Επιλογή αγοράς ενισχυτή, βοήθεια

mixos

New member
7 November 2015
41
Θέλω να αγοράσω έναν av ενισχυτή η χρήση γενικά είναι 50 50 μουσική ταινίες. Έχω ήδη ηχεία κεντρικό taga tav 806c πίσω αριστερό δεξί taga 806s, μπροστά αριστερό δεξί mission m35i και δύο ενεργ sub react 12".
Θα συνδεθεί σε tv που είναι συνδεμένο ένα pc και ένα ps5. Το budget δεν θα ήθελα να ξεπερνά τα 500€ και πραγματικά δεν ξέρω τι να επιλέξω και γιατί

Στάλθηκε από το 22101316UG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εξαρτάται τι θέλεις. Αν θέλεις με τα 5.1 ηχεία να έχεις και επεξεργασία ήχου Dolby Atmos, τότε ένας Pioneer VSX-534 σου κάνει.

Αν δεν θέλεις Dolby Atmos επεξεργασία ήχου αλλά θα έχεις σύστημα ισοστάθμισης, σου κάνει ένας Denon AVC-S670H.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση θα ήθελα να μου εξηγήσεις αυτά για το denon, το dolby atmos δεν είναι κάτι που το έχω στο μυαλό μου αν αυτός που καταλήξω έχει ίσως να το προσθέσω αλλά δεν είναι στο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή

Τι εννοείς να το προσθέσεις; Όλες οι streaming υπηρεσίες netflix, Disney+, apple tv+ κλπ τέτοιο ήχο έχουν.

Εννοώ να προσθέσω και άλλα δύο ηχεία για το atmos. Σύστημα ισοστάθμισης δεν θα έχω και με το pioneer?

Δεν κατάλαβες τι έγραψα.
Και οι δύο μέχρι 5 ηχεία και sub παίρνουν. Ο Pioneer όμως παίζει και Dolby Atmos ενώ ο Denon όχι.

Η διαφορά στα eq μεταξύ των δύο, είναι ότι στον Denon είναι πιο παραμετροποιησιμο.

Κανονικό Atmos δεν μπορείς να έχεις με κανέναν από αυτούς.
Θες ενισχυτή που να υποστηρίζει 7.1 και φυσικά να υποστηρίζει Dolby Atmos & DTS:X decoding (δεν κάνει οποιοσδήποτε, παλιός, 7.1 δηλαδή).
Στα λεφτά που ζητάς βεβαίως, μόνο σε μεταχειρισμένο ίσως βρεις κάτι.
Ιδανικά για το "πλήρες" Atmos θες 9 κανάλια, δηλαδή σύστημα 5.1.4 ή και ιδανικότερα 11 κανάλια, δηλαδή 7.1.4.
Αλλά άλλα budget και άλλα μηχανήματα και απαιτήσεις σε χώρο όλα αυτά.

Κανονικό Atmos είναι και αυτό, σύμφωνα με την Dolby που ορίζει τις προδιαγραφές. Απλά υποδεέστερο προφανώς εκείνου των περισσότερων καναλιών. Άλλωστε τώρα πια σιγά σιγά θεωρείται καλύτερο το Atmos με 6 overhead ηχεία αντί για 4.

Το θέμα είναι πως συγκρίνονται οι ενισχυτές στα 500 ευρώ και οχι ενισχυτές σε κάποιο θεωρητικό επίπεδο 9 καναλιών όπου κοστίζουν τα διπλά. Αυτό μας ενδιαφέρει.. Ο ένας έχει Atmos, ο άλλος όχι. Ο ένας έχει περισσότερο παραμετροποιησιμο eq από τον άλλον.

Κανονικό Atmos είναι και αυτό, σύμφωνα με την Dolby που ορίζει τις προδιαγραφές. Απλά υποδεέστερο προφανώς εκείνου των περισσότερων καναλιών. Άλλωστε τώρα πια σιγά σιγά θεωρείται καλύτερο το Atmos με 6 overhead ηχεία αντί για 4.

Το θέμα είναι πως συγκρίνονται οι ενισχυτές στα 500 ευρώ και οχι ενισχυτές σε κάποιο θεωρητικό επίπεδο 9 καναλιών όπου κοστίζουν τα διπλά. Αυτό μας ενδιαφέρει.. Ο ένας έχει Atmos, ο άλλος όχι. Ο ένας έχει περισσότερο παραμετροποιησιμο eq από τον άλλον.
Το virtualization και τα upfiring (dolby enabled) "Atmos" δεν τα λογαριάζω ούτε καν σαν ύπαρξη.
Ούτε καν σαν "μη χείρον βέλτιστο".

