Σίμο, να σε βάλω λίγο σε σκέψεις;;
τα mild hybrid δουλεύουν με βοήθεια από έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα που παίρνει ενέργεια από 2η μπαταρία.. το μοτέρ αυτό είναι η ίδια η μίζα!
συνήθως (αν όχι πάντα) η 2η μπαταρία είναι 48V
θα μου πεις, -ε και ;;;
θα σου πω τις σκέψεις μου...
1ον, χωρίς την βοήθεια από το μικρό μοτέρ οι επιδόσεις είναι ..άστα να πάνε.. μη σου πω ότι δύσκολα θα ξεκινήσει το αυτοκίνητο αν κάτι πάει στραβά στο μοτέρ ή την μπαταρία του..
2ον, κανείς δεν ξέρει την διάρκεια ζωής των μπαταριών αυτών, ή την τιμή αντικατάστασης. δεν υπάρχει λένε "προϊστορία".
3ον, να πεις ότι "θα δουλέψει το αυτοκίνητο χωρίς το μοτέρ ή την μπαταρία του" , μάλλον δεν γίνεται και ΑΝ γίνεται θα βγάλει πρόβλημα ο κανονικός κινητήρας γιατί είναι "φτιαγμένος" και "ρυθμισμένος" να δουλεύει παρέα με το μοτέρ.
άρα ξανασκέψου το, ή τουλάχιστον ψάξτο πολύ καλά...
εγώ πάντως σε "προειδοποίησα" .
η δική μου εμπειρία εδώ και 3 μήνες με ένα υβριδικό 208 μου έχει διώξει σχεδόν όλους τους παραπάνω προβληματισμούς.
Όχι ότι δεν υπάρχουν προβληματισμοί καθώς είναι νέα τεχνολογία, αλλά πιστεύω ότι τέτοιο κολοσσοί δεν προχωράνε κάτι χωρις να το ψάξουν.
Αλλωστε η toyota το κάνει ήδη σχεδόν 20 χρόνια.
αυτό που μέχρι στιγμής ξέρω είναι ότι
η οικονομία είναι σημαντική
η ενσωμάτωση και συνεργασία των δυο κινητήρων είναι άψογη.
Μόνη "ενσταση" είναι οτι αυτοί οι μικροί κινητήρες/μπαταρίες έπρεπε να είναι μεγαλύτεροι, κάτι που πιστεύω θα γίνει σύντομα.
Επίσης η υλοποίηση του θερμικού σε διαφορετικό κύκλο (miller/atkinson) βοηθάει πολύ την κατάσταση και μέσα στην πόλη ποτέ δεν σε ενδιαφέρει αν δεν υπάρχει η βοήθεια του ηλεκτρικού μοτερ, ασε που σχεδόν στο 55 με 60% πας ηλεκτρικά. Αν θες ζωηράδα, βάζεις επιλογή sport και τέλος οι προβληματισμοί.
Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι ενδοιασμοί έχουν πάει στην άκρη, διότι βλέπω ότι οι κατασκευαστές το έχουν ψάξει αρκετά.
Βέβαια ο χρόνος θα δείξει.
(τα παραπάνω και μετά από πολύμηνο ψάξιμο, και δοκιμές τουλάχιστον 10-12 μοντέλων, ένα από τα οποία και το kamiq)