Επιλογή 46"-50"

Μα στα review το λένε συγκεκριμένα για αυτό το μοντέλο ότι παραέχει θέμα...

Όμως αρχίζω και δεν πιστεύω τα review...

Εξηγούμαι:

Πήγα σε πολυκατάστημα που είχε πολλά από τα τωρινά καλά μοντέλα. Samsung B8000-7000-6000 σε 46 και 55 το πρώτο, LE46Β650, W5500, πολλές LG, μερικές ακόμα Sony και...........μια Panasonic 46G10! Λοιπόν, έπαθα πλάκα με την G10!!!

Καταρχάς οι μικρές LED της Samsung παίζανε ένα τραγικό RF σήμα από διακλαδωτή με εικόνα λες και ήτανε από VHS κασέτα 10ετίας. Μόνο design είδα εκεί που οκ, είναι κορυφαιο. Αλλά οι LE46Β650 και η UE55B8000 παίζανε από BluRay με component καλώδιο. Επίσης η G10 έπαιζε από BR με DVI.

Λοιπόν, στην G10 έπαιζε ένα DVD με ράλυ Ντακάρ και μετά ποδόσφαιρο. Εντάξει, μου έφυγε το σαγόνι........ Δεν υπήρχε αυτή η εικόνα!!! Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ.... Λεπτομέρεια, ΧΡΩΜΑΤΑ, ζωντάνια!!!

Αντίθετα στις LCD ναι μεν η εικόνα ήταν πολύ καλή αλλά δεν με έπεισε σε σχέση με την G10. Και όταν λέμε πολύ καλή το εννοούμε, απλά φαινόταν όμως σαν να ήταν 1-2 γενιές πίσω σε σχέση με την G10.

Τόσο τραγική η διαφορά ρε παιδιά μιας καλής plasma και μιας καλής LCD? Ή μήπως ήταν η διαφορά στο περιεχόμενο (υπόψιν ότι το BR που έπαιζε στις Samsung ήταν promo της Samsung και δεν νομίζω ότι θα έβαζαν εκεί ότι να'ναι) και στο DVI αντί του component?

Από την άλλη η εικόνα που είδα στην G10 με κάλυπτε τόσο πολύ που δεν με πολυνοιάζει αν υπάρχει κάτι εφάμιλο ή καλύτερο! Πόσο μάλλον για την 50V10 που με παίρνει οικονομικά να αγοράσω!!!

Τι λέτε οι εμπειρότεροι? Να παραμερίσω design (που στις Panasonic είναι 2-3 γενιές πίσω) και να πάρω καμιά V10?!?

(με αυτή την εικόνα που είδα, κίνδυνοι burn in, κατανάλωση και λοιπά μειονεκτήματα των plasma δεν με ενδιαφέρουν καν!)

Υπάρχει βέβαια και το HI-END SHOW 2009 που αν δεν κάνω λάθος εκεί θα είναι μαζεμένα όλα τα καλά μοντέλα και (υποθέτω) σωστά συνδεδεμένα κτλ.....

Για ποιό πολυκατάστημα μιλάς φίλε μου...??
Συνήθως αυτά θυμίζουν φωτεινή αίθουσα χορού των Βερσαλιών, όπου εκεί οι plasma απλά δεν .....

Την 46G10 την είδα αλλά δεν έπαθα πλάκα.
Έχω Panasonic, όταν είδα την 50S10 δίπλα σε μια Samsung 50Β550 στο Πλαίσιο στο Σύνταγμα, να μαι ειλικρινής, προβληματίστηκα για το ποια να αγοράσω. Όλες οι τηλεοράσεις έπαιζαν την ίδια εικόνα.
Για διάφορους λόγους προτίμησα την Pany, αλλά η εικόνα της Samsung ήταν εξαιρετικά φωτεινή και καθαρή για πλάσμα.
Δες τες και τις δύο αν μπορείς να περάσεις από κει.
Οι Panasonic έχουν πολλά καλά, αλλά στο θέμα της φωτεινότητας της εικόνας θεωρώ ότι υστερούν λίγο. Και στο λέω, ενώ έχω αγοράσει 2 Panasonic.

