Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ο ενήμερος πίνακας νομίζω είναι αυτός που έστειλα πιό πάνω, καθώς έχει τη Πάρνηθα στο SFN-2. Και εκεί, έχει 9 συχνότητες για καθένα απ' τα SFN-1, SFN-2.

Περιμένω να ακούσω τα αποτελέσματα της νέας κατάστασης στη Βάρη και δεν μας λες τίποτε.

Περιοχή Αθήνα - Παγκράτι
Λήψη από Υμηττό 100% σήμα/ποιότητα (αν σκεφτείς ότι η κεραία είναι πάνω από 10 χρονών μια παλιού τύπου χελιδόνα)
Τηλεόραση - Οθόνη 22" και 24" LG με ενσωματωμένο MPEG4

Συνολικά κανάλια 37 + 6 Ραδιόφωνο

αν τα θυμάμαι πιάνω

21-28 (Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.])
22-27 (Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας)
45-52-54 (Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας)
47-56 (άγνωστος πειρατής)

Χαλανδρι
Δοκίμασες να τα σβήσεις όλα και να τα κάνεις από την αρχή;
Λες επειδή είναι πολυ δυνατό το σήμα μιας και είμαι απέναντι από την Πάρνηθα να μην πιάνει τα MEGA, SKAI, STAR?

Σε Αγία Παρασκευή, είχα την κεραία προς Υμηττό. Την Πάρνηθα την βλέπω καρφί αλλά είχε γυρίσει Υμηττό για να βλέπω ψηφιακά. Στην TV (Panasonic) είχα ποιότητα και ένταση σήματος 100/100 σε όλα τα κανάλια. Σήμερα που σκάναρα εκ νέου, το πακέτο της ΝΕΡΙΤ είναι πολύ ασταθές με την ποιότητα να παίζει συνεχώς και να είναι γύρω στο 60-70% (Κάνει και κάτι peak στο 100). Σε όλα τα άλλα έχω 100 πλην ΝΕΡΙΤ (και από κάποια που προφανώς εκπέμπουν σε Πάρνηθα όπως το STAR Κ.Ε.). Το έχει παρατηρήσει και άλλος αυτό; Ξέρει κανείς τι παίζει;

Σε Αγία Παρασκευή, είχα την κεραία προς Υμηττό. Την Πάρνηθα την βλέπω καρφί αλλά είχε γυρίσει Υμηττό για να βλέπω ψηφιακά. Στην TV (Panasonic) είχα ποιότητα και ένταση σήματος 100/100 σε όλα τα κανάλια. Σήμερα που σκάναρα εκ νέου, το πακέτο της ΝΕΡΙΤ είναι πολύ ασταθές με την ποιότητα να παίζει συνεχώς και να είναι γύρω στο 60-70% (Κάνει και κάτι peak στο 100). Σε όλα τα άλλα έχω 100 πλην ΝΕΡΙΤ (και από κάποια που προφανώς εκπέμπουν σε Πάρνηθα όπως το STAR Κ.Ε.). Το έχει παρατηρήσει και άλλος αυτό; Ξέρει κανείς τι παίζει;

και εγω πριν απο λιγο με κεραια Televes DAT75 που βλεπει Παρνηθα, σε SONY KDL W905 ειδα οτι λαμβανω στο καναλι 53 το STAR της Λαμιας, η υσχη του σηματος ειναι 30 με τα υπολοιπα στοιχεια c/n 17, Pre viterbi 4.74e-3 , AGC 183.

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Περιμένω να ακούσω τα αποτελέσματα της νέας κατάστασης στη Βάρη και δεν μας λες τίποτε.

Παιδιά αύριο θα γυρίσω τη κεραία στον τοπικό αναμεταδότη. Οπως ήμουν, 4 τηλεοράσεις πιάνουν αντίστοιχα 21, 28, 28, 33 κανάλια (δεν βάζω τα ραδιόφωνα). Η κεραία είναι μία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, ξέρει κανείς σε τι συχνότητες εκπέμπει το κάθε Κ.Ε.? Εδώ στη Βάρη έχουμε Βάρη, Ανάβυσο, Αίγινα. Θέλω να δώ, αυτά που πιάνω από που έρχονται.

@midas #2860
Δεν κατάλαβα και πολλά, μπερδεμένη ιστορία.
Το περίεργο είναι ότι δε πιάνω τα ίδια σ' όλες τις τηλεοράσεις. Πχ σ' αυτή με τα 21 κανάλια, έχω και αναλογική λήψη με χιόνια στην 30UHF. Επίσης υπάρχει παντού καμπάνα η Βουλή αναλογικά στη 49UHF. Τι σόϊ switch off είναι αυτό?
Απ' τη κεραία κατεβαίνουν 3 γραμμές μέσω multi-switch. Το διαμέρισμα είναι σ' εναν όροφο 2ο, από 3 συνολικά.
Η κεραία έχει pre-amp ιστού. Όταν τον έβγαλα απ' τη πρίζα χάθηκαν τα πάντα, παντού. Μήπως να του χαμηλώσω τα db? (Υπενθυμίζω έβλεπα Αίγινα από Λαγονήσι).
Θα γυρίσω αύριο στο Κ.Ε. Βάρης και θα δούμε...

Πάνω στην ερώτηση που έκανα, υπάρχει περίπτωση τα κανάλια της Digea να τα πιάνω με ποιότητα καλή από Υμηττό και τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ μέτρια από Πάρνηθα;

Allotment 20 ATTIKI (SFN-1)
Digea Εθν. 22-27
Digea Περ. 45-52-54
ΝΕΡΙΤ 21-28 ή μια πολυπλεξία στην 21 ή μια πολυπλεξία στην 40

Αφορούν τα Κ.Ε.
ΥΜΗΤΤΟΣ -ΠΑΡΝΗΘΑ-ΑΙΓΙΝΑ-ΟΧΘΩΝΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΟ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΥΛΩΝΑΣ-ΒΑΡΗ-ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ

Μετά από δοκιμές με τον μειωτήρα σήματος, αλλά και το ρυθμιστικό σήματος του ενισχυτή γραμμής που έχω, το πιο δυνατό σήμα στο κέντρο της Αθήνας (Κυψέλη) το έχει ο πειρατής της συχνότητας 56. Θέλει την μεγαλύτερη μείωση σήματος από όλους για να παίζει χωρίς σπασίματα. Μετά είναι η Digea, που έχει βελτιωθεί περισσότερο από το χθεσινό μπάχαλο, αλλά ακόμα είναι πολύ πιο δυνατή από πριν το switch off. Η Νεριτ δεν χρειάστηκε καθόλου μείωση.
Ο πειρατής της 56 εκπέμπει εδώ και 1-1μιση χρόνο, με κάποια διαστήματα βδομάδων ενδιάμεσα που εξαφανιζόταν. Τον πειρατή της 47 δεν τον έπιασα (τώρα το διάβασα), αλλά θέλει και άλλες προσπάθειες γιατί δεν εκπέμπουν συνεχόμενα.
Παλιότερα έχω πιάσει 3 διαφορετικούς πειρατές. Αλλά ο πιο συνηθισμένος είναι αυτός της 56, που τότε ήταν σε άλλη συχνότητα. Αλλά έχει τα ίδια ονόματα καναλιών.
Όλοι παίζουν τραγούδια και ταρό. Πότε πότε κάποιος παρεκτρέπεται και βάζει και καμία τσόντα. Αλλά μετά από κάνα δύο μέρες χάνεται.
Νομίζω ότι δεν είναι τελείως άγνωστοι, και απλώς τους μαζεύουν όταν το παρακάνουν και αρχίζουν τις τσόντες. Φαίνεται υπάρχει κάποια ανοχή, μέχρι να το παρακάνουν.
Αυτό δεν ισχύει στους αναλογικούς πειρατές που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα (έχουν εξαφανιστεί εδώ και κανένα μήνα), που μπορούσαν να βάζουν ότι ήθελαν.

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Δεν είναι παράξενο. Κάνε μια αναζήτηση με την κεραία κλειστή... 💡
Δυστυχώς και σε άλλη περιοχή που έκανα αναζήτηση καναλιών (Λυκόβρυση) δεν θέλει το ρημάδι το tivizen να μου βγάλει τα MEGA, STAR, SKAI. Μήπως έχει θέμα ο δέκτης του? Τι να πω κουλό

Περιοχή: Άνω Γλυφάδα - Τερψιθέα

Έκανα μετρήσεις στην εγκατάστασή μου με το Horizon HD-TM USB Plus και καλύτερο σήμα δεν έχω δει εδώ στην περιοχή!
MER & BER τερμάτισαν σε όλα τα κανάλια (πλην του 21) παρόλο που η ισχύς του σήματος μου φάνηκε ότι είναι λίγο πιο χαμηλά σε σχέση με πριν.
Τέτοιο σήμα έβλεπα μόνο στην Αθήνα, σε περιοχές που είχαν πεντακάθαρη οπτική επαφή με τις κεραίες του Υμηττού.

Επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα που είχε από πάντα η συγκεκριμένη περιοχή...

Παιδιά, το έχει παρατηρήσει άλλος ?...Περιοχή Παιανία/Κορωπί... Δεν μου πιάνει ΝΕΡΙΤ και το Ν ΗD..όλα τα δημόσια ..έκανα δυο φορές αυτόματη σάρωση, αλλά δεν ...

WP_000664.jpg

Βάρη/Βάρκιζα.
Τρείς γραμμές κατεβαίνουν από multi-switch στις πρίζες. Η μιά απ' της γραμμές είναι καλώδιο TV, οι άλλες 2 καλώδιο SAT.
Γύρισα σήμερα τη κεραία στο Κ.Ε. Βάρης.
Για σύγκριση, αναφέρω κανάλια που βγάζουν 3 LV6TBOXAHD_2, ο καθένας στο αντίστοιχο καλώδιο και τα σήματα % που δείχνουν.

Καλώδιο TV
22 Alpha, Ant1, Art, E, 100%
27 m., Mega, Skai, Star, 85-90%
40 N1, N sports, Vouli, NHD, 100% (+ 3 radio)
45 AB, Action24, Attica, BlueSky, 100%
52 Extra, High, Kontra, Mad, 100%
54 Mtv, Nickelodeon, Sbc, Smile 100%

Καλώδιο SAT1, επιπλέον των πιο πάνω,
21 Ν1, N Sports, Vouli, N HD, 70% (+ 3 radio)

Καλώδιο SAT2, επιπλέον όλων των πιό πάνω,
24 Alpha, Ant1, Art, E, 90%

Η κεραία είναι στα 2,5 χλμ απ' το Κ.Ε. Βάρης. Επισυνάπτω φωτογραφία απ' τη ταράτσα σήμερα, που φαίνεται το Κ.Ε.
Βάσανα τέλος!

Επιτελους. Χαιρομαι μαζι σας και για τους συγγενεις μου εκει στην Ανω Γλυφαδα οπου καθε χρονο εκανα ενα bandscan και με επιανε η απελπησια οταν εβλεπα χειροτερες καταστασεις απο τη Λευκιμμη Κερκυρας, την Κατερινη, την Δραμα και στο Αργος στους υπολοιπους συγγενεις και φιλους μου.

Από Υμηττό σας παίζει στο kontra το epg?Σε εμένα έχει χαθεί, όπως επίσης στο κανάλι της βουλής.
Στο tv5 για κάποιο λόγο εμφανίζει το epg της βουλής.
Όλα αυτά σε 3 tv μετά τον επανασυντονισμό της Παρασκευής :nounder:

Ερώτηση:
Έχει πλέον νόημα να λέμε "από Υμηττό" ή "από Αίγινα"?
Το SFN-1 δεν έχει τα ίδια κανάλια?
Μια και το ανέφερε ο φίλος, δεν έχω (ούτε είχα TV5). Επίσης δεν έχω (αλλά είχα) DW και BBC. Είναι ok?

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Βάρη/Βάρκιζα.
Τρείς γραμμές κατεβαίνουν από multi-switch στις πρίζες. Η μιά απ' της γραμμές είναι καλώδιο TV, οι άλλες 2 καλώδιο SAT.
Γύρισα σήμερα τη κεραία στο Κ.Ε. Βάρης.
Για σύγκριση, αναφέρω κανάλια που βγάζουν 3 LV6TBOXAHD_2, ο καθένας στο αντίστοιχο καλώδιο και τα σήματα % που δείχνουν.

Καλώδιο TV
22 Alpha, Ant1, Art, E, 100%
27 m., Mega, Skai, Star, 85-90%
40 N1, N sports, Vouli, NHD, 100% (+ 3 radio)
45 AB, Action24, Attica, BlueSky, 100%
52 Extra, High, Kontra, Mad, 100%
54 Mtv, Nickelodeon, Sbc, Smile 100%

Καλώδιο SAT1, επιπλέον των πιο πάνω,
21 Ν1, N Sports, Vouli, N HD, 70% (+ 3 radio)

Καλώδιο SAT2, επιπλέον όλων των πιό πάνω,
24 Alpha, Ant1, Art, E, 90%

Η κεραία είναι στα 2,5 χλμ απ' το Κ.Ε. Βάρης. Επισυνάπτω φωτογραφία απ' τη ταράτσα σήμερα, που φαίνεται το Κ.Ε.
Βάσανα τέλος!

Χαίρομαι που λύθηκε το μακροχρόνιο πρόβλημα που είχες.
Παρατηρώ, όμως, ότι 1) στο καλώδιο TV δεν έπιασες τα 4 κρατικά και δεν καταλαβαίνω το λόγο και 2) δεν έχεις πιάσει τα 4 ξενόγλωσσα.

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Χαίρομαι που λύθηκε το μακροχρόνιο πρόβλημα που είχες.
Παρατηρώ, όμως, ότι 1) στο καλώδιο TV δεν έπιασες τα 4 κρατικά και δεν καταλαβαίνω το λόγο και 2) δεν έχεις πιάσει τα 4 ξενόγλωσσα.

Καλησπέρα makfil.
Και στα 3 καλώδια έχω N1, N Sports, Voyli, N HD στην 40.
Τα ξενόγλωσσα (μάλλον εννοείς DW, BBC), όχι.
Μήπως δε τα εκπέμπει (ακόμη) το εδώ Κ.Ε.?
Βέβαια, δε με απασχολεί και τόσο, μια που τα υπόλοιπα είναι καμπάνα...

Eγώ πάντως πήρα την digea για να τους αναφέρω ότι δεν πιάνω τα κρατικά, αλλά η απάντηση ήταν ότι δεν ευθύνονται για τα κρατικά και με παρέπεμψαν στη ΝΕΡΙΤ ..που φυσικά δεν απαντάει κανείς ...