Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Eρώτηση προς Digea

TO KANALI ATTICA TV ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥ?>
Digea - Ένας Υπέροχος Ψηφιακός Κόσμος! Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα από μέρους μας. Κάντε καλύτερα ένα επανασυντονισμό του δέκτη αν το πρόβλημα συνεχίζεται.

μήπως εσείς πρέπει να δείτε καλύτερα τη χάλια εικόνα που φτάνει στους τηλεθεατές?Αν δε μπορεί να σας δώσει εκεινο εξιοπρεπές σήμα τότε καλύτερα κατεβάστο το από το πακέτο να γλυτώσουμε κανα πιξελ

Digea - Ένας Υπέροχος Ψηφιακός Κόσμος! Πάντως για την περιοχή κάλυψης του Υμηττού δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ψηφιακό σήμα. Ελέγξτε το κεραιοσύστημά σας και ότι όλες οι συνδέσεις είναι ΟΚ (και φυσικά ότι ανήκετε στην περιοχή κάλυψης) :)

Πάνε δηλαδή να μας βγάλουν τρελλούς....έχε χάρη που σέβομαι το φόρουμ και δε πω τίποτε βαρύ:rifle:

Λάθος!!! Ανήκει σε μπουκέτο της Digea κι εκπέμπεται κι από Υμηττό κι από Αίγινα στον δίαυλο 54 μαζί με τα κανάλια EXTRA 3, HIGH και Nickelodeon!!!

Εδώ είναι η ανακοίνωση της Digea όταν πρωτοξεκίνησε η Digea να εκπέμπει και τα τοπικά κανάλια από Αίγινα τον Σεπτέμβριο του 2010!

Υπομονή παιδιά.Αρχή είναι ακόμα.Έγηνε ενα πολύ μεγάλο βήμα.Απο τα χάλια της αναλογικής πήγαμε στην ψηφιακή.Πιστεύω οτι όλλα θα φτιάξουν σιγά σιγά.

Δεν ειναι παντα ετσι οπως τα λες, πολλοι δεν εχουν οπτικη επαφη και ειχαν συμβιβαστει σε εικονα με χιονι η ειδωλο. Τωρα ομως αυτα δεν κλειδωνουν στο ψηφιακο και δεν βλεπουν τιποτα.
Επισης πολλοι δεν θελουμε μεγαλες κεραιες και ενισχυτες, επιτελους να φυγουν οι γκουμουτσες απο τις στεγες!!

Δεν μιλάω για περιπτώσεις που δεν έχουν οπτική επαφή.

Το αν χρειάζεται μεγάλη κεραία, ή ενισχυτής (σε περιπτώσεις κατανομών σε πολλά σπίτια πχ.) ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ.

Εγώ ας πούμε που μένω Μεταμόρφωση και βλέπω Υμηττό (Ξυστά από ψηλότερη πολυκατοικία που χτίστηκε μετά)
Με κεραία μία μεγάλη χελιδώνα noname 10ετίας
με δίκτυο διανομής 15 πριζών(κάποιες ELKO κάποιες Spaun) χωρισμένο σε 4 κλάδους
με καλώδιο το Biokal Vector 11 (πολυκατοικία κατασκευής 1993)
με δορυφορική σε έναν κλάδο από τους 4
και με ενισχυτή αυτόν δεν έχω κανένα θέμα πουθενά.
Αλλά πριν καταλήξω στα υλικά και στη σχεδίαση υπολόγισα τα πάντα

Last edited:
To 0-6 από Αίγινα εκπέμπει ψηφιακά;

Υ.Γ. Το Sport Tv έβγαζε χτές τη νύχτα μήνυμα Mόνο Data σε LG τηλεόραση πού έχω. Πλέον σήμερα εκπέμπει με πολύ βελτιωμένη ποιότητα εικόνας.

Last edited:
Εμένα στην κουζίνα μου πιάνει το nickelodeon αλλα στο σαλόνι δεν μου πιάνει λέει δν έχει σήμα!!!! Και έχω τον ίδιο δέκτη τον edision

Εγω παλι με μια televes diginova που δεν φαινεται απο πουθενα και ενισχυτη γραμμης με 4 εξοδους τα πιανω ολα εκτος απο τα 63. Δηλαδη τα πιανω αλλα με σπασιματα... Θα περιμενω μπας και ανεβασουν την ισχυ και παιξουν, αλλιως θα βαλω εναν injector.

Απο Βούλα που πήγα να ξαναρυθμίσω κανάλια, απο ότι φαίνεται παίρνουν σήμα απο Πάρνηθα γιατι όλα τα αναλογικά παίζουν ΟΚ ακόμη.
Όμως τα ψηφιακά ενω συντονίζεται ο δέκτης (ενσωματομένος της U10), μετά ελάχιστα παίζουν κανονικά. Μόνο BBC, EuroNews, DW TV5 δηλ, ούτε καν ΕΡΤ HD και τα υπόλοιπα ιδιωτικά κολλάνε και δέιχνει no signal..

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Απο Βούλα που πήγα να ξαναρυθμίσω κανάλια, απο ότι φαίνεται παίρνουν σήμα απο Πάρνηθα γιατι όλα τα αναλογικά παίζουν ΟΚ ακόμη.
Όμως τα ψηφιακά ενω συντονίζεται ο δέκτης (ενσωματομένος της U10), μετά ελάχιστα παίζουν κανονικά. Μόνο BBC, EuroNews, DW TV5 δηλ, ούτε καν ΕΡΤ HD και τα υπόλοιπα ιδιωτικά κολλάνε και δέιχνει no signal..

Γιατι δεν γυρνας την κεραια προς Αιγινα; Κατα πασα πιθανοτητα δεν μπορεις να πιασεις Υμηττο.

Ναι, ειναι γεγονος! Μετα την Ιαπωνια, τωρα και στην Ελλαδα αναλογικο high definition!

2061ljq.jpg

Γιατι δεν γυρνας την κεραια προς Αιγινα; Κατα πασα πιθανοτητα δεν μπορεις να πιασεις Υμηττο.

Ναι μου έκανε εντύπωση, ίσως επειδή εχει το βουνό απο πίσω, αλλα εκει κάτω είναι ανοιχτα απο παντου, ιδίως Αίγινα. Είναι στο πρόγραμμα να έρθει τεχνικός να τους το φτιάξει (πολυκατοικία με 22 διαμερίσματα)

Last edited:
Ναι, ειναι γεγονος! Μετα την Ιαπωνια, τωρα και στην Ελλαδα αναλογικο high definition!

2061ljq.jpg

Αυτοί στο kontra έχουν αναπτύξει φαίνεται δική τους τεχνολογία. :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Το Attica όντως έχει άθλια εικόνα. Αν ήταν θέμα λήψης θα υπήρχε πρόβλημα σε όλο το πακέτο που εκπέμπεται στο ch54 (Extra, Attica, High και Nickelodeon ) και όχι στο Attica μεμονωμένα.
Το 0-6 από την άλλη δεν υπάρχει καθόλου στο ch63, στη θέση του βγαίνει μια test card.
Ξέρει κανείς γιατί; Δεν ήταν έτοιμοι αυτοί ακόμα ;

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Eρώτηση προς Digea

TO KANALI ATTICA TV ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥ?>
Digea - Ένας Υπέροχος Ψηφιακός Κόσμος! Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα από μέρους μας. Κάντε καλύτερα ένα επανασυντονισμό του δέκτη αν το πρόβλημα συνεχίζεται.

μήπως εσείς πρέπει να δείτε καλύτερα τη χάλια εικόνα που φτάνει στους τηλεθεατές?Αν δε μπορεί να σας δώσει εκεινο εξιοπρεπές σήμα τότε καλύτερα κατεβάστο το από το πακέτο να γλυτώσουμε κανα πιξελ

Digea - Ένας Υπέροχος Ψηφιακός Κόσμος! Πάντως για την περιοχή κάλυψης του Υμηττού δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ψηφιακό σήμα. Ελέγξτε το κεραιοσύστημά σας και ότι όλες οι συνδέσεις είναι ΟΚ (και φυσικά ότι ανήκετε στην περιοχή κάλυψης) :)

Πάνε δηλαδή να μας βγάλουν τρελλούς....έχε χάρη που σέβομαι το φόρουμ και δε πω τίποτε βαρύ:rifle:

Αυτες τις ασυναρτητες και ασχετες απο τεχνικη πλευρα απαντησεις ποιος σου τις εδωσε; Οποιος το εκανε, φυσικα δεν εχει καμια επαφη με την πραγματικοτητα ή καμια απολυτως γνωση τεχνικων θεματων. Ειναι εμφανες οτι η ληψη τους ειναι προβληματικη, δεν υπαρχει αποδιαμορφωση φεροντος ηχου (δεν υπαρχει φερον εκει που προσπαθει να αποδιαμορφωσει ο διευκρινιστης τους για την ακριβεια) και η εικονα που παραγεται στo κομματι της ληψης της ιδιας της digea επομενως και αυτο με το οποιο τροφοδοτουν το συστημα τους για εκπομπη περιεχει παρασιτο/παρεμβολη. Για να τους βοηθησουμε αν μας διαβαζουν απο την digea, να τους πουμε να δοκιμασουν ενα απλο fine tuning στον δεκτη τους, αυτο πιθανοτατα θα λυσει το προβλημα...

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί η φορητή κεραία δεν πιάνει τα ψηφιακά κανάλια, ενώ είχε ικανοποιητική λήψη με τα αναλογικά;

Και μέχρι πόσα πρέπει να σκάσω για μια καλή φορητή;

4 η ώρα σήμερα, με αυτή την ζέστη αντί ο κόσμος να πηγαίνει για μπάνιο ή να κάθετε στο σπίτι του τρέχει να πάρει αποκωδικοποιητή ή TV! Χα!
Αυτό διαπίστωσα σε γνωστό μεγάλο κατάστημα όπου γινόταν "ψιλοχαμός"! 2 και 3 αποκωδικοποιητές αγοράζαν μαζί!
Για μπαμπά, πεθερό, θείο κτλ, κτλ.. :-p
(Όχι δεν πήγα να αγοράσω και εγώ..) :-p

Θείο δώρο ήταν αυτό με την ψηφιακή για τα καταστήματα όπως φαίνεται! :-p

Last edited:
"Σε όλη την Αττική από Πάρνηθα"!!! Κι άλλο θαύμα της τεχνολογίας!!