Επιλογη αυτοκινητου

Κανενα skoda δεν εχει στην βασικη Side Impact Protection, city safety, pedestrian protection, 6 αεροσακους, κτλ, κτλ..

Κανενα skoda δεν εχει στην βασικη Side Impact Protection, city safety, pedestrian protection, 6 αεροσακους, κτλ, κτλ..
Με 40 χιλιαρικα μπορεις να βαλεις πολλα στο skoda. Ο,τι και να εχει η βασικη του Volvo αν δεν ριξεις λεφτα μεσα ειναι "το τασακι και ο αναπτηρας" δωρο ενα πραγμα... Αν δεν πηγαινε το v40 ο κουμπαρος μου στην εκδοση livstyl ηταν πιο φτωχο μεσα και απο seat leon...

Last edited:
Η βασικη εκδοση του s60 εχει 28.000 και εχει ολα τα παραπανω χαρακτηριστικά ασφαλειας και δεν λειπει απολυτως καμια ανεση (το εχω ο ιδιος). Αν αυτοσκοπος ειναι τα μπιμπλικια ωστόσο..

Πηγή

Η βασικη εκδοση του s60 εχει 28.000 και εχει ολα τα παραπανω χαρακτηριστικά ασφαλειας και δεν λειπει απολυτως καμια ανεση (το εχω ο ιδιος). Αν αυτοσκοπος ειναι τα μπιμπλικια ωστόσο..
Αν και στα 40.000 μιλουσαμε για το cx60...
Ο γειτονας μου εχει το s60 rdesign (οχι το τωρινο με το facelift) και του κοστισε το ιδιο με το δικο σου με τις εκπτωσεις τοτε. Ειναι φτωχότερο απο το v40 livstyl που κοστισε στο κουμπαρο μου 23 χιλιαρικα...Το οποιο v40 ψαχνει μετα απο 2 χρονια να το πουλησει για να παρει αλλο με πιο πλουσιο εξοπλισμο (και αλλο κινητηρα) που μετανιωσε που δεν εβαλε απο την αρχη...

Τα volvo ως επί το πλείστον έχουν όλα εκδόσεις εξοπλισμού. Εάν πάρεις μία από τις καλύτερες είναι λίγα τα extra που χρειάζεται να προσθέσεις. Αντιθέτως, τα περισσότερα γερμανικά δεν διατίθενται σε εκδόσεις με αποτέλεσμα τα χρήματα της έκδοσης αλλά και αρκετά παραπάνω πολλές φορές να τα δίνεις σε extra.

Προσωπικά πιστεύω όταν αγοράζοντας αυτοκίνητο τέτοιας κατηγορίας πρέπει να οφεληθείς από το innovation της εταιρίας. Audi/Merc/BMW/VW σίγουρα στα καλά τους navigation παίζουν με google maps, βάζεις κάρτα 4G και κάνουν hotspot και πολλά ακόμα.

Επειδή το θυμάμαι χαρακτηριστικά, στο καινούριο A class (Α250 Sport κιόλας όχι βασικός κινητήρας) δεν είχε standard ούτε την ποτηροθήκη. Μάλιστα σε άλλους κινητήρες δεν είχε ούτε cd player, έπαιζε μόνο με usb, και αυτό χωρίς οθόνη!

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Τα volvo ως επί το πλείστον έχουν όλα εκδόσεις εξοπλισμού. Εάν πάρεις μία από τις καλύτερες είναι λίγα τα extra που χρειάζεται να προσθέσεις. Αντιθέτως, τα περισσότερα γερμανικά δεν διατίθενται σε εκδόσεις με αποτέλεσμα τα χρήματα της έκδοσης αλλά και αρκετά παραπάνω πολλές φορές να τα δίνεις σε extra.

Προσωπικά πιστεύω όταν αγοράζοντας αυτοκίνητο τέτοιας κατηγορίας πρέπει να οφεληθείς από το innovation της εταιρίας. Audi/Merc/BMW/VW σίγουρα στα καλά τους navigation παίζουν με google maps, βάζεις κάρτα 4G και κάνουν hotspot και πολλά ακόμα.

Επειδή το θυμάμαι χαρακτηριστικά, στο καινούριο A class (Α250 Sport κιόλας όχι βασικός κινητήρας) δεν είχε standard ούτε την ποτηροθήκη. Μάλιστα σε άλλους κινητήρες δεν είχε ούτε cd player, έπαιζε μόνο με usb, και αυτό χωρίς οθόνη!
Εδω το colt ειχε μεσα στα "δωρα" τον αναπτηρα και το τασακι. Για 20-30 χιλιαρικα βαζω παντα πρωτο σε επιλογη τα Volvo. Κατα καιρους μπορεις να επωφεληθείς προσφορων που κερδιζεις μεχρι και 5.000 σε extra. Απο εκει και πανω το συζηταμε. Ακομη και την καλυτερη εκδοση αν παρεις στα Volvo (summum) δεν περιλαμβανει καποια συγχρονα βοηθηματα που δεν ειναι φτηνα. Δεν μιλαω για θερμαινομενα καθισματα, αλλα για cruise control assist, blind spot και καποια αναβαθμιση στα φωτα xeon.
Πολυτελειες θα μου πεις, αλλα αν δεν με ενδιεφεραν πηγαινα και σε honda civic...

