Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Σε μεγάλη μου απογοήτευση το σήμα είναι χάλια, τόσα χρόνια απο Υμητο τα έβλεπα ολα μια χαρά, τώρα μονο το πακέτο των ιδιωτικών παίζει (mega, star κτλπ). Κρατίκα και τα υπόλοιπα είναι όλο σπάσιμο. Ελπίζω να ανεβάσουν την ένταση και να έχει περάσει μέχρι το βράδυ.

Η λήψη βελτιώθηκε αρκετά στο Ίλιον (σύνορα με Πετρούπολη) συγκριτικά με τις πρώτες πρωινές ώρες.
Λίγα σπασίματα κατά τον συντονισμό σε Σκάι και Σταρ. (Κεραία προς Υμηττό,TV: Samsung 55F6500 και 32EH6030).

Σε λίγο θα πάω στο πατρικό μου στον Αγ.Στέφανο να συντονίσω τις τηλεοράσεις των γονιών μου και να δω τι γίνεται από την Πάρνηθα.

Καταθέτω την εμπειρία μου από το συντονισμό αρκετών τηλεοράσεων στην ίδια πολυκατοικία (Κάτω Γλυφάδα) !!!

Πρώτο συμπέρασμα είναι ότι στους αποκωδικοποιητές που κρατούσαν στη μνήμη τους τις παλιές ονομασίες καναλιών πρέπει να προηγηθεί η διαγραφή όλων των καναλιών, ώστε να ξεκινήσει νέα σάρωση για να κρατήσουν τις νέες ονομασίες.

Παιδεύτηκα αρκετά με μια Sony Bravia μέχρι να βρω το συντονισμό των καναλιών αλλά τα κατάφερα.

Σε μια τηλεόραση με αποκωδικοποιητή TURBO-X, που ήταν μάλιστα στον τελευταίο (4ο) όροφο δεν έβρισκε τη συχνότητα των mtv, MEGA, SKAI, STAR και, φυσικά, αυτά τα κανάλια δεν ... υπάρχουν γι' αυτόν !!! Δεν ξέρω πως να αντιμετωπίσω το πρόβλημα.

Ακολουθούν και άλλες τηλεοράσεις στην ίδια πολυκατοικία αλλά και άλλων φίλων και συγγενών σε κοντινές ...

Θα δοκίμαζα και ένα manual συντονισμό στη συγκεκριμένη συχνότητα μόνο. Σε άλλον δέκτη παλιότερα, έτσι τα είχε βρει και τα πρόσθεσε.

Θα δοκίμαζα και ένα manual συντονισμό στη συγκεκριμένη συχνότητα μόνο. Σε άλλον δέκτη παλιότερα, έτσι τα είχε βρει και τα πρόσθεσε.

Έγινε και αυτή η διαδικασία και βρήκε μια συχνότητα (26 ή 27, αν θυμάμαι καλά) και χάρηκα αλλά όταν την έσωσα, τα κανάλια δεν έδειχναν τίποτε.

Δοκίμασε ένα μειωτη σήματος, πιθανά να είναι πολύ το σήμα για αυτόν.

Αυτή η εκδοχή είναι πολύ πιθανή αλλά ... δεν πληρώνομαι τόσο καλά ώστε να προτείνω κάτι ανάλογο ...
Πέρα από το αστείο, ίσως χρειάζεται μείωση της έντασης του σήματος στο σύστημα της πολυκατοικίας αλλά δεν τολμάω να βάλω χέρι γιατί φοβάμαι μήπως επηρεαστεί η απόδοση στους χαμηλούς ορόφους.

Δεν στο είπα για αστείο. Είναι πολύ πιθανό να θες μειωτή.
Δεν κατάλαβα τι σχέση έχει το πόσο καλά πληρώνεσαι, με το αν είναι να προτείνεις μια λύση.
Ούτε εμείς εδώ πληρωνόμαστε, αλλά προτείνουμε λύσεις.

Ρε παιδιά έχει κανείς το wifi TV tuner tivizen nano? Ενώ είμαι απέναντι από Πάρνηθα στην Άνοιξη δεν μου πιάνει MEGA, SKAI, STAR...

Το έχω εγώ δουλεύει πλέον άψογα, πριν είχα θεματακια λήψης, αλλά τώρα που το ανέφερες, το δοκίμασα και είναι μια χαρά.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μου πιάνει τα συγκεκριμένα κανάλια....Εσύ από ποία περιοχή συντονιζεις

Η Παρνηθα εχει αλλαξει απο SFN-2 σε SFN-1 . Oι current πλεον συχνοτητες (7) ειναι στο πινακα :

http://www.digea.gr/234/category/37/PSifiaki-metabasi-2014

Ο ενήμερος πίνακας νομίζω είναι αυτός που έστειλα πιό πάνω, καθώς έχει τη Πάρνηθα στο SFN-2. Και εκεί, έχει 9 συχνότητες για καθένα απ' τα SFN-1, SFN-2.

Δεν λειτουργούν όλες οι συχνότητες. Στους πίνακες αυτούς φαίνεται το σύνολο των συχνοτήτων που έχουν αποδοθεί σε κάθε περιοχή, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα λειτουργούν κιόλας, μόνο όσες κρίνουν οι πάροχοι (δηλαδή η Digea και η ΝΕΡΙΤ) απαραίτητο για να καλυφθούν τα υφιστάμενα κανάλια. Η Πάρνηθα είναι στο SFN-1.

Επιτέλους σήμερα απο Γαλάτσι σήμερα επιασα 39 καναλια (33 tv - 6 radio).
Λέω επιτελους γιατι είχα βαρεθεί να βλέπω χιόνια.
Αυτός που έκανε την κεντρική εγκατάσταση είχε ψυχολογικά προβλήματα και τα είχε κάνει λίγο μπάχαλο στις εσωτερικές συνδέσεις του κτιρίου.
Υμηττό δεν μπορούσα να πιάσω γιατί είμαι στους πρόποδες από τα τουρκοβούνια και δεν είχα καμία οπτική επαφη.
Δοκίμασα να πιάσω με ανακλάσεις, αλλά επαιζαν μόνο όταν είχε καλό καιρό χωρίς υγρασία κλπ.

Η ανάλυση digea οντως είναι χάλι, αλλά αυτό το λίγο που έβλεπα tv το είχα συνηθίσει με χιόνια και πραγματικά μου έκανε εντύπωση η καθαρή εικόνα μετά από 5 χρόνια.
Τωρα θα μου πείτε γιατί δεν το έφτιαχνα 5 χρόνια τώρα, αλλά όπως σας είπα έβλεπα λίγη τηλεόραση και δεν με ενδιέφερε και πολύ, μπροστά στο γεγονός να ανοίγω τα κουτια των τοιχων, να περναω καλώδια και μετά πάλι στοκάρισμα-βάψιμο.

Και εκεί, έχει 9 συχνότητες για καθένα απ' τα SFN-1, SFN-2.
Γιάννη θα σου πω τι συμβαίνει. Συνολικά είναι 9 συχνότητες σε κάθε sfn στην Αττική (σαν μέγιστος αριθμός όμως που θα φτάσει σε λίγους μήνες).
α) Η Digea στα πανελλαδικά έχει δυνατότητα αυτή τη στιγμή από τις 4 πολυπλεξίες της να δώσει μόνο τις 2 (είναι οι δύο πρώτες από τις δικές της στη σειρά από τον πίνακα). Τις άλλες δύο θα τις δώσει τους επόμενους μήνες και όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρός της θα δοθούν για HD προγράμματα.
β) Στα περιφερειακά δεν υπάρχει έλλειψη και από τις τρεις βγήκαν και οι 3.
γ) Η Νεριτ έχει τις άλλες 2 συχνότητες και βγαίνει ήδη με αυτές σε μεγάλα Κ.Ε. στην Αττική. Επειδή όμως δεν έχει ακόμα τοποθετήσει πομπούς σε όλα τα μικρά, εκεί νοικάζει την 4η πολυπλεξία της Digea (αυτή που λέμε ότι προορίζεται τελικά για τα HD) και βγάζει από εκεί έστω τη μία τη μεγάλη και σημαντική της πολυπλεξία. Aναμένεται σύντομα ίσως και μέσα στον Αυγουστο να βάλει ο προμηθευτής τους πομπούς και να σταματήσει το νοίκιασμα (παρομοίως με Πελοπόννησο).

Αυτό όμως σημαίνει ότι σήμερα άλλοι στην Αττική θα βλέπουν 2 πανελλαδικά Digea+2 nerit+ 3 περιφ. δηλαδή 7 πολυπλεξίες και άλλοι (οι λιγότεροι) 2 πανελλαδικά Digea+1 nerit+ 3 περιφ. =6 πολυπλεξίες

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, είναι λίγο μπερδεμένο το πράγμα, το βασικό σε αυτή τη φάση είναι ο κόσμος να βλέπει καλά ψηφιακά. Και σε λίγους μήνες θα κλείσουν όλα τα κενά από πομπούς και πολυπλεξίες-συχνότητες. Που επαναλαμβάνω θα είναι 9 όπως λέει κι ο πίνακας. Η Digea δεν έχει δικαίωμα να επιστρέψει τις συχνότητες (άλλωστε τις πλήρωσε) αλλά και να μην έχει κανάλια διαθέσιμα πρέπει να βρει τρόπο να τις χρησιμοποιήσει.

Last edited: