Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Θα συμφωνούσατε αν γινόταν το ίδιο σε άλλους τομείς π.χ. θέλω να ανοίξω ένα μαγαζί να πουλάω ηλεκτρικές συσκευές και έρχεται ο δήμος/κράτος και μου λέει δεν μπορείς γιατί ήδη λειτουργούν 4 στο δήμο μας. Ποια λογική ανάπτυξης έχει αυτό τότε; Το κράτος δε θα χάσει από τους φόρους που θα του έδινε το μαγαζί μου και τις εισφορές από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργούσα;
Δηλαδή δεν θα είχες άδεια αλλά παρόλα αυτά λειτουργούσες κατάστημα; Σαφώς θα συμφωνούσα με την τήρηση του νόμου. Ακόμη και υπό τον εκβιασμό απόλυσης των εργαζομένων εάν δεν σου δινόταν άδεια.

O liad8 εννοεί για από την αρχή άδεια, καινούργιο μαγαζί, ασχετα με το αν δουλευε πριν και πως. Θέλει να πάρει άδεια να είναι νόμιμος 100%, ο χώρος κατά την άποψή του το αντέχει, να πληρωσει θέλει για άδειες φόρους κλπ εισφορές και να στησει το κατάστημα του. Γιατι τον περιοριζει το κράτος και τον αποκλείει κρατώντας ολίγους? Γιατί μόνο 4? Και έχει δίκιο εδώ που τα λέμε. Όποιους αντέξει το σχοινί είναι παντού.

Μακαρι να μπορούσαμε να συγκρίνουμε την οποια επιχείρηση με αυτό που συμβαίνει με τα καναλια αλλα οι διαφορές είναι τεράστιες και τις βλεπουμε κάθε μερα.
Τα κανάλια μας είναι εργαλεία διαπλοκής και συμπεριφέρονται σαν θεότητες που κανεις δεν μπορει να αγγίξει .
Υπερπηδάνε κάθε νομο της παραδοσιακής αγορας για αυτό και ποτε δεν πρόκειται να κλείσει ένα καναλι που εξυπηρετεί σκοπούς.
Τα μόνα καναλια που εχουν κλεισει ως σήμερα είναι αυτά που ηταν πλεον άχρηστα εργαλεία ή για τους εργοδοτες τους η για την πολιτική σκηνη , σε αντιθετη περίπτωση θα ηταν ακομα εδώ.
Μια κανονικη επιχείρηση εχει να αντιμετωπίσει πιέσεις που μονο αν είναι υγιείς μπορεί να ανταπεξέλθει εν αντιθέσει με τα καναλια που αυτό συνήθως δεν εχει σημασία .
Η ευκολια που παίρνει δάνεια ένα κανάλι ( με τον αερα όπως ανέφερε μεγαλομέτοχος ευθαρσώς ) δεν εχει καμια σχεση με την δυσκολία μιας κανονικής επιχείρησης ειδικα τα τελευταία χρονια που είναι σχεδόν αδύνατον να βρει άλλη πηγη χρηματοδότησης.
Ας μην γελιόμαστε μια επιχείρηση που δεν πληρώνει το ενοίκιο της είναι αδύνατον να παραμείνει ενεργη και αδύνατον να μην διωχθεί .
Από την αλλη βλέπουμε τα περισσότερα καναλια να μην πληρώνουν καν για την χρήση του ψηφιακού δικτύου και των συχνοτήτων ( τον ενοίκιο τους που να πάρει) και την Digea να απειλεί με κωμικά αντίποινα του στυλ ότι θα μειώσει το Bitrate εκπομπής αν δεν εξοφληθούν οι οφειλές.
Μπορει να γινει κατι τετοιο στην πραγματικη αγορα;
Υπαρχει περίπτωση να δουμε πχ ιδιόκτητη καταστήματος στην παραδοσιακή αγορα να απειλεί τον επιχειρηματία για χρωστουμενα ενοίκια μηνων ότι θα το απαγορεύσει την πρόσβαση στο μισο χωρο της επιχείρησης;
Όταν γινει κατι τετοιο τοτε το συζητάμε
Προς το παρον είναι εκτος πραγματικότητας

