Επιλογή 46"-50"

stako

Established Member
19 June 2006
174
Γεια χαρά σε όλους...

Ψάχνω να πάρω μια τηλεόραση και προσπαθώ να καταλήξω εδώ και μιάμιση βδομάδα αλλά δεν... Ο λόγος προφανώς ότι δεν υπάρχει η τέλεια τηλεόραση. Ας αναφέρω πρώτα τα χαρακτηρστικά της αγοράς σύμφωνα με το sticky της κατηγορίας:

1. Διαθέσιμα χρήματα, 1500 αλλά αν ικανοποιηθώ με τα χαρακτηριστικά της TV δίνω και 2000 . Από την άλλη θεωρώ ακόμα και τα 1500 που σου ζητάνε να δώσεις υπερβολικά για μια tv που ουσιαστικά δεν εισαι ευχαριστημένος για το τι σου δίνει οπότε θα προτιμούσα να δώσω και λιγότερα (θα εξηγήσω παρακάτω). Ταβάνι πάντως είναι τα 2000 με τα 1500 σαν ιδανική προτίμηση.

2. Απόσταση θέασης, 3,50 με 3,80 μέτρα. Στο έπιπλο σαν χώρος χωράει άνετα μέχρι και 55". Αλλά οι 50" είναι το ταβάνι μας λόγω της αντίληψης της γυναίκας του σπιτιού ότι και η 50άρα είναι τεράστια και θα καθορίζει η TV τον χώρο, πράγμα που είναι πολύ κακό.....lol

3. Χρήση. Χμμμ, μπερδεμένο θέμα καθώς έχω ήδη έναν 720p προβολέα (Epson TW700) με τον οποίο βλέπω ταινίες. Ο οποίος βέβαια δουλεύει όπως πρέπει μόνο σε απόλυτο σκοτάδι. Οπότε ας πούμε θα προτιμώ να βλέπω ταινίες στην TV όταν είναι μέρα ή απόγευμα. 20% ταινίες λοιπόν. Το 70% του χρόνου θα είναι απλή TV. Το υπόλοιπο 10% θα είναι gaming με XBox 360.

4. Προτιμήσεις για την εικόνα... Επειδή το σπίτι είναι ΠΟΛΥ φωτεινό την μέρα θα ήθελα η τηλεόραση να έχει καλή ΠΟΛΥ καλή απόδοση σε αυτές τις συνθήκες. Επίσης θα ήθελα να μην έχει έντονες αντανακλάσεις. Και γενικά μου αρέσει η "ζωντανή" εικόνα. Με το μαύρο δεν είμαι κολλημένος αλλά δεν θα πω όχι αν είναι καλή και σε αυτό.

Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που είναι ιδιαίτερα για την περίπτωση... Δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα gizmos που βάζουν τώρα στις tv, όπως πχ ενσωματωμένα internet, DLNA κτλ. Έχω HTPC και παίζω από εκεί βίντεο, βγαίνω internet κτλ. Βέβαια δεν θα έλεγα όχι η tv να παίζει αρχεία βίντεο και αν είναι δυνατό και ματρόσκες.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι "θέλουμε" :grandpa: η τηλεόραση να είναι και σχετικά όμορφη...

.
.
.

(τώρα που έγραψα όλα αυτά και συνειδητοποίησα πόσα είναι λέω αντί για tv να της πάρω έναν πίνακα και να συνεχίσω να έχω τον προβολέα και την παλιά 29άρα CRT) :)

.
.
.

