Επιλογή budget προβολέα κυρίως για gaming

ευχαριστώ! Μέχρι τη Παρασκευή θα έχω προβολέα και καλώδιο οπότε θα κάνω πρόχειρο test στον τοίχο πάνω από τον καναπέ (κι ας βγουν μονο 80 ιντσες κι εμείς σε καρεκλες) ετσι για να μας φύγει η πρεμούρα κι ελπίζω το πανί να χει έρθει πριν την άδεια του Πάσχα για να τα στήσω όλα.

Καλοριζικος! Πολύ γρήγορα αποφάσισες. Εγώ το κλωθογύριζα περισσότερο! Είμαι σίγουρος πως θα εντυπωσιαστεις. Περιμένουμε εντυπώσεις.

Κοίτα, όταν το μισό forum έχει πάρει αυτόν τον προβολέα κι ενώ δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις με υπερκαλύπτει με full HD και 3D... ε φαίνεται από μακρυά τι να πάρω στα λεφτά αυτά (famous last words βέβαια αλλά σίγουρα ξέρετε πολύ περισσότερα από εμένα).

Πάντως, καθώς είναι ο πρώτος, και σε μπεζ τοίχο να κάνω προβολή 480i σήματος πάλι θα μ'αρέσει.

σήμερα έρχονται μαζί πανί και προβολέας και... ξέχασα τη βάση! Το ταβάνι μετά από άλλη μία μέτρηση είναι στα 2.90 (τελικά καλύτερα να γίνεις γραφικός παρά να σου ξεφεύγουν τέτοια) οπότε το πλάνο πάει στο

qwsBcsY.jpg

και τώρα επειδή είδα στο άλλο thread οτι κάτι παίζει με το ύψος που στις ίντσες μου πάει κάτι 6-7 εκατοστά πιο πάνω από τη κορυφή του πανιου (αν δε κάνω λάθος), σε τι ύψος βάση να κοιτάξω;

δεν είμαστε καλά, μόνο κάτι μακρυνάρια με 40+ εκατοστά βλέπω στο skroutz, όλοι σε νεοκλασικά με 4 μέτρα ταβάνι μένουν;

Απάντηση: Re: Επιλογή budget προβολέα κυρίως για gaming

δεν είμαστε καλά, μόνο κάτι μακρυνάρια με 40+ εκατοστά βλέπω στο skroutz, όλοι σε νεοκλασικά με 4 μέτρα ταβάνι μένουν;

http://www.skroutz.gr/c/487/baseis-protzektora.html

Εγώ γιατί βλέπω αρκετές 15άρες-17άρες?? Βάζεις και έναν τάκο από πάνω και είσαι οκ.

μμμμμ εχει αρκετο δρομο απο 17 μεχρι 25 για εναν σκετο τακο (μια ομορφια θα ειναι κι αυτος εκει πανω). Τελοσπαντων, ηρθε μολις ο προβολεας κατω, θα παρω αυτην με τα 17cm και θα δω τι θα της κοτσαρω ενδιαμεσα, ευχαριστω

Καλορίζικος.

Προσοχή ότι και να γίνει μην χρησιμοποιήσεις ποτέ το keystone. Πιο καλά λίγο τραπέζιο παρά αυτό το "ρημάδι" στην ρύθμιση.

μπα, δε νομιζω να χρειαστεί, όλες οι αλλαγές θα γίνουν στη τοποθετηση πανιου και βασης, το keystone θα το αποφυγω οσο μπορω

τι εντυπώσεις που δεν έχω άσπρο τοίχο; το πανί δεν χωρούσε στο αυτοκίνητο και το έφερα μέχρι το σπίτι με τα πόδια (από την καφετέρια φίλου που το άφησε το courier). Το ξαναμέτρησα μπας και μου έστειλε λάθος μεγαλύτερο μέγεθος αλλά όντως είναι το σωστό. Τέτοια ώρα κρουστικό στη κολώνα δε μπορώ να βάλω οπότε πάει γι αύριο το πανί. Ο μόνος τοίχος που είναι άδειος είναι πάνω απ τον καναπέ και είναι ελαφρύ πορτοκαλί/ροδακινί, ότι βάλω δω θα ναι λες και κάηκαν στον ήλιο.

