Επιλογη dac μεχρι 150-200 euro

εγω βλεπω μια συγχυση γενικοτερα........αποψεις που δεν ειναι σταθερες.
Την μια αναφερεται ο φοβος οτι το dac/amp δεν θα μπορει να οδηγησει καποιο ακουστικο. Την αλλη αναφερονται dac των 300ευρο. Tωρα ενα dac στα 150ευρο χωρις καν ενισχυτη ακουστικων......

εγω βλεπω μια συγχυση γενικοτερα........αποψεις που δεν ειναι σταθερες.
Την μια αναφερεται ο φοβος οτι το dac/amp δεν θα μπορει να οδηγησει καποιο ακουστικο. Την αλλη αναφερονται dac των 300ευρο. Tωρα ενα dac στα 150ευρο χωρις καν ενισχυτη ακουστικων......

Εγω δεν βλεπω καμια συγχυση συτη τη χρονικη στιγμη, απλα ειπαμε για την προσφορα του m2tech και σκεφτηκα μηπως...ε να μην πουμε τιποτα πια?...

@nickvas19 θα σε σκοτωσω ;)

:violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Επιλογη dac μεχρι 150-200 euro

Ειμαι και αθηνα αλλα το ντακ το εχω στην επαρχια, καλαματα συγκεκριμενα.

Σε ευχαριστω παρα πολυ, να εισαι καλα

Πήγαινε στον Φανό να πάρεις καλά και φθηνά καλώδια

bretsos, καλά έκανες και πήρες όλο το πακέτο, έχει τη φάση του και σίγουρα θα βελτιώνει το nano. To ποσοστό βελτίωσης βέβαια είναι σχετικό γιατί δεν είναι μετρήσιμο.

Επειδή όμως αρκετοί παλιοί ξέρουμε τη φάση με τα καλώδια τί απάτη είναι σε ένα βαθμό, όχι και 200 για το gemini και άλλα 250 για το iUSB!
Γιατί συγγνώμη που θα το πω αλλά είναι ανόητος αυτός που θα πάρει αυτά τα δυο με το idsd nano και δε θα πάρει απευθείας το idsd micro ή το chord mojo.
Γιατί ό,τι καλώδιο και τροφοδοσία να βάλεις σε ένα dac, κάποια «μερεμέτια» φτιάχνεις, κατηγορία δεν του αλλάζεις που να χτυπιέσαι!

Τα λέω έτσι ωμά γιατί δε θέλω ο νέος φίλος μας pankan να μπει στο τρυπάκι να πετάξει τα λεφτά του σε πανάκριβα καλώδια κλπ. Αν θέλει να ακούσει κάτι καλύτερο, ας μαζέψει χρήματα σιγά-σιγά να πάρει καλύτερο dac.

πες φιλε μου....οτι θες. προσωπικα δεν το εχω ακουσει αλλα το φοβαμαι.ουτε rca εξοδο εχει ουτε τπτ.

Κι ένα σχόλιο για το m2tech που ανέφερα, να ξέρει ο φίλος μας ότι δεν είναι το super φοβερό DAC. Από τα γραφόμενα, ο ήχος του είναι κάπου μεταξύ ODAC και idsd nano.
Δηλαδή το idsd nano είναι σαφώς καλύτερο από το m2tech hiface.

Nα πω την αληθεια τωρα μετανοιωσα που δεν πηρα το micro με τη μια απο την αρχη απλα ειπα να μην στριμωχτω πολυ οικονομικα.!
Αν το ειχα παρει ομως τωρα θα ελεγα γμτ τοσα λ7...

χαχα

Φίλε μου μην σε αγχώνει... Μία χαρά είναι το νάνο.. πάρε δύο αξιοπρεπή καλωδιάκια κ είσαι σούπερ.
Μην το ψειριζεις τόσο πολύ.
Στήσε κ σωστά τα ηχεία..
Ευχαριστήσου μουσική τώρα και αργότερα κάνεις κάποια αναβάθμιση..
Το σύστημα σου δείχνει πολύ ισορροπημένο..
Βάλε σαν προτεραιότητα την μουσική κ όχι τα μηχανάκια

Στην αρχή έτσι είναι, σε φοβίζει να δώσεις 500 για ένα dac/amp. Άσε που για να αξίζει να τα δώσεις πρέπει να έχεις καλά ακουστικά ή ένα καλό ηχοσύστημα.

Εσύ pankan για ακουστικά το θέλεις ή για ηχεία;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συμφωνώ με DomieMic!

domie συμφωνω φιλε
artheo ακουστικα δεν εχω τωρα, περα απο τα mh1, αλλα θελω να παρω ενα ζευγαρακι.

Εχετε δικιο παιδια σε οτι λετε.

bretsos, καλά έκανες και πήρες όλο το πακέτο, έχει τη φάση του και σίγουρα θα βελτιώνει το nano. To ποσοστό βελτίωσης βέβαια είναι σχετικό γιατί δεν είναι μετρήσιμο.

Επειδή όμως αρκετοί παλιοί ξέρουμε τη φάση με τα καλώδια τί απάτη είναι σε ένα βαθμό, όχι και 200 για το gemini και άλλα 250 για το iUSB!
Γιατί συγγνώμη που θα το πω αλλά είναι ανόητος αυτός που θα πάρει αυτά τα δυο με το idsd nano και δε θα πάρει απευθείας το idsd micro ή το chord mojo.
Γιατί ό,τι καλώδιο και τροφοδοσία να βάλεις σε ένα dac, κάποια «μερεμέτια» φτιάχνεις, κατηγορία δεν του αλλάζεις που να χτυπιέσαι!

Τα λέω έτσι ωμά γιατί δε θέλω ο νέος φίλος μας pankan να μπει στο τρυπάκι να πετάξει τα λεφτά του σε πανάκριβα καλώδια κλπ. Αν θέλει να ακούσει κάτι καλύτερο, ας μαζέψει χρήματα σιγά-σιγά να πάρει καλύτερο dac.

ένα βραβείο στο κύριο παρακαλώ!!
ποιος ακριβως σου εδωσε εσενα το δικαιωμα να χαρακτηριζεις ανθρωπους εδω μεσα?

Παρακαλώ ηρεμία.
Artheo,ακόμα και δίκιο να έχεις όσον αφορά κάποιες επιλογές υπαρχουν άλλοι τρόποι να εκφράζόμαστε.
Και ειναι διαφορετικό το να χαρακτηρίζουμε άτομα κι οχι επιλογές.
Τα περί σωστού και λάθους τα εχουμε πει,το σωστό ειναι ενα (κι ειναι δύσκολο κι οχι φτηνό ),το σεβόμαστε,το προσκυνάμε αλλα απο κει και πέρα υπαρχουν και τα ιδιαίτερα γουστα,απόψεις,κλπ που οταν κάποιος επιλέγει συνειδητά ειναι απόλυτο δικαίωμα του.

Ας συνεχίσουμε έτσι λοιπον την κουβέντα μας.

πόσο μάλλον που η τροφοδοσία παίζει σημαντικότατο ρόλο σε ένα DAC
ανεξάρτητα από τα συγκεκριμένα μηχανάκια

bretsos, ζητώ συγγνώμη αν φάνηκε ότι σε χαρακτήρισα έτσι. Δεν το πήγαινα προσωπικά σε σένα!

Γενικά σαν επιλογή εννοώ ότι δεν είναι σώφρων.

Μαραφετια σαν τα purifier κλπ τα βλέπει και κάποιος σαν επενδυση και για το επόμενο dac του ας πούμε.
Άσε που συχνα ξεκινας δειλά και μετα το μεράκι(?) σαράκι(?) σε οδηγει στα περεταιρω.

Κι εγώ έχω πάρει ας πούμε το Schiit Wyrd. Ότι δίνει μια διαφορά τη δίνει ξεκάθαρα. Αν ο ήχος είναι καλύτερος με αυτό ακόμα δεν το έχω καταλάβει...
Ίσως να είναι η πιο άχρηστη αγορά που έχω κάνει αλλά έχει πλάκα ότι δεν το έχω πουλήσει ακόμα ούτε σκέφτομαι. Ενώ έχω πουλήσει όλα τα άλλα!

Και ξέρετε γιατί; Γιατί έχει αυτό το μυστήριο, δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί...

bretsos, ζητώ συγγνώμη αν φάνηκε ότι σε χαρακτήρισα έτσι. Δεν το πήγαινα προσωπικά σε σένα!

Γενικά σαν επιλογή εννοώ ότι δεν είναι σώφρων.

Άρη δεκτη η συγγνωμη σου, ακομα και ετσι ομως θεωρω πως κανενας δεν ειναι σε θεση να κρινει απόλυτα το τι ειναι σωφρων και τι οχι.
Ειμαι σιγουρος πως και εσυ εχεις κανει τις λαθος επιλογες και μεσα απο αυτες εμαθες αλλα απέκτησες και εμπειρίες ωστε να εισαι σε θεση να γραφεις με αποτομο, απόλυτο ύφος.
Αν διαβασες καλα πριν γραψεις, τον φιλο μας του είπα πως ειναι πολυ ακριβό το gemini καλωδιο, σε καμια περιπτωση δεν τον παρότρυνα να παει να το αγοράσει.
θεωρω πως ολοι εδω ειμαστε για να ανταλλάζουμε γνώμες, απόψεις και θελω να πιστευω οτι μπορουμε να φιλτράρουμε τα γραφόμενα.

το ονομα σου το γνωριζω απο τα fidelio x1, ειχαμε μιλησει με pm.

Σωστά τα λες, κι εγώ την έχω πατήσει με τα καλώδια. Έχω δώσει πολλά λεφτά που αν τα μάζευα τώρα θα είχα πολύ καλύτερο dac.

Πιστεύω ότι τα καλώδιο πρέπει να ακολουθούν τον εξοπλισμό. Δηλαδή αν έχεις dac των 3000 τότε ένα USB καλώδιο των 100 είναι normal. Αν όμως έχεις dac κάτω των 300 τότε το USB καλώδιο θα πρέπει να κάνει 20-30 το πολύ. Αλλιώς είναι απλά υπερβολή. Αντίστοιχα και με τα αναλογικά καλώδια.