Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Αφού όπως λες πρακτικά τα έσοδα της ειναι αμφίβολα - λογιστικά γιατι να της δώσουν;

@#$$^%#%
για την αναβολή και πάλι!!!

Όσο για τους μεγαλοεισαγωγείς δεν είναι αυτοί μόνο, είναι και οι μεγάλες (γερμανικές) εταιρίες από πίσω.
Καταστηματάρχης ηλεκτρονικών μου έλεγε στις αρχές Σεπτέμβρη, οτι ο τάδε μεγαλοκατασκευαστής από γερμανία δεν έχει παραδοτέα μηχανάκια για εξαγωγή και ήδη πιέζουν την κυβέρνηση για έξτρα αναβολές.
Τότε έλεγα οτι μου έλεγε αρλούμπες αλλά...

Επιπλέον, μάλλον είμαστε από τις τελευταίες αγορές για μεγάλες πωλήσεις επιγείων δεκτών. Όποιος δεν προλάβει να πουλήσει τώρα, χάνει πολλά πολλά λεφτά. Μετά οι πωλήσεις θα είναι κυρίως για αντικατάσταση χαλασμένων δεκτών, οπότε μάλλον θα βαλτώσει η εμφάνιση νέων μοντέλων στην Ελληνική αγορά. Μέχρι το πέρασμα βεβαίως στο DVB-T2 και μια νέα αρπαχτή.

Να δούμε πότε θα τελειώσει όλο αυτό το τσίρκο, ώστε να υπάρξει σοβαρή εξάπλωση του LTE.

Παρατείνεται η φιλοξενία της ΝΕΡΙΤ στη Digea

Για μεγαλύτερο διάστημα από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί θα χρειασθεί η ΝΕΡΙΤ τις υπηρεσίες της Digea προκειμένου να μεταδίδει το πρόγραμμά της στις περιοχές εκτός Αττικής και Πελοποννήσου. Ο λόγος είναι πως, στο παρά πέντε της πλήρους μετάβασης από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα, κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για την ολοκλήρωση του δικτύου της.

Εκτιμάται πως για να ολοκληρώσει ένα νέο διαγωνισμό θα χρειασθεί τουλάχιστον τρεις μήνες και με δεδομένο ότι η πλήρης ψηφιακή μετάβαση και με τις νέες παρατάσεις πάει για το τέλος του χρόνου θα υπάρξει ένα χρονικό διάστημα που το ψηφιακό σήμα της ΝΕΡΙΤ σε αρκετές περιοχές της χώρας θα μεταδίδεται από τη Digea.

Να σημειωθεί πως άγονο για τυπικούς λόγους κήρυξε η ΝΕΡΙΤ και το διαγωνισμό για τη δορυφορική μετάδοση του σήματός της όπου ο μοναδικός υποψήφιος ήταν η Nova μέσω του δορυφόρου Astra.

http://www.infocom.gr/2014/10/30/parateinetai-h-filoxenia-ths-nerit-sth-digea/21591/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το παραπάνω άρθρο του infocom.gr αφορά τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την προμήθεια των 335 πομπών DVB-T.

http://company.nerit.gr/diagonismoi/διενέργεια-ανοιχτού-διαγωνισμού-γι-2/

Εφόσον η πληροφορία επαληθευτεί, πρόκειται για σημαντική εξέλιξη στο θέμα δημιουργίας ιδιόκτητου επίγειου ψηφιακού δικτύου από πλευράς NEΡΙΤ.

μάλλον δέκτες εννοεί για τις τηλεοράσεις.

Γερμανός μεγαλοκατασκευαστής δεκτών;
Που είναι; Πρέπει να είναι το ίδιο δυσεύρετος όσο μια καλή μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα απο τον ΑΝΤ1 ;)

Το είπες πολύ σωστά ... :a0210:

Παρατείνεται η φιλοξενία της ΝΕΡΙΤ στη Digea
...
Εφόσον η πληροφορία επαληθευτεί, πρόκειται για σημαντική εξέλιξη στο θέμα δημιουργίας ιδιόκτητου επίγειου ψηφιακού δικτύου από πλευράς NEΡΙΤ.

Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τη Δημόσια Τηλεόραση ... :AFADF0::ADFAD2:

Ένα Γερμανό ξέρω και δεν το λες οτι είναι πρώτο όνομα στην αγορά (ούτε καν τρίτο) για να μπορεί να ρυθμίζει εξελίξεις.

Μάλλον πρόκειται για τα παλιά της ΕΡΤ, που στην Θεσσαλονίκη και σε κάποια σημεία ακόμα συνεχίζουν να εκπέμπουν.
Στην Αθήνα πάντως όταν προσπάθησαν να εκπέμψουν ψηφιακά μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, τα έπνιξαν αμέσως. Αν ρίξεις παράσιτα σε ψηφιακά κανάλια δεν υπάρχει σήμα.
Στα αναλογικά είναι αλλιώς. Ακόμα και με παράσιτα εκπέμπουν, αλλά με είδωλα, χιόνια κτλ. Οπότε μετά στην Αθήνα προσπάθησαν να εκπέμπουν αναλογικά. Οπότε άρχισε ένα κυνήγι με την αστυνομία που πήγαινε και έκλεινε τους αναλογικούς πομπούς. Στο τέλος μόνο από το ραδιομέγαρο (που ήταν ακόμα στα χέρια των εργαζομένων της ΕΡΤ) μπορούσαν να εκπέμπουν. Αλλά σε πολύ κοντινή απόσταση. Και στο τέλος έγινε και το ντου στο ραδιομέγαρο, και το πράγμα τελείωσε στην Αθήνα.
Στην Θεσσαλονίκη είναι αλήθεια ότι η ΕΡΤ3 έχει δείξει αξιοσημείωτη αντοχή. Αλλά όπως είπα, είναι εύκολο να πνίξεις ψηφιακά κανάλια. Να δούμε πόσο θα αντέξουν να μεταδίδουν ψηφιακά.

Ναι, κάτι έχει στην 37 αλλά ή δεν έχει αρκετό σήμα ή έχει παρεμβολή.

Total read:40,743,360 bytes, Average rate:1,325,763.37 bytes/second
Total packet error:75,748, Total other error:19,614,792, Total clean data:0.16906

Εδώ και δύο μέρες (περιοχή Περιστέρι) μου έχει πέσει το επίπεδο λήψης με αποτέλεσμα και στους δύο δέκτες να κλειδώνουν οριακά τα κανάλια και που και που να μου κάνουν σπασίματα, ξέρει κανείς κάτι γι αυτό;

Τί ακριβώς γίνεται στην ΕΡΤ 3 ? Ποιο δημοσιογράφοι εκπέμπουν και πως είναι δυνατόν να γίνεται η εκπομπή ενάμιση χρόνο μετά ? Ποιος πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα ?
(προς Θεου μη νομίσει κανείς ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι παίρνω το μέρος αυτής της άνω ποταμών αθλιότητας που έγινε με το κλείσιμο της ΕΡΤ )

Χωρίς πολύ πολιτική κουβέντα, γιατί ενοχλεί (και δικαιολογημένα), νομίζω ότι όλα τα άτομα που δουλεύουν εκεί, το κάνουν εθελοντικά. Μπαίνουν στην μέση θέματα ιδεολογίας, αγώνα, προσφοράς στον κοινό στόχο (όποιος και να είναι κάθε φορά) κτλ. Ας μην το συνεχίσουμε αυτό.
Είναι το στρατηγείο όλων των απολυμένων που έχουν μείνει ακόμα να φωνάζουν, οπότε υπάρχει κόσμος. Υποθέτω ότι κάποιοι πρώην εργαζόμενοι από Αθήνα παρατάνε και τα σπίτια τους ακόμα και πηγαινοέρχονται.
Πρόγραμμα δεν νομίζω να υπάρχει. Δεν τους παρακολουθώ πια, αν και νομίζω ότι υπάρχει ακόμα το ertopen που μεταδίδει ιντερνετικά το πρόγραμμα τους. Πέρυσι θυμάμαι βρήκα μία Αθλητική Κυριακή τους, που είχε μιάμιση ώρα κουβέντα και 3 λεπτά από τις φάσεις της τότε αγωνιστικής, κλεμμένα από την Nova.
Όποιος παρακολουθεί το κάνει για υποστήριξη. Μάλλον δεν το κάνει για την ποιότητα του προγράμματος. Οπότε μάλλον δεν κοστίζει τίποτα.
Το κτίριο που έχουν νομίζω είναι η παλιά ΕΤ3. Νομίζω ότι είναι ένας από τους λόγους που δεν υπάρχει ακόμα Νέριτ Θεσσαλονίκης, γιατί αν θυμάμαι καλά χρειάζονται το κτίριο. Οπότε ούτε εδώ υπάρχει κόστος.
Αλλά υπάρχει όντως κάποιο λειτουργικό κόστος. Ρεύμα, νερό, συντήρηση μηχανημάτων, πομποί (που δεν ξέρω αν και πόσους έχουν). Σίγουρα πέφτει κάποιος ρεφενές, αλλά και ίσως και εξωτερική υποστήριξη. Στην ουσία φθηνό "πειρατικό" πρόγραμμα είναι, οπότε δεν πρέπει να υπάρχει και τρομερό κόστος. Αλλά σίγουρα κάποιο υπάρχει.
Αλλά και μένα μου έκανε εντύπωση πως κατάφεραν και έφτασαν το σήμα μέχρι την Λαμία που διάβασα ότι τους πιάνουν.
Τώρα για πολιτική προέκταση, μην αναφέρω τι σηματοδοτεί ακόμα η λειτουργία τους, και τι ορόσημο θεωρείτε ακόμα. Οπότε εμένα τουλάχιστον δεν με ενοχλούν που συνεχίζουν ακόμα, με όποιον τρόπο.

Και μετά κατηγορούμαι ότι πολιτικολογώ. Με τέτοιες ερωτήσεις-πάσες πως να μην το κάνω; :motz:
Τουλάχιστον προσπαθώ να μην το ξεκινάω, αλλά και όταν γίνεται να μην το παρακάνω. Οπότε...:vroam:
Τέλος της ανάλυσης.

Το κτίριο ειναι της ΕΤ3 . Προφανως αν ηθελε το κρατος να λειτουργησει η ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονικης θα το ειχε ηδη κανει καθως οπως εδειξε και η ιστορια με τα κρατικα της Αθηνας οπου ξαναπροσληφθηκαν οι (μεγαλο)δημοσιογραφοι τους και απολυθηκαν οι χαμηλομισθοι. Μια χαρα θα τα εβρισκαν μαζι τους

Σήμερα από Αγία Παρασκευή Αττικής, με κεραία προς Πάρνηθα πιάνω από την 53 Star Κεντρικής Ελλάδας, E TV και Εna KE με μέτριο σήμα χωρίς σπασίματα και με ένδειξη ότι εκπέμπονται από Digea.