Επιλογή 46"-50"

Στα λεφτα αυτα παιρνεις πλασμα πολυ καλυτερη σε εικονα απο την V5500 (πχ. 50Β650) , στις 52" τα 100 Hz ειναι 100% απαραιτητα κατα την γνωμη μου αφου δεν ειναι 40" η 32" που η διαφορα στην κινηση μπορει να μην φαινεται στο ματι...εκτος βεβαια και εχεις αποκλεισει τις πλασμα λογω χρησης με κονσολα η ως PC monitor....-bye-

Δυστυχως οι καλες LCD 52" οπως 52W5500 , 52B750 κοστιζουν...-bye-

Αν εξαιρέσεις τα 50hz της V5500 δεν φαίνεται άσχημη λύση. Αλλά δεν μπορείς να τα εξαιρέσεις πρακτικά και είναι ένα θέμα που το φοβάμαι...

Δεν πρόλαβα το απόγευμα να πάω σε Saturn κτλ λόγω δουλειάς αλλά έκανα κάτι άλλο... Έβαλα ταινία (το Sin City) και Media Center με Mega, Ant1 κτλ και προσάρμοσα το πλαίσιο των παραθύρων στον προβολέα έτσι ώστε να είναι 46", 50" και 55". Με 46 δεν βλέπεις ταινία σε τέτοια απόσταση (3,80 μέτρα), με 50 βλέπεις και δεν βλέπεις, με 55 είναι σχετικά οκ. Μετά και το τεστ της 55άρας έβαλα full screen την ταινία στον προβολέα και ρε παιδιά μα το θεό αμέσως σκέφτηκα "τι πας να κάνεις"....... Βλέπετε σκεφτόμουν να στείλω τον προβολέα αν τυχόν με κάλυπτε η τηλεόραση αλλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εντάξει, άλλη αίσθηση οι 100+ ίντσες... Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να δω ταινία στην tv... Επίσης τα απλά κανάλια όσο μεγάλωνα σε ίντσες τόσο χαλούσε η εικόνα.

Οπότε με αυτά και μ'αυτά σκέφτομαι να κάνω το χατίρι και στην γυναίκα να της πάρω την 46άρα LED της Samsung. Ταινίες δεν πρόκειται να δω στην tv, μόνο ελληνικά κανάλια και Xbox 360. Στο οποίο Xbox μεταφέρω και την πολυθρόνα στα 2 μέτρα τις λίγες φορές που θα παίζω. Σαν να μου φαίνεται η πιο λογική κίνηση. Γιατί άλλο και τα 1900 της V10 και άλλο τα 1400 της B6000... Κρίμα είναι να φύγουν σχεδόν 2 χιλιάρικα για να βλέπεις ελληνικά κανάλια μόνο. Θα μου πεις πάρε μια φτηνότερη ακόμα. Σωστό αλλά ας πληρώσουμε 400-500 και το design, δεν πειράζει...

Έχω φορτώσει τώρα το Sin City (720p) και το The Day The Earth Stood Still (1080p) σε mkv στο USB. Θα περάσω μία από την γνωστή στοά που έχουν και την LED και την Panasonic για ένα τελικό τεστ.

Σας ευχαριστώ για την μέχρι τώρα βοήθεια και sorry αν σας έπρηξα! :)

(επειδή με ξέρω βέβαια δεν αποκλείεται να επανέλθω στο thread!) :D

Βασικα εγω εχω απο περυσι την 46W4000 η οποια αν και δεν ειναι 100 Hz εχει παρα πολυ καλη κινηση , ομως δεν ξερω αν η V5500 εχει το ιδιο καλο πανελ , συνηθως στην σειρα V δεν βαζει η Sony τα τελευταια τεχνολογια πανελ αλλα λιγο παλιοτερη ωστε να πεσει και η τιμη...

Συγνώμη αλλά αυτό τώρα ισχύει?!?

0.06 black για την Β6000, τεράστια διαφορά στο λευκό, με αποτέλεσμα να έχει πολύ καλύτερο contrast η 6000???????

Σαν κάτι να μην πάει καλά ή ιδέα μου είναι?!?

(Yperion δεν το σκέφτομαι για την V5500 έτσι κι αλλιώς, σε ευχαριστώ πάντως)

(η πρώτη εικόνα είναι η 6000 και η δεύτερη η V10)

Attachments

• B6000.jpg
    B6000.jpg
    22.4 KB · Views: 4
  • V10.jpg
    V10.jpg
    21.2 KB · Views: 4
Θα μας τρελλάνει αυτό το site....

Άλλο εδώ να λέει εντελώς άλλα......:

"Με την οθόνη ρυθμισμένη, η στάθμη μαύρου κινείται στα 0.001 nits, δηλαδή κάτω από τα όρια μέτρησης του οργάνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και 0,0000001 nits"

Oooook!!! Μόνο τα μάτια μας λοιπόν!!!

................
"Με την οθόνη ρυθμισμένη, η στάθμη μαύρου κινείται στα 0.001 nits, δηλαδή κάτω από τα όρια μέτρησης του οργάνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και 0,0000001 nits"

Oooook!!! Μόνο τα μάτια μας λοιπόν!!!

Τέτοια μέτρηση μαύρου ούτε από KURO δεν παίρνεις....

Ανέφερα την V5500 για δύο λόγους. Σάν μια λύση "allround" σχετικά με τιμή και επίδοσεις σε φωτεινούς χώρους, αφού οι Samsung έχουν ιδιαίτερα reflective screen.
Την έλλειψη 100Hz, κανένα review (trusted etc) δέν την είδε ώς ουσιατικό πρόβλημα.
Αλλά άν πρόκειται να βλέπει κανείς ταινίες σε σκοτεινό περιβάλλον, τότε είτε DLP, ή Plasma G/V10 χωρίς δέυτερη σκέψη. Και τα 300 διαφορά αξίζουν. Άλλο επιπεδο κατασκευής.

Ανέφερα την V5500 για δύο λόγους. Σάν μια λύση "allround" σχετικά με τιμή και επίδοσεις σε φωτεινούς χώρους, αφού οι Samsung έχουν ιδιαίτερα reflective screen.
Την έλλειψη 100Hz, κανένα review (trusted etc) δέν την είδε ώς ουσιατικό πρόβλημα.
Αλλά άν πρόκειται να βλέπει κανείς ταινίες σε σκοτεινό περιβάλλον, τότε είτε DLP, ή Plasma G/V10 χωρίς δέυτερη σκέψη. Και τα 300 διαφορά αξίζουν. Άλλο επιπεδο κατασκευής.

Καλώς ή κακώς πρέπει να πάω σε 60 ίντσες για να σκεφτώ καν να βλέπω στην tv και όχι στον προβολέα ταινίες... Και πάλι δηλαδή δεν θα έφταναν αλλά λέμε τώρα...

Οπότε πλέον πρώτη προτεραιότητα είναι τα απλά κανάλια και το 360.

Κοιτάζω και για 55SL8000 που είναι σχετικά slim και με όμορφο design, κάτι μεταξύ παραδοσιακών CCFL και LED από απόψεως πάχους... Και με τιμή κοντά στην 46B6000...

Μιας και έχουν κατέβει οι απαιτήσεις πλέον ίσως να είναι μια καλή λύση...

(τελικά αυτό το thread δεν θα το αφήσω ποτέ!) loooool

Οπότε πλέον πρώτη προτεραιότητα είναι τα απλά κανάλια και το 360.

Κοιτάζω και για 55SL8000 που είναι σχετικά slim και με όμορφο design, κάτι μεταξύ παραδοσιακών CCFL και LED από απόψεως πάχους... Και με τιμή κοντά στην 46B6000...

Μιας και έχουν κατέβει οι απαιτήσεις πλέον ίσως να είναι μια καλή λύση...

(τελικά αυτό το thread δεν θα το αφήσω ποτέ!) loooool

...Αλλά ή τιμή της βλέπω κινείται σε υψηλά επίπεδα ακόμη!
Απο Design προσωπικά με κέρδισε αμέσως και σκεπτόμουν τη 42αρα και ώς δευτερεύων μόνιτορ μιας και το avforums έχει ένα καλό review.
Απο κοντά όμως επιβεβαιώνονται δυστυχώς όλα τα υπόλοιπα reviews που μιλούν για τις αρνητικές επιπτώσεις στα μαύρα λόγω πάνελ και του reflective screen απο πάνω. Πιστεύω σε LG στις 47' ή LH9000 με backlight LED έχει κάλυτερη εικόνα και τιμή! αλλά χειρότερο Design.
Σε κάποιο Media Markt μπορεί να τις δεί κανείς διπλα - δίπλα να παίζουν το ίδιο blu-ray & σε πολύ φωτεινό περιβάλλον.. H SL8000 φαίνεται μουντή και αντανακλά πολύ τα φώτα.

...Αλλά ή τιμή της βλέπω κινείται σε υψηλά επίπεδα ακόμη!
Απο Design προσωπικά με κέρδισε αμέσως και σκεπτόμουν τη 42αρα και ώς δευτερεύων μόνιτορ μιας και το avforums έχει ένα καλό review.
Απο κοντά όμως επιβεβαιώνονται δυστυχώς όλα τα υπόλοιπα reviews που μιλούν για τις αρνητικές επιπτώσεις στα μαύρα λόγω πάνελ και του reflective screen απο πάνω. Πιστεύω σε LG στις 47' ή LH9000 με backlight LED έχει κάλυτερη εικόνα και τιμή! αλλά χειρότερο Design.
Σε κάποιο Media Markt μπορεί να τις δεί κανείς διπλα - δίπλα να παίζουν το ίδιο blu-ray & σε πολύ φωτεινό περιβάλλον.. H SL8000 φαίνεται μουντή και αντανακλά πολύ τα φώτα.

Θα την δω κι αυτή από κοντά και βλέπουμε...;)

Στα λεφτα αυτα παιρνεις πλασμα πολυ καλυτερη σε εικονα απο την V5500 (πχ. 50Β650) , στις 52" τα 100 Hz ειναι 100% απαραιτητα κατα την γνωμη μου αφου δεν ειναι 40" η 32" που η διαφορα στην κινηση μπορει να μην φαινεται στο ματι...εκτος βεβαια και εχεις αποκλεισει τις πλασμα λογω χρησης με κονσολα η ως PC monitor....-bye-

Δυστυχως οι καλες LCD 52" οπως 52W5500 , 52B750 κοστιζουν...-bye-

Η 52W5500 , ειναι αρκετα φθηνοτερη απο την 52Β750 και μαλλον ιδιαιτερα συμφερουσα αγορα σε αυτο το μεγεθος .
Δεν ξερω βεβαια αν εχει την ιδια εφεση με τα μικροτερα μεγεθη σε bleeding & clouding ....
H 55SL8000 τωρα , ειναι ελαχιστα ακριβοτερη +3 ιντσες και απο οσα εχω δει ικανοποιητικη , αλλα κατι της λειπει στην εικονα σε σχεση με τις Sony & Samsung ...
Ισως δεν ειναι τυχαιο οτι την ειχαν να παιζει κινουμενα σχεδια στο μαγαζι και δυσκολευτηκαν λιγο , να μου βαλουν κατι αλλο να δω....
Δε λεω οτι ειναι χαλια , αλλα εγω θα επαιρνα τη Sony ...
Τελικα μου φαινεται οτι θα καταληξω με Philips 52ara 9704 για να με ξεγελα το ambilight και να τη νομιζω μεγαλυτερη !

:grinning-smiley-043

Last edited:
Η 52W5500 , ειναι αρκετα φθηνοτερη απο την 52Β750 και μαλλον ιδιαιτερα συμφερουσα αγορα σε αυτο το μεγεθος .
Δεν ξερω βεβαια αν εχει την ιδια εφεση με τα μικροτερα μεγεθη σε bleeding & clouding ....
H 55SL8000 τωρα , ειναι ελαχιστα ακριβοτερη +3 ιντσες και απο οσα εχω δει ικανοποιητικη , αλλα κατι της λειπει στην εικονα σε σχεση με τις Sony & Samsung ...
Ισως δεν ειναι τυχαιο οτι την ειχαν να παιζει κινουμενα σχεδια στο μαγαζι και δυσκολευτηκαν λιγο , να μου βαλουν κατι αλλο να δω....
Δε λεω οτι ειναι χαλια , αλλα εγω θα επαιρνα τη Sony ...
Τελικα μου φαινεται οτι θα καταληξω με Philips 52ara 9704 για να με ξεγελα το ambilight και να τη νομιζω μεγαλυτερη !

:grinning-smiley-043

Χμμμ, εγώ γιατί βλέπω την SL8000 100 φτηνότερη σε σχέση με την 750?

Βασικα εγω εχω απο περυσι την 46W4000 η οποια αν και δεν ειναι 100 Hz εχει παρα πολυ καλη κινηση , ομως δεν ξερω αν η V5500 εχει το ιδιο καλο πανελ , συνηθως στην σειρα V δεν βαζει η Sony τα τελευταια τεχνολογια πανελ αλλα λιγο παλιοτερη ωστε να πεσει και η τιμη...

Γιαννη εχει τουλαχιστον ισαξιο πανελ μην ανησυχεις,και μαλιστα εχει και τον καινουργιο επεξεργαστη BE3,που βελτιωνει παρα πολυ την εικονα!Περα απο τα 100Hz ειναι ΟΛΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ W5500

Χμμμ, εγώ γιατί βλέπω την SL8000 100 φτηνότερη σε σχέση με την 750?

Aνεφερα ελαχιστα ακριβοτερη απο την 52w5500...
Απο την 52Β750 ειναι σχεδον 400 ευρω φθηνοτερη
Δεν αναφερω καταστηματα παραεισαγωγης στις τιμες που συγκρινω...
-bye-

Το AudioShow και ο Λημναίος είναι παραεισαγωγής?!?

http://www.skroutz.gr/s/89903/LG-55SL8000.html?keyphrase=55sl8000

Οχι δεν ειναι , αλλα δεν καταλαβαινω την ερωτηση...
Ειπα οτι η SL8000 ειναι ελαχιστα ακριβοτερη απο την 52W5500 και πραγματι ειναι ...
Sony 52 W5500 1710
Lg SL8000 1785
αν εσυ βλεπεις αλλες τιμες , οκ , σορρυ

Οχι δεν ειναι , αλλα δεν καταλαβαινω την ερωτηση...
Ειπα οτι η SL8000 ειναι ελαχιστα ακριβοτερη απο την 52W5500 και πραγματι ειναι ...
Sony 52 W5500 1710
Lg SL8000 1785
αν εσυ βλεπεις αλλες τιμες , οκ , σορρυ

Δίκιο έχεις βρε συ, απλά επειδή αυτά τα 2 μαγαζιά τα θεωρώ οκ και στηρίζω τις αναζητήσεις τιμών σε αυτά και 2-3 ακόμα ρώτησα...;)