Last edited:
Ok αλλά μαγαζιά και πωλητές δεν μπορείς να εμπιστευτείς, review δεν μπορείς να εμπιστευτείς, φόρουμ κάποιοι λένε ότι επίσης δεν μπορείς να εμπιστευτείς (για διάφορους λόγους)................τι κάνεις στο τέλος, πως επιλέγεις?!?!?!?!??????

μονο τα ματια σου!!αλλα και παλι σε σωστο περιβαλλον!!

Η G10 σε ΒR ειναι πολυ καλη , αντιθετα ειναι μετρια με σημα χαμηλης αναλυσης (τηλεοπτικο , DVD) , υποθετω λοιπον οτι μαλλον εκανε το BR upscale το σημα στα 1080p πριν το δωσει στην τηλεοραση...-bye-

Το BR ήταν απευθείας συνδεδεμένο με την G10 και επίσης δεν μοιραζόταν το σήμα με καμία άλλη TV. Ήταν ο χώρος εκεί έτσι που έτυχε και το έκαναν έτσι. Το αποτελέσμα που είδα μπορώ σχεδόν να αποκλείσω ότι δεν ήταν native 1080p καθώς είχε απίστευτη λεπτομέρεια και ανάλυση...

Για ποιό πολυκατάστημα μιλάς φίλε μου...??
Συνήθως αυτά θυμίζουν φωτεινή αίθουσα χορού των Βερσαλιών, όπου εκεί οι plasma απλά δεν .....

Ένα electroworld ήταν στην Κηφησίας, κοντά στην Πανόρμου. Και έπαιζε ένα BR που είχε ένα θέμα από Paris-Dakar ή ανάλογο αγώνα και όταν τέλειωνε αυτό είχε ποδόσφαιρο (επίσης με τέλεια εικόνα).

Την 46G10 την είδα αλλά δεν έπαθα πλάκα.
Έχω Panasonic, όταν είδα την 50S10 δίπλα σε μια Samsung 50Β550 στο Πλαίσιο στο Σύνταγμα, να μαι ειλικρινής, προβληματίστηκα για το ποια να αγοράσω. Όλες οι τηλεοράσεις έπαιζαν την ίδια εικόνα.
Για διάφορους λόγους προτίμησα την Pany, αλλά η εικόνα της Samsung ήταν εξαιρετικά φωτεινή και καθαρή για πλάσμα.
Δες τες και τις δύο αν μπορείς να περάσεις από κει.
Οι Panasonic έχουν πολλά καλά, αλλά στο θέμα της φωτεινότητας της εικόνας θεωρώ ότι υστερούν λίγο. Και στο λέω, ενώ έχω αγοράσει 2 Panasonic.

Έχω περάσει από το Πλαίσιο στο Σύνταγμα καθώς είναι κοντά στην δουλειά μου και περνάω πολύ συχνά για να πάρω πράγματα για το γραφείο. Τον τελευταίο μήνα παίζουν συνέχεια ένα trailer του 2012 με splitter σε όοοοολες τις TV (και δεν ξέρω με τι σύνδεση). Δεν έχει κακή ποιότητα σαν εικόνα, μέτρια προς καλή θα την έλεγα. Βγάζεις κάποια συμπεράσματα αλλά δεν θα τα θεωρούσα ασφαλή...

Η S10 δεν είναι "μικρότερο" μοντέλο από τις G & V?

Επίσης ο χώρος στο ElectroWorld ήταν πολύ φωτεινός, δεν είδα να έχει πρόβλημα η TV με την εικόνα της. Μια χαρά ήταν και είχε όση φωτεινότητα χρειαζόταν. Οπότε δεν θα έχω πρόβλημα και στον δικό μου χώρο που είναι επίσης πολύ φωτεινός.

Εγώ όπως το βλέπω πια θα κοιτάξω να βρω μια G10 που να παίζει απλό τηλεοπτικό σήμα να δω τι ποιότητα έχει και το προβληματικό (σύμφωνα με τα review) RF σήμα. Αν με καλύψει κι αυτό τότε μετά θα ψάξω και μια V10 που θα την δω με BR και με RF κεραίας. Ίσως να υπάρχουν και οι δύο στην έκθεση σε 2 βδομάδες.

Το θέμα για μένα είναι ότι με κάλυψε σαν HD η G10. Αν με καλύψει και με απλό σήμα τότε δεν βλέπω λόγο να ακούσω κανένα review για το τι TV να πάρω...

μονο τα ματια σου!!αλλα και παλι σε σωστο περιβαλλον!!

Πολύ σωστά φίλε μου, αυτό το συμπέρασμα βγάζω κι εγώ...

Το περιβάλλον εκεί ήταν οκ για την G10 και για εικόνα HD. Θα προσπαθήσω να βρω όλες τις tv που με ενδιαφέρουν και να τις δω σε σωστές συνθήκες. -bye-

Ακριβως αυτο να κανεις γιατι δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα....

Στο Avforums υπαρχουν πολλοι κατοχοι G10 που τις γυρισαν πισω και πηραν αλλα μοντελα επειδη δεν επαιζαν οπως θα ηθελαν (η οπως ειχαν διαβασει στα τεστ)...

Για αυτό κι εγώ έγραψα μόλις γύρισα από το μαγαζί ότι μάλλον βρήκα την τηλεόραση μου! :)

Τώρα ΠΡΕΠΕΙ να βρω μια 850 να δω να παίζει επίσης BR με DVI για να μπορέσω να διαλέξω. (κι ας έχει και το buzzing)

Αν η εικόνα της 850 είναι παρόμοια τότε ίσως να την προτιμήσω καθώς το design είναι πολύ ανώτερο και επίσης (λένε) έχει καλύτερο SD.

Την έχει δει κανείς σε κανένα μαγαζί να παίζει και αν ναι που?

Την είδα(58Β850) σήμερα στημένη στο Saturn στο περίπτερο της Samsung.

Την είδα(58Β850) σήμερα στημένη στο Saturn στο περίπτερο της Samsung.

Οκ, σε ευχαριστώ, μου απάντησαν και σε άλλο thread (της 850) ότι το έχει στην Συγγρού! -bye-

Κανείς όμως δεν βλέπω να σου τόνισε ότι η Plasma έχουνε ένα θέμα με την φωτεινότητα του χωρου..... και εσύ έγραψες ότι ο χώρος σου είναι "ΠΟΛΥ Φωτεινός"!!!!!

Μήπως λοιπόν έχεις θέμα με την χρήση της στον χώρο σου?
Και κάτι ακόμα... λεπτομέρειες που κάνουνε την διαφορά. η Plasma δεν ενδείκνυται για χρήση με HTPC!!!

Κανείς όμως δεν βλέπω να σου τόνισε ότι η Plasma έχουνε ένα θέμα με την φωτεινότητα του χωρου..... και εσύ έγραψες ότι ο χώρος σου είναι "ΠΟΛΥ Φωτεινός"!!!!!

Μήπως λοιπόν έχεις θέμα με την χρήση της στον χώρο σου?
Και κάτι ακόμα... λεπτομέρειες που κάνουνε την διαφορά. η Plasma δεν ενδείκνυται για χρήση με HTPC!!!

Σε ευχαριστώ που τα λες κι αυτά, πραγματικά δεν θυμάμαι αν το έχει αναφέρει άλλος σε αυτό το thread αλλά το έχω υπόψη μου. Για αυτό το ανέφερα κι όλας αν δεν κάνω λάθος σε προηγούμενο ποστ μου ότι εκεί που είδα την G10 είχε πολύ φως και δεν είχε κανένα πρόβλημα η tv.

