Επιλογη αυτοκινητου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

μακαρι να ηταν ετσι οπως τα λες. Εγω παντως ξερω οτι σε διασταυρωση αφηνω το φρενο, παταω γκαζι και περιμενω να ξεκινησει το αμαξι
Χειροκίνητο ή αυτόματο είναι ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Χειροκίνητο ή αυτόματο είναι ?

αυτοματο.
Σε χειροκινητο με start stop που εχω κανει test drive δεν υπαρχει αυτο το "προβλημα" (πιο πολυ feature παρα bug ειναι ;) ), για τους λογους ακριβως που εξηγησα σε προηγουμενο ποστ μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Προσωπικά το start stop με ενοχλεί όχι λόγω ήχου αλλά διότι, σε αυτόματο αυτοκίνητο, το θεωρώ λίγο επικίνδυνο σε διασταυρώσεις με stop. Προσθέτει 1-2 δευτερόλεπτα στον χρόνο εκκίνησης που τα θεωρώ πολύ σημαντικά όταν χρειάζεται να περάσεις διασταύρωση που δεν σου δίνεται πολύς χρόνος από την ροή αυτοκινήτων. Για κίνηση σε δρόμους με φανάρια είναι μια χαρά!

Εμενα δεν μου δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα στον χρόνο εκκίνησης, αλλα με εκνευρίζει το ελαφρύ τράνταγμα όταν ανάβει ο κινητήρας οποτε αρκετές φορές το απενεργοποιώ. Μακαρι να υπήρχε επιλογή στο μενού του αυτοκινητου για μόνιμη απενεργοποίηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Το Start/Stop είναι ένα τρικ για τα Co2 . Οι εκκινήσεις με χειροκίνητο που έχει start/Stop είναι οι ίδιες και αν δεν το είχε (ψυχολογικό το θέμα )

Σε αυτόματο (όπως σε όλα) έχει αυτή την "καθυστέρηση" που νιώθουμε ...Έχεις δοκιμάσει με ένδειξη Sport να δεις διαφορά ?

Εμενα δεν μου δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα στον χρόνο εκκίνησης, αλλα με εκνευρίζει το ελαφρύ τράνταγμα όταν ανάβει ο κινητήρας οποτε αρκετές φορές το απενεργοποιώ. Μακαρι να υπήρχε επιλογή στο μενού του αυτοκινητου για μόνιμη απενεργοποίηση.
Δεν έχεις τέτοια επιλογή ? Πως γίνεται αυτό ? Τι μάρκα είναι ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Το Start/Stop είναι ένα τρικ για τα Co2 . Οι εκκινήσεις με χειροκίνητο που έχει start/Stop είναι οι ίδιες και αν δεν το είχε (ψυχολογικό το θέμα )

Σε αυτόματο (όπως σε όλα) έχει αυτή την "καθυστέρηση" που νιώθουμε ...Έχεις δοκιμάσει με ένδειξη Sport να δεις διαφορά ?

Νομιζω ότι στο dynamic mode το απενεργοποιεί, αλλα θα το ξανατσεκαρω.

Δεν έχεις τέτοια επιλογή ? Πως γίνεται αυτό ? Τι μάρκα είναι ?

Audi Q5 (2017). Δεν βρήκα επιλογή στο μενού για πλήρη απενεργοποίηση, μονο όταν ξεκινήσει πατάς το κουμπί απενεργοποίησης.

Στο audi έχει κουμπί κάτω από το καντράν (πάνω από το τιμόνι).

Λάθος, είναι στη σειρά κουμπιών πάνω από το κλιματιστικό.

Σε αρκετα αυτοκινητα δεν υπαρχει η δυνατοτητα απενεργοποιησης (ή μαλλον υπαρχει, αλλα γινεται μεσω coding και οχι απο καποιο απλο μενου). Πολυ σωστα το λες οτι ειναι τρικ για τις εκπομπες ρυπων. sport mode δεν το πολυχρησιμοποιω, αλλα δεν νομιζω οτι θα υπαρχει διαφορα. Υπαρχει οντως περισσοτερη καθυστερηση (ή τουλαχιστον ετσι μου φαινεται) στην εκκινηση αυτοματου, αλλα το start stop θεωρω οτι προσθετει επιπλεον καθυστερηση.

Για να μιλαμε και πιο ειδικα, αναφερομαι σε polo 1.0 dsg

Audi Q5 (2017). Δεν βρήκα επιλογή στο μενού για πλήρη απενεργοποίηση, μονο όταν ξεκινήσει πατάς το κουμπί απενεργοποίησης.
Τάκη , επειδή μου φαίνεται πολύ παράξενο για κάνε μια ερώτηση στην AUDI σ έναν πωλητή να δεις τι θα σου πει .Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που μπορεί να θέλει ο εκάστοτε χρήστης να το απενεργοποιήσει

Τάκη , επειδή μου φαίνεται πολύ παράξενο για κάνε μια ερώτηση στην AUDI σ έναν πωλητή να δεις τι θα σου πει .Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που μπορεί να θέλει ο εκάστοτε χρήστης να το απενεργοποιήσει

Θα ρωτήσω. Τωρα που googlαρα, λένε πως για μόνιμη απενεργοποίηση θέλει καλώδιο VAG και προγραμματισμό. Καποιος άλλος έγραψε πως με το κιβώτιο σε S (ανεξαρτήτως αν είναι σε normal ή dynamic mode) δεν ενεργοποιείται το start/stop. Θα το ξανατεσταρω.
Μικρο το κακό, αφού υπάρχει το κουμπί στην κονσόλα, απλα μου την σπάει να έχω το νου μου για να το απενεργοποιήσω οποτε μπαίνω στο αμάξι..

Για δες στο 3:26. Δείχνει το κουμπί.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

το κουμπι υπαρχει, αλλα πρεπει να το πατας καθε φορα που γυρνας τη μιζα. Σιγουρα μικρο το κακο, απλα χαζομαρα.

Sorry, δεν πρόσεξα ότι ήθελες μόνιμη απενεργοποίηση.

Εγώ έχω manual κιβώτιο και το έχω On.

Δεν με ενοχλεί καθόλου.

Για να κλείσουμε αυτή τη παρένθεση, πηρα στην Audi και επιβεβαιωσαν πως δεν υπάρχει μόνιμος τρόπος απενεργοποίησης και μονο πατώντας το κουμπί κάθε φορα το απενεργοποιείς αφού έχεις ανάψει τον κινητήρα.
Ο λόγος σχετίζεται με τις επισημες τιμές ρίπων του αυτοκινητου, οποτε νομίμως δεν πρόκειται να στο "πειράξουν" για να απενεργοποιηθεί (μέσω προγραμματισμού στο software του αυτοκινητου, παρότι υπάρχει επιλογή αν το σκαλίσεις).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Καποιος άλλος έγραψε πως με το κιβώτιο σε S (ανεξαρτήτως αν είναι σε normal ή dynamic mode) δεν ενεργοποιείται το start/stop. Θα το ξανατεσταρω.

θα το δοκιμασω και εγω αυτο! αν και τσαμπα ολα αυτα τελικα, αφου το αυτοκινητο ειναι της συζυγου και εκεινη απλα θα γυρνει τη μιζα θα βαζει D και τελος :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

θα το δοκιμασω και εγω αυτο! αν και τσαμπα ολα αυτα τελικα, αφου το αυτοκινητο ειναι της συζυγου και εκεινη απλα θα γυρνει τη μιζα θα βαζει D και τελος :D

Καλα, και εγώ δεν το έχω συνεχεια σε S για λογους οικονομίας, ειδικά στο πήγαινε-έλα σπίτι-γραφείο...

Για να κλείσουμε αυτή τη παρένθεση, πηρα στην Audi και επιβεβαιωσαν πως δεν υπάρχει μόνιμος τρόπος απενεργοποίησης και μονο πατώντας το κουμπί κάθε φορα το απενεργοποιείς αφού έχεις ανάψει τον κινητήρα.
Ο λόγος σχετίζεται με τις επισημες τιμές ρίπων του αυτοκινητου, οποτε νομίμως δεν πρόκειται να στο "πειράξουν" για να απενεργοποιηθεί (μέσω προγραμματισμού στο software του αυτοκινητου, παρότι υπάρχει επιλογή αν το σκαλίσεις).

Είδες τι κάνει το αμαρτωλό παρελθόν...Χεχε ...