Πολύ ωραίο το Kodiaq. Αν και προτιμάω τ' αυτόματα το DSG θα με προβλημάτιζε, λόγω κακής... προϊστορίας (τουλάχιστον τα του ξηρού συμπλέκτη). Αν κατάλαβα καλά πας για το manual; Σε κάθε περίπτωση, το Kodiaq με τον 1.5 tsi φοράει ξηρού ή υγρού συμπλέκτη DSG; Παλιά είχαν υγρού από 2λιτρα και πάνω, τώρα τελευταία όμως νομίζω ότι βάζουν και στα μικρότερα υγρού συμπλέκτη, αλλά δεν το ξέρω σίγουρα (όπως επίσης και σε ποιά μοντέλα ισχύει αυτό, αν ισχύει). Ο 1.5 πάντως φαίνεται πολύ καλός για τα ελληνικά δεδομένα και νομίζω είναι αρκετά δυνατός για το Kodiaq. Δε θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο φυσικά αλλά νομίζω το κινεί παραπάνω από αξιοπρεπώς.
BTW ξέρει κανείς τους ρύπους του 1.5 tsi κατά WLTP; Καλό θα ήταν να το κοιτάξετε κι αυτό μη βρεθεί κανείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Πολλά μοντέλα που ήταν κάτω από 160gr έχουν ανέβει πάνω απ' το όριο αυτό, το οποίο σημαίνει αρκετή αύξηση στα τέλη, αν εφαρμοστούν όπως σήμερα. Βέβαια έχουν πει νομίζω ότι για φέτος δε θ' αλλάξει κάτι, αλλά αν ο υπολογισμός συνεχίσει όπως τα τελευταία χρόνια μπορεί τα τέλη απο 250 ευρώ να πάνε στα 400+ για ορισμένα μοντέλα.
BTW ξέρει κανείς τους ρύπους του 1.5 tsi κατά WLTP; Καλό θα ήταν να το κοιτάξετε κι αυτό μη βρεθεί κανείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Πολλά μοντέλα που ήταν κάτω από 160gr έχουν ανέβει πάνω απ' το όριο αυτό, το οποίο σημαίνει αρκετή αύξηση στα τέλη, αν εφαρμοστούν όπως σήμερα. Βέβαια έχουν πει νομίζω ότι για φέτος δε θ' αλλάξει κάτι, αλλά αν ο υπολογισμός συνεχίσει όπως τα τελευταία χρόνια μπορεί τα τέλη απο 250 ευρώ να πάνε στα 400+ για ορισμένα μοντέλα.