(αλλά ας πούμε ότι πρέπει να καταλήξουμε κάπου)

Μέχρι τώρα έχω καταλήξει στις:

Samsung UE46B8000 (το κορυφαίο μοντέλο LED με ωραίο design. Αλλά έχει κι αυτή προβλήματα)
Samsung UE46B7000 (ίδια TV αν εξαιρέσεις τα 200Hz)
Samsung UE46B6000 (πάνω κάτω ίδια με τις παραπάνω, χωρίς 200Hz και internet gadgets)
Samsung PS50B850 (μια χαρούλα plasma και η μοναδική ίσως με όμορφο design. Έχει όμως ένα απαράδεκτο κουσούρι, εξηγώ παρακάτω)
Samsung PS50B650 (επίσης μια χαρά plasma αλλά με τα προβλήματα της κι αυτή. Φτηνή πάντως)
LG LH9000 (το ψάχνω)
LG 47SL9000 (επίσης το ψάχνω)

Οι LED της Samsung επιλέχτηκαν κυρίως λόγω design και σχετικά αξιοπρεπών επιδόσεων. Την 8000 την θεωρώ πολύ ακριβή για αυτά που δίνει. Η 7000 δεν αξίζει για τόσο μικρή διαφορά με την 8000. Η 6000 δεν κρύβω ότι με τραβάει περισσότερο.

Η 850 επιλέχτηκε γιατί είναι η μόνη plasma με μικρό πάχος και πολύ όμορφο design. Μια χαρά τιμή επίσης. Μάλιστα ήμουν έτοιμος να την παραγγείλω. ΟΜΩΣ μετά έμαθα για το πρόβλημα με το buzzing και την απέρριψα. (αν πάτε εδώ θα δείτε μια σελίδα με καμιά 50αριά scroll down γεμάτα με χρήστες με το ίδιο πρόβλημα). ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για οθόνη τέτοιας τιμής. Υποθέτω στην προσπάθεια τους να ικανοποιήσουν ττις διπλάσιες απαιτήσεις ενέργειας της Plasma σε σχέση με τις slim LEDs έκαναν πατατιά με το τροφοδοτικό που έπρεπε στον ίδιο χώρο να αποδίδει διπλάσια ενέργεια.

Η 650 διαβάζω έχει σχετικά σημαντικό πρόβλημα με το burn in. Είναι και "χοντρή"...

Για τις LG ακόμα δεν έχω πλήρη γνώμη, με μια πρώτη ματιά πάντως φαίνονται χειρότερες από Samsung και Panasonic λόγω της επεξεργασίας εικόνας (που σε Samsung είναι καλύτερη).

Panasonic σε plasma έχουμε πρόβλημα γιατί σχεδιαστικά δεν μου αρέσουν και επίσης νομίζω ότι έχουν πρόβλημα απόδοσης σε φωτεινά δωμάτια.

Που καταλήγουμε λοιπόν? Τι προτείνετε οι πιο έμπειροι? Μήπως την έχω πατήσει παραδιαβάζοντας review και τεχνικές αναλύσεις και πρέπει απλά να πάρω μια τηλεόραση κάνοντας βόλτα σε μερικά μαγαζιά και έτσι να διαλέξω και μετά απλά να χαρώ την TV χωρίς κατά την χρήση να κοιτάω για τις ασπρίλες στα μαύρα των LCD στις γωνίες, να μην σκέφτομαι burn in και ώρες χρήσης στις plasma και να μην φαντάζομαι το απόλυτο local dimmimg LED της τηλεόρασης που ΔΕΝ υπάρχει?!?

:damnyou:

PS1. Η Kuro σαφώς ήταν στα πλάνα μου και για αυτή την TV θα έδινα 2200 (μαζί με το stand) αλλά όπως ξέρετε είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις μία. Και επίσης την TV θα πρέπει να την πάρω από συγγενή και είναι απόλυτα σίγουρο ότι από εκεί μόνο εκθεσιακή θα βρούμε οπότε δεν...