Τα 6 overhead αν δεν έχεις ενισχυτάρα με software που σκοτώνει (Trinnov δηλαδή με 3D Remapping), είναι ψιλοχαμένα (εκτός και αν έχεις 2 ή και 3 σειρές καθισμάτων, αλλά πάλι θες προφέσορα που να μπορεί να τα διαχειριστεί σωστά).

Minimum Atmos setup = 5.1.2
Αυτό είναι το μη χείρον βέλιστον μου, με τα .2 (τα Atmos) να είναι στην φυσική τους θέση (ταβάνι, 10-20° από την RSP).

Το virtualization και τα upfiring (dolby enabled) "Atmos" δεν τα λογαριάζω ούτε καν σαν ύπαρξη.
Ούτε καν σαν "μη χείρον βέλτιστο".

Τα 6 overhead αν δεν έχεις ενισχυτάρα με software που σκοτώνει (Trinnov δηλαδή με 3D Remapping), είναι ψιλοχαμένα (εκτός και αν έχεις 2 ή και 3 σειρές καθισμάτων, αλλά πάλι θες προφέσορα που να μπορεί να τα διαχειριστεί σωστά).

Minimum Atmos setup = 5.1.2
Αυτό είναι το μη χείρον βέλιστον μου, με τα .2 (τα Atmos) να είναι στην φυσική τους θέση (ταβάνι, 10-20° από την RSP).

Άλλο τι μπορεί να λογαριάζει ο καθένας, άλλο τι ορίζει η Dolby και όχι ο καθένας.

Αν το πάρουμε έτσι κανένα uofiring ηχείο δεν παίζει Dolby Atmos, κανένας επτακαναλος με δυνατότητα μέχρι 5.1.2 δεν είναι πραγματικά Dolby Atmos γιατί έχει dsp ηχομπαρας και πάει λέγοντας.

Ξαναλέω, η σύγκριση αφορά μηχανήματα στα 500 ευρώ και έτσι συγκρίνονται.
Παρεμπιπτόντως, ο pioneer σεταρεται και με overhead ηχεία σε 3.1.2.
Αυτό και το virtualiser δεν το έχει ο Denon, ο οποίος με τη σειρά του έχει δυνατότητα να κάνεις edit την καμπύλη απόκρισης.

• Like
Reactions: Panoramix

Όχι πλέον. Οι μίξεις ακόμα και εκείνες με 4 overhead ακούγονται καλύτερα με 6 overhead και δεν χρειάζεται να έχεις τρινοφ για 6 overhead. To κάνουν πολύ φθηνότεροι ενισχυτές av πλεον.

Πώς φτάσαμε σε τρινοφ μιλώντας για ενισχυτές av στα 500 ευρώ;

Όχι πλέον. Οι μίξεις ακόμα και εκείνες με 4 overhead ακούγονται καλύτερα με 6 overhead και δεν χρειάζεται να έχεις τρινοφ για 6 overhead. To κάνουν πολύ φθηνότεροι ενισχυτές av πλεον.

Πώς φτάσαμε σε τρινοφ μιλώντας για ενισχυτές av στα 500 ευρώ;

Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο.
Marantz, Denon, Onkyo που παίζουν 5.1.6/7.1.6, δεν πλησιάζουν ούτε στα πιο τρελλά τους όνειρα το utilization που κάνει κυρίως χάρη στο 3Dr ο Trinnov.
Στημένο έχω στον ίδιο χώρο μεγάλο Denon και Trinnov Altitude 16. Μακάρι να έπαιζε ο Denon όπως ο Trinnov.

Βασικά για ενισχυτή "Atmos" στα 500€ λάθος είναι να μιλάμε γενικότερα :D
3.1.2 δεν θα πήγαινα, σημαντικότερα τα 2 surround speakers.

Πρακτικά να μιλάμε, η αναφορές σε ακριβότερα μηχανήματα δεν έχουν σχέση με αυτό που συζητάμε εδώ.
Εκτός των άλλων λειτουργούν και αποπροσανατολιστικά.

Για τους δύο ενισχυτές που συζητάμε εδώ.
Στον Denon και στον Pioneer βάζεις να παίξουν 5.1. Έχουν και οι δύο τον γνωστό 5.1 καμπριολέ ήχο των bed channels. Και εκεί πάνω ανοίγεις την επεξεργασία Atmos στον Pioneer. Αυτή που έχει.
Θα έχει διαφορά ο ήχος; Θα έχει. Γιατί πολύ απλά ο Pioneer έχει dsp της Dolby για Atmos, ενώ ο Denon δεν έχει. Θα έχεις την επεξεργασία του ήχου που θα ακούγεται διαφορετικά απ' ότι να μην την έχεις.

Εννοείται ότι δεν θα είναι το ίδιο με το να έχεις overhead ηχεία, αλλά έτσι η κουβέντα κάνει κύκλους και δεν λέει τίποτε για τη σύγκριση ενισχυτών av στα 500 ευρώ που ζητάει ο φίλος.

