Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις
Νομιζω πως απαντω στην παράθεση που μου εκανες.
Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το Alter αλλά από τα λίγα που είχα διαβάσει τότε, τελείωσαν οι χρηματικές ροές από τράπεζες ή/και διαφημιστές προς το σταθμό οπότε οι ιδιοκτήτες το φούνταραν για να μην πληρώσουν χρωστούμενα. Άχρηστο εργαλείο δε νομίζω να ήταν γιατί από εκεί που είχε πανελλαδική εμβέλεια, απέμεινε με το Κόντρα μόνο στην Αττική.
Εγω ακομα δεν τον βλεπω αυτό που λες.
Οι έχοντες πρόσβαση θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται .
Συνήθως χρηματοδοτούνται εμφανίζοντας "υγιή" στοιχεία από άλλες επιχειρήσεις και όχι απαραίτητα από τους ίδιους τους σταθμούς, που είναι λάθος αλλά εδώ η ευθύνη είναι στο πως εμπιστεύονται οι τράπεζες.
Αυτά φιλε μου τα εχω γραψει και εγω παραπάνω…
Μολις περιέγραψες ένα ακομα παρακλάδι διαπλοκής
Γιατί είναι διαπλοκή το ότι δεν κατέβηκε άλλη εταιρεία για πάροχος δικτύου; Είχε μπράβους η Digea και έδερνε όποιον πήγαινε στο διαγωνισμό; Δεν το γράφω ειρωνικά, έχω ειλικρινά την απορία.
Η πιθανή λογική εξήγηση είναι ότι η σχέση κόστους/κέρδους για πανελλαδική εκπομπή δεν συνέφερε κανέναν άλλον εκτός από τους σταθμούς που είναι και μέτοχοι της Digea και χωρίς αυτήν δεν θα εξέπεμπαν. Ίσως να μη συμφέρει ούτε τη Digea αλλά είναι αναγκαίο κακό από την πλευρά των σταθμών.
Εμενα αυτό που ενδιαφέρει και πρακτικά σκεπτόμενος, είναι το μαζεμα εσοδών που για να επιτευχθεί με το μεγαλυτερο δυνατόν τίμημα επρεπε να ακολουθηθεί ο συγκεκριμένος τρόπος.
Σε αντιθετη περίπτωση θα γινοταν μια τρύπα στο νερο.
Είμαι επιφυλακτικός αν τελικά θα εισπραχθεί το συνολικό ποσό του διαγωνισμού ~240εκ. ευρώ μέσα στα 2 χρόνια που είναι απαιτητά και αν δε θα υπάρξουν και άλλες υπαναχωρήσεις όπως του κ. Καλογρίτσα.
Περισσότερες άδειες φέρνουν περισσότερα έσοδα, όχι μόνο από τον αρχικό διαγωνισμό αλλά και σε βάθος χρόνου από τους φόρους/εισφορές που αποδίδουν οι περισσότεροι σταθμοί.
Λιγότερες άδειες δείχνουν όπως έγραψε και ο midas προσπάθεια χειραγώγησης της διαδικασίας με την ελπίδα ότι θα αποκλειστούν αντιπαθείς στην τρέχουσα πολιτική εξουσία.
Όσο πιο λίγοι καναλάρχες πανελλαδικής εμβέλειας, τόσο πιο ισχυρό έρεισμα στην πολιτική άρα και δυνητικά μεγαλύτερη διαπλοκή.
Η πραγματική δημοκρατία αφήνει όλους να έχουν βήμα ακόμα και αυτούς με αντίθετη άποψη. Σήμερα κάποιοι είναι αντίθετοι, αύριο κάποιοι άλλοι, μεθαύριο κάποιοι τρίτοι. Ο συγκεντρωτισμός των ελεύθερων βημάτων πάντα οδηγεί σε ολιγαρχία/δικτατορία.
Αυτή η χώρα πάντα ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Έπρεπε να μπει τάξη αλλά για άλλη μία φορά δεν επικράτησε η κοινή λογική αλλά το πρόσκαιρο συμφέρον της εκάστοτε εξουσίας.
Ευχαριστώ για την ανοχή του φόρουμ και αν έχει ξεφύγει η κουβέντα από το θέμα, ας τα διαγράψει ένας moderator παρακαλώ.