέω, πως οτιδήποτε νέο σε HD δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσδεκτο.

Φυσικά και δεν περιμένω 24ωρη ροή σε native HD από κανένα κανάλι (και ο ΣΚΑΙ δεν είναι τόσο έτοιμος όσο νομίζετε..).
Μια νέα εκπομπή σε HD θα σπρώξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Είδατε τι έκανε το "ξυπνημα" της ΕΡΤ με το 16:9 και το HD.
-Εβαλε 2 μεγάλα κανάλια να γυρίσουν πολύ σύντομα σε 16:9.
-Τη Digea να ψάχνει για επιπρόσθετους διαύλους για να βγάλουν και οι ιδιώτες ότι έχουν σε HD.
-Τη Nova να λανσάρει 3D

Δεν θα μας κακοπέσει να δούμε και κανένα ξένο σήριαλ ή καμμιά ταινία σε HD.
Η στασιμότητα τόσα χρόνια στο 4:3 μας έδωσε μόνο τηλεοπτική μιζέρια.

Ο ανταγωνισμός τελικά σε δικό μας καλό θα βγεί (αφού μόνο η TV μας έμεινε...)

Last edited: