Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι στο αναλογικό Κόντρα δεν περνάει μήνυμα που να προειδοποιεί ότι στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί το σήμα και όπως είναι γνωστό εκπέμπει στην 54...Αν δεν σταματήσει θεωρώ ότι δεν μπορούν να βγούν ψηφιακά απο την 54 τα περφερειακά κανάλια που ήδη εκπέμπουν σ αυτή τη συχνότητα απο την Αίγινα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μεταβεί το KONTRA σε ψηφιακή εκπομπή από Υμηττό.
Ότι και να λέμε για τις παγαποντιές του Κουρή με το ALTER κλπ... το KONTRA έχει εικονάρα για μικρός σταθμός.
Οι άνθρωποι του κυνηγάνε τις νέες τεχνολογίες, οπότε σίγουρα θα κλείσει η αναλογική του μετάδοση, θέλοντας και μη.

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ετσι κανουν οι επαγγελματιες κλεφτες, την κλεψια την ονομαζουν διαμορφωση αγορας.
Εγω το λεω ευκαιριακη αρπαχτη.
Στην τελικη πως εφτασε σε τετοιο δικτυο καταστηματων?
Απο φιλανθρωπια?
Δεν νομιζω!
Νικος
Οι "αρπαχτές" δεν κρατάνε πολύ, μετά τις 20/7 τι θα κάνουν τους δέκτες που θα τους έχουν απομείνει?
Θα τους επιστρέψουν στην Κίνα?
Πιστεύω ότι μέσα στον καύσωνα λιγότεροι απ´όσους περιμένουν θα τρέξουν να πάρουν δέκτες.
Από την άλλη ο Έλληνας είναι "της τελευταίας στιγμής", γι αυτό περιμένει στις ουρές, και θα πληρώσει τσιμπημένους δέκτες.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!:grandpa:
Για να λέμε και την αλήθεια, ο Κωτσο... πριν λίγες μέρες είχε με 29 τον futt2302, το δε e-shop έχει προσφορά ακόμη και σήμερα!Με λίγο ψάξιμο παραπάνω όλο και κάτι υπάρχει σε προσφορά!

Κλασικό κόλπο του Κώτσου το ανέβασμα των τιμών, για να μας πει σε δυο εβδομάδες πως τους έβγαλε σε προσφορά από τόσο σε τόσο... και θα το διατυμπανίζει και σε τηλεοπτικό σποτ!!!

Εγώ Νεάπολη Νίκαιας το πιάνω από Αίγινα όπως πριν. Με κάποια σπασίματα γιατί η κεραία μου κοιτάει Υμηττό.
Παρεπιπτόντως το MAD ψηφιακά έχει ελεεινή εικόνα. Σα να είναι από streaming. Καμία σχέση με το MTV που και 16.9 εικόνα έχει και είναι και πεντακάθαρη.
Αναμένουμε Υμηττό.

Δεν μπορεί να λειτουργεί ο Υμηττός ψηφιακά από τώρα για τα κανάλια της συχνότητας 63 αφού υπάρχει ακόμα αναλογική εκπομπή. Ίσως να έκαναν κάποια δοκιμή. Πάντως είναι καλό που επιβεβαιώνεται το switch off και για αυτά τα κανάλια γιατί ούτε σε αυτά είδα να υπάρχει κάποιο μήνυμα που να περνάει από πάνω και να μιλάει για αλλαγή. Είχα και για αυτά μία αμφιβολία.

Δεν μπορεί να λειτουργεί ο Υμηττός ψηφιακά από τώρα για τα κανάλια της συχνότητας 63 αφού υπάρχει ακόμα αναλογική εκπομπή. Ίσως να έκαναν κάποια δοκιμή. Πάντως είναι καλό που επιβεβαιώνεται το switch off και για αυτά τα κανάλια γιατί ούτε σε αυτά είδα να υπάρχει κάποιο μήνυμα που να περνάει από πάνω και να μιλάει για αλλαγή. Είχα και για αυτά μία αμφιβολία.

Η συγκεκριμένη συχνότητα είναι καθαρή πάντως από Υμηττό οπότε μπορούν άνετα να κάνουν δοκιμές ενώ οι άλλες δύο 54 και 65 έχουν αναλογικό ακόμα και προϋποθέτει διακοπή πρώτα.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι λίγο offtopic.
Η μητέρα μου χρησιμοποιεί πάρα πολύ βίντεο για να κάνει εγγραφές και να τις βλέπει αργότερα.
Τώρα που δεν θα υπάρχει αναλογικό σήμα,θα συνεχίσει να μπορεί να γράφει ?

