Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Χθες βράδυ ανακάλυψα ότι εξαφανίστηκε το BBC από το δεύτερο mux της ERT, και δεν υπάρχει ούτε στο πρώτο!

Αντικαταστάθηκε από ένα κανάλι "ERT Cosmos". Εμείς που θέλουμε να δούμε BBC να πάμε να γ...

Εν τω μεταξύ κρατήσανε το TV5, λες και στην Ελλάδα όσοι γνωρίζουν Γαλλικά είναι περισσότεροι από όσους γνωρίζουν Αγγλικά 🤦‍♂️

Μπες στο ertflix και δες εκεί bbc. Και μάλιστα hd.
Κανονικά πρέπει να βγάλει και το tv5, για να χρησιμοποιήσει τη χωρητικότητα του για τα ψηφιακά μουσικά ραδιόφωνα που έχει στο ertflix(80s,90s).

Μπες στο ertflix και δες εκεί bbc. Και μάλιστα hd.
Κανονικά πρέπει να βγάλει και το tv5, για να χρησιμοποιήσει τη χωρητικότητα του για τα ψηφιακά μουσικά ραδιόφωνα που έχει στο ertflix(80s,90s).
Το βλέπω στην κουζίνα που δεν έχω αποκωδικοποιητή με internet. Και σε κάθε περίπτωση, γιατί να κρατήσουν το TV5 αλλά να βγάλουν το BBC γ... το δημοσιοϋπαλληλίκι τους;

Είδα ένα βιντεάκι, από ενημερωτικό κανάλι μάλιστα, ότι 1 Ιουλίου 2026 λήγει η προθεσμία αναγκαστικής μετάβασης της ελληνικής επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από το πρότυπο DVB-T στο πρότυπο DVB-T2. Με ξάφνιασε, κάτι θυμήθηκα ότι είχαμε συζητήσει παλιά, αλλά είχε μείνει το θέμα.
Ρώτησα το Perplexity και μου απάντησε ότι όντως ισχύει αυτό, αν και η τελική ημερομηνία έχει πάρει αναβολές, και μάλιστα κατά περιοχή κτλ.
Μπήκα κα εδώ, στην προηγούμενη σελίδα κάτι λέει για το θέμα, αλλά μένει ασαφές. Ξέρετε τι τελικά ισχύει; Τουλάχιστον για Αθήνα όπου είμαι;
Έχω 3 τηλεοράσεις σπίτι. Μία η δική μου, παλιά LCD μεν, αλλά χωρίς καθόλου ψηφιακό δέκτη. Έχω 4 εξωτερικούς δέκτες πάνω της, έναν πρόσφατο DVB-T2 για live παρακολούθηση, και 3 DVB-T για εγγραφές. Αν ισχύσει μόνο ο τελευταίος DVB-T2 θα δουλεύει. Επίσης υπάρχει μία οθόνη με εξωτερικό δέκτη DVB-T, που χρησιμοποιεί κυρίως η μητέρα μου στο σαλόνι, όπου δεν έχουμε άλλη μεγάλη τηλεόραση, έχουμε στα δωμάτια μας. Υπάρχει και η τηλεόραση της μητέρας μου στο δωμάτιο της, με ενσωματωμένο DVB-T δέκτη. Όλα αυτά θα σταματήσουν να δουλεύουν. Έχω και έναν πρόσφατο εξωτερικό δέκτη DVB-T2 στο κουτί του, για καβάντζα. Αν ισχύσει η μετάβαση θα μπεί στην τηλεόραση της μητέρας μου για να μπορεί να βλέπει. Δηλαδή, βγαίνουν άχρηστοι 4 δέκτες, και μία τηλεόραση αυτή την στιγμή, στην τηλεόραση θα πρέπει να μπει ο καβάντζα δέκτης. Και δεν θα έχω δέκτη για εγγραφές. Είναι αρκετό το μπέρδεμα δηλαδή, και πολύς κόσμος θα βρεθεί αμέριμνος προ απρόοπτου. Δεν υπήρξε και καθόλου καμπάνια ενημέρωσης για να προετοιμαστεί ο κόσμος. Δεν έχω χρήματα πχ να πάρω 4 νέους DVB-T2 δέκτες μαζεμένους σύντομα, για να αντικαταστήσω αυτούς που θα βγουν άχρηστοι. Ξέρετε τι τελικά ισχύει;

Συνομιλία στη Λειτουργία AI: 1 Ιουλίου 2026 λήγει η προθεσμία αναγκαστικής μετάβασης της ελληνικής επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από το πρότυπο DVB-T στο πρότυπο DVB-T2.​

You said: 1 Ιουλίου 2026 λήγει η προθεσμία αναγκαστικής μετάβασης της ελληνικής επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από το πρότυπο DVB-T στο πρότυπο DVB-T2.​

1 Ιουλίου 2026 λήγει η προθεσμία αναγκαστικής μετάβασης της ελληνικής επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από το πρότυπο DVB-T στο πρότυπο DVB-T2.

11:21 π.μ.

Η υποχρεωτική μετάβαση στο πρότυπο DVB-T2 την 1η Ιουλίου 2026 αφορά την Κύπρο και όχι την Ελλάδα. Στην Ελλάδα, η μετάβαση στο νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης έχει καθυστερήσει προσωρινά, καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η επίσημη μεταβατική περίοδος. [1, 2, 3]