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Η ευκολια που παίρνει δάνεια ένα κανάλι ( με τον αερα όπως ανέφερε μεγαλομέτοχος ευθαρσώς ) δεν εχει καμια σχεση με την δυσκολία μιας κανονικής επιχείρησης ειδικα τα τελευταία χρονια που είναι σχεδόν αδύνατον να βρει άλλη πηγη χρηματοδότησης.
Γι' αυτό υπάρχει η Τράπεζα της Ελλάδος, για να ελέγχει τις τράπεζες που το κάνουν αυτό.

Δηλαδή δεν θα είχες άδεια αλλά παρόλα αυτά λειτουργούσες κατάστημα; Σαφώς θα συμφωνούσα με την τήρηση του νόμου. Ακόμη και υπό τον εκβιασμό απόλυσης των εργαζομένων εάν δεν σου δινόταν άδεια.

Συγγνώμη αν δεν το έγραψα καθαρά. Αν μου αρνιόταν ο δήμος/κράτος την άδεια, προφανώς και δεν θα μπορούσα να έχω μαγαζί.

Τα κανάλια μας είναι εργαλεία διαπλοκής και συμπεριφέρονται σαν θεότητες που κανεις δεν μπορει να αγγίξει .
Υπερπηδάνε κάθε νομο της παραδοσιακής αγορας για αυτό και ποτε δεν πρόκειται να κλείσει ένα καναλι που εξυπηρετεί σκοπούς.
Τα μόνα καναλια που εχουν κλεισει ως σήμερα είναι αυτά που ηταν πλεον άχρηστα εργαλεία ή για τους εργοδοτες τους η για την πολιτική σκηνη , σε αντιθετη περίπτωση θα ηταν ακομα εδώ.

Συμφωνώ με την πιθανή διαπλοκή και χειραγώγηση του κοινού ως μέσο πολιτικής πίεσης αλλά η λύση σε αυτό δεν είναι ο περιορισμός των σταθμών, αν μπορεί ποτέ να υπάρξει λύση σε αυτό. Ισα ίσα που λιγότεροι σταθμοί οδηγεί σε πιο εύκολες συναλλαγές πολιτικών και ιδιοκτητών σταθμών.

Δεν υπάρχει τέλεια λύση, υπάρχει η καλύτερα εφαρμόσιμη στην πραγματικότητα.

Παλιότερα σε διάφορες χώρες υπήρχε μόνο ένας βασιλιάς ή μία βασίλισσα και έκοβε κεφάλια επειδή ξύπνησε στραβά. Πολύ σοφότεροι από εμάς είδαν ότι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος ελέγχου της εξουσίας είναι ο χωρισμός της σε τρία κομμάτια, νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική ώστε ο ένας κλάδος να ελέγχει τον άλλο. Πάλι πιθανόν να υπάρχουν συναλλαγές ανάμεσα στις τρεις εξουσίες αλλά τουλάχιστον αλληλοκαρφώνονται και ελέγχονται.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, το Alter ποιο νόμο της αγοράς υπερπήδησε; Όταν δεν έβγαινε πια, έστω και με πλασματικά έσοδα/έξοδα, έκλεισε.

Η στρέβλωση με τα δάνεια είναι γενικότερο φαινόμενο υπολειτουργούντων οικονομιών, δε συμβαίνει μόνο σε αυτόν τον τομέα και μάλλον πως αυτά τα δάνεια θα είναι και τα τελευταία για αρκετά χρόνια δεδομένης της σημερινής κατάστασης των τραπεζών.

Ας μην γελιόμαστε μια επιχείρηση που δεν πληρώνει το ενοίκιο της είναι αδύνατον να παραμείνει ενεργη και αδύνατον να μην διωχθεί .
Από την αλλη βλέπουμε τα περισσότερα καναλια να μην πληρώνουν καν για την χρήση του ψηφιακού δικτύου και των συχνοτήτων ( τον ενοίκιο τους που να πάρει) και την Digea να απειλεί με κωμικά αντίποινα του στυλ ότι θα μειώσει το Bitrate εκπομπής αν δεν εξοφληθούν οι οφειλές.

