Επιλογη αυτοκινητου

Τακη μη ξεχνάς ότι εκτός από Αρχιτεκτονάρα είναι και μουσικός ο Ιάσωνας...

Ιάσωνα κάτι ακόμη... ελπίζω ότι δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσω ότι τα όρια ταχύτητας εκεί είναι μικρότερα από εδώ.

Επίσης ότι τηρούνται με αυστηρότητα.

Γιατί κάτι είδα για 160 πριν.... :D

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

ΔΕΝ είναι αρχιτέκτονας λέμε.... ούτε καν τόσο δα. :D

Καθόλου!

Χρηστάρα από τον να τον πω σκέτο πολιτικό μηχανικό προτιμώ το Αρχιτεκτονάρα..:BDGBGDB55: !!!!

Τώρα που το σκέφτομαι, ο ήχος του μικρού Α1 είναι επιεικώς μέτριος, όποτε ίσως να έχουν διαφορετικά specs στο βασικό ηχοσύστημα αναλόγως μοντέλου...

Χρηστάρα από τον να τον πω σκέτο πολιτικό μηχανικό προτιμώ το Αρχιτεκτονάρα..:BDGBGDB55: !!!!

ΔΕΝ είναι αρχιτέκτονας λέμε.... ούτε καν τόσο δα. :D

Καθόλου!

Σωστοί κι οι δύο! Αρχιτέκτονας παγιδευμένος στο σώμα ενός πολιτικού μηχανικού. Και μουσικάρα στην καρδιά :D

Για την ιστορία, η ειδικότητά μου αυτή τη στιγμή δεν... μεταφράζεται, ορίζεται ως Architectural Engineering, αλλιώς Building Science. Δεν το'χουμε αυτό στην Ελλάδα (ακόμα). Μέχρι να μην την παλέψω άλλο και να γυρίσω, γιατί μεταξύ Audi και πιτόγυρου διαλέγω χωρίς κανένα δίλημμα το δεύτερο. :drool1:

Τώρα που το σκέφτομαι, ο ήχος του μικρού Α1 είναι επιεικώς μέτριος, όποτε ίσως να έχουν διαφορετικά specs στο βασικό ηχοσύστημα αναλόγως μοντέλου...

Παίζει πολύ αυτό.

Κοίτα να πω την αλήθεια όσο περνάει η ώρα είτε το συνηθίζω είτε στρώνει (μάλλον το πρώτο, γιατί πόσο πια να στρώσει ένα ηχείο). Εξακολουθεί να'ναι πολύ κακό πάντως, οπότε θα πάω μια βόλτα απ'τον ντήλερ να τσεκάρω εξωνυχιστικά το B&O, και αν όντως παίζει αισθητά καλύτερα, μάλλον θα την κάνω τη σκανταλιά.

Σωστοί κι οι δύο! Αρχιτέκτονας παγιδευμένος στο σώμα ενός πολιτικού μηχανικού. Και μουσικάρα στην καρδιά :D

Για την ιστορία, η ειδικότητά μου αυτή τη στιγμή δεν... μεταφράζεται, ορίζεται ως Architectural Engineering, αλλιώς Building Science. Δεν το'χουμε αυτό στην Ελλάδα (ακόμα). Μέχρι να μην την παλέψω άλλο και να γυρίσω, γιατί μεταξύ Audi και πιτόγυρου διαλέγω χωρίς κανένα δίλημμα το δεύτερο. :drool1:

Είναι γιατί το civil engineering προέκυψε από το war engineering που αφορούσε τα πάντα όλα πλην κτιρίων (κυρίως γέφυρες και διανοίξεις).
Έτσι με τον όρο civil engineering εννοούν κυρίως δρόμους, γέφυρες, λιμάνια κ.λπ.
Το architect επίσης δεν έχει και πολύ σχέση με το δικό μας αρχιτέκτονας (που λίγο πολύ είναι... ολίγον bridge μεταξύ πολυτεχνείου και καλών τεχνών στο μυαλό πολλών αρχιτεκτόνων).
Με την έννοια ότι o architect εκεί κάνει και τους στατικούς υπολογισμούς για τους ουρανοξύστες, πράγμα αδιανόητο εδώ γιατί δεν τα έχουν και πολύ καλά με τα μαθηματικά.

Τι εννοείς "σκέτο" πολιτικό μηχανικό?!!?! :D

To πηδήκαμεν το νήμα !!! :flipout:

Ιάσωνα, πέρυσι άλλαξα τα μπροστινά ηχεία του 208 (το οποίο είναι με λιζινγκ) με ένα ζευγάρι focal..

