Επιλογεας εισοδων με ενσωματωμενο DAC (κινεζακι)...

Προσοχή με τη θερμοκόλλα, υπάρχουν σωληνάρια σιλικονούχα που δεν είναι καλοί μονωτές, ψιλοαγώγιμα. Μέτρα πρώτα το σωληνάριο με το πολύμετρο να δεις αν δείχνει αντίσταση.

Φιλε Νικο δεν το ηξερα αυτο!

Θα το ελεγξω σιγουρα πριν βαλω. Σε ευχαριστω πολυ!

Υπαρχουν και πολλες λυσεις σε diy για αυτο που λες φιλε Γιαννη. Ενας φιλος μαλιστα χρησιμοποιει μονο ενα κουμπι και εναλλασει τις πηγες στη σειρα. Αν θελεις μπορω να τον ρωτησω και λεπτομερειες.

ναι για μαθε, καλό ακουγεται

Παρεπιπτοντως εβαλα και 6 led στη σειρα, ετσι ωστε να ξερω ποια εισοδος παιζει καθε φορα.
Μονο που μου βγηκαν πολυ φωτεινα ρε γμτ...
Αν μεγαλωσω την αντισταση (με ενα τριμερ λ.χ. για να μπορω να παιξω μεχρι το επιθυμητο οριο) θα πεσει η φωτεινοτητα τους? Η να παω για αλλα led?

αρκει να μεγαλώσεις την αντισταση που ειναι σε σειρά με το led θα πεσει η φωτεινότητα. Συνηθως 15 με 20mA ρευμα ειναι υπερ αρκετό

Δουλεύει μια χαρά.

Έχω αντικαταστήσει το Alps του με καλύτερο Alps, και έχω στο πλάνο να το ενσωματώσω σε έναν προενισχυτή που έχω στα σκαριά εδώ και έναν χρόνο.. (κολλημένο project).

Έχει κάποια undocumented features, π.χ. μειώνει μόνο του την ένταση ενώ κάνει switch ανάμεσα στις πηγές, και μετά την αυξάνει, ή στο power on μειώνει την ένταση πριν ενεργοποιήσει την είσοδο, κτλ.

Σε κάποιους θα αρέσουν αυτά τα features, σε κάποιους όχι. Πάντως δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Εγώ π.χ. θα ήθελα άμεση αλλαγή στις πηγές, για δοκιμές Α/Β.

Το τηλεχειριστήριο είναι ελαφρώς της πλάκας, αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να εκπαιδεύσεις ένα καλύτερο.

απλα ο Γαλλος εχει ποιο καλη ανταποκριση στις παραγγελεις εχω κανει αρκετες αγορες απο αυτον ειναι πολυ καλος

Δουλεύει μια χαρά.

Έχω αντικαταστήσει το Alps του με καλύτερο Alps, και έχω στο πλάνο να το ενσωματώσω σε έναν προενισχυτή που έχω στα σκαριά εδώ και έναν χρόνο.. (κολλημένο project).

Έχει κάποια undocumented features, π.χ. μειώνει μόνο του την ένταση ενώ κάνει switch ανάμεσα στις πηγές, και μετά την αυξάνει, ή στο power on μειώνει την ένταση πριν ενεργοποιήσει την είσοδο, κτλ.

Σε κάποιους θα αρέσουν αυτά τα features, σε κάποιους όχι. Πάντως δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Εγώ π.χ. θα ήθελα άμεση αλλαγή στις πηγές, για δοκιμές Α/Β.

Το τηλεχειριστήριο είναι ελαφρώς της πλάκας, αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να εκπαιδεύσεις ένα καλύτερο.

Απ οτι λεει ο γαλλος παιζεις και με τα features

Configurations possible through resistance:

R18 Absent:
Upon turning the knob will cycle back to a 0
Introduces R18 (1.5k)
The volume is not changed in the ignition
R17 Absent:
Change the source does not vary the volume
Introduces R17 (10k):
At each change of source volume returns to 0

απλα ο Γαλλος εχει ποιο καλη ανταποκριση στις παραγγελεις εχω κανει αρκετες αγορες απο αυτον ειναι πολυ καλος

τι μεταφορικα´χρεώνει ο Γάλλος??

και με τι στέλνει? με courier ή με ταχυδρομείο ?

Παίδες, τί χρήση έχει αυτό?
Η ένταση προφανώς είναι παθητική και πέραν του dac γιά ποιές εισόδους μπορούμε να μιλήσουμε?
πχ dvd ή tuner και πάλι μετά από αυτές παθητικό ποτ?

Παίδες, τί χρήση έχει αυτό?
Η ένταση προφανώς είναι παθητική και πέραν του dac γιά ποιές εισόδους μπορούμε να μιλήσουμε?
πχ dvd ή tuner και πάλι μετά από αυτές παθητικό ποτ?