Συμφωνούμε απόλυτα, αν δεν πληρώνει κάποιος, μικρή περίοδο χάριτος π.χ. 2 εβδομάδες και μετά κόψιμο. Και αν το αντεπιχείρημα είναι γιατί η Digea είναι μέτοχοι των καναλιών πάλι, γιατί στο διαγωνισμό δεν κατέβηκε άλλη εταιρεία π.χ. Digital Union;

Μπορει να γινει κατι τετοιο στην πραγματικη αγορα;
Υπαρχει περίπτωση να δουμε πχ ιδιόκτητη καταστήματος στην παραδοσιακή αγορα να απειλεί τον επιχειρηματία για χρωστουμενα ενοίκια μηνων ότι θα το απαγορεύσει την πρόσβαση στο μισο χωρο της επιχείρησης;
Όταν γινει κατι τετοιο τοτε το συζητάμε
Προς το παρον είναι εκτος πραγματικότητας

Γίνεται στην πραγματική αγορά. Ο ιδιοκτήτης μετά τις απαιτήσεις στον επιχειρηματία ξεκινάει διαδικασία έξωσης που είναι χρονοβόρα αλλά έχει αποτέλεσμα όταν έρθει η αστυνομία να σφραγίσει το κατάστημα. Το πρόβλημα εκεί είναι ότι τα συμβόλαια ενοικίασης για επαγγελματική χρήση έχουν αυστηρούς όρους και συνήθως ορίζουν ελάχιστη χρονική παραμονή π.χ. 2 χρόνια όποτε αν δεν πληρώνονται τα νοίκια μέσα στα 2 χρόνια, πολύ δύσκολα μπορεί να διωχθεί ο ενοικιαστής. Από την άλλη το ενοίκιο είναι αρκετά υψηλότερο ώστε να καλύπτεται ο ιδιοκτήτης.

To παραπάνω μήνυμα το εγραψα για να υπογραμμίσω το ανέφικτο της σύγκρισης κανονικών επιχειρήσεων με τα κανάλια
Δεν θα ηθελα να ξεφύγω από το θεμα και θα προσπαθήσω να απαντήσω οσο πιο λιτά σε καποια θέματα που έθεσες
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, το Alter ποιο νόμο της αγοράς υπερπήδησε; Όταν δεν έβγαινε πια, έστω και με πλασματικά έσοδα/έξοδα, έκλεισε.
Νομιζω πως απαντω στην παράθεση που μου εκανες

Η στρέβλωση με τα δάνεια είναι γενικότερο φαινόμενο υπολειτουργούντων οικονομιών, δε συμβαίνει μόνο σε αυτόν τον τομέα και μάλλον πως αυτά τα δάνεια θα είναι και τα τελευταία για αρκετά χρόνια δεδομένης της σημερινής κατάστασης των τραπεζών.
Εγω ακομα δεν τον βλεπω αυτό που λες.
Οι έχοντες πρόσβαση θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται .

Και αν το αντεπιχείρημα είναι γιατί η Digea είναι μέτοχοι των καναλιών πάλι, γιατί στο διαγωνισμό δεν κατέβηκε άλλη εταιρεία π.χ. Digital Union;
Αυτά φιλε μου τα εχω γραψει και εγω παραπάνω…
Μολις περιέγραψες ένα ακομα παρακλάδι διαπλοκής