Άλλαξε εντελώς ο ήχος.. κόστος (φιλική τιμή) 110 ευρά...

Αντώνη, με 1-2 τηλέφωνα που έκανα σε μαγαζιά, ζητάνε για την εγκατάσταση μόνο $600 :D Άλλα μεροκάματα εδώ, είναι και ψιλοκλέφτες οπότε δέσαμε.

Έκατσα σήμερα σε ένα A3 με B&O και άκουσα προσεκτικά κομμάτια απ'τις λίστες μου. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που ναι, είναι σαφώς πιο αξιοπρεπές σε σώμα κλπ, η βασική μου ένσταση παραμένει: και πάλι οι χροιές στα φυσικά όργανα μου ακούγονται πολύ θαμπές. Μάλλον πρόκειται για άλλη φιλοσοφία σε σχέση με αυτό που θεωρώ εγώ καλό ήχο (υποκειμενικό, και πιθανότατα 'λάθος'). Ο ήχος που προτιμώ εγώ είναι υπεραναλυτικός και ουδέτερος (τη βρίσκω με studio monitors).

Οπότε κάθομαι στ'αυγά μου, και απολαμβάνω το καλό deal που έκανα, και το ωραίο cosmos blue χρωματάκι (γιατί το άλλο θα ήταν μαύρο κατράμι). Στο μέλλον, αν δω ότι δε στρώνει, ίσως ασχοληθώ με αναβάθμιση (αφού βρω κάποιον πιο νορμάλ ή ρίξω διάβασμα να το κάνω μόνος). Αλλά παρατηρώ ότι όσο το ακούω τόσο συνηθίζει τ'αυτί, οπότε ίδωμεν!

Να'σαι καλά Σπύρο!

Όχι ηχοσύστημα με ρόδες ντε, αλλά μου κάνει εντύπωση πως το ταπεινό (καλά, λέμε τώρα!) Nissanάκι είχε τόσο καλύτερο ήχο στη στάνταρ έκδοση.

Νομίζω παίζει ρόλο το ότι ακόυω κλασσική μουσική ως επί το πλείστον. Σε πιο ηλεκτρονικά μια χαρά ακούγεται.

Kαι εγώ ακούω πολύ κλασική αλλά ο εντελώς μονιτορ ήχος... δεν!

Να είναι ακριβής αλλά να έχει και μουσικότητα.

Για να καταλάβεις τον ήχο "μου" το dac που μου τα έδωσε αυτά είναι τo Weiss DAC 2

Να'σαι καλά Σπύρο!

Όχι ηχοσύστημα με ρόδες ντε, αλλά μου κάνει εντύπωση πως το ταπεινό (καλά, λέμε τώρα!) Nissanάκι είχε τόσο καλύτερο ήχο στη στάνταρ έκδοση.

Νομίζω παίζει ρόλο το ότι ακόυω κλασσική μουσική ως επί το πλείστον. Σε πιο ηλεκτρονικά μια χαρά ακούγεται.

Πάω στοίχημα ότι και το δικό μου (kia proceed) δεκαετίας έχει καλύτερο σύστημα...Ακόμα θυμάμαι σχόλια στο διαδίκτυο που το σύγκριναν με το golf ,το οποίο το άφηνε αρκετά πίσω..(στο ηχοσύστημα )
Και κάτι άσχετο..Πριν από χρόνια είχα μια συνάντηση με έναν τύπο ,ο οποίος ήταν αντιπρόσωπος της Audi..Ήταν η εποχή που έψαχνα για μεταχειρισμένο..Όταν τον ρώτησα για τα Audi μου είπε το εξής : "Μακριά από Γερμανικά αυτοκίνητα"...Μου το είπε τρεις φορές για αυτό μου έκανε εντύπωση..
Εκ των υστέρων είδα τι γνώμη έχουν οι παλιές καραβανες και κατάλαβα γιατί..
ΥΓ..Το βίντεο είναι ενδεικτικό ,από έναν συνταξιούχο μηχανικό που παρακολουθώ..48 χρόνια εμπειρίας έχει..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΥΓ .2 Είχα για μια δεκαετία την 316 e36...Την είχα πάρει μεταχειρισμένη...Πιο πολύ την έβλεπε το συνεργείο παρά εγώ.. Τελικά την παρέδωσα σε σακούλα.. :)

Καλοταξιδο Ιασωνα, δεν υπηρχε περιπτωση να αφησω αλλον να κανει κατι που μπορω ανετα να κανω.. Diy εξαφανιση κοστους τοποθετησης..

Ναναι καλα τα χερακια μου !!
Βιδες ειναι, ευκολα πραγματα..

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk