Επιλογη dac μεχρι 150-200 euro

Συμφωνώ με Υπέρηχα,μια ματιά κατά presonus, focusrite,κλπ χρειάζεται αν στο κόλπο μπλέκει και παραγωγή.
Από την άλλη όμως αυτές συνήθως δεν εξαντλούν τις δυνατότητες σε format,DSD θα πρέπει να παίξει με μετατροπή πχ (όχι πως είναι κάτι σπουδαίο το να το κάνεις,κι όχι πως υπάρχει και υλικό,ειδικά στις μουσικές του φίλου ) πράγμα που το το ifi μπορεί.
Προσοχή,δεν λέω πως είναι αναγκαίο,αλλά πολλοί φίλοι την θέλουν την δυνατότητα,οπότε...

Re: Απάντηση: Επιλογη dac μεχρι 150-200 euro

Συμφωνω απολυτα μαζί σου με τη μόνη διαφορά οτι εσυ εχεις τη δυνατότητα- θελεις, 2 συστηματα. Ο Τάκης εχει 1 και απο τα γραφόμενα του θέλει να ακολουθησει και το δύσκολο δρομο της αναβαθμισης σιγα,σιγα.

εδώ και σχεδόν δυό χρόνια έχω υποβιβάσει τις ανάγκες μου και μπορώ κάλλιστα να ζήσω και με 1 χωρίς ιδιαίτερες επιλογές αναβάθμισης. (αλλιώς δεν θα το πρότεινα)

Συμφωνώ με Υπέρηχα,μια ματιά κατά presonus, focusrite,κλπ χρειάζεται αν στο κόλπο μπλέκει και παραγωγή.
Από την άλλη όμως αυτές συνήθως δεν εξαντλούν τις δυνατότητες σε format,DSD θα πρέπει να παίξει με μετατροπή πχ (όχι πως είναι κάτι σπουδαίο το να το κάνεις,κι όχι πως υπάρχει και υλικό,ειδικά στις μουσικές του φίλου ) πράγμα που το το ifi μπορεί.
Προσοχή,δεν λέω πως είναι αναγκαίο,αλλά πολλοί φίλοι την θέλουν την δυνατότητα,οπότε...

επίσης δεν ασχολούμαι πλέον με άλλα φορμάτ, εκτός αν αρχίσουν να πουλάνε τέτοιο υλικό στα πανέρια, η βρούν τρόπο να μαγέψουν τις μήτρες της δεκαετίας του 50-60 και 70, ώστε να υπάρξει εκεί μέσα τέτοια πληροφορία.
Ασχολήθηκα (λάθος) με τέτοια φορμάτ από πολυ νωρίς (2000-2010) και ευτυχώς δεν έχω πιά τέτοιες εμμονές.

Λοιπον,

δεδομενα:
ενα pc αθηνα με καρτα ηχου εσωτερικη και ηχεια 2.1 logitech (ηχος πολυ καλος για το επιπεδο μου/καθαρος,διαυγες)
ενα laptop στο χωριο με εσωτερικη καρτα ηχου και τα μονιτορ presonous (ηχος θολος, 70% του pc)

Η λογικη μου ειναι να παρω ενα ντακακι για τα μονιτορ να καθαρισει ο ηχος και να ερθει στα επιπεδα τουλαχιστον της αθηνας. Να ειναι φορητο ωστε να παρω στο επομενο βημα αλλο ενα ζευγαρι μονιτορ για το pc της αθηνας και να το πηγαινοφερνω ( δεν μενω μονιμα αθηνα). Ειχα πει στην αρχη 200 ευρω και μετα το ανεβασα στα 330 για το oppo γιατι μου αρεσε η φορητοτητα του/πολυ πρακτικο. Ειδα ομως χθες και το ifi και ειναι πολυ μικρουλι,δεν τιθεται θεμα φορητοτητας. Τα μονιτορ που θα παρω για το pc θα ειναι μαλλον τα fostex 3αρια (οικονομικα, μικρα/δεν πιανουν χωρο και επιπλεον δεν μου αρεσει να ακουω πολυ δυνατα) Το oppo το εβαλα απεναντι στο ifi γιατι εχουν τις ιδιες δυνατοτητες σχεδον format και οτι μου αρεσε λιγο περισσοτερο σε περιπτωση που αποφασισω να το ακουω και στα ταξιδια βαζοντας του ενα σετ ψειρες, αλλα δεν χαθηκε και ο κοσμος.

Απο τη συζητηση καταλαβα οτι ο χθεσινος καπως "θολος' ηχος οφειλεται στην λαμπα που οταν φυγει απο τη μεση δεν τα τιθεται ζητημα.

Δεν εχω καμια σχεση με μουσικη παραγωγη. Τα ηχεια δεν τα εχω στην αθηνα ωστε να τα παρω μαζι μου στην οποια ακροαση αλλα δε νομιζω οτι αξιζει και τον κοπο. Ξεχναω το oppo και καταληγω στο ifi αφου το λεει ο supersonic.

Αυτο που ειπε ο panoramix ισχυει 100%, δεν δινω και καμια περιουσια και στην τελικη το παιρνεις 225 και το πουλας 150 ευρω και γεια σας.

*Η δρακομυγα ειναι πολυ δυσκολο να δοκιμαστει, πηρα τηλ.

Καταληγω στο νανο που μου προτεινατε ολοι.

Last edited:
Pankan για τα ηχεία που έχεις το nano είναι πολύ καλό και παίζει και κάνα ακουστικό με αξιοπρέπεια. Αν θέλεις κάτι πολύ καλύτερο με δυνατότητα αναβάθμισης πρέπει να πας σε ξεχωριστά κομμάτια, στην περίπτωση αυτή εγώ θα έπερνα schiit modi 2 / magni 2 ( ή uber).
Θέλεις όμως 260 τουλάχιστον.

Pankan για τα ηχεία που έχεις το nano είναι πολύ καλό και παίζει και κάνα ακουστικό με αξιοπρέπεια. Αν θέλεις κάτι πολύ καλύτερο με δυνατότητα αναβάθμισης πρέπει να πας σε ξεχωριστά κομμάτια, στην περίπτωση αυτή εγώ θα έπερνα schiit modi 2 / magni 2 ( ή uber).
Θέλεις όμως 260 τουλάχιστον.

Χανω τη φορητοτητα ομως.

αν έφτανες στα λεφτά αυτά τότε για φορητότητα και το ifi micro.
Ακρως ερωτεύσιμο.

ifi nano 225 εδω
ifi micro 517 με μεταφορικα απο αγγλια.

* πως ανεβαζω μια εικονα?

Είναι λίγο μανούρα την πρώτη φορά αλλά αν το κάνεις δεν είναι τίποτα,πάμε λοιπόν.

1.Κάτω από το πλαίσιο που συνήθως γράφουμε,πατάς το κουμπί που λέει 'Επεξεργαστής κειμένου' το οποίο θα σε βγάλει σε ένα νέο παράθυρο.

2.Γράφεις το κείμενό σου όπως θέλεις εκεί και πιο κάτω έχει ένα κουμπί που λέει 'διαχείριση συνημμένων αρχείων',το πατάς και σε βγάζει σε ένα νέο παράθυρο.
3.Στο νέο παράθυρο,επάνω δεξιά πατάς αυτό που λέει 'add files'και με to 'browse' επιλέγεις ποιες θα φορτώσεις από τον υπολογιστή σου.Μπορείς με το + να βάλεις πιο πολλές από μια,μέχρι 4 κάθε φορά.Πατάς το 'upload' και περιμένεις να ανέβουν.
Όταν ανεβούν κι εμφανιστούν στο κάτω μέρος,πατάς το 'insert inline' kai to done και κλείνει το παράθυρο.
4.Πατάς 'submit reply' στο προηγούμενο παράθυρο που είχες ανοιχτό κι είσαι έτοιμος.

Συμφωνώ για την φορητότητα πρέπει να αποφασίσει τι θέλεις. Το ifi micro είναι όντως καλό μου άρεσε και εμένα σαν ήχος είναι ένα κλικ πάνω από το nano και παραμένει φορητό αλλά πέρα από την φορητότητα στα λεφτά του έχει καλύτερες λύσεις θα προτιμούσα τα uber με κλειστά τα μάτια.

Να συμπληρώσω επίσης ότι κατά την γνώμη μου οι διαφορές nano-micro είναι κυρίως στον τομέα της ενίσχυσης
των ακουστικών , στον ήχο line out με το set up σου δύσκολα θα ακούσεις διαφορές.
'Αρα αν δεν σε ενδιαφέρουν δύσκολα στη οδήγηση ακουστικά πάρε το nano.
Επίσης πολύ καλή λύση είναι και το Fiio Alpen 2 E17K (179 εδώ - 159 amazon)
Εμένα ο ήχος της Fiio μου αρέσει πολύ.

Offtopic:
Ειχα ετοιμο ενα ολοκληρο σεντονι να ποσταρω σχετικα με το θεμα αλλα το ακυρωσα και ανεβαζω μια φωτο αφου πρωτα σας ζητησω συγνωμη για το οfftopic.

Η αληθεια ειναι οτι με εχετε συγκινησει αφανταστα, ιδιως απο χθες βραδυ και μετα.

Ειναι αυτο που αισθανομαι απο χθες βραδυ με την υπερενταση που εζησα και που την καταλαβε ο @Panoramix κατα βαση.
Ειναι αυτο που με κανετε να νοιωθω και που ειναι τοσο ομορφο.
Eιναι αυτο που με κανει τωρα να δακρυζω γραφοντας αργα αυτες τις λεξεις.
Οτι και να λεμε εδω, τα τσιπ και οι πλακετες δεν εχουν ψυχη, οι ανθρωποι εχουν...

Συγνωμη αλλα νοιωθω αυτη τη στιγμη την αναγκη να το κανω.

***Σωκρατη η οποιος αλλος διαχειριστης, αν υπαρχει προβλημα , ξηλωστε το παρακαλω

Αφιερωμενο σε ολους τους ανθρωπους εδω, να ειστε ολοι καλα για παντα.

waterheart.jpg

Μακάρι να ήταν έτσι έτσι όλα τα off,να ´σαι καλά φίλε μου,δεν υπάρχει λόγος να ξηλωθεί.:ernaehrung004:

Δεν πιανω απολυτα το νοημα της συγκίνησης. ..αλλά οπως αισθάνεται ο καθένας.

Να συμπληρώσω επίσης ότι κατά την γνώμη μου οι διαφορές nano-micro είναι κυρίως στον τομέα της ενίσχυσης
των ακουστικών , στον ήχο line out με το set up σου δύσκολα θα ακούσεις διαφορές.
'Αρα αν δεν σε ενδιαφέρουν δύσκολα στη οδήγηση ακουστικά πάρε το nano.
Επίσης πολύ καλή λύση είναι και το Fiio Alpen 2 E17K (179 εδώ - 159 amazon)
Εμένα ο ήχος της Fiio μου αρέσει πολύ.
Θα συμφωνήσω πως σε ένα δεδομένο σεταπ ίσως να μην ακουστούν μεγάλες διαφορές, όμως το micro ως DAC κ μόνο παίζει ουσιαστικά πιο καλά από το nano!
Είχα το νάνο κ πλέον έχω το μάικρο...

Tο uber δεν ειναι ανωτερο απο το ifi nano...διαφωνω καθετα με τον φιλο πιο πανω. Το ifi παίζει καλυτερα... Μικρες διαφορες αλλα παιζει καλυτερα. Θα συμφωνησω ομως μαζι του πως οι διαφορες micro με nano ειναι μονο στην ενισχυση ακουστικων... Αρα με ακουστικα επομενο ειναι να παιζει κ καλυτερα. Ομως σε hifi δεν υπαρχουν διαφορες.... Για μενα το Micro δεν αξιζει για hifi.

Φίλε μου διαφωνούμε κάθετα... εγώ από το nano στο micro άκουσα ουσιαστικές διαφορές στο σύστημα μου!
Δεν λέω πως είναι desktop DAC killer αλλά σαφώς μπορεί να σταθεί σε κυρίως σύστημα... εννοείται πως με την πρώτη ευκαιρία έχω σκοπό να πάρω ένα desktop DAC και το micro να πάει για χρήση με το λάπτοπ κλπ!

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

:ciao:
Εχω εδω ενα λευκο μακροστενο κουτακι που γραφει επανω ifi idsd nano...

καλοάκουστο και καλορίζικο!!! Να σου χαρίσει πολλές όμορφες, χαλαρές και απολαυστικές στιγμές. :a0210: -bye-:ears: