Επιλογή δισκοπρίονου χειρός

Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Το κέντρο βίδας έχει περιθώριο για να κάνει κάτι καλύτερο σε τιμή, στα Dewalt, τουλάχιστον αυτό έχει συμβεί με εμένα και χωρίς να το ζητήσω, καμία φορά. Από μόνοι τους μου κάνουν κάποια έκπτωση. Θεωρώ πως ισχύει για όλους,-εκτός να πας να αγοράσεις για πρώτη φορά-, πόσο μάλλον για κάποιον που είναι πελάτης.

Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

ούτε σε μένα έκαναν έκπτωση για το παγκοπρίονο και το πήρα από το eshop 15-20 φτηνότερα.

στο εσωτερικό δίκτυο του μαγαζιού έχουν κάποια προιόντα σε καλύτερες τιμές από αυτές που εμφανίζονται στο ίντερνετ, είτε πληρώνεις μετρητά είτε με πιστωτική και δόσεις είναι το ίδιο για αυτούς, μετρητά, και εσύ πληρώνεις την δόση στην τράπεζα.

γενικά τα τελευταία χρόνια ο ντέτσικας απέκτησε κουσούρια πολυκαταστημάτων....

Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Η τιμή ισχύει για όλους όσους πάνε από το κατάστημα.
Εγώ πήγα να πάρω τον πάγκο και τον πήρα 4 φθηνότερα και επειδή είδα στους υπολογιστές 2 τιμές και ρώτησα για το DeWalt και μου έδωσε 505 τελική.
Ρώτησα και για makita πήρα τα @@ μου

Άρα υπέθεσα ότι έχει άλλες τιμές στο Internet και άλλες στο κατάστημα, οπότε την επόμενη φορά που θα θέλω κάτι, θα πάρω πρώτα τηλ.

Η τιμή ισχύει για όλους όσους πάνε από το κατάστημα.
Εγώ πήγα να πάρω τον πάγκο και τον πήρα 4 φθηνότερα και επειδή είδα στους υπολογιστές 2 τιμές και ρώτησα για το DeWalt και μου έδωσε 505 τελική.

Άρα υπέθεσα ότι έχει άλλες τιμές στο Internet και άλλες στο κατάστημα, οπότε την επόμενη φορά που θα θέλω κάτι, θα πάρω πρώτα τηλ.

Διαβάζοντας αυτά που γράφετε, διαπιστώνω ότι το κατάστημα επιδοτεί τις επι τόπου αγορές ενώ τιμωρεί τις online την στιγμή που έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο...

Όχι απαραίτητα. Ναι μεν θεωρητικά οι online αγορές στοιχίζουν λιγότερο στο κατάστημα, υπό την έννοια του ότι δεν ασχολείται κανείς με τον πελάτη στο κατάστημα = λιγότερες εργατοώρες*. Από την άλλη είναι πολύ σωστό (από επαγγελματικής πλευράς και εικόνας του καταστήματος) να "επιδοτείς" τον πελάτη που σήκωσε τον κώλο του από τον καναπέ και μπήκε στον κόπο να πάει μέχρι το κατάστημα.

*Βέβαια κάποιος ασχολείται να αμπαλάρει τα πράγματα, να τιμολογήσει, να τα στείλει με ταχυδρομείο/courier. Οπότε τελικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για ένα κατάστημα που έχει να κάνει τόσο με e-shop όσο και πραγματικό κατάστημα όπως επί του παρόντος ο Ντέτσικας.

Και για εμάς που απέχουμε 500 χιλιόμετρα από αυτόν?
Κανένα κατάστημα απ όσο ξέρω δεν εφαρμόζει την πολιτική του Ντέτσικα, ίσα ίσα που κάνουν το ακριβώς αντίθετο!
Τουλάχιστον ένα newsletter με τις μειωμένες τιμές δεν θα έβλαπτε!