Συμφωνώ με την πιθανή διαπλοκή και χειραγώγηση του κοινού ως μέσο πολιτικής πίεσης αλλά η λύση σε αυτό δεν είναι ο περιορισμός των σταθμών, αν μπορεί ποτέ να υπάρξει λύση σε αυτό.
Φυσικα και δεν είναι λύση και ουτε υποστηρίζω πως αυτος ηταν ο σκοπος, και ουτε πιστευω οτι μπορεί να υπάρξει λυση.
Ειμαι απολυτα συμφιλιωμένος με την ιδεα της διαπλοκής και όταν λεω διαπλοκή δεν εννοω μονο την πολιτική.
Υπαρχουν αρκετές κατηγοριες διαπλοκής και καποιες από αυτές τις αναφέρεις και εσυ .
Αν θελουν καποιοι να κανουν τους μεγάλους καναλαρχες με γεια τους και χαρα τους
Εμενα αυτό που ενδιαφέρει και πρακτικά σκεπτόμενος, είναι το μαζεμα εσοδών που για να επιτευχθεί με το μεγαλυτερο δυνατόν τίμημα επρεπε να ακολουθηθεί ο συγκεκριμένος τρόπος.
Σε αντιθετη περίπτωση θα γινοταν μια τρύπα στο νερο.

Άσχετο με τη συζήτηση :P
ωραία αλλαγή στο σήμα του ΑΝΤ1 που έγινε αχνό άσπρο με μικροδιαφάνεια και όχι το full άσπρο που ήταν πριν

Άσχετο με τη συζήτηση :P
ωραία αλλαγή στο σήμα του ΑΝΤ1 που έγινε αχνό άσπρο με μικροδιαφάνεια και όχι το full άσπρο που ήταν πριν

Όχι μόνο το λογότυπο πάνω αριστερά αλλά και η νέα εικόνα του καναλιού (γραφικά, σήματα, trailers), θυμίζουν κανάλι εξωτερικού.

Θα συμφωνούσατε αν γινόταν το ίδιο σε άλλους τομείς π.χ. θέλω να ανοίξω ένα μαγαζί να πουλάω ηλεκτρικές συσκευές και έρχεται ο δήμος/κράτος και μου λέει δεν μπορείς γιατί ήδη λειτουργούν 4 στο δήμο μας. Ποια λογική ανάπτυξης έχει αυτό τότε; Το κράτος δε θα χάσει από τους φόρους που θα του έδινε το μαγαζί μου και τις εισφορές από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργούσα;

Υπάρχει ανάλογη νομοθεσία για κάποιες άδειες. Σε κάποιους τομείς εργασίας φυσικά και δεν δίνει ο δήμος άδεια αν δεν υπάρχει ανάλογη άδεια θέση...

Ε , ναι αμα είσαι κουλουρτζης και καστανάς και θες την ίδια γωνία να πουλας, δεν παιρνεις άδεια που να χτυπιέσαι!
Πάντως, πέρα από την πλάκα, στην περίπτωση μας, υπάρχουν περιθώρια για αρκετές θέσεις και θα δοθουν στο μέλλον χωρίς αμφιβολία, η τετράδα είναι ολογοπώλιο και όπου υπάρχει ολογοπώλιο εχει και άρωμα διαπλοκης και επιχείρισης εξαγοράς από κάποιους του προνομίου αυτού. Οταν είναι πολλά τα κανάλια ο διαπλεκόμενος χάνει τη μπάλα, δεν ξέρει από που θα του έρθει και ποιόν να πρωτοπιάσει ή να πρωτοπροστατευσει.
Είναι λογικο να γίνεται πανικός για την 5η και την 6η άδεια, κάπου στη 10η-12η θα αρχισουν να απομακρύνονται και να σκέφτονται τα λεφτά τους. Δεν είναι μόνο τα λεφτά για την άδεια αλλά και ο ανταγωγωνισμός για μια καλύτερη θέση στην τηλεθέαση, τα διαφημιστικά έσοδα. Αυτο κάνει η αγορά όπως λεγεται.. Οταν φτάνει στο όριο υπάρχει κορεσμός, μέχρι τότε όλοι θα τρώγονται για κανάλι.