Μου θυμίζει κάποιους που λένε, έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να βάλεις τρινοφ, πάρε ηχομπαρα.... 🤣

Σε 3.1.2 πάντως που άκουσα είχε ενδιαφέρον ο ήχος και είχε κανονικά τα εφφέ από ψηλά.

Last edited:
Συζητάμε για το ποιά... κουραδίτσα είναι λιγότερο βρωμερή λοιπόν.
Εγω δεν θα έπαιρνα ΝΕΟ ενισχυτή με 500. Γιατί; Γιατί είναι τόσο entry level, τόσο limited μηχανήματα, που δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα τόσα θέματα τους.
Δεν μπορώ να δώσω πάνω από 500; Μεταχειρισμένο. Παίρνεις έστω ένα... μηχάνημα, κάτι.

Δεν καταλαβαίνω τον σνομπισμο.

Ο φίλος δεν ζητά τρινοφ που κάνει 20 χιλιάρικα, ούτε καν κάτι στα 1000 ευρώ εδώ που τα λέμε.
Έβαλε ένα μπάτζετ στα 500 ευρώ και ψάχνει να δει με αυτά τι διαθέσιμες επιλογές έχει.

Ωραία διάβασα αυτά που γράψατε και σαν πληροφορίες αρκετά χρήσιμα, αλλά για να μην υπάρχουν μπερδέματα ας αφήσουμε το atmos στην άκρη ένα ισχυρό δυνατό 5.1 μας ενδιαφέρει. Ξέρω ότι τα λεφτά είναι λίγα αλλά τώρα έχω ένα samsung ht-bd2 στο οποίο έχω συνδυασμένα τα παραπάνω ηχεία και sub είναι κάπως ικανοποιητικά αλλά δεν είναι καθόλου παραμετροποιησιμα οποτε τώρα θέλω να πάω σε ένα κανονικό av χωρίς να χάσω σε ένταση και ισχύ να κερδίσω σε παραμετροποίηση να έχω ένα arc και μια ίσως καλύτερη ποιότητα και επεξεργασια στον ήχο. Ακούω γνώμες και αν δεν γίνεται στα 500 σε ποιο ποσό μπορείς να τα έχεις αυτά?

• Like
Reactions: inspektor
Ωραία διάβασα αυτά που γράψατε και σαν πληροφορίες αρκετά χρήσιμα, αλλά για να μην υπάρχουν μπερδέματα ας αφήσουμε το atmos στην άκρη ένα ισχυρό δυνατό 5.1 μας ενδιαφέρει. Ξέρω ότι τα λεφτά είναι λίγα αλλά τώρα έχω ένα samsung ht-bd2 στο οποίο έχω συνδυασμένα τα παραπάνω ηχεία και sub είναι κάπως ικανοποιητικά αλλά δεν είναι καθόλου παραμετροποιησιμα οποτε τώρα θέλω να πάω σε ένα κανονικό av χωρίς να χάσω σε ένταση και ισχύ να κερδίσω σε παραμετροποίηση να έχω ένα arc και μια ίσως καλύτερη ποιότητα και επεξεργασια στον ήχο. Ακούω γνώμες και αν δεν γίνεται στα 500 σε ποιο ποσό μπορείς να τα έχεις αυτά?

Πρακτικά και πάλι μιλώντας, θέλεις κάτι που να έχει Dirac Live και να έχει κανονικό DSP ενισχυτών AV. Αυτό συμβαίνει στα 9καναλα μοντέλα, τα οποία ξεκινάνε στα 1000 ευρώ με τον Pioneer VSX-LX 305.

Από τα 500 έως τα 1000 θα βρεις επτακάναλα μοντέλα στην αγορά τα οποία έχουν υποδεέστερη επεξεργασία και eq.

Η μεγαλύτερη ισχύς, η καλύτερη επεξεργασία και γενικότερα η καλύτερη ποιότητα του ενισχυτή AV καθώς ανεβαίνεις στην κλίμακα, είναι χρήσιμη και αποδοτική είτε παραμείνεις στο 5.1, είτε αυξήσεις τα ηχεία που έχεις.

Θα το κοιτάξω αυτό το jbl. Κατάλαβα ότι ότι και να πάρω κάτω από 1000€ δεν είναι πραγματικά ιδανικό αλλά μέχρι 500 ποια είναι η καλύτερη επιλογή?

Θα το κοιτάξω αυτό το jbl. Κατάλαβα ότι ότι και να πάρω κάτω από 1000€ δεν είναι πραγματικά ιδανικό αλλά μέχρι 500 ποια είναι η καλύτερη επιλογή?

Δες σε Sony.
Τίμιοι στα χρήματα τους.

ΥΓ. Παρακαλώ όλους να μείνουμε on topic σεβόμενοι τις απαιτήσεις του @mixos