Απάντηση: Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

sharkovios; said:

Μια απ´ τα ίδια... Κι όχι μία αλλά πολλές φορές και σε σημαντικά ποσά.
Καλύτερες τιμές υπάρχουν στα Dewalt και πιο σπάνια στα Bosch (Όπου υπάρχει δυνατότητα).
Αυτό ισχύει πολύ καιρό βέβαια, δεν είναι καινούριο. Διαφημίζεται και φάτσα-κάρτα στο site τους.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    77 KB · Views: 92

Θα ειχε νοημα να κανει καλυτερες τιμες στις αγορες απο eshop αν λειτουργουσε με κεντρικες αποθηκες οπως το πλαισιο, ο κωτσοβολος και αντιστοιχου μεγεθους εταιρειες. Εκει οντως το εμπορευμα φευγει κατευθειαν απο την αποθηκη στον πελατη γλυτωνοντας την μεταφορα προς το φυσικο καταστημα και την απασχοληση τοσων υπαλληλων για φορτωση, οδηγηση φορτηγου, εκφορτωση, παραλαβη στο καταστημα, τακτοποιηση στα ραφια, διαφικασια πωλησης και χρεωση στο ταμειο.
Στην περιπτωση του Ντετσικα, οι αποθηκες ειναι στον ιδιο χωρο, οι ανθρωποι που βγαζουν τις παραγγελιες και τις ετοιμαζουν για αποστολη ειναι οι ιδιοι που βρισκονται και στην πωληση, οποτε το κοστος σε ανθρωπινο δυναμικο ειναι λιγο-πολυ το ιδιο. Αν ο Ντετσικας καταφερει παρα τις αντιξοες συνθηκες να μεγαλωσει τοσο ωστε να ανοιξει και αλλα καταστηματα και να εχει κεντρικες αποθηκες σε αλλο χωρο, τοτε θεωρω οτι θα "επιβραβευει" καποιες αγορες απο το eshop του περισσοτερο απ'οτι στα φυσικα καταστηματα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορεί να είναι και θέμα δέσμευσης τιμών. Δηλαδή ως Dewalt Center να έχει όντως μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από τους ανεξάρτητους συνεργάτες της εταιρείας, αλλά έχει δέσμευση (λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού πχ) ότι οι τιμές στο site δε θα είναι χαμηλότερες από "τόσο".

Μπορεί να είναι και θέμα δέσμευσης τιμών. Δηλαδή ως Dewalt Center να έχει όντως μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από τους ανεξάρτητους συνεργάτες της εταιρείας, αλλά έχει δέσμευση (λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού πχ) ότι οι τιμές στο site δε θα είναι χαμηλότερες από "τόσο".

Το τελευταίο σίγουρα ισχύει και δεν το είχα σκεφτεί! :p

Θα ειχε νοημα να κανει καλυτερες τιμες στις αγορες απο eshop αν λειτουργουσε με κεντρικες αποθηκες οπως το πλαισιο, ο κωτσοβολος και αντιστοιχου μεγεθους εταιρειες. Εκει οντως το εμπορευμα φευγει κατευθειαν απο την αποθηκη στον πελατη γλυτωνοντας την μεταφορα προς το φυσικο καταστημα και την απασχοληση τοσων υπαλληλων για φορτωση, οδηγηση φορτηγου, εκφορτωση, παραλαβη στο καταστημα, τακτοποιηση στα ραφια, διαφικασια πωλησης και χρεωση στο ταμειο.
Στην περιπτωση του Ντετσικα, οι αποθηκες ειναι στον ιδιο χωρο, οι ανθρωποι που βγαζουν τις παραγγελιες και τις ετοιμαζουν για αποστολη ειναι οι ιδιοι που βρισκονται και στην πωληση, οποτε το κοστος σε ανθρωπινο δυναμικο ειναι λιγο-πολυ το ιδιο. Αν ο Ντετσικας καταφερει παρα τις αντιξοες συνθηκες να μεγαλωσει τοσο ωστε να ανοιξει και αλλα καταστηματα και να εχει κεντρικες αποθηκες σε αλλο χωρο, τοτε θεωρω οτι θα "επιβραβευει" καποιες αγορες απο το eshop του περισσοτερο απ'οτι στα φυσικα καταστηματα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλυτερες τιμες (εως και απολυτο σπασιμο της αγορας) κανουν και εκεινοι που εχουν πληρωσει μονο το site (αν το εχουν πληρωσει και ολο), καθως και τα δικαιωματα που απαιτουνται σε προγραμματα που "δουλευουν" απο κατω για να δουλευει αυτο, καθονται σπιτι τους και "ξυνουν τα φρυδια τους" χωρις να εχουν απλωσει τα ευρω τους πανω στα ραφια, κοινως χωρις να υπαρχει ουτε βιδα σε στοκ, αλλα ουτε και φυσικο καταστημα ή και αποθηκευτικος χωρος.
Καποιοι που εννιοτε δημιουργουν προβληματα ακομα στους προμηθευτες τους, αλλα μεχρι να πεσει μαχαιρι, εχουν ηδη κανει την ζημια τους.

Ε ναι πάντα υπάρχουν τα λαμόγια, αλλά ευελπιστούμε στο ότι κάποια στιγμή η αγορά τους πετάει όξω και μένουν οι καλοί.

Πάντως για να το ξεκαθαρισουμε αυτό, ο Ντέτσικας είναι εξαιρετικο μαγαζί και σωστός επαγγελματίας. Έχει μεγάλο στοκ και δεν σου πουλάει αέρα και μετά να το παραγγείλω και μετά να έρθει και μετά να στα στείλω.
Α! και έχει και Βίδες. Πολλές Βίδες!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Το θέμα της δυνατότητας για μεγαλύτερη έκπτωση έχει να κάνει και με την πολιτική της dealt,που γενικά κάνει επιθετική πολιτική τιμών και προώθησης πωλήσεων.Αν η εταιρεία δεν του δίνει τέτοια δυνατότητα, όπως η Bosch, τι να σου κάνει και ο ντετσικας. Μιλάω για μπλε Bosch ,όχι πράσινη σειρά η skil, γιατί ειδικά στα skil έχει πολύ καλές τιμές.
Αν και ηBosch την πούλησε την skil στην κινεζική chevron

Eνδιαφερον αυτο Βαγγελη, εχεις καποιο λινκ?

Και καλυτερα που την πουλησε καθως η πολιτικη μαρκετινγκ των skil που εφαρμοζε η bosch ηταν επιεικως αθλια. Εθαβε μια θαυμασια και αξιοπιστη οικονομικη μαρκα προφανως για να μην κανιβαλισει την πρασινη σειρα.

Η skil ειναι ιστορικη εταιρεια με καλο ονομα και αν φερθει εξυπνα ο νεος αγοραστης μπορει ανετα να πολλαπλασιασει τις πωλησεις μεσα στα επομενα χρονια.

Πάντως για να το ξεκαθαρισουμε αυτό, ο Ντέτσικας είναι εξαιρετικο μαγαζί και σωστός επαγγελματίας. Έχει μεγάλο στοκ και δεν σου πουλάει αέρα και μετά να το παραγγείλω και μετά να έρθει και μετά να στα στείλω.
Α! και έχει και Βίδες. Πολλές Βίδες!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

+1
Οντως εξαιρετικό μαγαζί ,σωστός επαγγελματίας καί γενικά έχει πολύ καλές τιμές,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,πολλά πράγματα τά έχει ετοιμοπαράδοτα.
Καί τό σημαντικότερο πού τού βγάζω τό καπέλο είναι,ότι και ένα απλό φτηνό εξάρτημα νά παραγείλης σέ μιά-δυό μέρες τό φέρνει αν τό έχει ο προμηθευτής.

Τό off-topic βέβαια έχει πάρει τήν ανιούσα :smash:,προβλέπω σάρωθρο καί στό καφενείο,αλλά θά κουράσουμε τους moderators.:computer:

Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Γειά σας. Σκέφτομαι να αγορασω το bosch pst10. Το έχει κάποιος να μου πει κριτικές? Στο skroutz έχει μια μόνο και δεν είναι καλή..
Έχει να μου προτείνει κάποιος έστω και πιο ακριβό μοντέλο της bosch?