PS2. Από ότι φαίνεται κλίνω προς την UE46B6000 καθώς ναι μεν δεν είναι και φτηνή (1400 ) αλλά δεν είναι και στα 1800 που θέλει η 8000 που απλά έχει internet και widgets συν το άχρηστο 200Hz ΧΩΡΙΣ να είναι (η 8000) η σούπερ τηλεόραση. (ένα παράδειγμα γιατί δεν αξίζει τα 1800: "The only problem we had with this TV was when we switched over to Virgin 1 for an episode of Star Trek: Voyager. We noticed that, because this show is often quite dimly lit, the backlight would appear to pulse slightly, as it struggled to set its brightness level to suit the material. This is very distracting and distinctly undesirable.")

PS3. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας κατασκευαστής δεν βγάζει μια LED με local dimming, καλό panel και ηλεκτρονικά επιπέδου Samsung... Τι μας τα πρήξανε με τα πλεονεκτήματα των LED και τώρα αντί να τα εκμεταλευτούν πάνε και τις κάνουν λεπτές με τα LED στις άκρες???

Last edited:
Επειδη εχεις μεγαλη αποσταση θεασης θα σου ελεγα να ξεχασεις τις 46" εντελως και να πας σε 50-52" γιατι μετα απο ενα μηνα οι 46" θα σου φαινονται σαν οθονη laptop απο τα 3.5 μετρα...

Θα σου ελεγα εκτος της Samsung PS50B650 και της 850 να δεις και αυτες...

http://www.skroutz.gr/s/73588/Sony-KDL-52W5500.html?keyphrase=52W5500
http://www.skroutz.gr/s/74203/Samsung-LE52B750-52%27%27.html?keyphrase=52B750

Ενω για τον χωρο σου ακομη καλυτερη λογω συνδυασμου μεγεθους-ποιοτητας εικονας θα ηταν αυτη...

http://www.skroutz.gr/s/74204/Samsung-LE55B650-55%27%27.html?keyphrase=55B650

Για το buzzing που γραφεις για την 850 νομιζω οτι ειναι ενα προβλημα που εχει πλεον λυθει και ετσι και αλλιως η τελεια τηλεοραση με τα μηδεν προβληματα (εστω και αν ειναι μικρα η ασήμαντα) δεν υπαρχει...

Από ότι φαίνεται κλίνω προς την UE46B6000 καθώς ναι μεν δεν είναι και φτηνή (1400 ) αλλά δεν είναι και στα 1800 που θέλει η 8000 που απλά έχει internet και widgets συν το άχρηστο 200Hz ΧΩΡΙΣ να είναι (η 8000) η σούπερ τηλεόραση. (ένα παράδειγμα γιατί δεν αξίζει τα 1800: "The only problem we had with this TV was when we switched over to Virgin 1 for an episode of Star Trek: Voyager. We noticed that, because this show is often quite dimly lit, the backlight would appear to pulse slightly, as it struggled to set its brightness level to suit the material. This is very distracting and distinctly undesirable.")

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας κατασκευαστής δεν βγάζει μια LED με local dimming, καλό panel και ηλεκτρονικά επιπέδου Samsung... Τι μας τα πρήξανε με τα πλεονεκτήματα των LED και τώρα αντί να τα εκμεταλευτούν πάνε και τις κάνουν λεπτές με τα LED στις άκρες???

Αυτο το προβλημα που αναφερεις υπαρχει και στις LED local dimming καθως τα LED αργούν και εκει να "αντιδρασουν" στις αυξομειωσεις της φωτεινοτητας....

Υποθετω πως δεν χρειαζεσαι αντικειμενικα βοηθεια με τοσο "διαβασμα" που εχεις κανει !
:grinning-smiley-043
Ισως να πρεπει να παραπεμπουμε στο ποστ σου πολλες ερωτησεις του κλαμπ για να βρισκουν απαντηση !

Θα προτεινω κι εγω , να δεις 52-55 ιντσες , χωρις να ειναι απαραιτητο να ενημερωσεις το "αφεντικο" γι'αυτο...
Αλλωστε , οπως συνεβη και σε εμας , θα της φαινεται ολο και μικροτερη καθως θα περνουν οι μερες ...
Γενικα επειδη εψαξα τις τελευταιες LG , εχω να πω πως ειναι , πολυ καλες σε σχεση με προηγουμενα μοντελα της εταιριας , αλλα εγω θα προτιμουσα παλι μια 55Β650 samsung , εναντι των 2 που ανεφερες...
Θα συμφωνησω μαζι σου ομως πως τα 1800 περιπου ευρω για τη συγκεκριμενη τηλεοραση τα θεωρω πολλα. Το ιδιο θα ελεγα και για την 52Β750 ... Πανω απο 2000 και 3 ιντσες λιγοτερες , δεν μου επιτρεπουν να πω παρε την με κλειστα τα ματια , εστω και αν ειναι λιγο καλυτερη της 650...
Κι εγω σε αναζητηση 50-55 ειμαι και δυστυχως χρειαζονται συμβιβασμοι για να καταληξεις καπου...
Προσπαθησε ομως να παρεις μεγεθος που θα ικανοποιει την αποσταση σου ,αλλιως δεν εχει νοημα αν θα ειναι καλυτερη η χειροτερη η τι βι που θα επιλεξεις...
Τελεια αλλωστε οπως σωστα διαπιστωσες , δεν υπαρχει ...
-bye-

Επειδη εχεις μεγαλη αποσταση θεασης θα σου ελεγα να ξεχασεις τις 46" εντελως και να πας σε 50-52" γιατι μετα απο ενα μηνα οι 46" θα σου φαινονται σαν οθονη laptop απο τα 3.5 μετρα...

Θα σου ελεγα εκτος της Samsung PS50B650 και της 850 να δεις και αυτες...

http://www.skroutz.gr/s/73588/Sony-KDL-52W5500.html?keyphrase=52W5500
http://www.skroutz.gr/s/74203/Samsung-LE52B750-52%27%27.html?keyphrase=52B750

Ενω για τον χωρο σου ακομη καλυτερη λογω συνδυασμου μεγεθους-ποιοτητας εικονας θα ηταν αυτη...

http://www.skroutz.gr/s/74204/Samsung-LE55B650-55%27%27.html?keyphrase=55B650

Για το buzzing που γραφεις για την 850 νομιζω οτι ειναι ενα προβλημα που εχει πλεον λυθει και ετσι και αλλιως η τελεια τηλεοραση με τα μηδεν προβληματα (εστω και αν ειναι μικρα η ασήμαντα) δεν υπαρχει...

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Έχω παρατηρήσει και σε άλλα thread τις απαντήσεις που δίνεις και δεν κρύβω ότι ήλπιζα να ρίξεις μια ματιά κι εδώ...

Κι εγώ πιστεύω ότι δεν είναι δυνατό να το αφήσουν έτσι το θέμα με το buzzing αλλά από την άλλη δεν θέλω να μπλέξω και με επιστροφές, νεύρα και ταλαιπωρία σε ενδεχόμενη ατυχία. Ρώτησα και τα παιδιά στο σχετικό thread αν τελικά έχουν το buzzing ή όχι. Για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί πχ ο θόρυβος του προβολέα (που είναι και σχεδόν πάνω από το κεφάλι) είναι σχετικά ενοχλητικός όταν έχει ησυχία το δωμάτιο το βράδυ. Και από ότι άκουσα σε αρχειάκι ήχου που είχαν ανεβάσει, το buzzing από την 850 είναι σχετικά υψίσυχνο και άρα πιο ενοχλητικό...

Προς το παρόν ψάχνω να μάθω και για τις άλλες tv που έχεις παραθέσει, μόλις μάθω θα επανέλθω.

Αυτο το προβλημα που αναφερεις υπαρχει και στις LED local dimming καθως τα LED αργούν και εκει να "αντιδρασουν" στις αυξομειωσεις της φωτεινοτητας....