οκ μόλις τελειώσαμε με το πανί, ήρθε ένας φίλος και το στήσαμε στο δοκάρι, το βάλαμε στο ρεύμα, κατέβηκε, όλα μια χαρά. Ούτε τσακίσματα, ούτε ζάρες, ούτε ατέλειες στο βάψιμο κλπ. Κι αναρωτιόμαστε που στο καλό είναι εκείνες οι allen βιδούλες που ρυθμίζεις σε ποιό σημείο θα πατάει μόνο του φρένο όταν ανεβαίνει / κατεβαίνει. Ε λοιπόν αυτές οι βιδούλες κοιτάνε προς τη κολώνα στην οποία στηρίζεται το πανί και μόνο αν το έχεις κρεμασμένο με αλυσιδίτσες απ το ταβάνι κι έχεις χώρο πίσω του μπορείς να τις φτάσεις. Δεν το πιστεύω πως και γιατί το έκαναν έτσι. Κι όμως έτσι είναι οπότε το κατεβάσαμε και προσπαθήσαμε να γυρίσουμε τις βιδούλες ενώ είναι κάτω αλλά δεν είχε αποτέλεσμα όταν το σηκώναμε για να δούμε πόσο διπλώνει μέχρι που γυρίσαμε τη βίδα ενώ ήταν στη πριζα κι άρχισε ν αντιδρά. Και καλά, το πάνω όριο είναι εύκολο, το κάτω όριο πώς γίνεται, πρέπει ν' απλώσω όοοοοολο το πανί στο πάτωμα (δεν έχω καν τόσο μεγάλο πάτωμα ελεύθερο από καρέκλες, καναπέδες κλπ); Άσε που άμα το κρατάς με τα χέρια στον αέρα επειδή το μοτέρ είναι μόνο απο τη μία πλευρα, άν κολλήσει έστω και λίγο τότε γυρίζει μόνη της η μία πλευρά και στραβώνει το μεταλλικό κάλυμμα του πανιού (φρίκη όταν είδα τι πήγαινε να κάνει). Οπότε προς το παρόν το άφησα έτσι, το ανέβασα πάλι επάνω κι ας το ρυθμίζω με το χέρι το κάτω προς το παρόν.

Ακριβως γι αυτο δεν ασχολουμαι αλλο προς το παρον μεχρι να βρω μια ασφαλή πατεντα να το κρεμασω προσωρινά απο ψηλα και να χω χωρο απο πισω να πειραξω τις βιδες για την κατω ρυθμιση. Τώρα που το ξαναβλέπω απλωμένο σα να μου φαίνεται οτι παραείναι ψηλά στο 1m από το πάτωμα και με βλέπω να κατεβάζω τα ηχεία κάτω για να φτάσει στα 60κάτι cm από το πάτωμα που θα ναι πιο ευθεία στο βλέμμα. Στις οδηγίες λέει να το αφήσω κατεβασμένο καμιά βδομάδα για να τεντώσει, μήπως είναι υπερβολή;

Εγώ που σου είπα το έχω 64cm από το πάτωμα και μου φαίνεται ιδανικό! Το ίδιο πανί έχω αλλά δεν το άφησα ανοιχτό. Δεν έχει ζάρες αλλά έχει σαν "τσακίσματα" από το τύλιγμα. Όχι κάτι που ενοχλεί αλλά κάποιος πολύ ψέίρας ίσως να μην του αρέσει. Δεν ξέρω αυτά αν θα φεύγανε αν έμενε κάτω...

κοίτα, το πανί είναι σε άψογη κατάσταση (φτου φτου), δεν έχει καν τις ζάρες στο μαύρο περιθώριο δεξιά κι αριστερά, και να σου πω την αλήθεια το φοβάμαι κάπως μη το τσακίσω πουθενά άμα κάνω ταρζανιές για να πειράξω τη βιδα του κάτω φρένου.

οπότε πάμε σε κάτι τέτοιο (και η βάση οροφής πάει σε άλλο μοντέλο):
saloni_final_2.jpg

Στο manual του προβολέα δίνει κάτι minimum και maximum αποστάσεις απ το πανί ανάλογα τις ίντσες της οθόνης και πρόσεξα οτι για 120" εκεί μου δίνει από 3 μέχρι 3.9 μέτρα με μέση απόσταση κάπου στα 3.5 (απ ότι θυμάμαι, δεν το έχω μπροστά μου τώρα). Στο εργαλείο της benq μου δίνει 3.06, απόσταση που είναι στην ουσία το μικρότερο όριο. Υπάρχει λόγος να θέλω να πλησιάζω όσο πιο πολύ γίνεται στη μικρότερη απόσταση απ το πανί ή να πάω πχ σε μία μέση στα 3.3m ή 3.4m για να έχω περιθώρια να παίξω με το zoom;

Ας μιλήσει κάποιος γκουρού. Εγώ πάντως το έχω στην πιο κοντινή απόσταση. Νομίζω εκεί είναι και το φως πιο έντονο, που είναι καλό για γκρι πανί και 3D.

Απάντηση: Re: Επιλογή budget προβολέα κυρίως για gaming

Ας μιλήσει κάποιος γκουρού. Εγώ πάντως το έχω στην πιο κοντινή απόσταση. Νομίζω εκεί είναι και το φως πιο έντονο, που είναι καλό για γκρι πανί και 3D.

Φίλε μου kgian, δεν υπάρχουν γκουρού εδώ μέσα...μόνο χομπίστες!!:smile:

CocoBongo,

τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει ο kgian. Πιο κοντά = περισσότερο φως, όμως και μεγαλύτερη δυσκολία στον φακό λόγω τερματισμένου ζουμ. Αν μπορείς, βάλε τον σε απόσταση με το ζουμ στην μέση.