Επιλογή δισκοπρίονου χειρός

Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Παιδιά,γιατί εγώ νομίζω πως η makita πωλείται μαζί με τη βάση που απεικονίζεται στη φωτογραφία;Εξ'ου και η διαφορά στο βάρος με την dw..
Σωστός ο Νίκος. Εγώ δεν τσέκαρα την πηγή. 42 κιλά λοιπόν λέει το Αμαζον.

Προξον 35.46,
Ντεβαλτ 34.56 και μακιτα
12.04 ευρώ ανά κιλό.!! Η η μακιτα είναι χαζή και πουλάει τσάμπα ή οι άλλες είναι από εξωτικά υλικά!! Θα συμπεράσματα δικα σας.

Ενα αυτοκινητο οπου το περισσοτερο βαρος του ειναι μαχανολογικό (μηχανη, σασμαν, ειδικα πλαστικα κια βαφες) εχει τιμη 12-15 ευρω το κιλο. Μια κορδελλα με πολυ λιγοτερη κατεργασια μια και το κυριο βαρος της ειναι ο μεταλικος σκελετος και η βαση, στα 12 ευρω ειναι νορμαλ προς ακριβη.
Στα 35 ειναι κοροιδια.

Η MAKITA φαινεται να εχει αλουμινιο στον σκελετο και το τραπεζι. Οι αλλο δυο οτι και να εχουν το πουλανε χρυσο.

Με έχετε βάλει στην πρίζα άσχημα!Θα το πατούσα τα γ@μημένο το κουμπί,αλλά έχω ενστάσεις.Πχ για το makita,κουνιέται και λυγιέται σαν μην πω:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης για το dw,πολύ φορητότητα που δε μου χρειάζεται,θα ήθελα το τραπέζι του makita.Αλλά στο makita θέλω το φράχτη του dw.Go figure.....

Απάντηση: Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Επίσης για το dw,πολύ φορητότητα που δε μου χρειάζεται,θα ήθελα το τραπέζι του makita.Αλλά στο makita θέλω το φράχτη του dw.Go figure.....

Welcome to the club "Απ´την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω" -bye-

Ρε φίλε, αυτό έχει τζόγο. Πως θα το εμπιστεύεσαι για να βγάζεις δουλειά?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Νικόλα δες τα reviews που δίνω στην προπροηγούμενη σελίδα. Ωραίο σε προδιαγραφές το Μακιτα ΑΛΛΑ…
Όπως λέει και ο Μπάμπης:
Welcome to the club "Απ´την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω", όλοι στο ίδιο δίλημμα.
Εγώ προσωπικά πάντως ψηφίζω Dewalt.

κάτι πάντως που μου έκανε καλή εντύπωση στο dewalt είναι η δυνατότητα ρύθμισης της πλαινής μπάρας , αλλά και της κλίμακας μέτρησης (''μεζούρα" )του μηχανήματος . Δηλαδή αν δεις ότι η κλίμακα μέτρησης , με τερματισμένη την μπάρα πάνω στο δίσκο ,( δηλαδή κοπή 0 cm θεωρητικά) , δεν δείχνει και αυτή 0 , έχει βίδες και με ένα άλλιεν λύνεις τις βίδες , μετακινείς την ένδειξη κοπής δεξιά αριστερά για να ταυτίζεται με την απόσταση δίσκου-πλαινής μπάρας για να έχεις πάντα αξιόπιστες κοπές .
Δεν ξέρω αν τα άλλα μηχανήματα το έχουν αυτό ,αλλά το justify (πως θα το πούμε στα ελληνικά) είναι χαρακτηριστικό ακριβών δισκοπρίονων , και είναι στα συν του dewalt σίγουρα.

κάτι πάντως που μου έκανε καλή εντύπωση στο dewalt είναι η δυνατότητα ρύθμισης της πλαινής μπάρας , αλλά και της κλίμακας μέτρησης (''μεζούρα" )του μηχανήματος . Δηλαδή αν δεις ότι η κλίμακα μέτρησης , με τερματισμένη την μπάρα πάνω στο δίσκο ,( δηλαδή κοπή 0 cm θεωρητικά) , δεν δείχνει και αυτή 0 , έχει βίδες και με ένα άλλιεν λύνεις τις βίδες , μετακινείς την ένδειξη κοπής δεξιά αριστερά για να ταυτίζεται με την απόσταση δίσκου-πλαινής μπάρας για να έχεις πάντα αξιόπιστες κοπές .
Δεν ξέρω αν τα άλλα μηχανήματα το έχουν αυτό ,αλλά το justify (πως θα το πούμε στα ελληνικά) είναι χαρακτηριστικό ακριβών δισκοπρίονων , και είναι στα συν του dewalt σίγουρα.
Αυτό υπάρχει για την περίπτωση που βάλεις δίσκο διαφορετικού πάχους από τον μαμά.
Λογικά θα το έχουν όλα τα καλά μηχάνημα.

Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Πιο ακριβό δεν είναι, έστω και οριακά είναι πιο φτηνό το Μakita και μάλιστα υπερτερεί σχεδόν σε όλα τα χαρακτηριστικά.
Σε κάποια μάλιστα η διαφορές είναι πολύ μεγάλες.

Σήμερα που ξανακοίταζα το Makita είδα οτι η τιμή "τσίμπησε" ένα κατοστάρικο πάνω...
Μάλλον το 538 ήταν λάθος... Ίσως και να μας διάβασαν... κι έγιναν οι "διορθωτικές κινήσεις".
Μπορεί τελικά να μου βγεί και σε καλό. Να βγάλω τις κακές σκέψεις απ´ το μυαλό. :laugh:

Re: Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

http://www.skroutz.gr/s/282609/Makita-MLT100.html
Μόνο το κέντροβίδας.
Από κριτικές πάντως πάτος.

Μπορεί Παναγιώτη τό κέντρο βίδας νά ενημερώνεται άμεσα γιά τίς αλλαγές τιμών από τίς εταιρίες (τό έχω παρατηρήσει ότι τίς περισσότερες φορές αλλάζει τιμές σχεδόν πρώτος καί ακολουθούν μετά καί τά άλλα καταστήματα),άν δέν τό αλλάξουν τιμή καί οι άλλοι σέ λίγες μέρες τότε σημαίνει ότι ανέβασε τήν τιμή μόνο τό κέντρο βίδας.

Last edited:

Παναγιωτη, οταν μπορεσεις, γινεται να γραψεις τις συνολικες διαστασεις του dewalt; Οπως ειναι οταν το βαζεις στο ραφι η το χωρο που το αποθηκευεις.
Thanks.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Μπορεί Παναγιώτη τό κέντρο βίδας νά ενημερώνεται άμεσα γιά τίς αλλαγές τιμών από τίς εταιρίες (τό έχω παρατηρήσει ότι τίς περισσότερες φορές αλλάζει τιμές σχεδόν πρώτος καί ακολουθούν μετά καί τά άλλα καταστήματα),άν δέν τό αλλάξουν τιμή καί οι άλλοι σέ λίγες μέρες τότε σημαίνει ότι ανέβασε τήν τιμή μόνο τό κέντρο βίδας.

Συμφωνώ Δημήτρη αλλά αν κάνω παραγγελία on-line, όπως έκανα το DeWalt και το πληρώσω, η τιμή έχει κλείσει. Είναι υποχρεωμένος να το πουλήσει στην τιμή που πληρώθηκε...
Πάντως δεν νομίζω να περιμένει να πουλήσει η Makita με αυτή τη τιμή. Αν και την επιφάνεια του την ζήλεψα, οι περιγραφές και τα review το θάβουν.
Έχω ακούσει για ως και σκεβρωμένο το τραπέζι με κοιλιά. DeWalt σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Παναγιωτη, οταν μπορεσεις, γινεται να γραψεις τις συνολικες διαστασεις του dewalt; Οπως ειναι οταν το βαζεις στο ραφι η το χωρο που το αποθηκευεις.
Thanks.

Ναι, όταν θα είμαι έτοιμος.
Διαστάσεις κατασκευαστή

• Βάρος 22 κιλά
  • Βάθος 742 χιλ.
  • Μήκος 577 χιλ.
  • Ύψος 425 χιλ.

Για το κέντρο βιδας και dewalt κάνε την κράτηση τηλεφωνικά και πήγαινε από εκεί για την πληρωμή. Ζητά εάν μπορεί να σου κάνει κάτι καλύτερο. Εγώ έτσι έκανα και το πήρα αρκετά φτηνότερο. Βέβαια έχω πάρει ένα σωρό εργαλεία από εκεί και γενικά πάω μια φορά την εβδομάδα. Οπότε με ξέρουν. Αλλά δεν χάνεις τίποτα. Δοκίμασε το. Ξέρω ότι στα dewalt έχει περιθώριο.

Απάντηση: Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Για το κέντρο βιδας και dewalt κάνε την κράτηση τηλεφωνικά και πήγαινε από εκεί για την πληρωμή. Ζητά εάν μπορεί να σου κάνει κάτι καλύτερο. Εγώ έτσι έκανα και το πήρα αρκετά φτηνότερο. Βέβαια έχω πάρει ένα σωρό εργαλεία από εκεί και γενικά πάω μια φορά την εβδομάδα. Οπότε με ξέρουν. Αλλά δεν χάνεις τίποτα. Δοκίμασε το. Ξέρω ότι στα dewalt έχει περιθώριο.

Η τιμή του είναι καλύτερη στο κατάστημα, αντίθετα απ´ ότι συμβαίνει με τις online αγορές, αλλά δεν νομίζω να την κατεβάζει όταν πρόκειται για δόσεις. Το κάνει;