Το Star περσι που έκανε δοκιμές γύρω από τις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα,αυτές ήταν τόσο σε Mpeg2 όσο και Mpeg4 σε μια συχνότητα ταυτόχρονα (στο ψηφιακό πακετο)
ikulias με τι όργανο έχεις πάρει αυτές τις μετρήσεις?
...Ο στόχος εδώ είναι το αυτοκόλλητο ώστε η συσκευή που το έχει να ξεχωρίζει στο ράφι όταν... αρχίσει να εκπέμπει η Digea και στην Αθήνα που είναι η μεγαλύτερη αγορά.
Ωραία ιδέα συγκέντρωσης χρημάτων...
Όλη αυτή η φάση της πιστοποίησης των συσκευών μου θυμίζει το τραγούδι που λέει: Για τα λεφτά τα κάνεις όλα...
Και φυσικά τα προβλήματα που αναφέρονται κατά καιρούς από τους φίλους του forum και αφορούν την προβληματική μετάδοση των ψηφιακών καναλιών σε κάποιες περιοχές, ή σε μία από τις δύο συχνότητες είτε συνέχεια είτε κατά περιόδους μου φέρνουν στο μυαλό τη διαφήμιση της digea που ρωτά: Είσαστε έτοιμοι για την ψηφιακή εποχή;
Κι εγώ απαντώ: εμείς είμαστε. Εσείς;
Πότε ακριβώς δεν έχει διευκρινησθεί ακόμη.
Ο λόγος για την καθυστέρηση έναρξης ψηφιακών εκπομπών στην Αθήνα.
Να «συμπορευτούν», από εδώ και στο εξής, για την ψηφιακή μετάβαση με την ΕΡΤ έχουν αποφασίσει τα κανάλια εθνικής εμβέλειας που έχουν δημιουργήσει την Digea (Alpha, Alter, ΑΝΤ1, ΜΕΓΚΑ, Μακεδονία TV, Σκάι και Star). Γι' αυτό και ανέβαλαν τις δοκιμαστικές εκπομπές στην Αττική, που αναμενόταν να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο, και σύμφωνα με την Digea οι ψηφιακές μεταδόσεις από την Αίγινα και τον Υμηττό θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου. «Χρειάζεται να υπάρξει συντονισμός με την ΕΡΤ», μας είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Digea Γιώργος Μαθιός. «Υπάρχει νέα διοίκηση και πρέπει να έχει τον χρόνο να γνωρίσει τα δεδομένα, γι' αυτό και αποφασίσαμε να τους περιμένουμε. Δεν έχει νόημα ποιος θα είναι πρώτος και ποιος θα ακολουθήσει». Γι' αυτό και δεν προτρέχει πλέον η Digea να ανακοινώσει ποια θα είναι η συνέχεια, καθώς «θέλουμε ο σχεδιασμός να γίνει από εδώ και στο εξής από κοινού».
Με την έναρξη των ψηφιακών μεταδόσεων από τους πομπούς της Αίγινας, θα δημιουργηθούν προβλήματα σε περίπου 20.000 νοικοκυριά σύμφωνα με την Digea, τα οποία θα πρέπει να εξοπλιστούν με αποκωδικοποιητές (σύστημα mpeg4) ή τηλεοπτικούς δέκτες που τους έχουν ενσωματωμένους. Θα ξεπεραστούν όμως τα προβλήματα λήψης που είχαν ειδικά περιοχές από τη Γλυφάδα ώς τον Ιούνιο, ενώ οι εκπομπές από Αίγινα και Υμηττό θα παρέχουν καλύτερο σήμα (εικόνα και ήχο) όχι μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και σε μια περιοχή στα δυτικά παράλια των Κυκλάδων και της νοτιοδυτικής Εύβοιας. (ENet)
Με λιγα λογια δεν υπαρχει κανενας συντονισμος και καμμια σχεση μεταξυ ΕΡΤ και DIGEA για την έναρξη ψηφιακών εκπομπών στην Αθήνα.
Οι 2 εταιρίες (ΕΡΤ και Digea) έχουν δικά τους χρονοδιαγράμματα
Αυτο καταλαβα εγω τουλαχιστον.....
Τα συμπερασματα δικα σας
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.