Προσωπικά δεν θα σου πω πολυτέλειες, για αυτό αγοράζεις premium αυτοκίνητο, για να επωφεληθείς από το innovation του κατασκευαστή πέραν των άλλων.

Απο τα βολβο λειπει το αλεξίπτωτο παντως.. πολυ θα το ειχα χρειαστεί παντως πριν κανενα 1-1.5 χρονο!!

12087781_10154321433901982_8226278534178303943_o.jpg

Απο τα βολβο λειπει το αλεξίπτωτο παντως.. πολυ θα το ειχα χρειαστεί παντως πριν κανενα 1-1.5 χρονο!!

12087781_10154321433901982_8226278534178303943_o.jpg
!!!!! Το δικο σου;
ΑΝ ειχες το v40 θα ανοιγε και κανενας αεροσακος πεζου να δεσει το γλυκο :p

Ναι! Μια αλλαγη απλή ηθελα να κανω και διπλωσε η ραμπα! (8.000 το κουστουμακι! παλι καλα που τα πληρωσε η ασφαλεια του)

Γιατι το ανεβασα αυτο παρεπιπτοντως. Επειδη ηρθε η volvo, το πηρε, το πηγε στο συνεργειο, το επισκευασε, και επειδη ηταν περιεργο το ατυχημα το εστειλε στo κεντρικό της volvo στο Gothenburg, οπου εκαναν ελεγχο 12 σημειων σε δυσκαμψια για να δουν πως το αμαξωμα ειναι ακριβως στη σωστή γεωμετρια και δεν εχει επιρρεαστει καπως. Κοινως, στην αγορά νεου αυτοκινητου, μετράει και η ποιότητα των υπηρεσιων σε τετοιες καταστασεις.

Αν είναι δυνατόν!

Respect για τη Volvo, και BTW θα του πήγαινε λίγο μεγαλύτερη ζάντα :)

Ακριβως το ιδιο εχω και εγω! Απολυτα ευχαριστημένος. Απολαυση να ταξιδευεις με αυτό.

Πραγματικα σκεφτομουν πολύ σοβαρα το S60 2.0 D4 livstyl με τα 190 αλογατα αλλα κατι με κρατησε και το εβγαλα από τις επιλογες μου.
Περα του ότι εξωτερικα είναι πολύ ιδιο με αυτό που ηδη εχω σκεφτηκα ότι σε 2 χρονια ο μικρος βγαζει διπλωμα και θα αρχισει να παιρνει το αυτοκινητο.
Δεν θελω λοιπον να ξεκινησει με κατι τοσο δυνατο.
Το φοβάμαι...

Γιατι το ανεβασα αυτο παρεπιπτοντως. Επειδη ηρθε η volvo, το πηρε, το πηγε στο συνεργειο, το επισκευασε, και επειδη ηταν περιεργο το ατυχημα το εστειλε στo κεντρικό της volvo στο Gothenburg, οπου εκαναν ελεγχο 12 σημειων σε δυσκαμψια για να δουν πως το αμαξωμα ειναι ακριβως στη σωστή γεωμετρια και δεν εχει επιρρεαστει καπως. Κοινως, στην αγορά νεου αυτοκινητου, μετράει και η ποιότητα των υπηρεσιων σε τετοιες καταστασεις.

Στο δικό μου V50 κάποια στιγμή παρουσίασε δυσλειτουργία η κεντρική κονσόλα, δεν προλάβαινες να μπεις στο μενού και το χειρότερο δεν λειτουργούσε έτσι το ηχοσύστημα. 1-2-3-4 επισκέψεις στην αντιπροσωπεία (καμία 2ετία) το μόνο που βρήκαν ήταν οξείδωση στη μονάδα που ήταν πίσω στην κεραία και πρακτικά σήκωσαν τα χέρια.... δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα διορθωθεί... μάλιστα με είχαν βάλει να παραγγείλω και μονάδα σιντί την οποία δεν την τοποθέτησαν τελικά.... Ποιες υπηρεσίες λοιπόν;
ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ.

Πήρα μια μεταχειρισμένη E39 πρόσφατα... καίτοι παλιότερη. Καμία σχέση τα δύο οχήματα, το V50 μου κουδουνίστρα μπροστά της. Ποτέ ξανά Volvo λοιπόν.