Τα μεγάλα κανάλια δεν εχουν πρόβλημα από το μεγάλο τιμημα γιατι γλυτωνουν διπλάσιο από τη μείωση του φόρου τηλεόρασης από το 20 στο 5%. Οπότε εχουν σημαντικό κέρδος οικονομικά από το συν-πλην της νέας κατάστασης. Σκέψου ότι ο φόρος δίνεται πάνω στο τζίρο και ένας μεγάλος σταθμός (ΑΝΤ1 π.χ.) με 70 εκατ. τζιρο έδινε 14 εκατ. μόνο για το φόρο και τωρα με την αδειοδότηση θα δινει 3,5 εκατ. Φ.Τ. +3,5 για την άδεια= 7 εκατ.
Επίσης γλυτωνουν και από τα "ενοχλητικά" μικρά κανάλια -τους ψιλικατζηδες του φάσματος- που με μικρή επένδυση είχαν παρουσία πανελλαδική και λίγο ο ενας λίγο ο άλλος έκοβαν από την διαφημιστική πίτα. Αυτοι οι μικροί όντως δεν αντέχουν το υψηλό τιμημα. Τώρα συμφωνα και με δηλωσεις του αρμόδιου υπουργου οριοθετείται η δυνατότητα εκπομπής σε 6 γενικα κανάλια για δέκα χρόνια. Κέρδος για τα κανάλια είναι ότι θα είναι και επίσημα και νόμιμα αδειοδοτημενοι για δέκα χρονια κατι που θα τα βοηθησει στον προγραμματισμό τους και στην ασφαλειά τους.
Προσωπικά η άποψη μου είναι ότι καλώς δόθηκαν οι άδειες και ρυθμίστηκε το τηλ. τοπίο, αλλά τη στιγμή που χωράει το φάσμα θα ήθελα και μικρά κανάλια που ίσως έχουν όχι ικανοποιητική τηλεθέαση αλλά μπορούν να καλύψουν ένα ας πουμε απαιτητικό κοινό παίζοντας ένα πιο ποιοτικό αλλά όχι τόσο εμπορικό πρόγραμμα. Με μια καλύτερη αυξομείωση του φόρου τηλεόρασης και του τιμηματος, πιστεύω θα εβγαινε καλύτερο αποτέλεσμα. Φοβαμαι ότι θα μας ταραξουν στα ευκολοχώνευτα ρηαλιτυ τα περιβόητα μεγάλα κανάλια.. Τα οποία ρηαλιτυ παροτι δινεται πακτωλος χρημάτων για την παραγωγη τους, την επόμενη μέρα της προβολής τους είναι τελείως άχρηστα τηλεοπτικά, αντίθετα με μια σειρά πετυχημενη, μια τηλεταινια, μια μεταφορά στη μικρή οθόνη ενός μυθιστορήματος. π.χ. Το Μega αντεξε ως τώρα παιζοντας την καλή του ταινιοθηκη κι αυτο ειναι τελικά που κραταει ζωντανο ένα κανάλι στο μελλον του.