Διάβαζα πολλά από τα μηνύματα που αφορούν τα κανάλια. Εννοείται ότι με κάποια συμφωνώ και με άλλα όχι. Προσωπικά νομίζω ότι ο διαγωνισμός ήταν λάθος. Ίσως ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πάρει το μέγιστο ποσό δυνατόν το δημόσιο αλλά παραμένει λάθος. Γνώμη μου, ήταν λάθος όχι για τον αριθμό των αδειών αλλά για τα κριτήρια που είχανε βάλει. Βλέπω ότι πιο πάνω κάνετε σύγκριση με επιχείρησης. Το κανάλι όμως δεν είναι επιχείρηση η μάλλον δεν είναι μόνο επιχείρηση. Εγώ πιστεύω ότι το κανάλι έχει και ευθύνες που αφορούν την παιδεία αλλά και την δημοκρατία. Δυστυχώς όμως τα κανάλια που λιτουργουσαν μέχρι τώρα είχαν άλλο σκοπό. Να διατροφουν την διαπλοκή. Δεν βάζω καν το γεγονός ότι τόσο καιρό λιτουργουσαν χωρίς άδεια αλλά το θέμα είναι πως λιτουργουσαν. Λίγο πολύ αυτά τα ξέρουμε όλοι. Οπότε καλός έγινε ο διαγωνισμός.. Και δεν λέω 4 αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να δινανε 3 άδειες. Ίσως με αυτό το τρόπο το δημόσιο θα είχε εξασφαλίζει περισσότερα χρήματα. Το θέμα είναι τα κριτήρια που βάλανε.. Έχουμε κανάλι σήμερα ο οποίος έχει πάρει άδεια (όνομα δεν κάνουμε, όλοι ξέρουμε ποιο) που από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν κάνει άλλη δουλειά πάρα επίθεση και κριτική σε μία συγκεκριμένη πλευρά. Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι μόνο θέμα κριτικής αλλά τίθενται σοβαρά θέματα δημοκρατίας αλλά και παιδείας.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σφήνα ο Κοντομηνάς , βγήκε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.
Το βιντεο είναι διάρκειας 5:40 λεπτών και με δυσκολία μπορεσα να δω.
Μεταξυ άλλων αναφέρει πως το καναλι απασχολεί 1500 ατομα και ότι δεν πρόκειται να κλείσει .

Όλα τα λεφτά η αμηχανία της Μενεγακη που δεν ηξερε δικαιολογημένα πώς να διαχειριστεί την παρέμβαση του Κοντομηνά σε μια άσχετη θεματολογικα εκπομπή..
"- Κανει να λέγονται αυτά…" ψέλλισε , για να εισπράξει χαμογελακια από Βερυκιο και Κοντομηνά.
Εάν συνεχίσει έτσι ο Κοντομηνάς στο τέλος δεν θα υπάρχει ζήτημα για το αν θα έχουν την δουλειά τους οι εργαζόμενοι , γιατί θα του φεύγουν ένας, ένας.

https://www.youtube.com/watch?v=4KzTkkLLlzE

http://www.mixanitouxronou.gr/o-alp...emfanistike-stin-ekpompi-tis-elenis-menegaki/

Δεν έχουν άδεια καναλιού γενικού περιεχομένου για πανελλαδική εμβέλεια. Η αλλαγή σε θεματικό περιεχόμενο, θα τους επέτρεπε να δικαιούνται την πανελλαδική εμβέλεια χωρίς πρόβλημα. Όμως, είναι κάτι τέτοιο εφικτό;
Πιστεύω ότι έχουν βρει κάποιο παραθυράκι ώστε να συνεχίσουν να εκπέμπουν νομίμως.

Τριμερής συνάντηση ΕΕΤΤ - Digea - EETEΠ

Υπόψη Μελών ΕΕΤΕΠ

Κύριοι,

Σας είναι ασφαλώς γνωστή, αφού όλοι είστε αποδέκτες σχετικών επιστολών, η πρόθεση της DIGEA να προχωρήσει άμεσα σε σημαντικές αυξήσεις στην τιμολόγηση των υπηρεσιών της προς την Περιφερειακή Τηλεόραση επικαλούμενη την πάροδο του προβλεπόμενου από τη σύμβαση χρονικού διαστήματος της σχετικής έκπτωσης αλλά και την επικαιροποίηση του Κόστους Ανάπτυξης και Λειτουργίας του Περιφερειακού Δικτύου ΚΑΛΠΔ με βάση την πρόσφατη απόφαση της ΕΕΤΤ της 18/7/16.

