MoDis
Supreme Member
στο golf δεν το έχω απενεργοποιήσει ποτέ
προσωπικά με βοηθά να καταλαβαίνω και κάθε πότε κάνει regenerate το dpf ..
στο golf δεν το έχω απενεργοποιήσει ποτέ
Ρε παιδιά, η ερώτηση είναι ειλικρινής, οπότε παρακαλώ μην την παρεξηγήσετε:
είναι τόσο αφελείς όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες και βάζουν το start-stop by default τη στιγμή που χαλάει τον κινητήρα ή καταναλώνει περισσότερο; Μήπως υπερβάλετε; Μήπως δεν είναι όλα τα συστήματα το ίδιο;
Κι εμένα στο A3 με εκνευρίζει ώρες ώρες, ειδικά σε κάτι σταμάτα ξεκίνα στην κίνηση, αλλά είναι πια τόσο βλαβερό;
Μετρημένο με ή χωρίς start/stop στην ίδια διαδρομή για δύο εβδομάδες (για να βγει σωστός μέσος όρος) έχει μια διαφορά υπέρ του το s/s.
Με s/s μεση κατανάλωση 4,1 με χαλαρή οδήγηση
Χωρίς s/s 4,9 χαλαρά και αυτό.
Όταν λες σέρβις δωρεάν και εγγύηση κινητήρα, από ποιον εννοείς; Αντιπροσωπεία που έχει και μεταχειρισμένα ή έμπορο;
νομίζω οτι το βάζουν για το αντίθετο .. για τη μείωση της κατανάλωσης και των ρυπων
Αυτά ισχύουν και για κινητήρες βενζίνης με turbo. Γενικά η μεγαλύτερη φθορά του κινητήρα είναι όταν τον βάζεις μπροστά και ειδικά όταν είναι κρύο. Γι' αυτό και η μεγαλύτερη βλακεία σύστημα είναι το start stop. Επίσης αν ζοριστεί το αμάξι πχ. το καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες και σταματα-ξεκίνα σε κίνηση καλό είναι όταν θα φτάσεις σπίτι να το αφήσεις να δουλεύει στο ρελαντί 1 λεπτό και μετά να το σβήσεις.
2 χρόνο παιδί σημαίνει παιδικό καθισματακι και σκύψιματα συνέχεια για να την κουμπωσεις. Κάνε χάρη στην μέση σου και πήγαινε προς cmax ή Tucson. To Tucson το έχω δει από κοντά και είναι εξαιρετική επιλογή. Ποιοτικό αυτοκίνητο με εξαιρετικούς χώρους και ευρύχωρο πορτ μπαγαζ για ταξίδια.Εχω ΠΟΛΛΑ χρόνια να με απασχολήσει το θέμα αυτοκίνητο. Εγώ παίζω με μηχανή και έχω και ένα corsaκι εταιρικό, η σύζυγος ένα micra 15ετίας.
Πριν λίγες ημέρες λέγαμε με την σύζυγο ότι τώρα με την μικρή (ένα 2χρονο κουκλί) πρέπει να κάνουμε κάτι με το αμάξι. Να πουλήσουμε μηχανή κ micra όσο όσο, να τσοντάρουμε και ότι μπορούμε να τσοντάρουμε και να πάρουμε ενα λιγο πιο μεγάλο και πιο ασφαλές.
Καλά είπα, έχουμε καιρό μέχρι να καλοκαιριάσει να το σκεφτούμε τι θα πάρουμε.
Αμ δε. Σήμερα πέρασα από συνέντευξη, πήγε καλά, και όπως φαίνεται θα συμφωνήσουμε. Μεταξύ άλλων θα μου έχουν αμάξι εταιρικό, μια κλάση ανώτερη του corsa. To θέμα ειναι οτι πρέπει άμεσα να πω τι θέλω ώστε να διαμορφωθεί και ανάλογα η προσφορά τους.
Στην χρηματική κατηγορία που παίζω είναι τα 3 παρακάτω.
OPEL ASTRA 1.6 Diesel S/S 136hp Dynamic (https://configurator.myavis.gr/el/car/opel-astra-1-6-diesel-s-s-136hp-dynamic)
Renault Megane 1.5 dCi 110 Business EDC (https://configurator.myavis.gr/el/car/renault-megane-1-5-dci-110-business-edc-1)
PEUGEOT 308 1.5 BlueHDi 100 S&S Active (https://configurator.myavis.gr/el/car/peugeot-308-1-5-bluehdi-100-s-s-active)
και λίγο παραπάνω το:
Ford C-MAX 1.5 TDCi 95hp Business (https://configurator.myavis.gr/el/car/ford-c-max-1-5-tdci-95hp-business-2)
Τι ψάχνω: ανετο στο ταξίδι και ασφαλές. Ναι θα ήθελα να πατησω γκάζι και να προσπεράσω σε dt, ναι θα ήθελα να βεντουζάρει στις στροφές αλλά δεν είναι 1η μου προτεραιότητα.
Προσωπικά θα έπερνα το cmax ομως
το αμάξι θα το παραδώσω στην γυναικα μου και εγώ θα κυκλοφορώ με το Micra. Φοβαμαι δεν θα την παλέψει με το μεγεθος του
δεν γνωρίζω τι οδική συμπεριφορά έχει λόγο του αυξημενο σε σχέση με τα άλλα κεντρου βάρους.
από τα υπόλοιπα τρία, το Astra φαίνεται αδιαφορο αλλά αξιοπρεπέστατο και είναι το οικονομικότερο.
Megane & 308 που έχω πετύχει στον δρόμο μου κέντριζαν το ενδιαφέρον. Εχω την αίσθηση οτι megane λίγο πιο sport όχι τόσο άνετο/ευάερο/ευήλιο σε σχέση με 308
για πείτε καμιά γνωμη/σκεψη/κριτική
α ναι. Παραδέχομαι έπεσα στην παγιδα και είδα μερικά SUV. To hundau tuson φαίνεται καλύ περίπτωση και ειναι στα λεφτά το cmax. Ομως δεν εχω ιδέα τι υποχωρήσεις θα πρέπει να γινουν σε θεματα ανεσεης στο ταξιδι και ασφάλειας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.