Δεν το γνώριζα αυτό... Πολύ ενδιαφέρον...

Μια ερώτηση, μήπως υπάρχει LED προηγούμενης γενιάς (όχι edge LED δλδ) που να αποδίδει καλύτερα από τις τωρινές? Αν και 99%, μετά την απάντηση σου, πλεόν δεν παίζει να πάω σε 46".....

LED με local dimming παλιοτερο μοντελο υπαρχει η Samsung A956 αλλα δεν αποδιδει καλυτερα απο τις φετινες side LED κατα την γνωμη μου...

Υπαρχει και η Sony X4500 αλλα ειναι αρκετα ακριβη...

Υποθετω πως δεν χρειαζεσαι αντικειμενικα βοηθεια με τοσο "διαβασμα" που εχεις κανει !
:grinning-smiley-043
Ισως να πρεπει να παραπεμπουμε στο ποστ σου πολλες ερωτησεις του κλαμπ για να βρισκουν απαντηση !

Θα προτεινω κι εγω , να δεις 52-55 ιντσες , χωρις να ειναι απαραιτητο να ενημερωσεις το "αφεντικο" γι'αυτο...
Αλλωστε , οπως συνεβη και σε εμας , θα της φαινεται ολο και μικροτερη καθως θα περνουν οι μερες ...
Γενικα επειδη εψαξα τις τελευταιες LG , εχω να πω πως ειναι , πολυ καλες σε σχεση με προηγουμενα μοντελα της εταιριας , αλλα εγω θα προτιμουσα παλι μια 55Β650 samsung , εναντι των 2 που ανεφερες...
Θα συμφωνησω μαζι σου ομως πως τα 1800 περιπου ευρω για τη συγκεκριμενη τηλεοραση τα θεωρω πολλα. Το ιδιο θα ελεγα και για την 52Β750 ... Πανω απο 2000 και 3 ιντσες λιγοτερες , δεν μου επιτρεπουν να πω παρε την με κλειστα τα ματια , εστω και αν ειναι λιγο καλυτερη της 650...
Κι εγω σε αναζητηση 50-55 ειμαι και δυστυχως χρειαζονται συμβιβασμοι για να καταληξεις καπου...
Προσπαθησε ομως να παρεις μεγεθος που θα ικανοποιει την αποσταση σου ,αλλιως δεν εχει νοημα αν θα ειναι καλυτερη η χειροτερη η τι βι που θα επιλεξεις...
Τελεια αλλωστε οπως σωστα διαπιστωσες , δεν υπαρχει ...
-bye-

Είχα ήδη ξεκινήσει την προηγούμενη απάντηση και είδα μετά την απάντηση σου...;)

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 1,5 βδομάδα δεν κάνω σχεδόν τίποτα άλλο στον ελεύθερο χρόνο μου παρά να προσπαθώ να μάθω για τις tv...:)

Τα 1800 είναι σίγουρα πολλά για tv που είναι και 46άρα και δεν πλησιάζει καν το τέλειο από άποψη απόδοσης. 1900 από την άλλη για 55άρα (size does matter) με αποδεκτή ποιότητα (ειδικά αν δεχτείς ότι ΔΕΝ υπάρχει το τέλειο) μου ακούγονται οκ σαν τιμή...

Τώρα για το αν πρέπει να ενημερωθεί ή όχι το "αφεντικό"...........αυτό είναι μεγάλη συζήτηση!!! :D :D :D

-bye-

LED με local dimming παλιοτερο μοντελο υπαρχει η Samsung A956 αλλα δεν αποδιδει καλυτερα απο τις φετινες side LED κατα την γνωμη μου...

Υπαρχει και η Sony X4500 αλλα ειναι αρκετα ακριβη...

X4500, 3000 , πολλά για μένα οπότε την αφήνουμε...

Για την A956 εφόσον δεν είναι καλύτερη δεν έχει νόημα καθώς μιλάμε για 1900 ...

Thanks ξανά :)

Δυστυχώς πρέπει να αποκλείσω όλες τις 55άρες... Κρίμα γιατί η 55άρα της Samsung στα 1900-2000 μου φαινόταν μια χαρά...

Ο λόγος? Η 55άρα είναι πολύ μεγάλη σαν όγκος, αν την βάλω στην βάση της, επειδή είναι πολύ ψηλή, θα πρέπει να "κοντύνω" την εικόνα του προβολέα. Μείον 20 ίντσες τουλάχιστον... Σκέφτηκα να την βάλω στον τοίχο και να πουλήσω τον προβολέα αλλά κάνοντας μια δοκιμή πως μου φαίνεται μια τόσο μικρότερη εικόνα (σε σχέση με τις περίπου 120 του προβολέα) δεν μου αρκεί (μίκρυνα την εικόνα του προβολέα στις 70 περίπου).

Οριακά είναι και οι 52άρες. Οκ είναι οι 50άρες. Αλλά δεν με βλέπω να καταλήγω σε αυτή τη διάσταση. Η 850 σημαίνει πιθανή ταλαιπωρία αν το buzzing με ενοχλεί, η 650 είναι μια λύση αλλά το σκέφτομαι, Panasonic είναι εκτός λόγω design, Kuro επίσης εκτός καθώς δεν μπορώ να βρω... Δεν ξέρω τι μένει λοιπόν σε 50άρες, ίσως κάποια της LG ή ίσως να βρω καμιά μαζεμένη σε διαστάσεις 52άρα...

Σκέφτομαι και την λύση να πάρω μια UE46B6000 έτσι ώστε απλά να έχουμε μια τηλεόραση της προκοπής (σε σχέση με την τωρινή CRT). Σε games βάζω την πολυθρόνα και πιο κοντά στα 2 μέτρα αν είναι, ταινίες έτσι κι αλλιώς δεν μας βλέπω να τις βλέπουμε στην TV τώρα που καλομάθαμε στον προβολέα...

Έτσι θα κάνω την χάρη και στον αφέντη του σπιτιού που θα έχει το μέγεθος που προτιμούσε και slim design οπότε θα μπορέσω να εξαργυρώσω σε μερικούς μήνες αλλού την "χάρη"...:) Σε 1080p προβολέα ίσως ή σε καλύτερο ηχοσύστημα...:D

Αλλά αν κάποιος έχει καμιά ιδέα για μαζεμένη σε διαστάσεις 52άρα ή άλλη 50άρα ευχαρίστως να τις δούμε! :)

Α, η W5500 διαβάζω ότι έχει τραγικά προβλήματα με το backlight οπότε την αφήνουμε κι αυτή...

Τραγικα προβληματα? Νομιζω οτι τα παραλες λιγο...αλλωστε τηλεοραση με μηδεν προβληματα δεν υπαρχει...

Νομιζω παντως οτι μια 50Β650 ειναι σουπερ επιλογη ειδικα για τα λεφτα της... -bye-

Τραγικα προβληματα? Νομιζω οτι τα παραλες λιγο...αλλωστε τηλεοραση με μηδεν προβληματα δεν υπαρχει...

Νομιζω παντως οτι μια 50Β650 ειναι σουπερ επιλογη ειδικα για τα λεφτα της... -bye-

Σε review στο hdtv.κάτι το παρουσίασαν σαν μεγάλο πρόβλημα, μάλιστα λέγανε ότι είναι η μοναδική σύγχρονη tv που το bleeding είναι εμφανές ακόμα και όταν παίζει εικόνα (εντάξει, σκοτεινή εικόνα) στην οθόνη και δεν είναι εμφανές όπως συνήθως, σε μαύρο background δλδ... Μάλιστα ήταν λένε χειρότερη σε αυτό το θέμα από το μοντέλο που αντικατέστησε.

Η 650 πράγματι είναι καλή λύση στα λεφτά της και σίγουρα από τις πρώτες επιλογές μου όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα...:) Προς το παρόν είμαι μεταξύ αυτής και της 46Β6000.

για ονομα του θεου στην κυριολεξια.Γιατι να μην παρεις την W5500?Πιστεψε με τις ιδιες ακριβως πιθανοτητες εχεις και με τις samsung,και αυτες lcd ειναι.Μονο η πλασμα θα σε γλιτωσει εντελως απο αυτην την ιστορια.Αλλά θα μπορουσες να δεις και την Z5500 με 200Hz

για ονομα του θεου στην κυριολεξια.Γιατι να μην παρεις την W5500?Πιστεψε με τις ιδιες ακριβως πιθανοτητες εχεις και με τις samsung,και αυτες lcd ειναι.Μονο η πλασμα θα σε γλιτωσει εντελως απο αυτην την ιστορια.Αλλά θα μπορουσες να δεις και την Z5500 με 200Hz

Μα στα review το λένε συγκεκριμένα για αυτό το μοντέλο ότι παραέχει θέμα...

Όμως αρχίζω και δεν πιστεύω τα review...

Εξηγούμαι:

Πήγα σε πολυκατάστημα που είχε πολλά από τα τωρινά καλά μοντέλα. Samsung B8000-7000-6000 σε 46 και 55 το πρώτο, LE46Β650, W5500, πολλές LG, μερικές ακόμα Sony και...........μια Panasonic 46G10! Λοιπόν, έπαθα πλάκα με την G10!!!

Καταρχάς οι μικρές LED της Samsung παίζανε ένα τραγικό RF σήμα από διακλαδωτή με εικόνα λες και ήτανε από VHS κασέτα 10ετίας. Μόνο design είδα εκεί που οκ, είναι κορυφαιο. Αλλά οι LE46Β650 και η UE55B8000 παίζανε από BluRay με component καλώδιο. Επίσης η G10 έπαιζε από BR με DVI.

Λοιπόν, στην G10 έπαιζε ένα DVD με ράλυ Ντακάρ και μετά ποδόσφαιρο. Εντάξει, μου έφυγε το σαγόνι........ Δεν υπήρχε αυτή η εικόνα!!! Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ.... Λεπτομέρεια, ΧΡΩΜΑΤΑ, ζωντάνια!!!

Αντίθετα στις LCD ναι μεν η εικόνα ήταν πολύ καλή αλλά δεν με έπεισε σε σχέση με την G10. Και όταν λέμε πολύ καλή το εννοούμε, απλά φαινόταν όμως σαν να ήταν 1-2 γενιές πίσω σε σχέση με την G10.

Τόσο τραγική η διαφορά ρε παιδιά μιας καλής plasma και μιας καλής LCD? Ή μήπως ήταν η διαφορά στο περιεχόμενο (υπόψιν ότι το BR που έπαιζε στις Samsung ήταν promo της Samsung και δεν νομίζω ότι θα έβαζαν εκεί ότι να'ναι) και στο DVI αντί του component?

Από την άλλη η εικόνα που είδα στην G10 με κάλυπτε τόσο πολύ που δεν με πολυνοιάζει αν υπάρχει κάτι εφάμιλο ή καλύτερο! Πόσο μάλλον για την 50V10 που με παίρνει οικονομικά να αγοράσω!!!

Τι λέτε οι εμπειρότεροι? Να παραμερίσω design (που στις Panasonic είναι 2-3 γενιές πίσω) και να πάρω καμιά V10?!?

(με αυτή την εικόνα που είδα, κίνδυνοι burn in, κατανάλωση και λοιπά μειονεκτήματα των plasma δεν με ενδιαφέρουν καν!)

Υπάρχει βέβαια και το HI-END SHOW 2009 που αν δεν κάνω λάθος εκεί θα είναι μαζεμένα όλα τα καλά μοντέλα και (υποθέτω) σωστά συνδεδεμένα κτλ.....

καλα στα μαγαζια μονο συμπερασμα δεν μπορεις να βγαλεις,ουτε για τη μια ουτε για την αλλη κατηγορια τηλεορασεων εκτός ελαχιστων περιπτωσεων....οσον αφορα την W5500 σου εγγυωμαι οτι δεν εχει κατι διαφορετικο απο καποια αλλη τηλεοραση,απλα ειδες review απο αγγλικά site που δεν αποκλειεται το review sample να ναι το ιδιο που γυρναει απο site σε site...

καλα στα μαγαζια μονο συμπερασμα δεν μπορεις να βγαλεις,ουτε για τη μια ουτε για την αλλη κατηγορια τηλεορασεων εκτός ελαχιστων περιπτωσεων....οσον αφορα την W5500 σου εγγυωμαι οτι δεν εχει κατι διαφορετικο απο καποια αλλη τηλεοραση,απλα ειδες review απο αγγλικά site που δεν αποκλειεται το review sample να ναι το ιδιο που γυρναει απο site σε site...

Ok αλλά μαγαζιά και πωλητές δεν μπορείς να εμπιστευτείς, review δεν μπορείς να εμπιστευτείς, φόρουμ κάποιοι λένε ότι επίσης δεν μπορείς να εμπιστευτείς (για διάφορους λόγους)................τι κάνεις στο τέλος, πως επιλέγεις?!?!?!?!??????

Δεην βρίσκω το λόγο γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις τι σου αρέσει πιό πολύ με τα μάτια σου και τα κριτήρια σου (οικονομικά κλπ)

Tέλειο προιόν δεν υπάρχει σε τεχνολογικά προιόντα που εξελίσονται κα´θε 6μηνο.

Δεην βρίσκω το λόγο γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις τι σου αρέσει πιό πολύ με τα μάτια σου και τα κριτήρια σου (οικονομικά κλπ)

Tέλειο προιόν δεν υπάρχει σε τεχνολογικά προιόντα που εξελίσονται κα´θε 6μηνο.

Για αυτό κι εγώ έγραψα μόλις γύρισα από το μαγαζί ότι μάλλον βρήκα την τηλεόραση μου! :)

Τώρα ΠΡΕΠΕΙ να βρω μια 850 να δω να παίζει επίσης BR με DVI για να μπορέσω να διαλέξω. (κι ας έχει και το buzzing)

Αν η εικόνα της 850 είναι παρόμοια τότε ίσως να την προτιμήσω καθώς το design είναι πολύ ανώτερο και επίσης (λένε) έχει καλύτερο SD.

Την έχει δει κανείς σε κανένα μαγαζί να παίζει και αν ναι που?

Καταρχάς οι μικρές LED της Samsung παίζανε ένα τραγικό RF σήμα από διακλαδωτή με εικόνα λες και ήτανε από VHS κασέτα 10ετίας. Μόνο design είδα εκεί που οκ, είναι κορυφαιο. Αλλά οι LE46Β650 και η UE55B8000 παίζανε από BluRay με component καλώδιο. Επίσης η G10 έπαιζε από BR με DVI.

Λοιπόν, στην G10 έπαιζε ένα DVD με ράλυ Ντακάρ και μετά ποδόσφαιρο. Εντάξει, μου έφυγε το σαγόνι........ Δεν υπήρχε αυτή η εικόνα!!! Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ.... Λεπτομέρεια, ΧΡΩΜΑΤΑ, ζωντάνια!!!

Η G10 σε ΒR ειναι πολυ καλη , αντιθετα ειναι μετρια με σημα χαμηλης αναλυσης (τηλεοπτικο , DVD) , υποθετω λοιπον οτι μαλλον εκανε το BR upscale το σημα στα 1080p πριν το δωσει στην τηλεοραση...-bye-