Δημητρη αν καταλαβα καλα την ερωτηση σου, οποιαδηποτε τετοια διαταξη με ενα ποτενσιομετρο στο out ειναι ενας passive pre.
Εγω ας πουμε στο δικο μου εχω επανω, περα απο τις 2 ψηφιακες πηγες, ακριβως αυτα που ειπες. Ενα tuner και ενα dvd.
Απλα δεν εβαλα ποτενσιομετρο γιατι ο ενισχυτης μου ειναι ολοκληρωμενος και εχει εκει volume, δεν θα ειχε καποιο νοημα ενα δευτερο ποτ.

stelakis1 αυτό που μου αρέσει είναι ότι το έχεις φτιάξει για 'ειδική αποστολή', κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου.

stelakis επειδη με βλεπω να ακολουθω το παραδειγμα σου γιατι το βλεπω ποιο σωστο και καλο για τις αναγκες μου, μπορεις να μου πεις ποσο πηγαν τα ρελεδακια και οι βασεις? Θα σου ηταν κοπος να περιγραψεις την συνδεσμολογια? Για 2 ζευγαρια εισοδους τι πρεπει να αλλαξει?

stelakis1 αυτό που μου αρέσει είναι ότι το έχεις φτιάξει για 'ειδική αποστολή', κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου.

Φιλε Τασο αυτο ειναι που με "φτιαχνει" πιο πολυ στο diy, εχεις ενα προβλημα και προσπαθεις να το λυσεις με οτι μπορεις εσυ να φτιαξεις.

stelakis επειδη με βλεπω να ακολουθω το παραδειγμα σου γιατι το βλεπω ποιο σωστο και καλο για τις αναγκες μου, μπορεις να μου πεις ποσο πηγαν τα ρελεδακια και οι βασεις? Θα σου ηταν κοπος να περιγραψεις την συνδεσμολογια? Για 2 ζευγαρια εισοδους τι πρεπει να αλλαξει?

Τα ρελεδακια, αν θυμαμαι καλα, εχουν γυρω στα 1,5 με 2 euro και οι βασεις 30 cent. Οι πλακετες δεν θυμαμαι αλλα δεν ειναι καθολου ακριβες και ο διακοπτης ξεκιναει απο πολυ φτηνα (κατω απο 5 euro), αναλογα με τις θεσεις και τις εισοδους που θελεις.

Για καθε εισοδο χρησιμοποιησα 2 ρελαι (ενα για το L+ και ενα για το R+ , και ολα τα R- και L- των εισοδων και της εξοδου τα βραχυκυκλωσα μεταξυ τους). Την εξοδο του καθε ρελαι την βραχυκυκλωσα με την αντιστοιχη εξοδο του επιλογεα (π.χ ολα τα R+ των εισοδων στο R+ της εξοδου).

Ο διακοπτης τωρα, αν θελεις μονο να αλλαζεις εισοδους (χωρις δλδ να βαλεις και καποιο dac με παραπανω απο μια spdif οπως εβαλα εγω), θα ειναι μιας εισοδου και θεσεων οσες εισοδους θελεις να βαλεις (π.χ. για 4 εισοδους θα πρεπει να ειναι 1 εισοδου 4 θεσεων). Βαζεις το V+ στην εισοδο του διακοπτη και απο τις εξοδους τροφοδοτεις τα ρελεδακια (εγω απο καθε εξοδο του διακοπτη τροφοδοτω και τα δυο ρελαι της καθε εισοδου του επιλογεα παραλληλα). Και ολα τα GND (ή V-) των ρελαι τα βραχυκυκλωσα με το GND (ή V-) της τροφοδοσιας.

Για πλακετα χρησιμοποιησα τις διατρητες με τις βραχυκυλωμενες σειρες γιατι με βολεψαν καλυτερα στα βραχυκυλωματα, και οχι αυτες με τις μεμονομενες τρυπες, αν πας στο Φανο θα τις δεις.

Τωρα οσον αφορα την τροφοδοσια. Τα ρελεδακια αυτα δεν εχουν και πολλες απαιτησεις σε ρευματα, οποτε το πιο απλο τροφοδοτικο που μπορεις να βαλεις θα κανει στα σιγουρα. Κυκλοφορουν ρελαι με διαφορες τασεις τροφοδοσιας π.χ. 5v, 12v, 24v κλπ. οποτε οποια σε βολευουν παιρνεις.

Για οτιδηποτε αλλο, ή για κατι συμπληρωματικο πες μου. Αν θελεις μπορεις να το δεις και καποια στιγμη και απο κοντα, δεν υπαρχει θεμα.

Σε ευχαριστω stelakis!
Ουσιαστικα αυτο που θελω να φτιαξω ειναι προ με καποιο buffer (δεν εχω καταληξει ακομα) επιλογεας 8 εισοδων με tape και mute και εξασθενιτης θα ειναι μια παραλαγη του lightspeed. Το κομματι του επιλογεα θα γινει με τα ρελεδακια που προτεινεις και το υπολοιπο θα βασιστει σε αυτο
preamp_2b.gif
πηγη

Επιλογεα εχω αυτο το τρικαναλο απ το μοναστηρακι, build like a tank, nos και με απ οτι φαινεται ασημενιες επαφες.
attachment.php

Τροφοδοσια για τα ρελεδακια θα γινει απ αυτο το κιτακι της velleman που βγαζει μεχρι και 24v
attachment.php

Για να δουμε...

Attachments

• pre 001 (Medium).jpg
    pre 001 (Medium).jpg
    94.4 KB · Views: 67
  • pre 002 (Medium).jpg
    pre 002 (Medium).jpg
    110.4 KB · Views: 207