Και βέβαια θα μπορεί.
Απλά, 1) η τηλεόραση πρέπει να πιάνει τα ψηφιακά είτε με τον ενσωματωμένο είτε με τον εξωτερικό δέκτη, 2) να σαρώσει ο δέκτης τις θέσεις των ψηφιακών καναλιών και 3) να μάθει να προγραμματίζει την εγγραφή του καναλιού που την ενδιαφέρει (τα ψηφιακά κανάλια δεν βρίσκονται στις ίδιες θέσεις με τα αναλογικά και είτε θα μάθει τις νέες θέσεις είτε θα τοποθετηθούν σε θέσεις της αρεσκείας της).

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Και βέβαια θα μπορεί.
Απλά, 1) η τηλεόραση πρέπει να πιάνει τα ψηφιακά είτε με τον ενσωματωμένο είτε με τον εξωτερικό δέκτη, 2) να σαρώσει ο δέκτης τις θέσεις των ψηφιακών καναλιών και 3) να μάθει να προγραμματίζει την εγγραφή του καναλιού που την ενδιαφέρει (τα ψηφιακά κανάλια δεν βρίσκονται στις ίδιες θέσεις με τα αναλογικά και είτε θα μάθει τις νέες θέσεις είτε θα τοποθετηθούν σε θέσεις της αρεσκείας της).

Όχι ακριβώς. Το VCR θα αχρηστευτεί ουσιαστικά ως συσκευή εγγραφής. Δύσκολο να κάνεις προγραμματισμό εγγραφής όταν παίρνει την εικόνα απο scart.

H μητέρα του Darudakos πρέπει να μάθει να χειρίζεται το PVR του δέκτη. Αφου το έμαθε η δική μου, μπορούν να το μάθουν όλοι ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Όχι ακριβώς. Το VCR θα αχρηστευτεί ουσιαστικά ως συσκευή εγγραφής. Δύσκολο να κάνεις προγραμματισμό εγγραφής όταν παίρνει την εικόνα απο scart.

H μητέρα του Darudakos πρέπει να μάθει να χειρίζεται το PVR του δέκτη. Αφου το έμαθε η δική μου, μπορούν να το μάθουν όλοι ;)

Ειλικρινά, δεν κατάλαβα σε πιο σημείο δεν συμφωνείς με την απάντησή μου.
Είπα ότι η μητέρα του θα μπορεί, και στο μέλλον, να γράφει τις εκπομπές που τις αρέσουν, αλλά μέσω του δέκτη, πλέον, και περιέγραψα τις δυνατότητες, με τις οποίες μπορεί να γίνει αυτό, μιας και δεν γνωρίζουμε ούτε αν έχει τηλεόραση με ενσωματωμένο ή εξωτερικό δέκτη ούτε αν ο δέκτης έχει δυνατότητες PVR.

Αλλά, τέλος πάντων, είναι Σάββατο, έχει υψηλές θερμοκρασίες στο περιβάλλον και δεν πρέπει να τις ανεβάζουμε ακόμη περισσότερο ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ειλικρινά, δεν κατάλαβα σε πιο σημείο δεν συμφωνείς με την απάντησή μου.
Είπα ότι η μητέρα του θα μπορεί, και στο μέλλον, να γράφει τις εκπομπές που τις αρέσουν, αλλά μέσω του δέκτη, πλέον, και περιέγραψα τις δυνατότητες, με τις οποίες μπορεί να γίνει αυτό, μιας και δεν γνωρίζουμε ούτε αν έχει τηλεόραση με ενσωματωμένο ή εξωτερικό δέκτη ούτε αν ο δέκτης έχει δυνατότητες PVR.

Αλλά, τέλος πάντων, είναι Σάββατο, έχει υψηλές θερμοκρασίες στο περιβάλλον και δεν πρέπει να τις ανεβάζουμε ακόμη περισσότερο ...

Αυτα που έγραψες μου έδωσαν την εντυπωση οτι εννοούσες εγγραφές με VCR μέσω του ψηφιακού δέκτη.
Αν ο δέκτης είναι εξωτερικός μπορει να γίνει σχετικά έυκολα. Αν όμως έχει τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη, δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει.