Επιλογή 65αρας

dragonfighter

Established Member
29 June 2012
117
Corfu
Η ερώτηση ειναι απλή. Η απάντηση δύσκολη.
Να πάρω την ue65js9500 της Samsung ή κάποια oled. Το πρόβλημα ειναι ότι η oled 4k 65 της lg είναι απλησίαστη.
Ενώ η Samsung θα έχει μια γενναία πτώση τιμής σε λιγο καιρό και με δόσεις θα μπορέσω να την αποκτήσω.
Είδα ομως την oled και η ποιότητα ειναι σίγουρα ασύγκριτα καλύτερη...
Την τηλεόραση σκοπεύω να την κρατήσω σίγουρα 8 χρόνια +.

Πέρα από το αστρονομικό κόστος των 4Κ OLED στις 65 ίνστες, αφού σκοπεύεις να κρατήσεις την τηλεόραση για 8+ χρόνια, ποιος εγγυάται αυτή τη στιγμή πως η τεχνολογία των OLED έχει ωριμάσει σε τέτοιο βαθμό που να εξασφαλίζει τέτοια διάρκεια ζωής στο panel;

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην εμπορική διάθεση της τεχνολογίας OLED σε μεγάλες οθόνες, πέρα από το μικρό ποσοστό των panel που περνούσαν τις δοκιμασίες ποιότητας (το 2013 μόνο το 10% των panel που κατασκευάζονταν περνούσε τα standards ποιότητας της LG, πλέον το ποσοστό ξεπερνά το 65% γι' αυτό και πέφτει το κόστος τους) ήταν η διάρκεια ζωής κυρίως των μπλε pixels. Τα μπλε oled pixels έχουν την τάση να χάνουν γρηγορότερα φωτεινότητα από τα υπόλοιπα με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η ποιότητα της εικόνας σε βάθος χρόνου. Η LG δηλώνει πως έχει βελτιώσει σε τέτοιο βαθμό την παραγωγή που πλέον η διάρκεια ζωής των μπλε pixels δεν αποτελεί πρόβλημα. Όταν όμως έχουν περάσει μόνο δύο χρόνια που η συγκεκριμένη τεχνολογία δοκιμάζεται σε εμπορική κλίμακα, πόσο σίγουροι μπορούν να είναι;

Εχεις δίκιο σ αυτο, ειναι νέα τεχνολογία η oled και σίγουρα θα έχει κάποιες παιδικές ασθένειες που θα βγουν αργότερα στην φορά.
Οπως κ να έχει, θα την αγοράσω απο μεγάλο κατάστημα, με 5 χρόνια εγγύηση. Ομως η τιμή της 65αρας ειναι απλησίαστη.

Ολα δείχνουν πως η 9500 ειναι η καλύτερη επιλογή στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η σοφότερη επιλογή βέβαια ειναι να περιμένω να πέσει η oled, αλλα περίμενα αρκετά...

Φιλε μου, ποιος θελει να κανει υπομονη...αλλα τοσο χρηματα δεν αξιζει καμια TV. Ακομα και αν ειναι 8Κ. Δεν εχει να κανει με το αν τα χεις ή οχι αλλα με το σπασιμο να την βλεπεις να πεφτει 1000ευρω το εξαμηνο και εσυ να πληρωνεις ακομα τις δοσεις. Κριμα ειναι, περιμενε τουλαχιστον να βγουν 50-100 4k Blu-rays που οντως θα ηθελες να δεις και μεχρι τοτε θα χει πεσει και η τιμη. Με αυτα τα λεφτα περνεις μια 55" oled full hd εναν προβολεα full hd, ενα πανι ενα 4κ 28" monitor και μια gpu για το pc σου για να το οδηγει επαξια(ετσι για να σου φυγει η καψα). Αλλα δικα σου λεφτα ειναι. Αν μου την χαριζαν και γω μια απο τις δυο θα επαιρνα παντως.

Επειδή είμαι και εγώ στο ψάξιμο τελευταία και έχω διαβάσει αρκετά γιατί δεν κοιτάς και την Sony x93c που έχει εξίσου καλή εικόνα και ένα χιλιάρικο πιο κάτω?
Οι oled εντυπωσιακές είναι αλλά με προβλήματα κι αυτές και φυσικά πανάκριβες. Νομίζω ότι οι high end Led οι φετινές είναι καλή επένδυση για το μέλλον.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τωρα όσο το ότι οι led τηλεοράσεις ειναι καλή επένδυση επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Κατι μου λεει ότι όλες οι εταιρείες θα κάνουν στροφή στις oled και πολύ πιθανόν απο του χρόνου κιόλας, και οι led θα έχουν την τύχη των plasma. Extinction like dinosaurs.
Σκέψου μονο να βγάλει η Samsung oled σειρά 9 τον Μάρτιο του 2016 και να εχεις πάρει 5χιλιαρικα led TV λίγους μήνες πριν...
Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος

dragonfighter απο το στομα σου και στου θεου το αυτι.... αλλα και να γινει αυτο θα αργισει τοσο που μαλλον θα ειμαστε στο 8κ και παλι στο αντιστοιχο σημειο παλι...

στα λεφτα που ειναι να δωσεισ για 65 τηλεορασει γιαμενα με τα μισα χρηματα παιρνεισ εναν προτζεκτορα πολυ καλο κ πιστεψε με θα το ευχαριστηθεισ πιο πολυ απο την τηλεοραση

ελεγα να το πω ή να μην το πω....αλλα αφου το ειπατε ....

να πω και γω με την σειρα μου οτι με τα μισα χρηματα μπορεις να αγορασεις κατι σαν αυτον https://www.skroutz.gr/s/4739832/Sony-VPL-HW40ES.html
και ενα πανι ΜΕ εντατηρες.....οχι μονο θα το ευχαριστηθεις αλλα δεν θα γυρισεις πισω μαλλον ποτε...

Αν και αλλη ευεληξια εχει μια TV κακα τα ψεματα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και για να σε ψησω παραπανω απλα να σου πω οτι εχω μια πολυ καλη 58" SAMSUNG PLASMA και εναν benq w1070 (πολυ χειροτερος απ τον Sony που σου προτεινω) και την tv δεν την πολυ αναβω πια.

Sony KDL65W859C η BenQ 1070+ η σύγκριση ειναι καθαρα και μονο απο πλευράς ποιοτητας εικόνας! Δεν εχω ξαναδει απο προβολέα γοα αυτο ρωταω!

η τηλεορασης δειχνουν σχεδον παντα καλυτερα απο προβολεις. Αλλα ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα. Σου βαζω απο κατω το λινκ του νηματος που ανοιξα οταν ηθελα να παρω προβολεα... δες το λιγο να παρεις μια ιδεα

http://avclub.gr/forum/showthread.php/118937-ΠΑΝΙ-ΟΘΟΝΗ-ΑΠΟ-75-ΕΩΣ-84-ΜΕ-ΕΝΤΑΤΗΡΕΣ?highlight=

δες στην σελιδα 2 για να παρεις την απαντηση σου. Ναι... μπορει μια τηλεοραση να δειχνει λιγο πιο καλα αλλα ο projector ειναι σινεμα..... ειναι μια απ αυτες τις περιπτωσεις οπου .....size does matter...

Sony KDL65W859C η BenQ 1070+ η σύγκριση ειναι καθαρα και μονο απο πλευράς ποιοτητας εικόνας! Δεν εχω ξαναδει απο προβολέα γοα αυτο ρωταω!

Στις φωτεινές σκηνές η τηλεόραση θα έχει πιο ανάγλυφη εικόνα (το μέγεθος της διαφοράς εξαρτάται κι από τον χώρο προβολής, μικρότερη για batcave, μεγαλύτερη για ένα τυπικό σαλόνι).

Στις σκοτεινές σκηνές η συγκεκριμένη τηλεόραση με τον συγκεκριμένο προβολέα, έχουν παρόμοια απόδοση, μόνο που ο προβολέας δεν έχει clouding ή περιορισμένη γωνία θέασης και έχει σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος... :p

αυτες τις διαφορες μεταξυ τηλεορασης και προβολεα θα τ εχω ακομα και αν παω σε καποιον οπως ο Sony VPL-HW40ES? το λεω αυτο γιατι η Sony KDL65W859C δεν ειναι και φτηνοτερη! η αποσταση θεασης θα ειναι στα 4 μετρα δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο!

αν και ειναι εκτος θεματος και δεν ειμαι και ο καλυτερος για να σου απαντησω. Ισως αν ανοιγες ενα παραλληλο νημα με την συγκεκριμενη ερωτηση να με βοηθουσε και μενα (αν καει η λαμπα του benq μου θα ηθελα και γω αυτον τον sony απο τα επομενα Χριστουγεννα μαλλον ομως)

οσο για την αποσταση.....βαζω απο κατω το κλασικο πινακακι.... παρε ενα χαρακα και δες στην καθε αναλυση και μεγεθος οθονης που περιπου θα πρεπει να καθεσαι:operator: (θα φρικαρεις)

Attachments

• resolution_chart.jpg
    resolution_chart.jpg
    110.8 KB · Views: 104