Απλά σε φωτεινό χώρο δεν αναδεικνύει τα ταλέντα της η plasma. Αλλά δεν πρόκειται να δω ταινίες μέρα μεσημέρι έτσι κι αλλιώς... Απλή τηλεόραση (mega, ant1 κτλ) δεν έχουν πρόβλημα καθώς η φωτεινότητα που είδα στην G10 (και στην V10 σε ΑΚΟΜΑ πιο φωτεινό χώρο) ήταν μια χαρούλα...:)

Φως έχει, αλλά όπως όλες οι πλάσμα έχει και αντανακλάσεις....
Δεν θα έπαιρνα πλάσμα για την χρήση που περιγράφεις (θέαση ημέρα σε φωτεινό χώρο), και είμαι πλασματάκιας.

Φως έχει, αλλά όπως όλες οι πλάσμα έχει και αντανακλάσεις....
Δεν θα έπαιρνα πλάσμα για την χρήση που περιγράφεις (θέαση ημέρα σε φωτεινό χώρο), και είμαι πλασματάκιας.

Αντανακλάσεις? Δεν παρατήρησα κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό...

Έχεις δει τις καινούργιες LED της Samsung? Τις Β8000-7000-6000 εννοώ. Επειδή είχα υπόψη μου το θέμα με τις αντανακλάσεις, παρατηρώ όλες τις tv πως είναι σε αυτό το θέμα. Και αυτές οι LED είχαν τις διπλάσιες (δεν είμαι υπερβολικός) αντανακλάσεις σε σχέση με την G10 και την V10...

Στις 52' σε ιδιαίτερα καλή τιμή βρίσκεις την sony 52V5500.
Έχει το televisions.com review & λέει οτι για φωτεινούς χώρους ενδείκνεται.
Και γενικά δέν έχω δεί reviews που να δικαιολογουν τη w5500 έναντι της V5500.

Βγήκα για μια δουλειά και με την ευκαιρία πέρασα από το Public. Πράγματι είχε εκεί την V10 όπως και την 850. Για την 850 δεν θα πω τίποτα καθώς έπαιρνε σήμα από splitter και είχε τραγικό πρόβλημα με το φως της, ήταν πολύ σκοτεινή και αποκλείω να είναι τόσο χάλια η tv, θέμα ρύθμισης πρέπει να ήταν.

Λοιπόν, η V10 ήταν μόνη της στο ισόγειο και έπαιζε από BR με αποκλειστικό HDMI. Έπαιζε πάλι αυτό το βίντεο με το Dakar, το ποδόσφαιρο, κάτι τανγκό κτλ. Ο χώρος είχε πολύ φως. Και πάλι μου άρεσε πάρα πολύ η εικόνα της όπως και της G10. Ομολογώ ότι (σε αυτές τις συνθήκες τουλάχιστον) δεν είδα διαφορά από την G10. Δεν ξέρω αν έφταιγαν οι συνθήκες ή το άπειρο μάτι μου αλλά δεν είδα διαφορά... Πάντως αυτό που είδα ήταν πάλι μια εικόνα όλο χρώμα, ζωντάνια και πολύ όμορφα μαύρα. Τα μαύρα δεν ήταν πολλά στο υλικό που έπαιζε αλλά τα ελάχιστα που είχε (και κάποια στο τανγκό κυρίως που κάλυπταν μεγάλο μέρος της οθόνης) ήταν άψογα. Αντανακλάσεις που να ενοχλούν επίσης δεν είδα.

Με λίγα λόγια η μόνη tv που με έχει πείσει προς το παρόν είναι η G10 και η V10.

Τώρα πρέπει να βρω και μια Panasonic να παίζει από απλή κεραία, απλά ελληνικά κανάλια. Και επίσης μια 850 συνδεδεμένη σε BR μόνη της, χωρίς splitter και να μην είναι χάλια ρυθμισμένη. Μετά νομίζω μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

Α για την 850 να πω ότι από design πολύ όμορφη και αν και έστησα αυτί δεν άκουσα buzzing...

Οι πλάσμα έχουν κρύσταλλο ατην οθόνη, το οποίο έχει αυξημένες αντανακλάσεις σε σχέση με τις LCD. Εξαρτάται βέβαια και από το μοντέλο.
Έχω προσέξει ότι οι Σόνυ έχουν ιδιαίτερα καλή συμπεριφορά στον τομέα αυτόν, οι Σάμσουνγκ δεν θυμάμαι. Κάτσε απέναντι και δες σε ποιά καθρεφτίζεσαι πιό πολύ.

Λες? Θα έχω το νου μου και για αυτή τώρα στις βόλτες στα μαγαζιά......

Οι πλάσμα έχουν κρύσταλλο ατην οθόνη, το οποίο έχει αυξημένες αντανακλάσεις σε σχέση με τις LCD. Εξαρτάται βέβαια και από το μοντέλο.
Έχω προσέξει ότι οι Σόνυ έχουν ιδιαίτερα καλή συμπεριφορά στον τομέα αυτόν, οι Σάμσουνγκ δεν θυμάμαι. Κάτσε απέναντι και δες σε ποιά καθρεφτίζεσαι πιό πολύ.

Δυστυχώς από ότι είδα σχεδόν όλες οι LCD έχουν αντανακλάσεις... Τουλάχιστον όσες ενδιαφέρουν εμένα...

Και το λέω απόλυτα σίγουρα αυτό, οι LED της Samsung έχουν πολύ περισσότερες αντανακλάσεις από τις Plasma της Panasonic. Aν υπάρχει ένα σίγουρο συμπέρασμα που μπορείς να βγάλεις στα μαγαζιά είναι αυτό και φαίνεται πολύ εύκολα...

Μακαρι να ηταν ετσι τα πραγματα αλλα η V5500 δεν εχει τοσο καλο πανελ οσο η W5500 (μαλλον παλιοτερο μοντελο) και το contrast ειναι περιπου το μισο...

http://www.digitalversus.com/article-364-5697-16.html
http://www.digitalversus.com/article-364-4903-16.html

Και το λέω απόλυτα σίγουρα αυτό, οι LED της Samsung έχουν πολύ περισσότερες αντανακλάσεις από τις Plasma της Panasonic. Aν υπάρχει ένα σίγουρο συμπέρασμα που μπορείς να βγάλεις στα μαγαζιά είναι αυτό και φαίνεται πολύ εύκολα...

Οι Samsung εχουν ανακλασεις (και οι πλασμα) αλλα "κρατανε" πολυ καλα μαυρο και contrast σε φωτεινο χωρο λογω της επιστρωσης "filterbright" , αντιθετως Panasonic και LG πλασμα δειχνουν πιο "ξεβαμενες"...

Last edited:
Απο το ίδιο site > face off > 40V500 vs 40W5500

Viewing angles:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=16&mo1=567&p1=5730&ma2=16&mo2=428&p2=4908&ph=16
κατα τη γνώμη μου καλύτερα της V..

Contrast measurements:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=16&mo1=567&p1=5730&ma2=16&mo2=428&p2=4908&ph=16
Άν και έχει ξαναδημοδιευθεί εδώ..:
http://www.televisions.com/Reviews__Previews/Sony_KDL-52_V_5500/Picture_Quality_in_Detail.php

Σίγουρα, μια Panny V10 ανήκει σε άλλη κλάση,
αλλα το καλύτερο της V5500 είναι εδώ:

http://www.skroutz.gr/s/72111/Sony-KDL-52V5500-52%27%27.html?keyphrase=52v5500