Η κίνηση αυτή της DIGEA ΑΕ είναι όχι μόνο καταχρηστική, μη νόμιμη και απαράδεκτη αλλά και «εχθρική» κίνηση μεταξύ συνεργατών, αφού δεν προηγήθηκε όχι ο αναγκαίος διάλογος αλλά ούτε καν η στοιχειώδης ενημέρωση ή ανάλυση, αλλά ταυτόχρονα είναι και πλήρως αδικαιολόγητη αφού από αυτή την ίδια την απόφαση της ΕΕΤΤ προκύπτει μείωση κατά 13,60% των λειτουργικών της εξόδων της DIGEA και οπωσδήποτε όχι αύξηση του ΚΑΛΠΔ.
...

http://www.eetep.gr/τριμερής-συνάντηση-εεττ-digea-εετεπ/

Νομιζω πως απαντω στην παράθεση που μου εκανες.

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το Alter αλλά από τα λίγα που είχα διαβάσει τότε, τελείωσαν οι χρηματικές ροές από τράπεζες ή/και διαφημιστές προς το σταθμό οπότε οι ιδιοκτήτες το φούνταραν για να μην πληρώσουν χρωστούμενα. Άχρηστο εργαλείο δε νομίζω να ήταν γιατί από εκεί που είχε πανελλαδική εμβέλεια, απέμεινε με το Κόντρα μόνο στην Αττική.

Εγω ακομα δεν τον βλεπω αυτό που λες.
Οι έχοντες πρόσβαση θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται .

Συνήθως χρηματοδοτούνται εμφανίζοντας "υγιή" στοιχεία από άλλες επιχειρήσεις και όχι απαραίτητα από τους ίδιους τους σταθμούς, που είναι λάθος αλλά εδώ η ευθύνη είναι στο πως εμπιστεύονται οι τράπεζες.

Αυτά φιλε μου τα εχω γραψει και εγω παραπάνω…
Μολις περιέγραψες ένα ακομα παρακλάδι διαπλοκής

Γιατί είναι διαπλοκή το ότι δεν κατέβηκε άλλη εταιρεία για πάροχος δικτύου; Είχε μπράβους η Digea και έδερνε όποιον πήγαινε στο διαγωνισμό; Δεν το γράφω ειρωνικά, έχω ειλικρινά την απορία.

Η πιθανή λογική εξήγηση είναι ότι η σχέση κόστους/κέρδους για πανελλαδική εκπομπή δεν συνέφερε κανέναν άλλον εκτός από τους σταθμούς που είναι και μέτοχοι της Digea και χωρίς αυτήν δεν θα εξέπεμπαν. Ίσως να μη συμφέρει ούτε τη Digea αλλά είναι αναγκαίο κακό από την πλευρά των σταθμών.

Εμενα αυτό που ενδιαφέρει και πρακτικά σκεπτόμενος, είναι το μαζεμα εσοδών που για να επιτευχθεί με το μεγαλυτερο δυνατόν τίμημα επρεπε να ακολουθηθεί ο συγκεκριμένος τρόπος.
Σε αντιθετη περίπτωση θα γινοταν μια τρύπα στο νερο.

Είμαι επιφυλακτικός αν τελικά θα εισπραχθεί το συνολικό ποσό του διαγωνισμού ~240εκ. ευρώ μέσα στα 2 χρόνια που είναι απαιτητά και αν δε θα υπάρξουν και άλλες υπαναχωρήσεις όπως του κ. Καλογρίτσα.

Περισσότερες άδειες φέρνουν περισσότερα έσοδα, όχι μόνο από τον αρχικό διαγωνισμό αλλά και σε βάθος χρόνου από τους φόρους/εισφορές που αποδίδουν οι περισσότεροι σταθμοί.

Λιγότερες άδειες δείχνουν όπως έγραψε και ο midas προσπάθεια χειραγώγησης της διαδικασίας με την ελπίδα ότι θα αποκλειστούν αντιπαθείς στην τρέχουσα πολιτική εξουσία.

Όσο πιο λίγοι καναλάρχες πανελλαδικής εμβέλειας, τόσο πιο ισχυρό έρεισμα στην πολιτική άρα και δυνητικά μεγαλύτερη διαπλοκή.

Η πραγματική δημοκρατία αφήνει όλους να έχουν βήμα ακόμα και αυτούς με αντίθετη άποψη. Σήμερα κάποιοι είναι αντίθετοι, αύριο κάποιοι άλλοι, μεθαύριο κάποιοι τρίτοι. Ο συγκεντρωτισμός των ελεύθερων βημάτων πάντα οδηγεί σε ολιγαρχία/δικτατορία.

Αυτή η χώρα πάντα ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Έπρεπε να μπει τάξη αλλά για άλλη μία φορά δεν επικράτησε η κοινή λογική αλλά το πρόσκαιρο συμφέρον της εκάστοτε εξουσίας.

Ευχαριστώ για την ανοχή του φόρουμ και αν έχει ξεφύγει η κουβέντα από το θέμα, ας τα διαγράψει ένας moderator παρακαλώ.

Σεβαστές οι απόψεις σου και κυρίως το ευπρεπές ύφος που τι συνοδεύει. Θα ήταν ευχής έργο, ανάλογο να περιείχαν ορισμένα μηνύματα που δημοσιεύονται σε αυτό το νήμα εδώ και πολύ καιρό. Όμως, αν και ο πειρασμός να απαντήσω είναι μεγάλος, θα προτιμήσω να μην το κάνω, καθώς είμαι βέβαιος ότι σε τέτοια περίπτωση θα ξεκινήσει μια ακόμα πολιτική συζήτηση, η οποία δεν έχει θέση εδώ. Πολύ ευχαρίστως θα το έκανα, αν αυτό το μήνυμα ήταν γραμμένο αλλού.

Θα παρακαλέσω λοιπόν, να μην ξεκινήσει νέος γύρος συζητήσεων που περιέχουν πολιτικές θέσεις.

Σας ευχαριστώ για την ανοχή.

Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους φίλους και κυρίως τον Cinemusic - Ανδρέας για την κόσμια και πολιτισμένη συζήτηση.

Νομίζω εκφράστηκε ποικιλία απόψεων οπότε θα περιμένουμε "Νέα & Εξελίξεις" :).

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Με πρόλαβε ο συντονιστής γιατι θα βρισκόμουν σε πολυ δύσκολη θεση να σου απαντήσω σε όλα αυτά που έθεσες χωρις να γινει η κουβεντα 100% πολιτική.
Ισως να σου απαντήσω με καποιο προσωπικό μυνημα για να μην ξεφύγει το συγκεκριμένο θεμα από τον τίτλο που εχει.
Στο μονο που θα αναφερθώ επιγραμματικά είναι στο θεμα με τον φωτογραφικό διαγωνσιμο που εν τελει παρέδωσε τις συχνότητες στην Digea.
Όπως γράφω σε προηγούμενες σελιδες οι ενδιαφερόμενοι ηταν μεταξυ αλλων Fοrthnet, ΟΤΕ και Digital Union που για διαφορετικούς λογους ο καθενας αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμο κατηγορώντας την ΕΕΤΤ για τον ρολο που επαιξε ώστε να ευνοηθεί η κοινοπραξία των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.
Ειδικά Forthnet και Digital Union ειχαν πριν και μετα τον διαγωνισμό μεγαλες ενστάσεις για τον τροπο που στήθηκε αλλα και για τις τροπολογίες που χάρισαν τελικώς και τους περιφερειακούς σταθμούς στην Digea .
Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους φίλους και κυρίως τον Cinemusic - Ανδρέας για την κόσμια και πολιτισμένη συζήτηση.

Και εγώ σε ευχαριστώ με την σειρά μου για το επίπεδο που κράτησες